r
Nosalty Logó

Szalonnás tejfölös tészta

NS
Szalonnás tejfölös tészta
adag
Idő
p
Költség
olcsó
Nehézség
könnyű

Hozzávalók

1515
Kalória
34.2g
Fehérje
109.4g
Szénhidrát
105g
Zsír
523.9g
Víz
231g
Koleszterin
6.2g
Élelmi rost
12.6g
Cukor
  • 4% Fehérje
  • 14% Szénhidrát
  • 14% Zsír
Összesen 1515 kcal
  • 4% Fehérje
  • 14% Szénhidrát
  • 14% Zsír
Összesen 3029 kcal
  • 4% Fehérje
  • 14% Szénhidrát
  • 14% Zsír
Összesen 186 kcal
  • 4% Fehérje
  • 14% Szénhidrát
  • 14% Zsír
  • 68% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Foszfor
  • Kálcium
  • Nátrium
  • Magnézium
  • Szelén

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • C vitamin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • Lut-zea
  • E vitamin:

Fehérje

  • Összesen
    34.2 g

Zsír

  • Összesen
    105 g
  • Telített zsírsav
    46 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    38 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    9 g
  • Koleszterin
    231 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    1580.7 g
  • Cink
    4 mg
  • Szelén
    92 mg
  • Kálcium
    497 mg
  • Vas
    7 mg
  • Magnézium
    122 mg
  • Foszfor
    595 mg
  • Nátrium
    261 mg
  • Réz
    1 mg
  • Mangán
    1 mg

Szénhidrát

  • Összesen
    109.4 g
  • Cukor
    13 mg
  • Élelmi rost
    6 mg

Víz

  • Összesen
    523.9 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    482 micro
  • B6 vitamin:
    0 mg
  • B12 Vitamin:
    1 micro
  • E vitamin:
    2 mg
  • C vitamin:
    42 mg
  • D vitamin:
    5 micro
  • K vitamin:
    487 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    2 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    1 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    13 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    385 micro
  • Kolin:
    72 mg
  • Retinol - A vitamin:
    353 micro
  • α-karotin
    0 micro
  • β-karotin
    1531 micro
  • β-crypt
    2 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    1910 micro
Összesen 1515 kcal
  • 4% Fehérje
  • 14% Szénhidrát
  • 14% Zsír
  • 68% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Foszfor
  • Kálcium
  • Nátrium
  • Magnézium
  • Szelén

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • C vitamin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • Lut-zea
  • E vitamin:

Fehérje

  • Összesen
    68.4 g

Zsír

  • Összesen
    209.9 g
  • Telített zsírsav
    93 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    75 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    18 g
  • Koleszterin
    462 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    3161.4 g
  • Cink
    9 mg
  • Szelén
    185 mg
  • Kálcium
    995 mg
  • Vas
    14 mg
  • Magnézium
    244 mg
  • Foszfor
    1190 mg
  • Nátrium
    522 mg
  • Réz
    1 mg
  • Mangán
    3 mg

Szénhidrát

  • Összesen
    218.7 g
  • Cukor
    25 mg
  • Élelmi rost
    12 mg

Víz

  • Összesen
    1047.7 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    965 micro
  • B6 vitamin:
    1 mg
  • B12 Vitamin:
    3 micro
  • E vitamin:
    3 mg
  • C vitamin:
    85 mg
  • D vitamin:
    11 micro
  • K vitamin:
    975 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    3 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    2 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    26 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    769 micro
  • Kolin:
    144 mg
  • Retinol - A vitamin:
    706 micro
  • α-karotin
    0 micro
  • β-karotin
    3061 micro
  • β-crypt
    5 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    3821 micro
Összesen 3029 kcal
  • 4% Fehérje
  • 14% Szénhidrát
  • 14% Zsír
  • 68% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Foszfor
  • Kálcium
  • Nátrium
  • Magnézium
  • Szelén

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • C vitamin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • Lut-zea
  • E vitamin:

Fehérje

  • Összesen
    4.2 g

Zsír

  • Összesen
    12.9 g
  • Telített zsírsav
    6 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    5 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    1 g
  • Koleszterin
    28 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    194.1 g
  • Cink
    1 mg
  • Szelén
    11 mg
  • Kálcium
    61 mg
  • Vas
    1 mg
  • Magnézium
    15 mg
  • Foszfor
    73 mg
  • Nátrium
    32 mg
  • Réz
    0 mg
  • Mangán
    0 mg

Szénhidrát

  • Összesen
    13.4 g
  • Cukor
    2 mg
  • Élelmi rost
    1 mg

Víz

  • Összesen
    64.3 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    59 micro
  • B6 vitamin:
    0 mg
  • B12 Vitamin:
    0 micro
  • E vitamin:
    0 mg
  • C vitamin:
    5 mg
  • D vitamin:
    1 micro
  • K vitamin:
    60 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    0 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    0 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    2 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    47 micro
  • Kolin:
    9 mg
  • Retinol - A vitamin:
    43 micro
  • α-karotin
    0 micro
  • β-karotin
    188 micro
  • β-crypt
    0 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    235 micro
Összesen 186 kcal

Elkészítés

  1. Nekem zepter edényem van, amit imádok, és ez abban készült el. Fel kell melegíteni az edény.
  2. Közben apróra vágjuk a szalonnát, a hagymát.
  3. Beledobjuk a forró lábasba a szalonnát, kevergetjük, fedővel letakarjuk, és kicsit megpirítjuk.
  4. Tűzről levesszük, a tejfölt belekanalazzuk, összekeverjük, hozzáadjuk a hagymát (ízlés szerint bármi mást hozzá lehet tenni), borsozzuk. A sózást a végére hagyjuk a szalonna sóssága miatt.
  5. Visszatessszük a tűzre pár percig, majd felöntjük a fél liter vízzel, beletesszük a tésztát, rátesszük a fedőt, és közepes fokozaton vagy lángon kb. 10 percig főzzük.
  6. Tűzről levéve fedővel letakart állapotban még kb. 10 percig hagyjuk puhulni.
  7. Tálaláskor megszórjuk reszelt sajttal.

Recept infó

  • Előkészítés ideje: 3 p
  • Főzés ideje: 10 p

Nagyon gyors és egyszerű ebédet akartam készíteni és kihasználni az edényem adta lehetőségeket. Most készítettem el előszőr, de tuti, hogy többször megcsinálom.

További receptek

Derelye

Az Alföldön inkább barátfülének, máshol derelyének nevezett klasszikus magyar finomság, egy burgonyás töltött tészta, melyet leggyakrabban túróval és szilvalekvárral készítenek. ...

Fekete Melinda

Házi tagliatelle toszkán raguval

A toszkán ragu egy gazdag, ízekben mély húsos szósz, amiben az olasz kolbász szuper plusz ízvilágot teremt. Frissen gyúrt tagliatelle tésztával párosítva igazán kiemelkedő fogás lesz ...

Nosalty

Címlapról ajánljuk

„Kapj rá!” a halra – Egészség, íz és tudatosság egy...

A halfogyasztás többek számára ma már nemcsak gasztronómiai élmény, hanem tudatos döntés is. A halhús jó minőségű fehérjeforrás, könnyen emészthető, és természetes módon tartalmaz olyan tápanyagokat – például ómega–3 zsírsavakat, vitaminokat és ásványi anyagokat –, amelyek jól illeszkednek a kiegyensúlyozott étrendbe. Nem véletlen, hogy a hal egyre gyakrabban jelenik meg a modern, egészségtudatos konyhákban is.

Top Receptek

Klasszikus hagyományos bejgli

Ez egy mennyei bejgli, egy igazi hungarikum! Karácsonykor nem hiányozhat az ünnepi asztalról! Hosszú - már évtizedekben mérhető - idő óta így készítem....mi nem szeretjük a hatalmas, ...

Párolt lila káposzta

A párolt lila káposzta remek kísérője a különféle sült húsoknak, például a kacsa elképzelhetetlen nélküle. Ezzel a recepttel könnyedén elkészítheted Te is otthon, bár tény, hogy ...