Szénhidrátcsökkentett rozsos kiflik tangzhonggal
- 11% Fehérje
- 51% Szénhidrát
- 1% Zsír
tangzhong
-
2g finomliszt6 kcal
-
8g tej5 kcal
tészta
-
33g öregtészta75 kcal
-
17g rozsliszt58 kcal
-
25g diabetikus liszt83 kcal
-
5g joghurt3 kcal
-
23g ásványvíz0 kcal
-
1 kcal
-
1g olívaolaj6 kcal
-
1g só0 kcal
- 11% Fehérje
- 51% Szénhidrát
- 1% Zsír
tangzhong
-
10g finomliszt36 kcal
-
50g tej28 kcal
tészta
-
200g öregtészta452 kcal
-
100g rozsliszt349 kcal
-
150g diabetikus liszt495 kcal
-
30g joghurt18 kcal
-
140g ásványvíz0 kcal
-
7 kcal
-
4g olívaolaj35 kcal
-
6g só0 kcal
- 11% Fehérje
- 51% Szénhidrát
- 1% Zsír
tangzhong
-
1.4g finomliszt5 kcal
-
7.2g tej4 kcal
tészta
-
28.9g öregtészta65 kcal
-
14.5g rozsliszt50 kcal
-
21.7g diabetikus liszt72 kcal
-
4.3g joghurt3 kcal
-
20.2g ásványvíz0 kcal
-
0.3g instant élesztő1 kcal
-
0.6g olívaolaj5 kcal
-
0.9g só0 kcal
- 11% Fehérje
- 51% Szénhidrát
- 1% Zsír
- 37% Víz
TOP ásványi anyagok
-
Nátrium
-
Foszfor
-
Kálcium
-
Magnézium
-
Szelén
TOP vitaminok
-
Kolin:
-
Niacin - B3 vitamin:
-
E vitamin:
-
Tiamin - B1 vitamin:
-
B6 vitamin:
Fehérje
-
Összesen 10 g
Zsír
-
Összesen 1.3 g
-
Telített zsírsav 0 g
-
Egyszeresen telítetlen zsírsav: 1 g
-
Többszörösen telítetlen zsírsav 0 g
-
Koleszterin 1 mg
Ásványi anyagok
-
Összesen 518.7 g
-
Cink 0 mg
-
Szelén 10 mg
-
Kálcium 25 mg
-
Vas 0 mg
-
Magnézium 17 mg
-
Foszfor 70 mg
-
Nátrium 395 mg
-
Réz 0 mg
-
Mangán 0 mg
Szénhidrátok
-
Összesen 44.5 g
-
Cukor 1 mg
-
Élelmi rost 2 mg
VÍZ
-
Összesen 31.8 g
Vitaminok
-
Összesen 0
-
A vitamin (RAE): 1 micro
-
B6 vitamin: 0 mg
-
B12 Vitamin: 0 micro
-
E vitamin: 0 mg
-
C vitamin: 0 mg
-
D vitamin: 0 micro
-
K vitamin: 1 micro
-
Tiamin - B1 vitamin: 0 mg
-
Riboflavin - B2 vitamin: 0 mg
-
Niacin - B3 vitamin: 0 mg
-
Pantoténsav - B5 vitamin: 0 mg
-
Folsav - B9-vitamin: 23 micro
-
Kolin: 6 mg
-
Retinol - A vitamin: 1 micro
-
α-karotin 0 micro
-
β-karotin 0 micro
-
β-crypt 0 micro
-
Likopin 0 micro
-
Lut-zea 39 micro
- 11% Fehérje
- 51% Szénhidrát
- 1% Zsír
- 37% Víz
TOP ásványi anyagok
-
Nátrium
-
Foszfor
-
Kálcium
-
Magnézium
-
Szelén
TOP vitaminok
-
Kolin:
-
Niacin - B3 vitamin:
-
E vitamin:
-
Tiamin - B1 vitamin:
-
B6 vitamin:
Fehérje
-
Összesen 60.3 g
Zsír
-
Összesen 7.7 g
-
Telített zsírsav 2 g
-
Egyszeresen telítetlen zsírsav: 3 g
-
Többszörösen telítetlen zsírsav 1 g
-
Koleszterin 4 mg
Ásványi anyagok
-
Összesen 3112.4 g
-
Cink 3 mg
-
Szelén 61 mg
-
Kálcium 150 mg
-
Vas 3 mg
-
Magnézium 104 mg
-
Foszfor 419 mg
-
Nátrium 2371 mg
-
Réz 0 mg
-
Mangán 2 mg
Szénhidrátok
-
Összesen 266.8 g
-
Cukor 5 mg
-
Élelmi rost 15 mg
VÍZ
-
Összesen 190.6 g
Vitaminok
-
Összesen 0
-
A vitamin (RAE): 8 micro
-
B6 vitamin: 0 mg
-
B12 Vitamin: 0 micro
-
E vitamin: 2 mg
-
C vitamin: 0 mg
-
D vitamin: 1 micro
-
K vitamin: 8 micro
-
Tiamin - B1 vitamin: 1 mg
-
Riboflavin - B2 vitamin: 0 mg
-
Niacin - B3 vitamin: 3 mg
-
Pantoténsav - B5 vitamin: 0 mg
-
Folsav - B9-vitamin: 136 micro
-
Kolin: 39 mg
-
Retinol - A vitamin: 8 micro
-
α-karotin 0 micro
-
β-karotin 2 micro
-
β-crypt 0 micro
-
Likopin 0 micro
-
Lut-zea 234 micro
- 11% Fehérje
- 51% Szénhidrát
- 1% Zsír
- 37% Víz
TOP ásványi anyagok
-
Nátrium
-
Foszfor
-
Kálcium
-
Magnézium
-
Szelén
TOP vitaminok
-
Kolin:
-
Niacin - B3 vitamin:
-
E vitamin:
-
Tiamin - B1 vitamin:
-
B6 vitamin:
Fehérje
-
Összesen 8.7 g
Zsír
-
Összesen 1.1 g
-
Telített zsírsav 0 g
-
Egyszeresen telítetlen zsírsav: 1 g
-
Többszörösen telítetlen zsírsav 0 g
-
Koleszterin 1 mg
Ásványi anyagok
-
Összesen 449.8 g
-
Cink 0 mg
-
Szelén 9 mg
-
Kálcium 22 mg
-
Vas 0 mg
-
Magnézium 15 mg
-
Foszfor 61 mg
-
Nátrium 343 mg
-
Réz 0 mg
-
Mangán 0 mg
Szénhidrátok
-
Összesen 38.6 g
-
Cukor 1 mg
-
Élelmi rost 2 mg
VÍZ
-
Összesen 27.5 g
Vitaminok
-
Összesen 0
-
A vitamin (RAE): 1 micro
-
B6 vitamin: 0 mg
-
B12 Vitamin: 0 micro
-
E vitamin: 0 mg
-
C vitamin: 0 mg
-
D vitamin: 0 micro
-
K vitamin: 1 micro
-
Tiamin - B1 vitamin: 0 mg
-
Riboflavin - B2 vitamin: 0 mg
-
Niacin - B3 vitamin: 0 mg
-
Pantoténsav - B5 vitamin: 0 mg
-
Folsav - B9-vitamin: 20 micro
-
Kolin: 6 mg
-
Retinol - A vitamin: 1 micro
-
α-karotin 0 micro
-
β-karotin 0 micro
-
β-crypt 0 micro
-
Likopin 0 micro
-
Lut-zea 34 micro
Hozzávalók
tangzhong
-
1 dkg finomliszt
-
0.5 dl tej
tészta
-
20 dkg öregtészta
-
2 ek joghurt
-
1.4 dl ásványvíz
-
2 g instant élesztő
-
1 teáskanál olívaolaj
Elkészítés
tangzhong
- Összekeverjük a hideg tejet a liszttel habverővel, majd elkezdjük kis lángon melegíteni. Ha kezd sűrűsödni, levesszük a tűzről, kihűtjük.
tészta
- A kifli összes hozzávalóit (kivéve a só és olaj) dagasztógép táljába mérjük, és rugalmas tésztát gyúrunk belőle.
- Ekkor adjuk hozzá a sót és az olajat, és tovább dagasztjuk, míg teljesen elkeveredik a tésztával. Letakarva 40 percet kelesztjük.
- A megkelt tésztát hat egyenlő részre osztjuk, és minden darabot négyszöggé lapítunk ki, majd szorosan feltekerjük. Bagettsütő-formába fektetjük (ennek híján sütőpapírral bélelt tepsibe), és folpackkal letakarva 20-30 percet kelesztjük, miközben a sütőt előmelegítjük.
- 200 fokra előmelegített sütőben hőlégkeverésen 15 perc alatt megsütjük.
- Sütés hőfoka: 200 °C
- Sütés módja: hőlégkeveréses
- Tepsi mérete: 35x23
- Sütés ideje: 15 perc
- Elkészítettem: 4 alkalommal
- Receptkönyvben: 39
- Tegnapi nézettség: 0
- 7 napos nézettség: 0
- Össznézettség: 4802
- Feltöltés dátuma: 2017. november 01.
Receptjellemzők
-
- fogás:
-
- konyha:
-
- nehézség:
-
- elkészítési idő:
-
- szakács elkészítette:
-
- költség egy főre:
-
- vegetáriánus:
-
- Speciális étrendek:
Két hete próbálgatom a szénhidrátcsökkentett kifli készítését különböző lisztekkel. Kenyérliszt csak az öregtésztában van, egyébként mindig valamilyen teljes kiőrlésűt használok. Mivel csak a magam részére sütöm, és így a hat darab 4-5 napig is eltart, így jutott eszembe, hogy régebben tangzhonggal készítettem a kenyereket, kifliket, amire Torma szakácstársunk hívta fel a figyelmünket. Csak kenyérdoktorként emlegetik. Ez a kevéske kis adalék napokkal meghosszabbítja a pékárú élvezhető fogyaszthatóságát. A tészta belül lágyabb, kívül roppan, és napokig szinte ugyanolyan friss marad. Naná, hogy belecsempésztem a kiflibe. Kicsit macerás ilyen kis adagot készíteni, de én még kenyeret is sütöttem, így elhasználtam. Hűtőben 3-4 napig eltartható, használható. Lehet készíteni vízzel, tejjel is, a lényeg, hogy a liszt-víz aránya 1:5 legyen. Egy edényben el kell keverni a két anyagot csomómentesre, és felmelegíteni forrásig. Mikor kezd sűrűsödni, akkor jó. Egy tálba kell kiönteni, letakarva folpackkal, hogy ne bőrösödjön, és a kihűlt, lehet a tésztához keverni.