Szegedi túróstészta Gabystól
- 10% Fehérje
- 18% Szénhidrát
- 19% Zsír
- 10% Fehérje
- 18% Szénhidrát
- 19% Zsír
- 10% Fehérje
- 18% Szénhidrát
- 19% Zsír
- 53% Víz
TOP ásványi anyagok
-
Foszfor
-
Nátrium
-
Kálcium
-
Cink
-
Vas
TOP vitaminok
-
Riboflavin - B2 vitamin:
-
Kolin:
-
Tiamin - B1 vitamin:
-
Niacin - B3 vitamin:
-
C vitamin:
Fehérje
-
Összesen 28.9 g
Zsír
-
Összesen 57.3 g
-
Telített zsírsav 26 g
-
Egyszeresen telítetlen zsírsav: 19 g
-
Többszörösen telítetlen zsírsav 5 g
-
Koleszterin 121 mg
Ásványi anyagok
-
Összesen 1412.8 g
-
Cink 165 mg
-
Szelén 51 mg
-
Kálcium 261 mg
-
Vas 127 mg
-
Magnézium 55 mg
-
Foszfor 432 mg
-
Nátrium 311 mg
-
Réz 6 mg
-
Mangán 6 mg
Szénhidrátok
-
Összesen 53.8 g
-
Cukor 8 mg
-
Élelmi rost 2 mg
VÍZ
-
Összesen 155.7 g
Vitaminok
-
Összesen 0
-
A vitamin (RAE): 182 micro
-
B6 vitamin: 0 mg
-
B12 Vitamin: 1 micro
-
E vitamin: 1 mg
-
C vitamin: 1 mg
-
D vitamin: 7 micro
-
K vitamin: 2 micro
-
Tiamin - B1 vitamin: 16 mg
-
Riboflavin - B2 vitamin: 76 mg
-
Niacin - B3 vitamin: 7 mg
-
Pantoténsav - B5 vitamin: 0 mg
-
Folsav - B9-vitamin: 157 micro
-
Kolin: 45 mg
-
Retinol - A vitamin: 179 micro
-
α-karotin 0 micro
-
β-karotin 32 micro
-
β-crypt 1 micro
-
Likopin 0 micro
-
Lut-zea 16 micro
- 10% Fehérje
- 18% Szénhidrát
- 19% Zsír
- 53% Víz
TOP ásványi anyagok
-
Foszfor
-
Nátrium
-
Kálcium
-
Cink
-
Vas
TOP vitaminok
-
Riboflavin - B2 vitamin:
-
Kolin:
-
Tiamin - B1 vitamin:
-
Niacin - B3 vitamin:
-
C vitamin:
Fehérje
-
Összesen 115.5 g
Zsír
-
Összesen 229.2 g
-
Telített zsírsav 103 g
-
Egyszeresen telítetlen zsírsav: 75 g
-
Többszörösen telítetlen zsírsav 19 g
-
Koleszterin 483 mg
Ásványi anyagok
-
Összesen 5651.2 g
-
Cink 658 mg
-
Szelén 204 mg
-
Kálcium 1042 mg
-
Vas 510 mg
-
Magnézium 221 mg
-
Foszfor 1727 mg
-
Nátrium 1243 mg
-
Réz 26 mg
-
Mangán 22 mg
Szénhidrátok
-
Összesen 215.3 g
-
Cukor 30 mg
-
Élelmi rost 8 mg
VÍZ
-
Összesen 622.7 g
Vitaminok
-
Összesen 0
-
A vitamin (RAE): 730 micro
-
B6 vitamin: 1 mg
-
B12 Vitamin: 3 micro
-
E vitamin: 3 mg
-
C vitamin: 4 mg
-
D vitamin: 27 micro
-
K vitamin: 8 micro
-
Tiamin - B1 vitamin: 65 mg
-
Riboflavin - B2 vitamin: 302 mg
-
Niacin - B3 vitamin: 27 mg
-
Pantoténsav - B5 vitamin: 0 mg
-
Folsav - B9-vitamin: 630 micro
-
Kolin: 180 mg
-
Retinol - A vitamin: 715 micro
-
α-karotin 0 micro
-
β-karotin 127 micro
-
β-crypt 5 micro
-
Likopin 0 micro
-
Lut-zea 63 micro
- 10% Fehérje
- 18% Szénhidrát
- 19% Zsír
- 53% Víz
TOP ásványi anyagok
-
Foszfor
-
Nátrium
-
Kálcium
-
Cink
-
Vas
TOP vitaminok
-
Riboflavin - B2 vitamin:
-
Kolin:
-
Tiamin - B1 vitamin:
-
Niacin - B3 vitamin:
-
C vitamin:
Fehérje
-
Összesen 9.6 g
Zsír
-
Összesen 19.1 g
-
Telített zsírsav 9 g
-
Egyszeresen telítetlen zsírsav: 6 g
-
Többszörösen telítetlen zsírsav 2 g
-
Koleszterin 40 mg
Ásványi anyagok
-
Összesen 470.9 g
-
Cink 55 mg
-
Szelén 17 mg
-
Kálcium 87 mg
-
Vas 42 mg
-
Magnézium 18 mg
-
Foszfor 144 mg
-
Nátrium 104 mg
-
Réz 2 mg
-
Mangán 2 mg
Szénhidrátok
-
Összesen 17.9 g
-
Cukor 3 mg
-
Élelmi rost 1 mg
VÍZ
-
Összesen 51.9 g
Vitaminok
-
Összesen 0
-
A vitamin (RAE): 61 micro
-
B6 vitamin: 0 mg
-
B12 Vitamin: 0 micro
-
E vitamin: 0 mg
-
C vitamin: 0 mg
-
D vitamin: 2 micro
-
K vitamin: 1 micro
-
Tiamin - B1 vitamin: 5 mg
-
Riboflavin - B2 vitamin: 25 mg
-
Niacin - B3 vitamin: 2 mg
-
Pantoténsav - B5 vitamin: 0 mg
-
Folsav - B9-vitamin: 52 micro
-
Kolin: 15 mg
-
Retinol - A vitamin: 60 micro
-
α-karotin 0 micro
-
β-karotin 11 micro
-
β-crypt 0 micro
-
Likopin 0 micro
-
Lut-zea 5 micro
Hozzávalók
Elkészítés
- Sós vízben kifőzzük a tésztát, majd hideg vízzel leöblítjük.
- A füstölt szalonnát apró kockákra vágjuk, mikor üveges lesz, beleszórjük a baconkockákat.
- Ha megpirultak, egy keveset kiveszünk belőle, majdbelekeverjük a tésztát, majd a túrót is. Alaposan összekeverjük, ha kell, ízlés szerint sózzuk meg.
- A túrós tésztát átrakjuk egy jénaiba, vagy tepsibe, és az összekevert tejfölt rásimítjuk.
- Betesszük az előmelegített sütőbe és addig sütjük, míg a tejföl a tetején "összeáll", kb. 15-20 perc.
- Tálaláskor szórjuk meg a tetejét a félretett szalonnakockákkal, és kínáljunk még tejfölt és reszelt sajtot.
- Sütés hőfoka: 180 °C
- Sütés ideje: 20 perc
- Elkészítettem: 8 alkalommal
- Receptkönyvben: 416
- Tegnapi nézettség: 1
- 7 napos nézettség: 6
- Össznézettség: 39741
- Feltöltés dátuma: 2012. szeptember 17.
Receptjellemzők
-
- fogás:
-
- konyha:
-
- nehézség:
-
- elkészítési idő:
-
- szakács elkészítette:
-
- alkalom:
-
- Speciális étrendek:
Pesti lányként szerencsére sok időt tölthettem a Tisza partján. Szeged iránt megmagyarázhatatlan vonzalom van bennem, nekem Szeged a legszebb vidéki városunk. Imádom a halászlét, nagyon sok helyen ettem kicsiny hazánkban és a szegedi mellett tettem le a voksomat. A hangulatos, Tisza-parti halászcsárdákban elfogyasztott családi, vagy baráti közös nagy kajálások kedves emlékeim közé tartoznak. Életemben először ott ettem haltöpörtyűt is, akinek lehetősége van rá, feltétlen kóstolja meg, szenzációs..:) ... és akkor a túróscsúsza:) Halászlét ettünk a férjemmel, de az étlapról kacsingatott rám a "kemencében sütött túróscsúsza". Nagy bátran kértem abból is, nem tudhattam, hogy hatalmas mennyiséget és nagyon tartalmas halászlét kapok egy bográcsban tálalva. Képtelen voltam megenni a túróscsúszát, de felajánlották előzékenyen, hogy egy tálban becsomagolják a részemre. Előtte azért kihozták, megmutatták mit is nem bírok már megenni... Gyönyőrűséges látvány volt, és fenséges illata:) és jéééééééééééé... sajt volt a tetején. Itthon aztán megkóstoltam és egészen más, sokkal finomabb íze volt, mint a hagyományos hipp-hopp összekavart egyszerű túróstésztának. Azóta sütöm.....:) A tészta is "füstölt" lesz, szerintem megéri a többlet időt és a mosogatást. Próbáljátok ki, aztán majd eldöntitek...:)