r
Nosalty Logó

Szegény ember felfújtja

cukrot taratalmaz laktózt tartalmaz glutént tartalmaz tejet tartalmaz tojást tartalmaz
witch
Szegény ember felfújtja
adag
Előkészítés
perc
Sütés
perc
Összesen
perc
Sütés hőfoka
160 °C
  • 9% Fehérje
  • 45% Szénhidrát
  • 11% Zsír
Összesen 437 kcal
  • 9% Fehérje
  • 45% Szénhidrát
  • 11% Zsír
Összesen 2614 kcal
  • 9% Fehérje
  • 45% Szénhidrát
  • 11% Zsír
Összesen 214 kcal
  • 9% Fehérje
  • 45% Szénhidrát
  • 11% Zsír
  • 35% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Nátrium
  • Kálcium
  • Foszfor
  • Magnézium
  • Szelén

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • E vitamin:
  • Tiamin - B1 vitamin:
  • C vitamin:

Fehérje

  • Összesen
    13.4 g

Zsír

  • Összesen
    15.2 g
  • Telített zsírsav
    7 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    4 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    2 g
  • Koleszterin
    112 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    841.4 g
  • Cink
    1 mg
  • Szelén
    29 mg
  • Kálcium
    190 mg
  • Vas
    3 mg
  • Magnézium
    36 mg
  • Foszfor
    154 mg
  • Nátrium
    426 mg
  • Réz
    0 mg
  • Mangán
    1 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    61 g
  • Cukor
    28 mg
  • Élelmi rost
    3 mg

VÍZ

  • Összesen
    47.6 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    107 micro
  • B6 vitamin:
    0 mg
  • B12 Vitamin:
    0 micro
  • E vitamin:
    1 mg
  • C vitamin:
    0 mg
  • D vitamin:
    20 micro
  • K vitamin:
    5 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    0 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    0 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    4 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    76 micro
  • Kolin:
    88 mg
  • Retinol - A vitamin:
    106 micro
  • α-karotin
    0 micro
  • β-karotin
    17 micro
  • β-crypt
    2 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    155 micro
Összesen 437 kcal
  • 9% Fehérje
  • 45% Szénhidrát
  • 11% Zsír
  • 35% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Nátrium
  • Kálcium
  • Foszfor
  • Magnézium
  • Szelén

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • E vitamin:
  • Tiamin - B1 vitamin:
  • C vitamin:

Fehérje

  • Összesen
    80.2 g

Zsír

  • Összesen
    91 g
  • Telített zsírsav
    42 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    22 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    12 g
  • Koleszterin
    669 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    5048.4 g
  • Cink
    7 mg
  • Szelén
    176 mg
  • Kálcium
    1142 mg
  • Vas
    20 mg
  • Magnézium
    219 mg
  • Foszfor
    926 mg
  • Nátrium
    2554 mg
  • Réz
    1 mg
  • Mangán
    5 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    365.9 g
  • Cukor
    171 mg
  • Élelmi rost
    20 mg

VÍZ

  • Összesen
    285.7 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    643 micro
  • B6 vitamin:
    1 mg
  • B12 Vitamin:
    1 micro
  • E vitamin:
    4 mg
  • C vitamin:
    2 mg
  • D vitamin:
    119 micro
  • K vitamin:
    28 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    2 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    2 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    26 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    455 micro
  • Kolin:
    527 mg
  • Retinol - A vitamin:
    635 micro
  • α-karotin
    0 micro
  • β-karotin
    99 micro
  • β-crypt
    13 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    928 micro
Összesen 2614 kcal
  • 9% Fehérje
  • 45% Szénhidrát
  • 11% Zsír
  • 35% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Nátrium
  • Kálcium
  • Foszfor
  • Magnézium
  • Szelén

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • E vitamin:
  • Tiamin - B1 vitamin:
  • C vitamin:

Fehérje

  • Összesen
    6.6 g

Zsír

  • Összesen
    7.5 g
  • Telített zsírsav
    3 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    2 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    1 g
  • Koleszterin
    55 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    414.1 g
  • Cink
    1 mg
  • Szelén
    14 mg
  • Kálcium
    94 mg
  • Vas
    2 mg
  • Magnézium
    18 mg
  • Foszfor
    76 mg
  • Nátrium
    209 mg
  • Réz
    0 mg
  • Mangán
    0 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    30 g
  • Cukor
    14 mg
  • Élelmi rost
    2 mg

VÍZ

  • Összesen
    23.4 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    53 micro
  • B6 vitamin:
    0 mg
  • B12 Vitamin:
    0 micro
  • E vitamin:
    0 mg
  • C vitamin:
    0 mg
  • D vitamin:
    10 micro
  • K vitamin:
    2 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    0 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    0 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    2 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    37 micro
  • Kolin:
    43 mg
  • Retinol - A vitamin:
    52 micro
  • α-karotin
    0 micro
  • β-karotin
    8 micro
  • β-crypt
    1 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    76 micro
Összesen 214 kcal

Hozzávalók

Elkészítés

  1. A kenyeret vágjuk kockára, és a felét rakjuk egy kicsi tepsibe (ha lehet kerámiát használjuk, mert ennél a receptnél az egyenletes hőelosztás fontos), szórjuk rá a mazsolát. Fedjük be a maradék kenyérrel, locsoljuk rá az olvasztott vajat a tetejére.
  2. A tojást verjük fel a cukorral meg a fahéjjal, öntsük bele a tejet, és kavarjuk jól össze. Kanalazzuk a kenyérre egyenletesen. Nyomkodjuk picit le, hagyjuk állni 2 órát. Fél óránként ismételjük, hogy a felső réteg is jól magába tudja szívni a tojásos keveréket.
  3. Gyújtsuk be a sütőt, rakjuk be a felfújtat, süssük meg. Akkor van kész, ha a tetejét megnyomva, szinte visszaugrik a kenyér, és nem merül el a tejes lében.
  • Sütés hőfoka: 160 °C
  • Tepsi mérete: 20x20x5
  • Sütés ideje: 55 perc
  • Elkészítettem: 1 alkalommal
  • Receptkönyvben: 24
  • Tegnapi nézettség: 0
  • 7 napos nézettség: 1
  • Össznézettség: 2237
  • Feltöltés dátuma: 2015. február 24.

Ajánló

Ízesíthetjük még vaníliával, szerecsendióval, esetleg citrom lereszelt héjával. Más aszalt gyümölcsöt is használhatunk.

Receptkategóriák

Receptjellemzők

Ehhez a recepthez egy sűrű tésztájú, rusztikus és többnapos kenyeret érdemes használni. Akkor az alja igazán krémes állagú lesz, a teteje pedig picit ropogósabb. Én a jászsági kenyér maradékát használtam hozzá, így nagyon hasonlított a prószára.

Hozzávalók

Címlapról ajánljuk

További cikkek

Top Receptek

Hagyományos édes fánk

Életem első fánkját még lánykoromban készítettem. Kemény lett és száraz. Ezután évek teltek el és eszembe sem jutott, hogy újra nekiálljak. A kisfiam nagy fánkrajongó. Mondjuk is a ...