r
Nosalty Logó

Szarvacska

cukrot taratalmaz laktózt tartalmaz glutént tartalmaz tejet tartalmaz tojást tartalmaz
Boszi
Szarvacska
adag
Előkészítés
perc
Sütés
perc
Összesen
perc
Sütés hőfoka
180 °C
  • 9% Fehérje
  • 57% Szénhidrát
  • 17% Zsír
Összesen 1010 kcal
  • 9% Fehérje
  • 57% Szénhidrát
  • 17% Zsír
Összesen 6050 kcal
  • 9% Fehérje
  • 57% Szénhidrát
  • 17% Zsír
Összesen 317 kcal
  • 9% Fehérje
  • 57% Szénhidrát
  • 17% Zsír
  • 17% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Nátrium
  • Foszfor
  • Kálcium
  • Szelén
  • Magnézium

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • E vitamin:
  • Tiamin - B1 vitamin:
  • A vitamin (RAE):

Fehérje

  • Összesen
    20.5 g

Zsír

  • Összesen
    40.6 g
  • Telített zsírsav
    22 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    12 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    3 g
  • Koleszterin
    114 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    753.5 g
  • Cink
    1 mg
  • Szelén
    54 mg
  • Kálcium
    132 mg
  • Vas
    2 mg
  • Magnézium
    36 mg
  • Foszfor
    206 mg
  • Nátrium
    321 mg
  • Réz
    0 mg
  • Mangán
    1 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    137.4 g
  • Cukor
    22 mg
  • Élelmi rost
    5 mg

VÍZ

  • Összesen
    39.9 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    257 micro
  • B6 vitamin:
    0 mg
  • B12 Vitamin:
    0 micro
  • E vitamin:
    1 mg
  • C vitamin:
    0 mg
  • D vitamin:
    14 micro
  • K vitamin:
    3 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    1 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    0 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    3 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    114 micro
  • Kolin:
    51 mg
  • Retinol - A vitamin:
    252 micro
  • α-karotin
    0 micro
  • β-karotin
    56 micro
  • β-crypt
    1 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    68 micro
Összesen 1010 kcal
  • 9% Fehérje
  • 57% Szénhidrát
  • 17% Zsír
  • 17% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Nátrium
  • Foszfor
  • Kálcium
  • Szelén
  • Magnézium

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • E vitamin:
  • Tiamin - B1 vitamin:
  • A vitamin (RAE):

Fehérje

  • Összesen
    123.1 g

Zsír

  • Összesen
    243.4 g
  • Telített zsírsav
    134 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    74 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    16 g
  • Koleszterin
    683 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    4520.7 g
  • Cink
    9 mg
  • Szelén
    324 mg
  • Kálcium
    793 mg
  • Vas
    12 mg
  • Magnézium
    218 mg
  • Foszfor
    1234 mg
  • Nátrium
    1923 mg
  • Réz
    1 mg
  • Mangán
    6 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    824.7 g
  • Cukor
    133 mg
  • Élelmi rost
    29 mg

VÍZ

  • Összesen
    239.6 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    1541 micro
  • B6 vitamin:
    1 mg
  • B12 Vitamin:
    1 micro
  • E vitamin:
    6 mg
  • C vitamin:
    0 mg
  • D vitamin:
    86 micro
  • K vitamin:
    18 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    3 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    1 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    19 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    684 micro
  • Kolin:
    304 mg
  • Retinol - A vitamin:
    1513 micro
  • α-karotin
    0 micro
  • β-karotin
    338 micro
  • β-crypt
    4 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    405 micro
Összesen 6050 kcal
  • 9% Fehérje
  • 57% Szénhidrát
  • 17% Zsír
  • 17% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Nátrium
  • Foszfor
  • Kálcium
  • Szelén
  • Magnézium

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • E vitamin:
  • Tiamin - B1 vitamin:
  • A vitamin (RAE):

Fehérje

  • Összesen
    6.5 g

Zsír

  • Összesen
    12.8 g
  • Telített zsírsav
    7 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    4 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    1 g
  • Koleszterin
    36 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    237.2 g
  • Cink
    0 mg
  • Szelén
    17 mg
  • Kálcium
    42 mg
  • Vas
    1 mg
  • Magnézium
    11 mg
  • Foszfor
    65 mg
  • Nátrium
    101 mg
  • Réz
    0 mg
  • Mangán
    0 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    43.3 g
  • Cukor
    7 mg
  • Élelmi rost
    2 mg

VÍZ

  • Összesen
    12.6 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    81 micro
  • B6 vitamin:
    0 mg
  • B12 Vitamin:
    0 micro
  • E vitamin:
    0 mg
  • C vitamin:
    0 mg
  • D vitamin:
    4 micro
  • K vitamin:
    1 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    0 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    0 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    1 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    36 micro
  • Kolin:
    16 mg
  • Retinol - A vitamin:
    79 micro
  • α-karotin
    0 micro
  • β-karotin
    18 micro
  • β-crypt
    0 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    21 micro
Összesen 317 kcal

Hozzávalók

Elkészítés

  1. Egy nagyobb tálban feloldjuk az élesztőt a meleg vízben, majd hozzáöntjük a meleg tejet és jól elkeverjük. Hozzáadjuk a cukrot, a tojást és a sót, jól elkeverjük ezeket is.
  2. A kimért liszt felét beleszórjuk és simára keverjük, majd hozzáadjuk a vajat és a maradék lisztet. Jó simára keverjük, egy kissé ragacsos tésztát kapunk.
  3. A cipóvá összeállt tésztát egy nagyobb olajjal kikent tálba tesszük, és egyszer megfordítjuk, hogy mindkét oldala olajos legyen (nem kell gyúrni).
  4. Letakarva egy éjszakára a hűtőbe tesszük.
  5. Másnap a megkelt tésztát rövid ideig dagasztjuk úgy, hogy ököllel kinyomkodjuk a megdagadt tésztából a levegőt. Enyhén lisztezett felületre borítjuk és kettéosztjuk.
  6. Az egyik felét 30 cm átmérőjű körlappá nyújtjuk, és a körlapokat 12 körcikkre vágjuk.
  7. Három tepsit kizsírozunk.
  8. A körcikkeket a vastagabb végüktől kiindulva szorosan felgönygyöljük, a tekercs végével lefelé fordítva a tepsibe tesszük, 5 cm távolságra egymástól.
  9. Letakarva 1 órát kelesztjük.
  10. A sütőt bemelegítjük és aranybarnára sütjük.
  11. Rögtön bekenjük a tetejüket olvasztott vajjal és kivesszük a tepsit a sütőből.
  12. Rácsra tesszük hűlni.
  • Sütés hőfoka: 180 °C
  • Sütés módja: alul-felül sütés
  • Sütés ideje: 20 perc
  • Elkészítettem: 1 alkalommal
  • Receptkönyvben: 137
  • Tegnapi nézettség: 0
  • 7 napos nézettség: 0
  • Össznézettség: 7837
  • Feltöltés dátuma: 2012. május 11.

Ajánló

Bármikor, amikor péksüteményre van szükségünk.

Receptkategóriák

Receptjellemzők

A recept a Nagy Süteményeskönyvből származik. Nagyon sok jónak tűnő recept van a könyvben és kipróbálom őket. Tegnap este már láttuk, hogy elfogy a kiflink, tehát alkalom adódott! Nagyon egyszerű és főleg finom. Igaz, legközelebb kicsit több sót teszek bele, mert kicsit édesnek bizonyult, de a férjemmel nem győztük enni, közben soroltuk a hibákat.:) Sótlan...... ??? Ennyi! Ja, meg hogy gyorsan fogy. Amikor látta, hogy készítem fanyalgott, hogy milyen kicsik, aztán nem győzött csodálkozni mekkorára nőttek. Nekem nem volt itthon vajam, ezért margarinnal készült, de szerintem ez nem rontott rajta és olcsóbb is.

Hozzávalók

Címlapról ajánljuk

További cikkek

Top Receptek

Hagyományos édes fánk

Életem első fánkját még lánykoromban készítettem. Kemény lett és száraz. Ezután évek teltek el és eszembe sem jutott, hogy újra nekiálljak. A kisfiam nagy fánkrajongó. Mondjuk is a ...