Szedres-szilvás morzsás sütemény
cukrot taratalmaz
laktózt tartalmaz
glutént tartalmaz
tejet tartalmaz
tojást tartalmaz
Nosalty
adag
Előkészítés
perc
Sütés
perc
Összesen
perc
Sütés hőfoka
170 °C
- 6% Fehérje
- 31% Szénhidrát
- 22% Zsír
Zabos alap
-
19g vaj134 kcal
-
9g barna cukor33 kcal
-
0g só0 kcal
-
16g finomliszt59 kcal
-
35 kcal
-
6g zabpehely24 kcal
-
63g mascarpone253 kcal
-
13g joghurt8 kcal
-
13g porcukor48 kcal
-
1g vaníliaaroma0 kcal
-
5 kcal
-
14g tojás17 kcal
-
1g citromhéj0 kcal
-
19 kcal
-
13g szeder5 kcal
-
53g szilva23 kcal
-
3g porcukor10 kcal
-
10 kcal
-
0g fahéj0 kcal
Összesen
683
kcal
- 6% Fehérje
- 31% Szénhidrát
- 22% Zsír
Zabos alap
-
150g vaj1076 kcal
-
70g barna cukor266 kcal
-
0g só0 kcal
-
130g finomliszt473 kcal
-
70g zabpehelyliszt283 kcal
-
50g zabpehely190 kcal
-
500g mascarpone2020 kcal
-
100g joghurt61 kcal
-
100g porcukor387 kcal
-
5g vaníliaaroma0 kcal
-
10g vaníliás cukor39 kcal
-
110g tojás138 kcal
-
6g citromhéj3 kcal
-
152 kcal
-
100g szeder41 kcal
-
420g szilva182 kcal
-
21g porcukor81 kcal
-
76 kcal
-
0g fahéj0 kcal
Összesen
5468
kcal
- 6% Fehérje
- 31% Szénhidrát
- 22% Zsír
Zabos alap
-
7.9g vaj57 kcal
-
3.7g barna cukor14 kcal
-
0g só0 kcal
-
6.8g finomliszt25 kcal
-
3.7g zabpehelyliszt15 kcal
-
2.6g zabpehely10 kcal
-
26.3g mascarpone106 kcal
-
5.3g joghurt3 kcal
-
5.3g porcukor20 kcal
-
0.3g vaníliaaroma0 kcal
-
0.5g vaníliás cukor2 kcal
-
5.8g tojás7 kcal
-
0.3g citromhéj0 kcal
-
2.1g étkezési keményítő8 kcal
-
5.3g szeder2 kcal
-
22.1g szilva10 kcal
-
1.1g porcukor4 kcal
-
1.1g étkezési keményítő4 kcal
-
0g fahéj0 kcal
Összesen
287
kcal
- 6% Fehérje
- 31% Szénhidrát
- 22% Zsír
- 41% Víz
TOP ásványi anyagok
-
Foszfor
-
Kálcium
-
Magnézium
-
Nátrium
-
Szelén
TOP vitaminok
-
Kolin:
-
C vitamin:
-
E vitamin:
-
Niacin - B3 vitamin:
-
A vitamin (RAE):
Fehérje
-
Összesen 10.8 g
Zsír
-
Összesen 44 g
-
Telített zsírsav 12 g
-
Egyszeresen telítetlen zsírsav: 5 g
-
Többszörösen telítetlen zsírsav 1 g
-
Koleszterin 87 mg
Ásványi anyagok
-
Összesen 271 g
-
Cink 1 mg
-
Szelén 15 mg
-
Kálcium 52 mg
-
Vas 1 mg
-
Magnézium 35 mg
-
Foszfor 135 mg
-
Nátrium 31 mg
-
Réz 0 mg
-
Mangán 1 mg
Szénhidrátok
-
Összesen 61.8 g
-
Cukor 31 mg
-
Élelmi rost 3 mg
VÍZ
-
Összesen 81.6 g
Vitaminok
-
Összesen 0
-
A vitamin (RAE): 161 micro
-
B6 vitamin: 0 mg
-
B12 Vitamin: 0 micro
-
E vitamin: 1 mg
-
C vitamin: 8 mg
-
D vitamin: 10 micro
-
K vitamin: 7 micro
-
Tiamin - B1 vitamin: 0 mg
-
Riboflavin - B2 vitamin: 0 mg
-
Niacin - B3 vitamin: 1 mg
-
Pantoténsav - B5 vitamin: 0 mg
-
Folsav - B9-vitamin: 22 micro
-
Kolin: 50 mg
-
Retinol - A vitamin: 149 micro
-
α-karotin 0 micro
-
β-karotin 139 micro
-
β-crypt 19 micro
-
Likopin 0 micro
-
Lut-zea 141 micro
Összesen
683
kcal
- 6% Fehérje
- 31% Szénhidrát
- 22% Zsír
- 41% Víz
TOP ásványi anyagok
-
Foszfor
-
Kálcium
-
Magnézium
-
Nátrium
-
Szelén
TOP vitaminok
-
Kolin:
-
C vitamin:
-
E vitamin:
-
Niacin - B3 vitamin:
-
A vitamin (RAE):
Fehérje
-
Összesen 86.6 g
Zsír
-
Összesen 351.7 g
-
Telített zsírsav 98 g
-
Egyszeresen telítetlen zsírsav: 43 g
-
Többszörösen telítetlen zsírsav 11 g
-
Koleszterin 696 mg
Ásványi anyagok
-
Összesen 2168.3 g
-
Cink 8 mg
-
Szelén 119 mg
-
Kálcium 415 mg
-
Vas 10 mg
-
Magnézium 281 mg
-
Foszfor 1080 mg
-
Nátrium 246 mg
-
Réz 1 mg
-
Mangán 6 mg
Szénhidrátok
-
Összesen 494.2 g
-
Cukor 249 mg
-
Élelmi rost 25 mg
VÍZ
-
Összesen 652.6 g
Vitaminok
-
Összesen 0
-
A vitamin (RAE): 1286 micro
-
B6 vitamin: 1 mg
-
B12 Vitamin: 1 micro
-
E vitamin: 7 mg
-
C vitamin: 66 mg
-
D vitamin: 81 micro
-
K vitamin: 59 micro
-
Tiamin - B1 vitamin: 1 mg
-
Riboflavin - B2 vitamin: 1 mg
-
Niacin - B3 vitamin: 6 mg
-
Pantoténsav - B5 vitamin: 0 mg
-
Folsav - B9-vitamin: 174 micro
-
Kolin: 400 mg
-
Retinol - A vitamin: 1188 micro
-
α-karotin 0 micro
-
β-karotin 1115 micro
-
β-crypt 150 micro
-
Likopin 0 micro
-
Lut-zea 1129 micro
Összesen
5468
kcal
- 6% Fehérje
- 31% Szénhidrát
- 22% Zsír
- 41% Víz
TOP ásványi anyagok
-
Foszfor
-
Kálcium
-
Magnézium
-
Nátrium
-
Szelén
TOP vitaminok
-
Kolin:
-
C vitamin:
-
E vitamin:
-
Niacin - B3 vitamin:
-
A vitamin (RAE):
Fehérje
-
Összesen 4.6 g
Zsír
-
Összesen 18.5 g
-
Telített zsírsav 5 g
-
Egyszeresen telítetlen zsírsav: 2 g
-
Többszörösen telítetlen zsírsav 1 g
-
Koleszterin 37 mg
Ásványi anyagok
-
Összesen 114 g
-
Cink 0 mg
-
Szelén 6 mg
-
Kálcium 22 mg
-
Vas 1 mg
-
Magnézium 15 mg
-
Foszfor 57 mg
-
Nátrium 13 mg
-
Réz 0 mg
-
Mangán 0 mg
Szénhidrátok
-
Összesen 26 g
-
Cukor 13 mg
-
Élelmi rost 1 mg
VÍZ
-
Összesen 34.3 g
Vitaminok
-
Összesen 0
-
A vitamin (RAE): 68 micro
-
B6 vitamin: 0 mg
-
B12 Vitamin: 0 micro
-
E vitamin: 0 mg
-
C vitamin: 3 mg
-
D vitamin: 4 micro
-
K vitamin: 3 micro
-
Tiamin - B1 vitamin: 0 mg
-
Riboflavin - B2 vitamin: 0 mg
-
Niacin - B3 vitamin: 0 mg
-
Pantoténsav - B5 vitamin: 0 mg
-
Folsav - B9-vitamin: 9 micro
-
Kolin: 21 mg
-
Retinol - A vitamin: 62 micro
-
α-karotin 0 micro
-
β-karotin 59 micro
-
β-crypt 8 micro
-
Likopin 0 micro
-
Lut-zea 59 micro
Összesen
287
kcal
Hozzávalók
Zabos alap
-
150 g vaj
-
70 g barna cukor
-
1 csipet só
-
130 g finomliszt
-
70 g zabpehelyliszt
-
50 g zabpehely
-
500 g mascarpone
-
1 dl joghurt
-
100 g porcukor
-
1 teáskanál vaníliaaroma
-
1 csomag vaníliás cukor
-
2 db tojás
-
1 citromból nyert citromhéj
-
2 púpozott ek étkezési keményítő
-
100 g szeder
-
6 db szilva
-
3 ek porcukor
-
2 csapott ek étkezési keményítő
-
1 teáskanál fahéj
Elkészítés
Zabos alap
- Melegítsük elő a sütőt 170 fokra. Béleljünk ki egy négyzet alakú sütőformát sütőpapírral.
- A vajat a barna cukorral, egy csipet sóval, a liszttel, a zabliszttel és a zabbal morzsoljuk darabosra. A keverék 3/4-ét a sütőtál aljába egyenletesen nyomkodjuk bele. A keverék maradék 1/4-ét pedig tegyük félre a hűtőbe.
- A krémhez egy nagy tálban keverjük simára és csomómentesre a krémsajtot, a joghurtot, a cukrot, a citromhéjat, a vaníliaaromát a vaníliás cukrot és a tojásokat, végül pedig a kukoricakeményítőt. Az elkészült krémet öntsük a zabos alapra, és egyenletesen oszlassuk el.
- Ezután keverjük össze a felkockázott szilvát és a szedret, a porcukrot, az őrölt fahéjat és a keményítőt, majd egyenletesen kanalazzuk a krém tetejére.
- Ezután szórjuk meg a félretett morzsával és pár szem szederrel, végül a 170 fokos sütőben körülbelül 40-50 percig süssük, amíg a morzsa megpirul, és a krém nagyjából megszilárdul (nem baj, ha a közepe még remegős egy kicsit).
- Hagyjuk kihűlni, majd tegyük hűtőbe legalább négy órára vagy egy éjszakára. 16 darab kis négyzetre vágva, porcukorral meghintve tálaljuk.
- Sütés hőfoka: 170 °C
- Sütés módja: alul-felül sütés
- Sütés ideje: 50 perc
- Elkészítettem: 10 alkalommal
- Receptkönyvben: 6
- Tegnapi nézettség: 1
- 7 napos nézettség: 2
- Össznézettség: 244
- Feltöltés dátuma: 2023. szeptember 25.
Receptjellemzők
-
- fogás:
-
- konyha:
-
- nehézség:
-
- elkészítési idő:
-
- szakács elkészítette:
-
- költség egy főre:
-
- maradékból:
-
- vegetáriánus:
-
-
alkalom:
- valentin-nap ,
- márton-nap ,
- vasárnapi ebéd ,
- halloween ,
- születésnap ,
- szüret ,
- hanuka ,
- buli receptek
-
alkalom:
Nosalty
1509 recept
Búcsúztassuk a nyarat ezzel az egyszerű, ám nagyon szaftos, villámgyors, szedres-szilvás morzsasütivel! Ez volt az egyik kedvenc süteményünk az utóbbi időben: vastag, krémes négyzetecskék ropogós, zabos alappal. Minden falat kellemesen savanykás, enyhén citromos, kellően fahéjas és édesen vaníliás, tökéletes minden alkalomra, és nemcsak szederrel vagy szilvával, hanem más bogyós gyümölccsel is isteni. Próbáljátok ki ti is!