Szélesmetélt raguval római módra
cukormentes
laktózt tartalmaz
glutént tartalmaz
tejet tartalmaz
tojást tartalmaz
Damilli
adag
Előkészítés
perc
Főzés
perc
Összesen
perc
- 12% Fehérje
- 18% Szénhidrát
- 18% Zsír
A raguhoz
-
50g darált marhahús71 kcal
-
30g füstölt szalonna197 kcal
-
23g vöröshagyma8 kcal
-
20g sárgarépa7 kcal
-
11g petrezselyem4 kcal
-
1g fokhagyma1 kcal
-
38g vaj269 kcal
-
10 kcal
-
50g marha alaplé0 kcal
-
11g csirkemáj13 kcal
-
25g sonka35 kcal
-
38g gomba8 kcal
-
0g só0 kcal
-
0g fekete bors0 kcal
-
25g parmezán sajt98 kcal
A tésztához
-
75g finomliszt273 kcal
-
41g tojás52 kcal
-
0g só0 kcal
Összesen
1046
kcal
- 12% Fehérje
- 18% Szénhidrát
- 18% Zsír
A raguhoz
-
200g darált marhahús284 kcal
-
120g füstölt szalonna786 kcal
-
90g vöröshagyma33 kcal
-
80g sárgarépa29 kcal
-
45g petrezselyem16 kcal
-
3g fokhagyma4 kcal
-
150g vaj1076 kcal
-
41 kcal
-
200g marha alaplé0 kcal
-
44g csirkemáj52 kcal
-
100g sonka138 kcal
-
150g gomba32 kcal
-
0g só0 kcal
-
0g fekete bors0 kcal
-
100g parmezán sajt392 kcal
A tésztához
-
300g finomliszt1092 kcal
-
165g tojás208 kcal
-
0g só0 kcal
Összesen
4183
kcal
- 12% Fehérje
- 18% Szénhidrát
- 18% Zsír
A raguhoz
-
11.1g darált marhahús16 kcal
-
6.7g füstölt szalonna44 kcal
-
5g vöröshagyma2 kcal
-
4.5g sárgarépa2 kcal
-
2.5g petrezselyem1 kcal
-
0.2g fokhagyma0 kcal
-
8.3g vaj60 kcal
-
2.8g sűrített paradicsom2 kcal
-
11.1g marha alaplé0 kcal
-
2.4g csirkemáj3 kcal
-
5.6g sonka8 kcal
-
8.3g gomba2 kcal
-
0g só0 kcal
-
0g fekete bors0 kcal
-
5.6g parmezán sajt22 kcal
A tésztához
-
16.7g finomliszt61 kcal
-
9.2g tojás12 kcal
-
0g só0 kcal
Összesen
235
kcal
- 12% Fehérje
- 18% Szénhidrát
- 18% Zsír
- 52% Víz
TOP ásványi anyagok
-
Nátrium
-
Foszfor
-
Kálcium
-
Szelén
-
Magnézium
TOP vitaminok
-
Kolin:
-
C vitamin:
-
Niacin - B3 vitamin:
-
Likopin
-
E vitamin:
Fehérje
-
Összesen 43.3 g
Zsír
-
Összesen 66.4 g
-
Telített zsírsav 33 g
-
Egyszeresen telítetlen zsírsav: 23 g
-
Többszörösen telítetlen zsírsav 5 g
-
Koleszterin 328 mg
Ásványi anyagok
-
Összesen 1782.6 g
-
Cink 5 mg
-
Szelén 69 mg
-
Kálcium 374 mg
-
Vas 5 mg
-
Magnézium 66 mg
-
Foszfor 561 mg
-
Nátrium 701 mg
-
Réz 0 mg
-
Mangán 1 mg
Szénhidrátok
-
Összesen 66.5 g
-
Cukor 4 mg
-
Élelmi rost 4 mg
VÍZ
-
Összesen 188.3 g
Vitaminok
-
Összesen 0
-
A vitamin (RAE): 935 micro
-
B6 vitamin: 1 mg
-
B12 Vitamin: 5 micro
-
E vitamin: 2 mg
-
C vitamin: 23 mg
-
D vitamin: 37 micro
-
K vitamin: 192 micro
-
Tiamin - B1 vitamin: 0 mg
-
Riboflavin - B2 vitamin: 1 mg
-
Niacin - B3 vitamin: 9 mg
-
Pantoténsav - B5 vitamin: 0 mg
-
Folsav - B9-vitamin: 139 micro
-
Kolin: 206 mg
-
Retinol - A vitamin: 723 micro
-
α-karotin 624 micro
-
β-karotin 2238 micro
-
β-crypt 4 micro
-
Likopin 3600 micro
-
Lut-zea 868 micro
Összesen
1046
kcal
- 12% Fehérje
- 18% Szénhidrát
- 18% Zsír
- 52% Víz
TOP ásványi anyagok
-
Nátrium
-
Foszfor
-
Kálcium
-
Szelén
-
Magnézium
TOP vitaminok
-
Kolin:
-
C vitamin:
-
Niacin - B3 vitamin:
-
Likopin
-
E vitamin:
Fehérje
-
Összesen 173.3 g
Zsír
-
Összesen 265.5 g
-
Telített zsírsav 132 g
-
Egyszeresen telítetlen zsírsav: 93 g
-
Többszörösen telítetlen zsírsav 20 g
-
Koleszterin 1312 mg
Ásványi anyagok
-
Összesen 7130.6 g
-
Cink 19 mg
-
Szelén 278 mg
-
Kálcium 1496 mg
-
Vas 22 mg
-
Magnézium 264 mg
-
Foszfor 2243 mg
-
Nátrium 2804 mg
-
Réz 2 mg
-
Mangán 3 mg
Szénhidrátok
-
Összesen 266 g
-
Cukor 18 mg
-
Élelmi rost 17 mg
VÍZ
-
Összesen 753.4 g
Vitaminok
-
Összesen 0
-
A vitamin (RAE): 3741 micro
-
B6 vitamin: 3 mg
-
B12 Vitamin: 20 micro
-
E vitamin: 9 mg
-
C vitamin: 93 mg
-
D vitamin: 148 micro
-
K vitamin: 767 micro
-
Tiamin - B1 vitamin: 1 mg
-
Riboflavin - B2 vitamin: 3 mg
-
Niacin - B3 vitamin: 35 mg
-
Pantoténsav - B5 vitamin: 0 mg
-
Folsav - B9-vitamin: 558 micro
-
Kolin: 824 mg
-
Retinol - A vitamin: 2891 micro
-
α-karotin 2495 micro
-
β-karotin 8952 micro
-
β-crypt 18 micro
-
Likopin 14400 micro
-
Lut-zea 3473 micro
Összesen
4183
kcal
- 12% Fehérje
- 18% Szénhidrát
- 18% Zsír
- 52% Víz
TOP ásványi anyagok
-
Nátrium
-
Foszfor
-
Kálcium
-
Szelén
-
Magnézium
TOP vitaminok
-
Kolin:
-
C vitamin:
-
Niacin - B3 vitamin:
-
Likopin
-
E vitamin:
Fehérje
-
Összesen 9.6 g
Zsír
-
Összesen 14.8 g
-
Telített zsírsav 7 g
-
Egyszeresen telítetlen zsírsav: 5 g
-
Többszörösen telítetlen zsírsav 1 g
-
Koleszterin 73 mg
Ásványi anyagok
-
Összesen 396.8 g
-
Cink 1 mg
-
Szelén 15 mg
-
Kálcium 83 mg
-
Vas 1 mg
-
Magnézium 15 mg
-
Foszfor 125 mg
-
Nátrium 156 mg
-
Réz 0 mg
-
Mangán 0 mg
Szénhidrátok
-
Összesen 14.8 g
-
Cukor 1 mg
-
Élelmi rost 1 mg
VÍZ
-
Összesen 41.9 g
Vitaminok
-
Összesen 0
-
A vitamin (RAE): 208 micro
-
B6 vitamin: 0 mg
-
B12 Vitamin: 1 micro
-
E vitamin: 1 mg
-
C vitamin: 5 mg
-
D vitamin: 8 micro
-
K vitamin: 43 micro
-
Tiamin - B1 vitamin: 0 mg
-
Riboflavin - B2 vitamin: 0 mg
-
Niacin - B3 vitamin: 2 mg
-
Pantoténsav - B5 vitamin: 0 mg
-
Folsav - B9-vitamin: 31 micro
-
Kolin: 46 mg
-
Retinol - A vitamin: 161 micro
-
α-karotin 139 micro
-
β-karotin 498 micro
-
β-crypt 1 micro
-
Likopin 801 micro
-
Lut-zea 193 micro
Összesen
235
kcal
Hozzávalók
A raguhoz
-
12 dkg füstölt szalonna
-
1 közepes fej vöröshagyma
-
1 db sárgarépa
-
1 csokor petrezselyem
-
1 gerezd fokhagyma
-
15 dkg vaj
-
5 dkg sűrített paradicsom
-
1 db csirkemáj
-
10 dkg sonka
-
15 dkg gomba
-
só ízlés szerint
-
fekete bors ízlés szerint
A tésztához
-
30 dkg finomliszt
-
3 db tojás
-
só ízlés szerint
Elkészítés
A raguhoz
- A szalonnát apróra vágjuk.
- A hagymát, a sárgarépát, a petrezselyem zöldjét és a fokhagymát áprítógépben finomra megaprítjuk.
- A darált húst, a szalonnát és a zöldséges keveréket 10 dkg vajjal barnára pirítjuk.
- Hozzáadjuk 2 dl húslevest vagy forró vizet és a sűrített paradicsomot. Sózzuk, borsozzuk, éskis tűzön hagyjuk a levét elfőni.
- Időközben a másik serpenyőben, maradék vajban puhára pároljuk a csirkemájat, a finomra vágott nyers sonkát és a megtisztított és darabokra vágott gombákat.
- Ha a ragunk szép sűrű, barna lett, akkor összekeverjük a két serpenyő tartalmát.
- Gazdagon szórjuk rá a reszelt parmezánt.
- A szélesmetélthez a lisztet és a tojást tíz percen keresztül jól összedolgozzuk (kenyérsütőgépben is lehet).
- Rövid ideig pihentetjük, és 2 mm vastagságra kinyújtjuk. Vágjuk fel 20-25 cm hosszú és 1 cm széles csíkokra.
- 2 órát szárítjuk, és forrásban lévő, sós vízben főzzük meg.
- Elkészítettem: 3 alkalommal
- Receptkönyvben: 220
- Tegnapi nézettség: 0
- 7 napos nézettség: 1
- Össznézettség: 16343
- Feltöltés dátuma: 2011. november 14.
Receptjellemzők
-
- fogás:
-
- konyha:
-
- nehézség:
-
- elkészítési idő:
-
- szakács elkészítette:
-
- költség egy főre:
-
- Speciális étrendek:
Damilli
39 recept
Ezt a receptet a "Római konyha" című könyvben találtam. Kíváncsi lettem rá, mert egy kicsit eltér a "hagyományos" húsos, paradicsomos ragu receptjéről.