r
Nosalty Logó

Székelykáposzta Pancsika konyhájából

cukormentes laktózmentes gluténmentes tejmentes tojásmentes
Pancsika
Székelykáposzta Pancsika konyhájából
adag
Előkészítés
perc
Főzés
perc
Összesen
perc
  • 5% Fehérje
  • 7% Szénhidrát
  • 5% Zsír
Összesen 653 kcal
  • 5% Fehérje
  • 7% Szénhidrát
  • 5% Zsír
Összesen 3919 kcal
  • 5% Fehérje
  • 7% Szénhidrát
  • 5% Zsír
Összesen 95 kcal
  • 5% Fehérje
  • 7% Szénhidrát
  • 5% Zsír
  • 83% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Nátrium
  • Foszfor
  • Kálcium
  • Magnézium
  • Szelén

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • C vitamin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • E vitamin:
  • Tiamin - B1 vitamin:

Fehérje

  • Összesen
    34.2 g

Zsír

  • Összesen
    37.3 g
  • Telített zsírsav
    11 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    17 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    6 g
  • Koleszterin
    118 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    2463.2 g
  • Cink
    6 mg
  • Szelén
    51 mg
  • Kálcium
    134 mg
  • Vas
    7 mg
  • Magnézium
    79 mg
  • Foszfor
    414 mg
  • Nátrium
    1771 mg
  • Réz
    1 mg
  • Mangán
    1 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    44.9 g
  • Cukor
    7 mg
  • Élelmi rost
    9 mg

VÍZ

  • Összesen
    560.2 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    6 micro
  • B6 vitamin:
    1 mg
  • B12 Vitamin:
    1 micro
  • E vitamin:
    3 mg
  • C vitamin:
    45 mg
  • D vitamin:
    117 micro
  • K vitamin:
    33 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    2 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    1 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    8 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    155 micro
  • Kolin:
    132 mg
  • Retinol - A vitamin:
    3 micro
  • α-karotin
    13 micro
  • β-karotin
    21 micro
  • β-crypt
    0 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    741 micro
Összesen 653 kcal
  • 5% Fehérje
  • 7% Szénhidrát
  • 5% Zsír
  • 83% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Nátrium
  • Foszfor
  • Kálcium
  • Magnézium
  • Szelén

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • C vitamin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • E vitamin:
  • Tiamin - B1 vitamin:

Fehérje

  • Összesen
    205.3 g

Zsír

  • Összesen
    223.6 g
  • Telített zsírsav
    69 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    99 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    35 g
  • Koleszterin
    710 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    14779.4 g
  • Cink
    33 mg
  • Szelén
    303 mg
  • Kálcium
    805 mg
  • Vas
    43 mg
  • Magnézium
    475 mg
  • Foszfor
    2482 mg
  • Nátrium
    10629 mg
  • Réz
    3 mg
  • Mangán
    6 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    269.3 g
  • Cukor
    40 mg
  • Élelmi rost
    55 mg

VÍZ

  • Összesen
    3360.9 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    35 micro
  • B6 vitamin:
    7 mg
  • B12 Vitamin:
    7 micro
  • E vitamin:
    21 mg
  • C vitamin:
    267 mg
  • D vitamin:
    700 micro
  • K vitamin:
    199 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    9 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    3 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    49 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    932 micro
  • Kolin:
    793 mg
  • Retinol - A vitamin:
    20 micro
  • α-karotin
    75 micro
  • β-karotin
    126 micro
  • β-crypt
    0 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    4446 micro
Összesen 3919 kcal
  • 5% Fehérje
  • 7% Szénhidrát
  • 5% Zsír
  • 83% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Nátrium
  • Foszfor
  • Kálcium
  • Magnézium
  • Szelén

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • C vitamin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • E vitamin:
  • Tiamin - B1 vitamin:

Fehérje

  • Összesen
    5 g

Zsír

  • Összesen
    5.4 g
  • Telített zsírsav
    2 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    2 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    1 g
  • Koleszterin
    17 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    357 g
  • Cink
    1 mg
  • Szelén
    7 mg
  • Kálcium
    19 mg
  • Vas
    1 mg
  • Magnézium
    11 mg
  • Foszfor
    60 mg
  • Nátrium
    257 mg
  • Réz
    0 mg
  • Mangán
    0 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    6.5 g
  • Cukor
    1 mg
  • Élelmi rost
    1 mg

VÍZ

  • Összesen
    81.2 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    1 micro
  • B6 vitamin:
    0 mg
  • B12 Vitamin:
    0 micro
  • E vitamin:
    0 mg
  • C vitamin:
    6 mg
  • D vitamin:
    17 micro
  • K vitamin:
    5 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    0 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    0 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    1 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    23 micro
  • Kolin:
    19 mg
  • Retinol - A vitamin:
    0 micro
  • α-karotin
    2 micro
  • β-karotin
    3 micro
  • β-crypt
    0 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    107 micro
Összesen 95 kcal

Hozzávalók

Elkészítés

  1. Megtisztítjuk a húst az inasabb, hártyásabb részektől, alaposan megmossuk, majd 2x2 cm-es kockákra vágjuk. A rizst szükség szerint átnézzük, majd átmossuk.
  2. A vöröshagymát, fokhagymát megtisztítjuk, megmossuk, majd nagyobb kockákra vágjuk. Közben olajat hevítünk egy nagy méretű lábasban, és először a vöröshagymát üvegesre pároljuk benne, majd a fokhagymát is rádobjuk, a szemes borsot, borókabogyót és a köménymagot. 2-3 percig alacsony lángon kezeljük.
  3. Ezután rátesszük a pirospaprikát, sót, őrölt borsot, felöntjük vízzel, elkeverjük, majd rádobjuk a húst, a megmosott egész chilit, babérleveleket, alaposan összekeverjük, és tetejét befedjük a savanyú káposztával. Alacsony hőfokon puhára főzzük a káposztát és omlósra a húst (ez kb. 2 óra). A vizet folyamatosan pótolni kell, hogy a végeredmény szaftos maradjon.
  4. Végül az átmosott rizst elkeverjük benne, szükség szerint felöntjük még vízzel, és 10-20 perc alatt (rizsfajtától függően) puhára főzözük
  • Elkészítettem: 50 alkalommal
  • Receptkönyvben: 11
  • Tegnapi nézettség: 0
  • 7 napos nézettség: 5
  • Össznézettség: 2561
  • Feltöltés dátuma: 2020. május 20.

Ajánló

A legfinomabb friss tejföllel, illetve van, aki a rizs nélkül készíti, akkor mindenképp puha kenyérrel tálaljuk. :)

Receptkategóriák

Receptjellemzők

Székelykáposzta Pancsika konyhájából
Pancsika 101 recept

Próbáltam többféle fűszerrel a savanyú káposztát, de már régóta (karácsonykor is) eszerint a recept szerint készítem, és minden vendégünk imádja. :) Most megosztom a titkot, mely egyrészt a fűszerezésben rejlik, másrészt pedig, hogy a káposztát mindig bőséges lével szoktam kérni, így kevesebb vizet használok, és isteni finom lesz tőle az étel. :)

Hozzávalók

Címlapról ajánljuk

További cikkek

Top Receptek

Hagyományos édes fánk

Életem első fánkját még lánykoromban készítettem. Kemény lett és száraz. Ezután évek teltek el és eszembe sem jutott, hogy újra nekiálljak. A kisfiam nagy fánkrajongó. Mondjuk is a ...