r
Nosalty Logó

Szépleányok kedvence

cukormentes laktózt tartalmaz gluténmentes tejet tartalmaz tojásmentes
Mártika és Feri
Szépleányok kedvence
adag
Előkészítés
perc
Főzés
perc
Sütés
perc
Összesen
perc
Sütés hőfoka
180 °C
  • 9% Fehérje
  • 9% Szénhidrát
  • 8% Zsír

A húshoz

A körethez

Összesen 606 kcal
  • 9% Fehérje
  • 9% Szénhidrát
  • 8% Zsír

A húshoz

A körethez

Összesen 4853 kcal
  • 9% Fehérje
  • 9% Szénhidrát
  • 8% Zsír

A húshoz

A körethez

Összesen 124 kcal
  • 9% Fehérje
  • 9% Szénhidrát
  • 8% Zsír
  • 74% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Nátrium
  • Foszfor
  • Kálcium
  • Magnézium
  • Szelén

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • C vitamin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • E vitamin:
  • B6 vitamin:

Fehérje

  • Összesen
    39.1 g

Zsír

  • Összesen
    33.9 g
  • Telített zsírsav
    13 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    14 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    4 g
  • Koleszterin
    118 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    1608.3 g
  • Cink
    4 mg
  • Szelén
    35 mg
  • Kálcium
    296 mg
  • Vas
    3 mg
  • Magnézium
    84 mg
  • Foszfor
    531 mg
  • Nátrium
    654 mg
  • Réz
    0 mg
  • Mangán
    0 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    37.3 g
  • Cukor
    12 mg
  • Élelmi rost
    5 mg

VÍZ

  • Összesen
    321.5 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    112 micro
  • B6 vitamin:
    1 mg
  • B12 Vitamin:
    1 micro
  • E vitamin:
    2 mg
  • C vitamin:
    36 mg
  • D vitamin:
    12 micro
  • K vitamin:
    9 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    0 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    0 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    9 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    41 micro
  • Kolin:
    46 mg
  • Retinol - A vitamin:
    88 micro
  • α-karotin
    0 micro
  • β-karotin
    203 micro
  • β-crypt
    82 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    124 micro
Összesen 606 kcal
  • 9% Fehérje
  • 9% Szénhidrát
  • 8% Zsír
  • 74% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Nátrium
  • Foszfor
  • Kálcium
  • Magnézium
  • Szelén

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • C vitamin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • E vitamin:
  • B6 vitamin:

Fehérje

  • Összesen
    312.9 g

Zsír

  • Összesen
    271.5 g
  • Telített zsírsav
    106 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    111 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    36 g
  • Koleszterin
    942 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    12866.5 g
  • Cink
    31 mg
  • Szelén
    279 mg
  • Kálcium
    2369 mg
  • Vas
    25 mg
  • Magnézium
    675 mg
  • Foszfor
    4248 mg
  • Nátrium
    5235 mg
  • Réz
    3 mg
  • Mangán
    3 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    298 g
  • Cukor
    92 mg
  • Élelmi rost
    41 mg

VÍZ

  • Összesen
    2571.6 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    894 micro
  • B6 vitamin:
    8 mg
  • B12 Vitamin:
    9 micro
  • E vitamin:
    14 mg
  • C vitamin:
    291 mg
  • D vitamin:
    98 micro
  • K vitamin:
    73 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    2 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    3 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    73 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    330 micro
  • Kolin:
    368 mg
  • Retinol - A vitamin:
    704 micro
  • α-karotin
    0 micro
  • β-karotin
    1621 micro
  • β-crypt
    653 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    989 micro
Összesen 4853 kcal
  • 9% Fehérje
  • 9% Szénhidrát
  • 8% Zsír
  • 74% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Nátrium
  • Foszfor
  • Kálcium
  • Magnézium
  • Szelén

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • C vitamin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • E vitamin:
  • B6 vitamin:

Fehérje

  • Összesen
    8 g

Zsír

  • Összesen
    6.9 g
  • Telített zsírsav
    3 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    3 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    1 g
  • Koleszterin
    24 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    328.8 g
  • Cink
    1 mg
  • Szelén
    7 mg
  • Kálcium
    61 mg
  • Vas
    1 mg
  • Magnézium
    17 mg
  • Foszfor
    109 mg
  • Nátrium
    134 mg
  • Réz
    0 mg
  • Mangán
    0 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    7.6 g
  • Cukor
    2 mg
  • Élelmi rost
    1 mg

VÍZ

  • Összesen
    65.7 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    23 micro
  • B6 vitamin:
    0 mg
  • B12 Vitamin:
    0 micro
  • E vitamin:
    0 mg
  • C vitamin:
    7 mg
  • D vitamin:
    3 micro
  • K vitamin:
    2 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    0 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    0 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    2 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    8 micro
  • Kolin:
    9 mg
  • Retinol - A vitamin:
    18 micro
  • α-karotin
    0 micro
  • β-karotin
    41 micro
  • β-crypt
    17 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    25 micro
Összesen 124 kcal

Hozzávalók

A húshoz

A körethez

Elkészítés

A húshoz

  1. A megtisztított, kicsontozott pulykamellet rátesszük a folpack fóliával letakart vágódeszkára majd a fóliával letakarjuk és húsklopfolóval szép egyenletesen kiveregetjük. (Ha nincs húskalapácsunk, nyeles lábas vagy serpenyő aljával is megtehetjük.) A könnyebb kezelhetőség miatt a szeleteket félbe vágjuk.
  2. A serpenyőben az olívaolajon kb. 5 percig sütjük a pulykamellek mindkét oldalát.
  3. Sózzuk, borsozzuk, majd egy tepsibe helyezzük őket.
  4. Minden szeletre ráteszünk 1-1 db bacon szalonnát, fél-fél meghámozott, kimagvalt őszibarackot és 1-1 szelet lapka sajtot. Előmelegített sütőben átsütjük.
  5. Köretnek rozmaringos sült burgonyát ajánlunk. Ehhez felkockázzuk a héjában főtt burgonyát olívaolajon megpirítjuk, ízlés szerint megszórjuk rozmaringgal. Utólag sózzuk.
  • Sütés hőfoka: 180 °C
  • Sütés módja: alul-felül sütés
  • Sütés ideje: 12 perc
  • Receptkönyvben: 235
  • Tegnapi nézettség: 1
  • 7 napos nézettség: 2
  • Össznézettség: 33711
  • Feltöltés dátuma: 2010. augusztus 07.

Receptkategóriák

Receptjellemzők

Szépleányok kedvence
Mártika és Feri 107 recept

A recept a Széphalmi Étterem (1028 Budapest, Hidegkuti ut 167.) séfjének javaslata alapján készült. Könnyen elkészíthető, finom nyári étel, minden szépleánynak ajánljuk.

Hozzávalók

A húshoz

A körethez

Címlapról ajánljuk

További cikkek

Top Receptek

Hagyományos édes fánk

Életem első fánkját még lánykoromban készítettem. Kemény lett és száraz. Ezután évek teltek el és eszembe sem jutott, hogy újra nekiálljak. A kisfiam nagy fánkrajongó. Mondjuk is a ...