r
Nosalty Logó

Százszorszép szelet

cukrot taratalmaz laktózt tartalmaz glutént tartalmaz tejet tartalmaz tojást tartalmaz
NS
Százszorszép szelet
adag
Előkészítés
perc
Sütés
perc
Összesen
perc
Sütés hőfoka
180 °C
  • 4% Fehérje
  • 62% Szénhidrát
  • 15% Zsír

Tészta

Díszítés

Összesen 497 kcal
  • 4% Fehérje
  • 62% Szénhidrát
  • 15% Zsír

Tészta

Díszítés

Összesen 5956 kcal
  • 4% Fehérje
  • 62% Szénhidrát
  • 15% Zsír

Tészta

Díszítés

Összesen 370 kcal
  • 4% Fehérje
  • 62% Szénhidrát
  • 15% Zsír
  • 19% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Foszfor
  • Nátrium
  • Kálcium
  • Szelén
  • Magnézium

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • C vitamin:
  • E vitamin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • A vitamin (RAE):

Fehérje

  • Összesen
    5 g

Zsír

  • Összesen
    19.4 g
  • Telített zsírsav
    3 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    7 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    4 g
  • Koleszterin
    54 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    355.1 g
  • Cink
    0 mg
  • Szelén
    12 mg
  • Kálcium
    91 mg
  • Vas
    1 mg
  • Magnézium
    8 mg
  • Foszfor
    152 mg
  • Nátrium
    91 mg
  • Réz
    0 mg
  • Mangán
    0 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    75.7 g
  • Cukor
    51 mg
  • Élelmi rost
    2 mg

VÍZ

  • Összesen
    22.8 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    156 micro
  • B6 vitamin:
    0 mg
  • B12 Vitamin:
    0 micro
  • E vitamin:
    2 mg
  • C vitamin:
    6 mg
  • D vitamin:
    11 micro
  • K vitamin:
    16 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    0 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    0 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    0 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    17 micro
  • Kolin:
    48 mg
  • Retinol - A vitamin:
    147 micro
  • α-karotin
    2 micro
  • β-karotin
    106 micro
  • β-crypt
    3 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    60 micro
Összesen 497 kcal
  • 4% Fehérje
  • 62% Szénhidrát
  • 15% Zsír
  • 19% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Foszfor
  • Nátrium
  • Kálcium
  • Szelén
  • Magnézium

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • C vitamin:
  • E vitamin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • A vitamin (RAE):

Fehérje

  • Összesen
    60.3 g

Zsír

  • Összesen
    233.2 g
  • Telített zsírsav
    39 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    85 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    52 g
  • Koleszterin
    651 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    4261.6 g
  • Cink
    4 mg
  • Szelén
    143 mg
  • Kálcium
    1089 mg
  • Vas
    9 mg
  • Magnézium
    97 mg
  • Foszfor
    1820 mg
  • Nátrium
    1097 mg
  • Réz
    1 mg
  • Mangán
    2 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    908.4 g
  • Cukor
    606 mg
  • Élelmi rost
    21 mg

VÍZ

  • Összesen
    273.1 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    1868 micro
  • B6 vitamin:
    0 mg
  • B12 Vitamin:
    1 micro
  • E vitamin:
    20 mg
  • C vitamin:
    70 mg
  • D vitamin:
    131 micro
  • K vitamin:
    187 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    1 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    1 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    4 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    205 micro
  • Kolin:
    578 mg
  • Retinol - A vitamin:
    1759 micro
  • α-karotin
    24 micro
  • β-karotin
    1276 micro
  • β-crypt
    38 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    720 micro
Összesen 5956 kcal
  • 4% Fehérje
  • 62% Szénhidrát
  • 15% Zsír
  • 19% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Foszfor
  • Nátrium
  • Kálcium
  • Szelén
  • Magnézium

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • C vitamin:
  • E vitamin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • A vitamin (RAE):

Fehérje

  • Összesen
    3.7 g

Zsír

  • Összesen
    14.5 g
  • Telített zsírsav
    2 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    5 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    3 g
  • Koleszterin
    40 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    265 g
  • Cink
    0 mg
  • Szelén
    9 mg
  • Kálcium
    68 mg
  • Vas
    1 mg
  • Magnézium
    6 mg
  • Foszfor
    113 mg
  • Nátrium
    68 mg
  • Réz
    0 mg
  • Mangán
    0 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    56.5 g
  • Cukor
    38 mg
  • Élelmi rost
    1 mg

VÍZ

  • Összesen
    17 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    116 micro
  • B6 vitamin:
    0 mg
  • B12 Vitamin:
    0 micro
  • E vitamin:
    1 mg
  • C vitamin:
    4 mg
  • D vitamin:
    8 micro
  • K vitamin:
    12 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    0 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    0 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    0 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    13 micro
  • Kolin:
    36 mg
  • Retinol - A vitamin:
    109 micro
  • α-karotin
    1 micro
  • β-karotin
    79 micro
  • β-crypt
    2 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    45 micro
Összesen 370 kcal

Hozzávalók

Tészta

Díszítés

Elkészítés

Tészta

  1. A tészta hozzávalóit összegyúrjuk, vékonyra kinyújtjuk, és sima szaggatóval kiszúrjuk.
  2. Sütőpapiros sütőlapra tesszük, 180 fokon készre sütjük.
  3. Egyet-egyet sárgabaracklekvárral összeragasztunk.
  4. A 25 deka porcukort 2-3 kanál vízzel kikeverjük, ne legyen nagyon híg, mert nem marad meg a tésztán. Kicsit sűrű masszát kapunk. Egyenként belemártjuk a megtöltött süteményeket.
  5. Mikor megszáradt, akkor marcipánból virágokat készítünk, mindegyiknek egy kicsit lekvárral lekenjük az alját, hogy megragadjon a fondanton.
  • Sütés hőfoka: 180 °C
  • Sütés módja: alul-felül sütés
  • Tepsi mérete: 40x32
  • Sütés ideje: 15 perc
  • Elkészítettem: 2 alkalommal
  • Receptkönyvben: 36
  • Tegnapi nézettség: 0
  • 7 napos nézettség: 3
  • Össznézettség: 3707
  • Feltöltés dátuma: 2014. január 14.

Receptkategóriák

Receptjellemzők

Valójában ez egy linzertészta, amit nagyon sok formában el lehet készíteni. Nekem most ez az ötletem támadt, ugyanis a kis unokám vitte az iskolába karácsonyra meglepetésként az osztálytársainak.

Hozzávalók

Tészta

Díszítés

Címlapról ajánljuk

Ismerd meg a bottargát, és azt is elmondjuk, hogy használd...

A bottarga egy különleges gasztronómiai alapanyag, amelyet gyakran neveznek a "tenger aranyának". Azok számára, akik még nem találkoztak vele, a bottarga nem más, mint sózott és szárított halikra, amely különleges ízvilágával azonnal magával ragadja az ínyenceket. Ezt a mediterrán kincset évezredek óta fogyasztják, és ma is nagy becsben tartják a kulináris világban.

Hering András

További cikkek

Top Receptek

Hagyományos édes fánk

Életem első fánkját még lánykoromban készítettem. Kemény lett és száraz. Ezután évek teltek el és eszembe sem jutott, hogy újra nekiálljak. A kisfiam nagy fánkrajongó. Mondjuk is a ...