r
Nosalty Logó

Székelykáposzta maradékból

cukormentes laktózmentes gluténmentes tejmentes tojásmentes
Kultné Szabó Noémi
Székelykáposzta maradékból
adag
Előkészítés
perc
Főzés
perc
Összesen
perc
  • 8% Fehérje
  • 10% Szénhidrát
  • 8% Zsír
Összesen 550 kcal
  • 8% Fehérje
  • 10% Szénhidrát
  • 8% Zsír
Összesen 2199 kcal
  • 8% Fehérje
  • 10% Szénhidrát
  • 8% Zsír
Összesen 143 kcal
  • 8% Fehérje
  • 10% Szénhidrát
  • 8% Zsír
  • 74% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Nátrium
  • Foszfor
  • Magnézium
  • Kálcium
  • Szelén

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • C vitamin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • E vitamin:
  • B6 vitamin:

Fehérje

  • Összesen
    31.3 g

Zsír

  • Összesen
    30.1 g
  • Telített zsírsav
    8 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    17 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    8 g
  • Koleszterin
    91 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    1398.4 g
  • Cink
    3 mg
  • Szelén
    40 mg
  • Kálcium
    54 mg
  • Vas
    4 mg
  • Magnézium
    58 mg
  • Foszfor
    347 mg
  • Nátrium
    891 mg
  • Réz
    0 mg
  • Mangán
    1 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    36.9 g
  • Cukor
    3 mg
  • Élelmi rost
    5 mg

VÍZ

  • Összesen
    279.3 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    4 micro
  • B6 vitamin:
    1 mg
  • B12 Vitamin:
    1 micro
  • E vitamin:
    5 mg
  • C vitamin:
    20 mg
  • D vitamin:
    26 micro
  • K vitamin:
    17 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    1 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    0 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    9 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    121 micro
  • Kolin:
    86 mg
  • Retinol - A vitamin:
    3 micro
  • α-karotin
    6 micro
  • β-karotin
    10 micro
  • β-crypt
    0 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    370 micro
Összesen 550 kcal
  • 8% Fehérje
  • 10% Szénhidrát
  • 8% Zsír
  • 74% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Nátrium
  • Foszfor
  • Magnézium
  • Kálcium
  • Szelén

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • C vitamin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • E vitamin:
  • B6 vitamin:

Fehérje

  • Összesen
    125.1 g

Zsír

  • Összesen
    120.5 g
  • Telített zsírsav
    32 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    69 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    30 g
  • Koleszterin
    365 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    5593.5 g
  • Cink
    12 mg
  • Szelén
    159 mg
  • Kálcium
    216 mg
  • Vas
    17 mg
  • Magnézium
    231 mg
  • Foszfor
    1389 mg
  • Nátrium
    3565 mg
  • Réz
    1 mg
  • Mangán
    2 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    147.8 g
  • Cukor
    12 mg
  • Élelmi rost
    20 mg

VÍZ

  • Összesen
    1117.1 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    17 micro
  • B6 vitamin:
    5 mg
  • B12 Vitamin:
    3 micro
  • E vitamin:
    19 mg
  • C vitamin:
    80 mg
  • D vitamin:
    105 micro
  • K vitamin:
    68 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    3 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    1 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    37 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    483 micro
  • Kolin:
    343 mg
  • Retinol - A vitamin:
    12 micro
  • α-karotin
    25 micro
  • β-karotin
    41 micro
  • β-crypt
    0 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    1478 micro
Összesen 2199 kcal
  • 8% Fehérje
  • 10% Szénhidrát
  • 8% Zsír
  • 74% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Nátrium
  • Foszfor
  • Magnézium
  • Kálcium
  • Szelén

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • C vitamin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • E vitamin:
  • B6 vitamin:

Fehérje

  • Összesen
    8.2 g

Zsír

  • Összesen
    7.9 g
  • Telített zsírsav
    2 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    4 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    2 g
  • Koleszterin
    24 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    365 g
  • Cink
    1 mg
  • Szelén
    10 mg
  • Kálcium
    14 mg
  • Vas
    1 mg
  • Magnézium
    15 mg
  • Foszfor
    91 mg
  • Nátrium
    233 mg
  • Réz
    0 mg
  • Mangán
    0 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    9.6 g
  • Cukor
    1 mg
  • Élelmi rost
    1 mg

VÍZ

  • Összesen
    72.9 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    1 micro
  • B6 vitamin:
    0 mg
  • B12 Vitamin:
    0 micro
  • E vitamin:
    1 mg
  • C vitamin:
    5 mg
  • D vitamin:
    7 micro
  • K vitamin:
    4 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    0 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    0 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    2 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    31 micro
  • Kolin:
    22 mg
  • Retinol - A vitamin:
    1 micro
  • α-karotin
    2 micro
  • β-karotin
    3 micro
  • β-crypt
    0 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    96 micro
Összesen 143 kcal

Hozzávalók

Elkészítés

  1. A hagymát megtisztítjuk, apró kockákra vágjuk, a szalonnát szintén, és az olajon megdinszteljük. Félrehúzzuk, és pirospaprikát szórunk rá.
  2. A savanyú káposztát, ha nagyon savanyú, átöblítjük. Én még nyers állapotában kisebbre szoktam vágni. Rádobjuk a hagymára, felöntjük vízzel, hogy ellepje. Hozzáadjuk a babérlevelet, sót (ezzel vigyázni, mert a káposzta is sós), borsot. Ha valaki nyers rizst használ, itt kell hozzá adni (több víz). Fedő alatt 20-25 percig főzzük.
  3. Mikor majdnem kész, hozzáadjuk az előzőleg kockákra vágott sült karajt és a rizst is. Ha kell, a vizet pótoljuk. Én tettem bele egy pöröltkockát, mivel nem igazi pörköltalapot csináltunk neki. Egyet forralunk rajta, és kész is.
  4. Tejföllel, friss kenyérrel tálaljuk.
  • Elkészítettem: 2 alkalommal
  • Receptkönyvben: 15
  • Tegnapi nézettség: 3
  • 7 napos nézettség: 22
  • Össznézettség: 6127
  • Feltöltés dátuma: 2017. január 09.

Ajánló

Tejföllel, friss kenyérrel tálaljuk.

Receptkategóriák

Receptjellemzők

Székelykáposzta maradékból
Kultné Szabó Noémi 21 recept

Az ünnepek után nehéz kitalálni, mit is egyen az ember. Főleg, ha maradt még husi, köret... de ezek már nem nagyon mennek. Volt egy jó fél kilós egyben sült karajom, maradék rizs, és mivel elfelejtettem a korhelylevest megfőzni újévre, maradt savanyú káposztám. Gondoltam, pont ezekből kell székelykáposztát főzni, igaz egyik sincs kész előre... De majd most :)

Hozzávalók

Címlapról ajánljuk

További cikkek

Top Receptek

Hagyományos édes fánk

Életem első fánkját még lánykoromban készítettem. Kemény lett és száraz. Ezután évek teltek el és eszembe sem jutott, hogy újra nekiálljak. A kisfiam nagy fánkrajongó. Mondjuk is a ...