Szegény ember felfújtja
cukrot taratalmaz
laktózt tartalmaz
glutént tartalmaz
tejet tartalmaz
tojást tartalmaz
witch
adag
Előkészítés
perc
Sütés
perc
Összesen
perc
Sütés hőfoka
160 °C
- 9% Fehérje
- 45% Szénhidrát
- 11% Zsír
Összesen
437
kcal
- 9% Fehérje
- 45% Szénhidrát
- 11% Zsír
Összesen
2614
kcal
- 9% Fehérje
- 45% Szénhidrát
- 11% Zsír
- 35% Víz
TOP ásványi anyagok
-
Nátrium
-
Kálcium
-
Foszfor
-
Magnézium
-
Szelén
TOP vitaminok
-
Kolin:
-
Niacin - B3 vitamin:
-
E vitamin:
-
Tiamin - B1 vitamin:
-
C vitamin:
Fehérje
-
Összesen 13.4 g
Zsír
-
Összesen 15.2 g
-
Telített zsírsav 7 g
-
Egyszeresen telítetlen zsírsav: 4 g
-
Többszörösen telítetlen zsírsav 2 g
-
Koleszterin 112 mg
Ásványi anyagok
-
Összesen 841.4 g
-
Cink 1 mg
-
Szelén 29 mg
-
Kálcium 190 mg
-
Vas 3 mg
-
Magnézium 36 mg
-
Foszfor 154 mg
-
Nátrium 426 mg
-
Réz 0 mg
-
Mangán 1 mg
Szénhidrátok
-
Összesen 61 g
-
Cukor 28 mg
-
Élelmi rost 3 mg
VÍZ
-
Összesen 47.6 g
Vitaminok
-
Összesen 0
-
A vitamin (RAE): 107 micro
-
B6 vitamin: 0 mg
-
B12 Vitamin: 0 micro
-
E vitamin: 1 mg
-
C vitamin: 0 mg
-
D vitamin: 20 micro
-
K vitamin: 5 micro
-
Tiamin - B1 vitamin: 0 mg
-
Riboflavin - B2 vitamin: 0 mg
-
Niacin - B3 vitamin: 4 mg
-
Pantoténsav - B5 vitamin: 0 mg
-
Folsav - B9-vitamin: 76 micro
-
Kolin: 88 mg
-
Retinol - A vitamin: 106 micro
-
α-karotin 0 micro
-
β-karotin 17 micro
-
β-crypt 2 micro
-
Likopin 0 micro
-
Lut-zea 155 micro
Összesen
437
kcal
- 9% Fehérje
- 45% Szénhidrát
- 11% Zsír
- 35% Víz
TOP ásványi anyagok
-
Nátrium
-
Kálcium
-
Foszfor
-
Magnézium
-
Szelén
TOP vitaminok
-
Kolin:
-
Niacin - B3 vitamin:
-
E vitamin:
-
Tiamin - B1 vitamin:
-
C vitamin:
Fehérje
-
Összesen 80.2 g
Zsír
-
Összesen 91 g
-
Telített zsírsav 42 g
-
Egyszeresen telítetlen zsírsav: 22 g
-
Többszörösen telítetlen zsírsav 12 g
-
Koleszterin 669 mg
Ásványi anyagok
-
Összesen 5048.4 g
-
Cink 7 mg
-
Szelén 176 mg
-
Kálcium 1142 mg
-
Vas 20 mg
-
Magnézium 219 mg
-
Foszfor 926 mg
-
Nátrium 2554 mg
-
Réz 1 mg
-
Mangán 5 mg
Szénhidrátok
-
Összesen 365.9 g
-
Cukor 171 mg
-
Élelmi rost 20 mg
VÍZ
-
Összesen 285.7 g
Vitaminok
-
Összesen 0
-
A vitamin (RAE): 643 micro
-
B6 vitamin: 1 mg
-
B12 Vitamin: 1 micro
-
E vitamin: 4 mg
-
C vitamin: 2 mg
-
D vitamin: 119 micro
-
K vitamin: 28 micro
-
Tiamin - B1 vitamin: 2 mg
-
Riboflavin - B2 vitamin: 2 mg
-
Niacin - B3 vitamin: 26 mg
-
Pantoténsav - B5 vitamin: 0 mg
-
Folsav - B9-vitamin: 455 micro
-
Kolin: 527 mg
-
Retinol - A vitamin: 635 micro
-
α-karotin 0 micro
-
β-karotin 99 micro
-
β-crypt 13 micro
-
Likopin 0 micro
-
Lut-zea 928 micro
Összesen
2614
kcal
- 9% Fehérje
- 45% Szénhidrát
- 11% Zsír
- 35% Víz
TOP ásványi anyagok
-
Nátrium
-
Kálcium
-
Foszfor
-
Magnézium
-
Szelén
TOP vitaminok
-
Kolin:
-
Niacin - B3 vitamin:
-
E vitamin:
-
Tiamin - B1 vitamin:
-
C vitamin:
Fehérje
-
Összesen 6.6 g
Zsír
-
Összesen 7.5 g
-
Telített zsírsav 3 g
-
Egyszeresen telítetlen zsírsav: 2 g
-
Többszörösen telítetlen zsírsav 1 g
-
Koleszterin 55 mg
Ásványi anyagok
-
Összesen 414.1 g
-
Cink 1 mg
-
Szelén 14 mg
-
Kálcium 94 mg
-
Vas 2 mg
-
Magnézium 18 mg
-
Foszfor 76 mg
-
Nátrium 209 mg
-
Réz 0 mg
-
Mangán 0 mg
Szénhidrátok
-
Összesen 30 g
-
Cukor 14 mg
-
Élelmi rost 2 mg
VÍZ
-
Összesen 23.4 g
Vitaminok
-
Összesen 0
-
A vitamin (RAE): 53 micro
-
B6 vitamin: 0 mg
-
B12 Vitamin: 0 micro
-
E vitamin: 0 mg
-
C vitamin: 0 mg
-
D vitamin: 10 micro
-
K vitamin: 2 micro
-
Tiamin - B1 vitamin: 0 mg
-
Riboflavin - B2 vitamin: 0 mg
-
Niacin - B3 vitamin: 2 mg
-
Pantoténsav - B5 vitamin: 0 mg
-
Folsav - B9-vitamin: 37 micro
-
Kolin: 43 mg
-
Retinol - A vitamin: 52 micro
-
α-karotin 0 micro
-
β-karotin 8 micro
-
β-crypt 1 micro
-
Likopin 0 micro
-
Lut-zea 76 micro
Összesen
214
kcal
Hozzávalók
Elkészítés
- A kenyeret vágjuk kockára, és a felét rakjuk egy kicsi tepsibe (ha lehet kerámiát használjuk, mert ennél a receptnél az egyenletes hőelosztás fontos), szórjuk rá a mazsolát. Fedjük be a maradék kenyérrel, locsoljuk rá az olvasztott vajat a tetejére.
- A tojást verjük fel a cukorral meg a fahéjjal, öntsük bele a tejet, és kavarjuk jól össze. Kanalazzuk a kenyérre egyenletesen. Nyomkodjuk picit le, hagyjuk állni 2 órát. Fél óránként ismételjük, hogy a felső réteg is jól magába tudja szívni a tojásos keveréket.
- Gyújtsuk be a sütőt, rakjuk be a felfújtat, süssük meg. Akkor van kész, ha a tetejét megnyomva, szinte visszaugrik a kenyér, és nem merül el a tejes lében.
- Sütés hőfoka: 160 °C
- Tepsi mérete: 20x20x5
- Sütés ideje: 55 perc
- Elkészítettem: 1 alkalommal
- Receptkönyvben: 24
- Tegnapi nézettség: 0
- 7 napos nézettség: 1
- Össznézettség: 2237
- Feltöltés dátuma: 2015. február 24.
Ajánló
Ízesíthetjük még vaníliával, szerecsendióval, esetleg citrom lereszelt héjával. Más aszalt gyümölcsöt is használhatunk.
Receptjellemzők
-
- fogás:
-
- konyha:
-
- nehézség:
-
- elkészítési idő:
-
- szakács elkészítette:
-
- vegetáriánus:
witch
735 recept
Ehhez a recepthez egy sűrű tésztájú, rusztikus és többnapos kenyeret érdemes használni. Akkor az alja igazán krémes állagú lesz, a teteje pedig picit ropogósabb. Én a jászsági kenyér maradékát használtam hozzá, így nagyon hasonlított a prószára.