r
Nosalty Logó

Szénhidrátcsökkentett rozsos kiflik tangzhonggal

cukormentes laktózt tartalmaz glutént tartalmaz tejet tartalmaz tojásmentes
Évi néni
Szénhidrátcsökkentett rozsos kiflik tangzhonggal
adag
Előkészítés
perc
Sütés
perc
Összesen
perc
Sütés hőfoka
200 °C
  • 11% Fehérje
  • 51% Szénhidrát
  • 1% Zsír

tangzhong

tészta

Összesen 237 kcal
  • 11% Fehérje
  • 51% Szénhidrát
  • 1% Zsír

tangzhong

tészta

Összesen 1420 kcal
  • 11% Fehérje
  • 51% Szénhidrát
  • 1% Zsír

tangzhong

tészta

Összesen 205 kcal
  • 11% Fehérje
  • 51% Szénhidrát
  • 1% Zsír
  • 37% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Nátrium
  • Foszfor
  • Kálcium
  • Magnézium
  • Szelén

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • E vitamin:
  • Tiamin - B1 vitamin:
  • B6 vitamin:

Fehérje

  • Összesen
    10 g

Zsír

  • Összesen
    1.3 g
  • Telített zsírsav
    0 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    1 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    0 g
  • Koleszterin
    1 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    518.7 g
  • Cink
    0 mg
  • Szelén
    10 mg
  • Kálcium
    25 mg
  • Vas
    0 mg
  • Magnézium
    17 mg
  • Foszfor
    70 mg
  • Nátrium
    395 mg
  • Réz
    0 mg
  • Mangán
    0 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    44.5 g
  • Cukor
    1 mg
  • Élelmi rost
    2 mg

VÍZ

  • Összesen
    31.8 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    1 micro
  • B6 vitamin:
    0 mg
  • B12 Vitamin:
    0 micro
  • E vitamin:
    0 mg
  • C vitamin:
    0 mg
  • D vitamin:
    0 micro
  • K vitamin:
    1 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    0 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    0 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    0 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    23 micro
  • Kolin:
    6 mg
  • Retinol - A vitamin:
    1 micro
  • α-karotin
    0 micro
  • β-karotin
    0 micro
  • β-crypt
    0 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    39 micro
Összesen 237 kcal
  • 11% Fehérje
  • 51% Szénhidrát
  • 1% Zsír
  • 37% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Nátrium
  • Foszfor
  • Kálcium
  • Magnézium
  • Szelén

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • E vitamin:
  • Tiamin - B1 vitamin:
  • B6 vitamin:

Fehérje

  • Összesen
    60.3 g

Zsír

  • Összesen
    7.7 g
  • Telített zsírsav
    2 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    3 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    1 g
  • Koleszterin
    4 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    3112.4 g
  • Cink
    3 mg
  • Szelén
    61 mg
  • Kálcium
    150 mg
  • Vas
    3 mg
  • Magnézium
    104 mg
  • Foszfor
    419 mg
  • Nátrium
    2371 mg
  • Réz
    0 mg
  • Mangán
    2 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    266.8 g
  • Cukor
    5 mg
  • Élelmi rost
    15 mg

VÍZ

  • Összesen
    190.6 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    8 micro
  • B6 vitamin:
    0 mg
  • B12 Vitamin:
    0 micro
  • E vitamin:
    2 mg
  • C vitamin:
    0 mg
  • D vitamin:
    1 micro
  • K vitamin:
    8 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    1 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    0 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    3 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    136 micro
  • Kolin:
    39 mg
  • Retinol - A vitamin:
    8 micro
  • α-karotin
    0 micro
  • β-karotin
    2 micro
  • β-crypt
    0 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    234 micro
Összesen 1420 kcal
  • 11% Fehérje
  • 51% Szénhidrát
  • 1% Zsír
  • 37% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Nátrium
  • Foszfor
  • Kálcium
  • Magnézium
  • Szelén

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • E vitamin:
  • Tiamin - B1 vitamin:
  • B6 vitamin:

Fehérje

  • Összesen
    8.7 g

Zsír

  • Összesen
    1.1 g
  • Telített zsírsav
    0 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    1 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    0 g
  • Koleszterin
    1 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    449.8 g
  • Cink
    0 mg
  • Szelén
    9 mg
  • Kálcium
    22 mg
  • Vas
    0 mg
  • Magnézium
    15 mg
  • Foszfor
    61 mg
  • Nátrium
    343 mg
  • Réz
    0 mg
  • Mangán
    0 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    38.6 g
  • Cukor
    1 mg
  • Élelmi rost
    2 mg

VÍZ

  • Összesen
    27.5 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    1 micro
  • B6 vitamin:
    0 mg
  • B12 Vitamin:
    0 micro
  • E vitamin:
    0 mg
  • C vitamin:
    0 mg
  • D vitamin:
    0 micro
  • K vitamin:
    1 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    0 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    0 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    0 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    20 micro
  • Kolin:
    6 mg
  • Retinol - A vitamin:
    1 micro
  • α-karotin
    0 micro
  • β-karotin
    0 micro
  • β-crypt
    0 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    34 micro
Összesen 205 kcal

Hozzávalók

tangzhong

tészta

Elkészítés

tangzhong

  1. Összekeverjük a hideg tejet a liszttel habverővel, majd elkezdjük kis lángon melegíteni. Ha kezd sűrűsödni, levesszük a tűzről, kihűtjük.

tészta

  1. A kifli összes hozzávalóit (kivéve a só és olaj) dagasztógép táljába mérjük, és rugalmas tésztát gyúrunk belőle.
  2. Ekkor adjuk hozzá a sót és az olajat, és tovább dagasztjuk, míg teljesen elkeveredik a tésztával. Letakarva 40 percet kelesztjük.
  3. A megkelt tésztát hat egyenlő részre osztjuk, és minden darabot négyszöggé lapítunk ki, majd szorosan feltekerjük. Bagettsütő-formába fektetjük (ennek híján sütőpapírral bélelt tepsibe), és folpackkal letakarva 20-30 percet kelesztjük, miközben a sütőt előmelegítjük.
  4. 200 fokra előmelegített sütőben hőlégkeverésen 15 perc alatt megsütjük.
  • Sütés hőfoka: 200 °C
  • Sütés módja: hőlégkeveréses
  • Tepsi mérete: 35x23
  • Sütés ideje: 15 perc
  • Elkészítettem: 4 alkalommal
  • Receptkönyvben: 39
  • Tegnapi nézettség: 0
  • 7 napos nézettség: 0
  • Össznézettség: 4802
  • Feltöltés dátuma: 2017. november 01.

Receptkategóriák

Receptjellemzők

Szénhidrátcsökkentett rozsos kiflik tangzhonggal
Évi néni 1830 recept

Két hete próbálgatom a szénhidrátcsökkentett kifli készítését különböző lisztekkel. Kenyérliszt csak az öregtésztában van, egyébként mindig valamilyen teljes kiőrlésűt használok. Mivel csak a magam részére sütöm, és így a hat darab 4-5 napig is eltart, így jutott eszembe, hogy régebben tangzhonggal készítettem a kenyereket, kifliket, amire Torma szakácstársunk hívta fel a figyelmünket. Csak kenyérdoktorként emlegetik. Ez a kevéske kis adalék napokkal meghosszabbítja a pékárú élvezhető fogyaszthatóságát. A tészta belül lágyabb, kívül roppan, és napokig szinte ugyanolyan friss marad. Naná, hogy belecsempésztem a kiflibe. Kicsit macerás ilyen kis adagot készíteni, de én még kenyeret is sütöttem, így elhasználtam. Hűtőben 3-4 napig eltartható, használható. Lehet készíteni vízzel, tejjel is, a lényeg, hogy a liszt-víz aránya 1:5 legyen. Egy edényben el kell keverni a két anyagot csomómentesre, és felmelegíteni forrásig. Mikor kezd sűrűsödni, akkor jó. Egy tálba kell kiönteni, letakarva folpackkal, hogy ne bőrösödjön, és a kihűlt, lehet a tésztához keverni.

Hozzávalók

tangzhong

tészta

Címlapról ajánljuk

További cikkek

Top Receptek

Hagyományos édes fánk

Életem első fánkját még lánykoromban készítettem. Kemény lett és száraz. Ezután évek teltek el és eszembe sem jutott, hogy újra nekiálljak. A kisfiam nagy fánkrajongó. Mondjuk is a ...