r
Nosalty Logó

Szedres cheesecake

cukrot taratalmaz laktózt tartalmaz glutént tartalmaz tejet tartalmaz tojást tartalmaz
Saza
Szedres cheesecake
adag
Előkészítés
perc
Sütés
perc
Összesen
perc
Sütés hőfoka
150 °C
  • 6% Fehérje
  • 36% Szénhidrát
  • 21% Zsír
Összesen 622 kcal
  • 6% Fehérje
  • 36% Szénhidrát
  • 21% Zsír
Összesen 4980 kcal
  • 6% Fehérje
  • 36% Szénhidrát
  • 21% Zsír
Összesen 267 kcal
  • 6% Fehérje
  • 36% Szénhidrát
  • 21% Zsír
  • 37% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Nátrium
  • Foszfor
  • Kálcium
  • Magnézium
  • Szelén

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • C vitamin:
  • E vitamin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • Lut-zea

Fehérje

  • Összesen
    9.8 g

Zsír

  • Összesen
    36 g
  • Telített zsírsav
    10 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    6 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    1 g
  • Koleszterin
    95 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    303.6 g
  • Cink
    1 mg
  • Szelén
    9 mg
  • Kálcium
    47 mg
  • Vas
    1 mg
  • Magnézium
    13 mg
  • Foszfor
    71 mg
  • Nátrium
    162 mg
  • Réz
    0 mg
  • Mangán
    0 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    63.4 g
  • Cukor
    40 mg
  • Élelmi rost
    3 mg

VÍZ

  • Összesen
    64.7 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    119 micro
  • B6 vitamin:
    0 mg
  • B12 Vitamin:
    0 micro
  • E vitamin:
    1 mg
  • C vitamin:
    8 mg
  • D vitamin:
    15 micro
  • K vitamin:
    8 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    0 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    0 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    0 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    21 micro
  • Kolin:
    62 mg
  • Retinol - A vitamin:
    114 micro
  • α-karotin
    0 micro
  • β-karotin
    66 micro
  • β-crypt
    2 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    135 micro
Összesen 622 kcal
  • 6% Fehérje
  • 36% Szénhidrát
  • 21% Zsír
  • 37% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Nátrium
  • Foszfor
  • Kálcium
  • Magnézium
  • Szelén

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • C vitamin:
  • E vitamin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • Lut-zea

Fehérje

  • Összesen
    78.4 g

Zsír

  • Összesen
    288.1 g
  • Telített zsírsav
    78 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    47 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    12 g
  • Koleszterin
    764 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    2428.5 g
  • Cink
    5 mg
  • Szelén
    68 mg
  • Kálcium
    379 mg
  • Vas
    5 mg
  • Magnézium
    106 mg
  • Foszfor
    570 mg
  • Nátrium
    1292 mg
  • Réz
    1 mg
  • Mangán
    2 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    506.9 g
  • Cukor
    316 mg
  • Élelmi rost
    24 mg

VÍZ

  • Összesen
    517.7 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    954 micro
  • B6 vitamin:
    0 mg
  • B12 Vitamin:
    2 micro
  • E vitamin:
    7 mg
  • C vitamin:
    61 mg
  • D vitamin:
    122 micro
  • K vitamin:
    65 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    0 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    1 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    3 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    167 micro
  • Kolin:
    497 mg
  • Retinol - A vitamin:
    910 micro
  • α-karotin
    0 micro
  • β-karotin
    526 micro
  • β-crypt
    13 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    1079 micro
Összesen 4980 kcal
  • 6% Fehérje
  • 36% Szénhidrát
  • 21% Zsír
  • 37% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Nátrium
  • Foszfor
  • Kálcium
  • Magnézium
  • Szelén

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • C vitamin:
  • E vitamin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • Lut-zea

Fehérje

  • Összesen
    4.2 g

Zsír

  • Összesen
    15.4 g
  • Telített zsírsav
    4 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    2 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    1 g
  • Koleszterin
    41 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    130 g
  • Cink
    0 mg
  • Szelén
    4 mg
  • Kálcium
    20 mg
  • Vas
    0 mg
  • Magnézium
    6 mg
  • Foszfor
    31 mg
  • Nátrium
    69 mg
  • Réz
    0 mg
  • Mangán
    0 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    27.1 g
  • Cukor
    17 mg
  • Élelmi rost
    1 mg

VÍZ

  • Összesen
    27.7 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    51 micro
  • B6 vitamin:
    0 mg
  • B12 Vitamin:
    0 micro
  • E vitamin:
    0 mg
  • C vitamin:
    3 mg
  • D vitamin:
    7 micro
  • K vitamin:
    3 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    0 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    0 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    0 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    9 micro
  • Kolin:
    27 mg
  • Retinol - A vitamin:
    49 micro
  • α-karotin
    0 micro
  • β-karotin
    28 micro
  • β-crypt
    1 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    58 micro
Összesen 267 kcal

Hozzávalók

Elkészítés

  1. Egy 23 cm-es levehető oldalú, kerek sütőformának az alját sütőpapírral kibéleljük. A kekszet ledaráljuk, vagy egy erősebb zacskóba helyezve klopfolóval összetörjük. A vajat megolvasztjuk, összekeverjük a keksszel, és a masszát a sütőforma alján egyenletesen ellapítjuk. Hűtőbe tesszük.
  2. A krémsajtot a cukorral elektromos habverővel összekeverjük, majd hozzáadjuk a joghurtot, és egyenként a tojásokat. Végül a vanília esszenciát és a lisztet is hozzákeverjük.
  3. Amikor a masszánk szép, egyenletesre el lett keverve, a szedret is hozzáöntjük. Ezt már csak óvatosan, fakanállal keverjük bele. Néhány szedret megtörhetünk a tál széléhez nyomkodva, hogy a leve itt-ott megszínezze a sajtos keveréket.
  4. A formánkat a kekszes lappal elővesszük a hűtőből, beleöntjük a masszát, és az előmelegített sütőben 150 fokon kb. 40-45 percig sütjük. Ezután elzárjuk a sütőt, és a cheesecake-et még egy óra hosszát bent hagyjuk, aztán a sütőből kivéve szobahőmérsékleten teljesen kihűtjük.
  5. Éjszakára hűtőbe tesszük, majd másnap tálaljuk. A tetejét díszíthetjük porcukorral meghintett szederrel vagy más bogyós gyümölcsökkel.
  • Sütés hőfoka: 150 °C
  • Sütés módja: alul-felül sütés
  • Tepsi mérete: 23cm
  • Sütés ideje: 45 perc
  • Elkészítettem: 3 alkalommal
  • Receptkönyvben: 22
  • Tegnapi nézettség: 0
  • 7 napos nézettség: 0
  • Össznézettség: 1576
  • Feltöltés dátuma: 2014. augusztus 26.

Ajánló

Málnával és eperrel is elkészíthetjük, de vigyázzunk a mennyiségekre, mert a lédúsabb gyümölcsök ellágyíthatják a sajtos keveréket.

Receptkategóriák

Receptjellemzők

Nagyon szeretem a cheesecake-et és a szedret, de a kettőt összekombinálva még jobban! Egyszerű, nagyszerű, gyorsan elkészíthető finomság.

Hozzávalók

Címlapról ajánljuk

További cikkek

Top Receptek

Hagyományos édes fánk

Életem első fánkját még lánykoromban készítettem. Kemény lett és száraz. Ezután évek teltek el és eszembe sem jutott, hogy újra nekiálljak. A kisfiam nagy fánkrajongó. Mondjuk is a ...