r
Nosalty Logó

Százszorcsokis csokitorta

0,0

0 ÉRTÉKELÉS1 HOZZÁSZÓLÁS

Értékelés indításához kérjük lépj be!

Bevált ez a recept?

Kíváncsiak vagyunk a véleményedre!

Értékelési útmutató
5 • Egyszerűen imádom, tökéletes lett!
4 • Másodszorra lett az igazi.
3 • Hát...
2 • Vannak gondok.
1 • Soha többet!
Cserynda
Százszorcsokis csokitorta
adag
Idő
perc
Költség
megfizethető
Nehézség
közepes

Hozzávalók

tészta

krém

1055
Kalória
11.4g
Fehérje
75.8g
Szénhidrátok
79.3g
Zsír
64.5g
Víz
263.7g
Koleszterin
6.6g
Rost
49.8g
Cukor
  • 5% Fehérje
  • 33% Szénhidrát
  • 34% Zsír

tészta

krém

Összesen 1055 kcal
  • 5% Fehérje
  • 33% Szénhidrát
  • 34% Zsír

tészta

krém

Összesen 8442 kcal
  • 5% Fehérje
  • 33% Szénhidrát
  • 34% Zsír

tészta

krém

Összesen 443 kcal
  • 5% Fehérje
  • 33% Szénhidrát
  • 34% Zsír
  • 28% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Foszfor
  • Magnézium
  • Kálcium
  • Nátrium
  • Szelén

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • E vitamin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • A vitamin (RAE):
  • Retinol - A vitamin:

Fehérje

  • Összesen
    11.4 g

Zsír

  • Összesen
    79.3 g
  • Telített zsírsav
    48 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    24 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    3 g
  • Koleszterin
    264 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    671.3 g
  • Cink
    2 mg
  • Szelén
    19 mg
  • Kálcium
    113 mg
  • Vas
    8 mg
  • Magnézium
    140 mg
  • Foszfor
    301 mg
  • Nátrium
    86 mg
  • Réz
    1 mg
  • Mangán
    1 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    75.8 g
  • Cukor
    50 mg
  • Élelmi rost
    7 mg

Víz

  • Összesen
    64.5 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    472 micro
  • B6 vitamin:
    0 mg
  • B12 Vitamin:
    1 micro
  • E vitamin:
    2 mg
  • C vitamin:
    0 mg
  • D vitamin:
    36 micro
  • K vitamin:
    11 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    0 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    0 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    1 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    22 micro
  • Kolin:
    107 mg
  • Retinol - A vitamin:
    462 micro
  • α-karotin
    6 micro
  • β-karotin
    118 micro
  • β-crypt
    4 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    183 micro
Összesen 1055 kcal
  • 5% Fehérje
  • 33% Szénhidrát
  • 34% Zsír
  • 28% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Foszfor
  • Magnézium
  • Kálcium
  • Nátrium
  • Szelén

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • E vitamin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • A vitamin (RAE):
  • Retinol - A vitamin:

Fehérje

  • Összesen
    91.5 g

Zsír

  • Összesen
    634.7 g
  • Telített zsírsav
    381 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    189 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    26 g
  • Koleszterin
    2110 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    5370.5 g
  • Cink
    20 mg
  • Szelén
    152 mg
  • Kálcium
    906 mg
  • Vas
    62 mg
  • Magnézium
    1119 mg
  • Foszfor
    2406 mg
  • Nátrium
    687 mg
  • Réz
    8 mg
  • Mangán
    11 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    606.4 g
  • Cukor
    399 mg
  • Élelmi rost
    53 mg

Víz

  • Összesen
    516.3 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    3774 micro
  • B6 vitamin:
    1 mg
  • B12 Vitamin:
    5 micro
  • E vitamin:
    18 mg
  • C vitamin:
    2 mg
  • D vitamin:
    290 micro
  • K vitamin:
    92 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    1 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    2 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    7 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    179 micro
  • Kolin:
    856 mg
  • Retinol - A vitamin:
    3698 micro
  • α-karotin
    49 micro
  • β-karotin
    943 micro
  • β-crypt
    29 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    1461 micro
Összesen 8442 kcal
  • 5% Fehérje
  • 33% Szénhidrát
  • 34% Zsír
  • 28% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Foszfor
  • Magnézium
  • Kálcium
  • Nátrium
  • Szelén

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • E vitamin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • A vitamin (RAE):
  • Retinol - A vitamin:

Fehérje

  • Összesen
    4.8 g

Zsír

  • Összesen
    33.3 g
  • Telített zsírsav
    20 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    10 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    1 g
  • Koleszterin
    111 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    281.9 g
  • Cink
    1 mg
  • Szelén
    8 mg
  • Kálcium
    48 mg
  • Vas
    3 mg
  • Magnézium
    59 mg
  • Foszfor
    126 mg
  • Nátrium
    36 mg
  • Réz
    0 mg
  • Mangán
    1 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    31.8 g
  • Cukor
    21 mg
  • Élelmi rost
    3 mg

Víz

  • Összesen
    27.1 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    198 micro
  • B6 vitamin:
    0 mg
  • B12 Vitamin:
    0 micro
  • E vitamin:
    1 mg
  • C vitamin:
    0 mg
  • D vitamin:
    15 micro
  • K vitamin:
    5 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    0 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    0 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    0 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    9 micro
  • Kolin:
    45 mg
  • Retinol - A vitamin:
    194 micro
  • α-karotin
    3 micro
  • β-karotin
    50 micro
  • β-crypt
    2 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    77 micro
Összesen 443 kcal

Elkészítés

tészta

  1. Alacsony hőfokon olvasszuk fel a 30 dkg vajat, vegyük le a tűzről, és keverjük bele a durvára aprított étcsokit (70%-ost). Addig keverjük, míg teljesen egynemű nem lesz. A tojásokat verjük fel a cukorral és a sóval. A sütőporos liszthez felváltva adagoljuk a tojásos és a csokis keveréket addig, míg laza, egynemű keveréket kapunk. A tésztát ne keverjük túl, de a csomókat is igyekezzünk elkerülni. A masszát vajazott és kakaóporral beszórt formában egyengessük el. 160 fokra előmelegített sütőben 35-45 percig süssük. Ha kész, legalább 15 percig hagyjuk a formában hűlni, ezután tehető ki egy rácsra.
  2. A tejszínt (4 dl) alacsony hőfokon melegítsük fel. A darabolt csokit (50%-ost) olvasszuk fel a tejszínben. A csokis tejszínt osszuk kétfelé, és az egyik feléhez adjuk hozzá a vajat (3 dkg). Kevergessük, amíg egynemű nem lesz.
  3. A tésztát és a krémeket hagyjuk egy éjszakán át pihenni. A krémet tegyük hűtőbe.
  4. A tésztát vágjuk 2 vagy 3 lapra. A csokis krém vaj nélküli felét verjük kemény habbá, és töltsük meg vele a tortát úgy, hogy a tetejére is jusson a krémből. A vajas csokikrémet melegítsük fel óvatosan, hogy éppen csak folyós állaga legyen, és kenjük be vele az egész tortát. Ezután 2 órát pihentessük a tortát hideg helyen.

Recept infó

  • Előkészítés ideje: 20 perc
  • Sütés ideje: 50 perc
  • Sütés hőfoka: 160 °C
  • Sütés módja: alul-felül sütés
  • Tepsi mérete: 26 vagy 28

Ezt a tortát hosszú évekkel ezelőtt sütöttem meg először a Nagymamám 80. születésnapjára. Erről még csak normál fénykép készült, amit nem találtam meg, így azt nem tudtam a recepthez feltölteni. A tortát azóta is emlegetik, és már kétszer újból elkészült. A tortában hihetetlenül sok csokoládé van, mégsem csömör. A férfiakat különösen rabul lehet ejteni ezzel a recepttel :) A befejezés előtt a tortát egy éjszakán át pihentetni kell, így már előző nap fel lehet készülni, és a desszert másnap pár pillanat alatt befejezhető.

Elmentem a receptkönyvembe

Elmentem a receptkönyvembe

Receptkönyvbe mentéshez kérjük lépj be!
Kinyomtatom
Jegyzetet írok

Jegyzet

Jegyzetíráshoz kérjük lépj be!
Elküldöm e-mailben
Megcsináltam

Bevált ez a recept? Kíváncsiak vagyunk a véleményedre!

Értékelés indításához kérjük lépj be!

Bevált ez a recept?

Kíváncsiak vagyunk a véleményedre!

Értékelési útmutató
5 • Egyszerűen imádom, tökéletes lett!
4 • Másodszorra lett az igazi.
3 • Hát...
2 • Vannak gondok.
1 • Soha többet!

Hozzászólások (0)

További receptek

Legegyszerűbb csokitorta

Szaftos és puha, mélyen kakaós ízű piskóta, valamint közé rétegelt karakteres, lágy csokikrém: igen, ez az a csokitorta, amiről mindig is álmodtál! Pofonegyszerű megsütni, a ...

Lakos Benedek

Trikolor répatorta

A húsvéti kedvencben, a répatortában általában csak az „alap” a narancssárga répát használjuk, megfeledkezve arról, hogy a zöldségnek van ám lila és sárgásfehér színű ...

Lakos Benedek

Címlapról ajánljuk

Top Receptek

Húsvéti vendégváró őzgerinc

Mostanában nincsenek túl jó napjaim. Arra gondoltam, hogy legalább összeállítom a húsvéti menüt, hátha ez feldob egy kicsit. Egyébként is épp itt is az ideje a tervezgetésnek, hisz ...

Zsidótojás

A zsidótojás egy hagyományos kóser étel, ami feltételezhetően Lengyelországból érkezett hazánkba, ezért lengyel tojás néven is ismert. Hagyományosan libazsírral készült, ami mellé ...

Hoppá!

Recept beküldéséhez be kell jelentkezned!