r
Nosalty Logó

Szénhidrátcsökkentett vaníliás desszert

cukormentes laktózt tartalmaz gluténmentes tejet tartalmaz tojást tartalmaz
NS
Szénhidrátcsökkentett vaníliás desszert
adag
Előkészítés
perc
Sütés
perc
Összesen
perc
Sütés hőfoka
160 °C
  • 16% Fehérje
  • 8% Szénhidrát
  • 37% Zsír

Hamis piskóta

Ízesítés

Összesen 406 kcal
  • 16% Fehérje
  • 8% Szénhidrát
  • 37% Zsír

Hamis piskóta

Ízesítés

Összesen 1620 kcal
  • 16% Fehérje
  • 8% Szénhidrát
  • 37% Zsír

Hamis piskóta

Ízesítés

Összesen 263 kcal
  • 16% Fehérje
  • 8% Szénhidrát
  • 37% Zsír
  • 40% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Foszfor
  • Nátrium
  • Kálcium
  • Szelén
  • Magnézium

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • E vitamin:
  • Lut-zea
  • Riboflavin - B2 vitamin:
  • B6 vitamin:

Fehérje

  • Összesen
    15.2 g

Zsír

  • Összesen
    34.2 g
  • Telített zsírsav
    4 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    3 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    2 g
  • Koleszterin
    180 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    592.2 g
  • Cink
    1 mg
  • Szelén
    15 mg
  • Kálcium
    138 mg
  • Vas
    1 mg
  • Magnézium
    6 mg
  • Foszfor
    245 mg
  • Nátrium
    187 mg
  • Réz
    0 mg
  • Mangán
    0 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    7.2 g
  • Cukor
    0 mg
  • Élelmi rost
    0 mg

VÍZ

  • Összesen
    36.9 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    77 micro
  • B6 vitamin:
    0 mg
  • B12 Vitamin:
    0 micro
  • E vitamin:
    1 mg
  • C vitamin:
    0 mg
  • D vitamin:
    40 micro
  • K vitamin:
    0 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    0 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    0 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    0 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    23 micro
  • Kolin:
    142 mg
  • Retinol - A vitamin:
    77 micro
  • α-karotin
    0 micro
  • β-karotin
    0 micro
  • β-crypt
    4 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    243 micro
Összesen 406 kcal
  • 16% Fehérje
  • 8% Szénhidrát
  • 37% Zsír
  • 40% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Foszfor
  • Nátrium
  • Kálcium
  • Szelén
  • Magnézium

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • E vitamin:
  • Lut-zea
  • Riboflavin - B2 vitamin:
  • B6 vitamin:

Fehérje

  • Összesen
    60.8 g

Zsír

  • Összesen
    136.9 g
  • Telített zsírsav
    15 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    11 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    7 g
  • Koleszterin
    720 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    2368.9 g
  • Cink
    2 mg
  • Szelén
    59 mg
  • Kálcium
    550 mg
  • Vas
    4 mg
  • Magnézium
    26 mg
  • Foszfor
    978 mg
  • Nátrium
    748 mg
  • Réz
    0 mg
  • Mangán
    0 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    28.8 g
  • Cukor
    1 mg
  • Élelmi rost
    0 mg

VÍZ

  • Összesen
    147.7 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    310 micro
  • B6 vitamin:
    0 mg
  • B12 Vitamin:
    2 micro
  • E vitamin:
    5 mg
  • C vitamin:
    0 mg
  • D vitamin:
    159 micro
  • K vitamin:
    1 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    0 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    1 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    0 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    91 micro
  • Kolin:
    569 mg
  • Retinol - A vitamin:
    310 micro
  • α-karotin
    0 micro
  • β-karotin
    0 micro
  • β-crypt
    17 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    974 micro
Összesen 1620 kcal
  • 16% Fehérje
  • 8% Szénhidrát
  • 37% Zsír
  • 40% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Foszfor
  • Nátrium
  • Kálcium
  • Szelén
  • Magnézium

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • E vitamin:
  • Lut-zea
  • Riboflavin - B2 vitamin:
  • B6 vitamin:

Fehérje

  • Összesen
    9.9 g

Zsír

  • Összesen
    22.3 g
  • Telített zsírsav
    2 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    2 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    1 g
  • Koleszterin
    117 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    385.8 g
  • Cink
    0 mg
  • Szelén
    10 mg
  • Kálcium
    90 mg
  • Vas
    1 mg
  • Magnézium
    4 mg
  • Foszfor
    159 mg
  • Nátrium
    122 mg
  • Réz
    0 mg
  • Mangán
    0 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    4.7 g
  • Cukor
    0 mg
  • Élelmi rost
    0 mg

VÍZ

  • Összesen
    24 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    50 micro
  • B6 vitamin:
    0 mg
  • B12 Vitamin:
    0 micro
  • E vitamin:
    1 mg
  • C vitamin:
    0 mg
  • D vitamin:
    26 micro
  • K vitamin:
    0 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    0 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    0 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    0 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    15 micro
  • Kolin:
    93 mg
  • Retinol - A vitamin:
    50 micro
  • α-karotin
    0 micro
  • β-karotin
    0 micro
  • β-crypt
    3 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    159 micro
Összesen 263 kcal

Hozzávalók

Hamis piskóta

Ízesítés

Elkészítés

Hamis piskóta

  1. A tojásokat szétválasztjuk, felverjük a fehérjét.
  2. Felverjük a sárgákat az olajjal és az édesítővel. Összekeverjük a kókuszt a sütőporral.
  3. Miután felvertük a tojásokat, a fehérjét, a sárgáját és a kókuszreszeléket (vagy kókusz lisztet is használhatunk, vagy megdaráljuk a reszeléket) összekeverjük óvatosan.
  4. Sütőpapírral kibélelt 20*30-as tepsiben 160 fokon kb. 15-20 percig sütjük (sütőtől függ).
  5. A piskótát kihűtjük.
  6. A mascarponét összekeverjük az édesítővel és a vanília aromával, jó krémesre. A krémet lehet ízesíteni pl fél citrom vagy narancs levével, igazán különleges lesz, de ne rakjunk bele több, mint fél gyümölcs levét, mert különben folyós lesz a krém.
  • Sütés hőfoka: 160 °C
  • Sütés módja: hőlégkeveréses
  • Tepsi mérete: 20*30
  • Sütés ideje: 15 perc
  • Elkészítettem: 8 alkalommal
  • Receptkönyvben: 36
  • Tegnapi nézettség: 0
  • 7 napos nézettség: 2
  • Össznézettség: 1936
  • Feltöltés dátuma: 2015. augusztus 01.

Receptkategóriák

Receptjellemzők

Szénhidrát tartalom: tojás: 4 db M-es 4 ch, kókusz: 100 g 24 ch, sütőpor: 7,5 g 1,5 ch. Édesítőnek és az olajnak nincs ch-ja. Összesen: 29,5 ch az egész piskótában! Szerintem 4 főnek elegendő bőségesen ez a sütemény, én 12 db-ra vágom fel. Tehát 3-3 db jut mindenkinek. Bármilyen krémmel meg lehet kenni, vagy lekvárral, esetleg tejszínhabbal, friss gyümölccsel enni (csak akkor a szénhidrátját annak, amit ráteszünk, számoljuk hozzá, krém vagy lekvár, gyümölcs stb.) Nagyon finom, ch csökkentett, és cukorbetegek nyugodt szívvel ehetik, mert kevés szénhidrátot tartalmaz! :) Ha fogyókúrázol, vagy csak egészségesen akarsz finomat enni, akkor is ajánlom ezt a receptet!

Hozzávalók

Hamis piskóta

Ízesítés

Címlapról ajánljuk

Ismerd meg a bottargát, és azt is elmondjuk, hogy használd...

A bottarga egy különleges gasztronómiai alapanyag, amelyet gyakran neveznek a "tenger aranyának". Azok számára, akik még nem találkoztak vele, a bottarga nem más, mint sózott és szárított halikra, amely különleges ízvilágával azonnal magával ragadja az ínyenceket. Ezt a mediterrán kincset évezredek óta fogyasztják, és ma is nagy becsben tartják a kulináris világban.

Hering András

További cikkek

Top Receptek

Hagyományos édes fánk

Életem első fánkját még lánykoromban készítettem. Kemény lett és száraz. Ezután évek teltek el és eszembe sem jutott, hogy újra nekiálljak. A kisfiam nagy fánkrajongó. Mondjuk is a ...