Szerb gyuvecs
cukormentes
laktózt tartalmaz
glutént tartalmaz
tejet tartalmaz
tojásmentes
Redy
adag
Előkészítés
perc
Sütés
perc
Összesen
perc
Sütés hőfoka
200 °C
- 4% Fehérje
- 10% Szénhidrát
- 8% Zsír
-
75g sertéslapocka177 kcal
-
100g burgonya58 kcal
-
25g rizs90 kcal
-
125g zöldpaprika21 kcal
-
100g paradicsom18 kcal
-
23g vöröshagyma8 kcal
-
35 kcal
-
100g tejföl198 kcal
-
3g margarin18 kcal
-
3g zsemlemorzsa10 kcal
-
0g só0 kcal
Összesen
633
kcal
- 4% Fehérje
- 10% Szénhidrát
- 8% Zsír
-
300g sertéslapocka708 kcal
-
400g burgonya231 kcal
-
100g rizs358 kcal
-
500g zöldpaprika82 kcal
-
400g paradicsom72 kcal
-
90g vöröshagyma33 kcal
-
16g napraforgó olaj141 kcal
-
400g tejföl792 kcal
-
10g margarin72 kcal
-
10g zsemlemorzsa40 kcal
-
0g só0 kcal
Összesen
2529
kcal
- 4% Fehérje
- 10% Szénhidrát
- 8% Zsír
-
13.5g sertéslapocka32 kcal
-
18g burgonya10 kcal
-
4.5g rizs16 kcal
-
22.5g zöldpaprika4 kcal
-
18g paradicsom3 kcal
-
4g vöröshagyma1 kcal
-
0.7g napraforgó olaj6 kcal
-
18g tejföl36 kcal
-
0.4g margarin3 kcal
-
0.4g zsemlemorzsa2 kcal
-
0g só0 kcal
Összesen
113
kcal
- 4% Fehérje
- 10% Szénhidrát
- 8% Zsír
- 78% Víz
TOP ásványi anyagok
-
Foszfor
-
Kálcium
-
Nátrium
-
Magnézium
-
Szelén
TOP vitaminok
-
C vitamin:
-
Kolin:
-
Niacin - B3 vitamin:
-
E vitamin:
-
Likopin
Fehérje
-
Összesen 20.8 g
Zsír
-
Összesen 39.6 g
-
Telített zsírsav 16 g
-
Egyszeresen telítetlen zsírsav: 14 g
-
Többszörösen telítetlen zsírsav 5 g
-
Koleszterin 112 mg
Ásványi anyagok
-
Összesen 703.2 g
-
Cink 3 mg
-
Szelén 28 mg
-
Kálcium 152 mg
-
Vas 3 mg
-
Magnézium 71 mg
-
Foszfor 334 mg
-
Nátrium 112 mg
-
Réz 0 mg
-
Mangán 1 mg
Szénhidrátok
-
Összesen 49.9 g
-
Cukor 10 mg
-
Élelmi rost 6 mg
VÍZ
-
Összesen 393.4 g
Vitaminok
-
Összesen 0
-
A vitamin (RAE): 206 micro
-
B6 vitamin: 1 mg
-
B12 Vitamin: 1 micro
-
E vitamin: 3 mg
-
C vitamin: 114 mg
-
D vitamin: 53 micro
-
K vitamin: 21 micro
-
Tiamin - B1 vitamin: 1 mg
-
Riboflavin - B2 vitamin: 0 mg
-
Niacin - B3 vitamin: 6 mg
-
Pantoténsav - B5 vitamin: 0 mg
-
Folsav - B9-vitamin: 111 micro
-
Kolin: 88 mg
-
Retinol - A vitamin: 142 micro
-
α-karotin 123 micro
-
β-karotin 703 micro
-
β-crypt 8 micro
-
Likopin 2573 micro
-
Lut-zea 484 micro
Összesen
633
kcal
- 4% Fehérje
- 10% Szénhidrát
- 8% Zsír
- 78% Víz
TOP ásványi anyagok
-
Foszfor
-
Kálcium
-
Nátrium
-
Magnézium
-
Szelén
TOP vitaminok
-
C vitamin:
-
Kolin:
-
Niacin - B3 vitamin:
-
E vitamin:
-
Likopin
Fehérje
-
Összesen 83.2 g
Zsír
-
Összesen 158.3 g
-
Telített zsírsav 64 g
-
Egyszeresen telítetlen zsírsav: 54 g
-
Többszörösen telítetlen zsírsav 18 g
-
Koleszterin 449 mg
Ásványi anyagok
-
Összesen 2812.8 g
-
Cink 13 mg
-
Szelén 111 mg
-
Kálcium 606 mg
-
Vas 13 mg
-
Magnézium 284 mg
-
Foszfor 1335 mg
-
Nátrium 447 mg
-
Réz 1 mg
-
Mangán 3 mg
Szénhidrátok
-
Összesen 199.6 g
-
Cukor 41 mg
-
Élelmi rost 23 mg
VÍZ
-
Összesen 1573.7 g
Vitaminok
-
Összesen 0
-
A vitamin (RAE): 826 micro
-
B6 vitamin: 4 mg
-
B12 Vitamin: 3 micro
-
E vitamin: 13 mg
-
C vitamin: 455 mg
-
D vitamin: 210 micro
-
K vitamin: 85 micro
-
Tiamin - B1 vitamin: 4 mg
-
Riboflavin - B2 vitamin: 2 mg
-
Niacin - B3 vitamin: 24 mg
-
Pantoténsav - B5 vitamin: 0 mg
-
Folsav - B9-vitamin: 442 micro
-
Kolin: 352 mg
-
Retinol - A vitamin: 567 micro
-
α-karotin 490 micro
-
β-karotin 2814 micro
-
β-crypt 33 micro
-
Likopin 10292 micro
-
Lut-zea 1936 micro
Összesen
2529
kcal
- 4% Fehérje
- 10% Szénhidrát
- 8% Zsír
- 78% Víz
TOP ásványi anyagok
-
Foszfor
-
Kálcium
-
Nátrium
-
Magnézium
-
Szelén
TOP vitaminok
-
C vitamin:
-
Kolin:
-
Niacin - B3 vitamin:
-
E vitamin:
-
Likopin
Fehérje
-
Összesen 3.7 g
Zsír
-
Összesen 7.1 g
-
Telített zsírsav 3 g
-
Egyszeresen telítetlen zsírsav: 2 g
-
Többszörösen telítetlen zsírsav 1 g
-
Koleszterin 20 mg
Ásványi anyagok
-
Összesen 126.4 g
-
Cink 1 mg
-
Szelén 5 mg
-
Kálcium 27 mg
-
Vas 1 mg
-
Magnézium 13 mg
-
Foszfor 60 mg
-
Nátrium 20 mg
-
Réz 0 mg
-
Mangán 0 mg
Szénhidrátok
-
Összesen 9 g
-
Cukor 2 mg
-
Élelmi rost 1 mg
VÍZ
-
Összesen 70.7 g
Vitaminok
-
Összesen 0
-
A vitamin (RAE): 37 micro
-
B6 vitamin: 0 mg
-
B12 Vitamin: 0 micro
-
E vitamin: 1 mg
-
C vitamin: 20 mg
-
D vitamin: 9 micro
-
K vitamin: 4 micro
-
Tiamin - B1 vitamin: 0 mg
-
Riboflavin - B2 vitamin: 0 mg
-
Niacin - B3 vitamin: 1 mg
-
Pantoténsav - B5 vitamin: 0 mg
-
Folsav - B9-vitamin: 20 micro
-
Kolin: 16 mg
-
Retinol - A vitamin: 25 micro
-
α-karotin 22 micro
-
β-karotin 126 micro
-
β-crypt 1 micro
-
Likopin 462 micro
-
Lut-zea 87 micro
Összesen
113
kcal
Hozzávalók
-
50 dkg zöldpaprika
-
4 db paradicsom
-
1 db vöröshagyma
-
2 ek napraforgó olaj
-
4 dl tejföl
-
1 ek margarin
-
1 ek zsemlemorzsa
-
só ízlés szerint
Elkészítés
- A héjában főtt burgonyát vékony karikákra, a vöröshagymát apróra vágjuk. A paprikát és a paradicsomot megpucoljuk karikákra vágjuk.
- A hagymával lecsóalapot készítünk: olajon megpirítjuk, rádobjuk a paradicsomot, kb. 5 pecig fedő alatt pároljuk, majd rátesszük a paprikakarikákat is, ezzel még 5-8 percig főzzük.
- Egy közepes tepsit vagy tűzálló tálat margarinnal kikenünk, majd beszórjuk zsemlemorzsával. A fele burgonyát elterítjük a tepsi alján, rátesszük a pörkölt felét (szaftjával együtt!), rászórjuk a fele rizst, majd a lecsó felével rakjuk meg.
- A tejfölbe sót keverünk és a felével beborítjuk a rakottast. A rétegezést a burgonyával folytatjuk, a tetejére a maradék tejfölt simítjuk és előmelegített forró sütőben 40 percig sütjük, míg a teteje piros-ropogósra sül.
- Sütés hőfoka: 200 °C
- Sütés módja: alul-felül sütés
- Sütés ideje: 40 perc
- Receptkönyvben: 285
- Tegnapi nézettség: 1
- 7 napos nézettség: 11
- Össznézettség: 48502
- Feltöltés dátuma: 2010. október 22.
Receptjellemzők
-
- fogás:
-
- konyha:
-
- nehézség:
-
- elkészítési idő:
-
- szakács elkészítette:
-
- Speciális étrendek:
Redy
66 recept
A bolgár gyuvecsnél megígértem, hogy közzéteszem a szerb változatot is. Ez sem ördöngősség, remek alkalom maradék pörkölt és párolt rizs felhasználására. Én személy szerint imádom az ilyen mindenféle jóval rakott, „egyben sütött” ételeket, ezt is szívesen készítem a családnak.