r
Nosalty Logó

Szarvasgombás tagliatelle

cukormentes laktózt tartalmaz glutént tartalmaz tejet tartalmaz tojást tartalmaz
Gréti
Szarvasgombás tagliatelle
adag
Előkészítés
perc
Főzés
perc
Összesen
perc
  • 10% Fehérje
  • 52% Szénhidrát
  • 15% Zsír
Összesen 566 kcal
  • 10% Fehérje
  • 52% Szénhidrát
  • 15% Zsír
Összesen 2265 kcal
  • 10% Fehérje
  • 52% Szénhidrát
  • 15% Zsír
Összesen 381 kcal
  • 10% Fehérje
  • 52% Szénhidrát
  • 15% Zsír
  • 23% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Foszfor
  • Szelén
  • Magnézium
  • Kálcium
  • Nátrium

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • Tiamin - B1 vitamin:
  • E vitamin:
  • Riboflavin - B2 vitamin:

Fehérje

  • Összesen
    15.3 g

Zsír

  • Összesen
    22 g
  • Telített zsírsav
    12 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    7 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    2 g
  • Koleszterin
    163 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    452.1 g
  • Cink
    2 mg
  • Szelén
    69 mg
  • Kálcium
    54 mg
  • Vas
    4 mg
  • Magnézium
    56 mg
  • Foszfor
    246 mg
  • Nátrium
    21 mg
  • Réz
    0 mg
  • Mangán
    1 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    75.8 g
  • Cukor
    3 mg
  • Élelmi rost
    3 mg

VÍZ

  • Összesen
    33 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    193 micro
  • B6 vitamin:
    0 mg
  • B12 Vitamin:
    0 micro
  • E vitamin:
    1 mg
  • C vitamin:
    0 mg
  • D vitamin:
    28 micro
  • K vitamin:
    2 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    1 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    0 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    7 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    253 micro
  • Kolin:
    104 mg
  • Retinol - A vitamin:
    189 micro
  • α-karotin
    4 micro
  • β-karotin
    44 micro
  • β-crypt
    3 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    127 micro
Összesen 566 kcal
  • 10% Fehérje
  • 52% Szénhidrát
  • 15% Zsír
  • 23% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Foszfor
  • Szelén
  • Magnézium
  • Kálcium
  • Nátrium

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • Tiamin - B1 vitamin:
  • E vitamin:
  • Riboflavin - B2 vitamin:

Fehérje

  • Összesen
    61.3 g

Zsír

  • Összesen
    88.1 g
  • Telített zsírsav
    50 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    26 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    6 g
  • Koleszterin
    653 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    1808.6 g
  • Cink
    7 mg
  • Szelén
    276 mg
  • Kálcium
    217 mg
  • Vas
    14 mg
  • Magnézium
    222 mg
  • Foszfor
    985 mg
  • Nátrium
    83 mg
  • Réz
    1 mg
  • Mangán
    4 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    303.1 g
  • Cukor
    14 mg
  • Élelmi rost
    13 mg

VÍZ

  • Összesen
    132.1 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    773 micro
  • B6 vitamin:
    1 mg
  • B12 Vitamin:
    1 micro
  • E vitamin:
    4 mg
  • C vitamin:
    1 mg
  • D vitamin:
    110 micro
  • K vitamin:
    7 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    4 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    2 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    29 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    1012 micro
  • Kolin:
    415 mg
  • Retinol - A vitamin:
    758 micro
  • α-karotin
    15 micro
  • β-karotin
    174 micro
  • β-crypt
    13 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    510 micro
Összesen 2265 kcal
  • 10% Fehérje
  • 52% Szénhidrát
  • 15% Zsír
  • 23% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Foszfor
  • Szelén
  • Magnézium
  • Kálcium
  • Nátrium

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • Tiamin - B1 vitamin:
  • E vitamin:
  • Riboflavin - B2 vitamin:

Fehérje

  • Összesen
    10.3 g

Zsír

  • Összesen
    14.8 g
  • Telített zsírsav
    8 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    4 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    1 g
  • Koleszterin
    110 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    304.5 g
  • Cink
    1 mg
  • Szelén
    46 mg
  • Kálcium
    36 mg
  • Vas
    2 mg
  • Magnézium
    37 mg
  • Foszfor
    166 mg
  • Nátrium
    14 mg
  • Réz
    0 mg
  • Mangán
    1 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    51 g
  • Cukor
    2 mg
  • Élelmi rost
    2 mg

VÍZ

  • Összesen
    22.2 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    130 micro
  • B6 vitamin:
    0 mg
  • B12 Vitamin:
    0 micro
  • E vitamin:
    1 mg
  • C vitamin:
    0 mg
  • D vitamin:
    19 micro
  • K vitamin:
    1 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    1 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    0 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    5 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    170 micro
  • Kolin:
    70 mg
  • Retinol - A vitamin:
    128 micro
  • α-karotin
    3 micro
  • β-karotin
    29 micro
  • β-crypt
    2 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    86 micro
Összesen 381 kcal

Hozzávalók

Elkészítés

  1. A tésztát sós vízben főni tesszük, kb. 5 perc alatt kész lesz, úgyhogy sietnünk kell.
  2. Közben a tejszínt a tojássárgákkal kikeverjük, sózzuk, borsozzuk.
  3. Ha elkészült a tésztánk, leszűrjük, és vajjal összeforgatjuk.
  4. Majd a alacsony lángon tűzre tesszük az edényt, a tejszínes keverékkel meglocsoljuk a tésztát, és finom keverés mellett összeforgatjuk vele.
  5. Azonnal tálaljuk, és a tányérokon egyenként megszórjuk reszelt vagy nagyon vékonyra szelt szarvasgombával.
  6. Jó étvágyat hozzá!
  • Elkészítettem: 3 alkalommal
  • Receptkönyvben: 45
  • Tegnapi nézettség: 8
  • 7 napos nézettség: 41
  • Össznézettség: 11334
  • Feltöltés dátuma: 2013. szeptember 06.

Ajánló

Ha felderítjük a hozzánk legközelebb lévő piacon, hol lehet szarvasgombát kapni, akkor egyszer-kétszer egy évben érdemes egy kicsinyke darabot vásárolni belőle. Egy-két étkezéshez elegendő lesz, hiszen elég csak fűszerként, reszelve vagy nagyon vékony szeletekre vágva rászórni az ételre.

Receptkategóriák

Receptjellemzők

Minap hatalmas öröm ért bennünket. Kedves barátunk kávézójában jártunk, közelgett a záróra, amikor is előkerült a hűtőszekrényből egy nagyon tetszetős csomagocska. Ma hozta egy vendégünk – monda András. Kicsomagoltuk, és láss csodát, két gyönyörű darab szarvasgomba illatozott előttünk! Társaságunkban teljesen véletlenül egy mesterszakács barátunk ült, úgyhogy nem volt kérdés, ebből még ma vacsora lesz! Gyors léptekkel bezártuk a kávézót, és siettünk elkészíteni a finomságot.

Hozzávalók

Címlapról ajánljuk

További cikkek

Top Receptek

Hagyományos édes fánk

Életem első fánkját még lánykoromban készítettem. Kemény lett és száraz. Ezután évek teltek el és eszembe sem jutott, hogy újra nekiálljak. A kisfiam nagy fánkrajongó. Mondjuk is a ...