Szalonnás kelbimbósaláta pirított dióval
cukormentes
laktózmentes
gluténmentes
tejmentes
tojásmentes
NS
adag
Előkészítés
perc
Sütés
perc
Összesen
perc
Sütés hőfoka
220 °C
- 6% Fehérje
- 7% Szénhidrát
- 39% Zsír
-
125g kelbimbó48 kcal
-
75g kenyérszalonna523 kcal
-
50g dió327 kcal
-
0g szerecsendió0 kcal
-
0g bors0 kcal
Összesen
898
kcal
- 6% Fehérje
- 7% Szénhidrát
- 39% Zsír
-
250g kelbimbó97 kcal
-
150g kenyérszalonna1046 kcal
-
100g dió654 kcal
-
0g szerecsendió0 kcal
-
0g bors0 kcal
Összesen
1797
kcal
- 6% Fehérje
- 7% Szénhidrát
- 39% Zsír
-
50g kelbimbó19 kcal
-
30g kenyérszalonna209 kcal
-
20g dió131 kcal
-
0g szerecsendió0 kcal
-
0g bors0 kcal
Összesen
359
kcal
- 6% Fehérje
- 7% Szénhidrát
- 39% Zsír
- 48% Víz
TOP ásványi anyagok
-
Foszfor
-
Magnézium
-
Kálcium
-
Nátrium
-
Szelén
TOP vitaminok
-
C vitamin:
-
Kolin:
-
Lut-zea
-
Niacin - B3 vitamin:
-
E vitamin:
Fehérje
-
Összesen 14.4 g
Zsír
-
Összesen 89.9 g
-
Telített zsírsav 23 g
-
Egyszeresen telítetlen zsírsav: 4 g
-
Többszörösen telítetlen zsírsav 24 g
-
Koleszterin 0 mg
Ásványi anyagok
-
Összesen 506.6 g
-
Cink 2 mg
-
Szelén 4 mg
-
Kálcium 96 mg
-
Vas 3 mg
-
Magnézium 105 mg
-
Foszfor 251 mg
-
Nátrium 43 mg
-
Réz 1 mg
-
Mangán 2 mg
Szénhidrátok
-
Összesen 16.9 g
-
Cukor 4 mg
-
Élelmi rost 8 mg
VÍZ
-
Összesen 112.3 g
Vitaminok
-
Összesen 0
-
A vitamin (RAE): 43 micro
-
B6 vitamin: 1 mg
-
B12 Vitamin: 0 micro
-
E vitamin: 1 mg
-
C vitamin: 96 mg
-
D vitamin: 0 micro
-
K vitamin: 200 micro
-
Tiamin - B1 vitamin: 0 mg
-
Riboflavin - B2 vitamin: 0 mg
-
Niacin - B3 vitamin: 1 mg
-
Pantoténsav - B5 vitamin: 0 mg
-
Folsav - B9-vitamin: 118 micro
-
Kolin: 41 mg
-
Retinol - A vitamin: 0 micro
-
α-karotin 7 micro
-
β-karotin 512 micro
-
β-crypt 0 micro
-
Likopin 0 micro
-
Lut-zea 1793 micro
Összesen
898
kcal
- 6% Fehérje
- 7% Szénhidrát
- 39% Zsír
- 48% Víz
TOP ásványi anyagok
-
Foszfor
-
Magnézium
-
Kálcium
-
Nátrium
-
Szelén
TOP vitaminok
-
C vitamin:
-
Kolin:
-
Lut-zea
-
Niacin - B3 vitamin:
-
E vitamin:
Fehérje
-
Összesen 28.8 g
Zsír
-
Összesen 179.9 g
-
Telített zsírsav 47 g
-
Egyszeresen telítetlen zsírsav: 9 g
-
Többszörösen telítetlen zsírsav 48 g
-
Koleszterin 0 mg
Ásványi anyagok
-
Összesen 1013.3 g
-
Cink 4 mg
-
Szelén 9 mg
-
Kálcium 193 mg
-
Vas 6 mg
-
Magnézium 210 mg
-
Foszfor 501 mg
-
Nátrium 85 mg
-
Réz 2 mg
-
Mangán 4 mg
Szénhidrátok
-
Összesen 33.8 g
-
Cukor 8 mg
-
Élelmi rost 15 mg
VÍZ
-
Összesen 224.6 g
Vitaminok
-
Összesen 0
-
A vitamin (RAE): 87 micro
-
B6 vitamin: 1 mg
-
B12 Vitamin: 0 micro
-
E vitamin: 3 mg
-
C vitamin: 193 mg
-
D vitamin: 0 micro
-
K vitamin: 401 micro
-
Tiamin - B1 vitamin: 1 mg
-
Riboflavin - B2 vitamin: 0 mg
-
Niacin - B3 vitamin: 3 mg
-
Pantoténsav - B5 vitamin: 0 mg
-
Folsav - B9-vitamin: 235 micro
-
Kolin: 82 mg
-
Retinol - A vitamin: 0 micro
-
α-karotin 14 micro
-
β-karotin 1025 micro
-
β-crypt 0 micro
-
Likopin 0 micro
-
Lut-zea 3587 micro
Összesen
1797
kcal
- 6% Fehérje
- 7% Szénhidrát
- 39% Zsír
- 48% Víz
TOP ásványi anyagok
-
Foszfor
-
Magnézium
-
Kálcium
-
Nátrium
-
Szelén
TOP vitaminok
-
C vitamin:
-
Kolin:
-
Lut-zea
-
Niacin - B3 vitamin:
-
E vitamin:
Fehérje
-
Összesen 5.8 g
Zsír
-
Összesen 36 g
-
Telített zsírsav 9 g
-
Egyszeresen telítetlen zsírsav: 2 g
-
Többszörösen telítetlen zsírsav 10 g
-
Koleszterin 0 mg
Ásványi anyagok
-
Összesen 202.7 g
-
Cink 1 mg
-
Szelén 2 mg
-
Kálcium 39 mg
-
Vas 1 mg
-
Magnézium 42 mg
-
Foszfor 100 mg
-
Nátrium 17 mg
-
Réz 0 mg
-
Mangán 1 mg
Szénhidrátok
-
Összesen 6.8 g
-
Cukor 2 mg
-
Élelmi rost 3 mg
VÍZ
-
Összesen 44.9 g
Vitaminok
-
Összesen 0
-
A vitamin (RAE): 17 micro
-
B6 vitamin: 0 mg
-
B12 Vitamin: 0 micro
-
E vitamin: 1 mg
-
C vitamin: 39 mg
-
D vitamin: 0 micro
-
K vitamin: 80 micro
-
Tiamin - B1 vitamin: 0 mg
-
Riboflavin - B2 vitamin: 0 mg
-
Niacin - B3 vitamin: 1 mg
-
Pantoténsav - B5 vitamin: 0 mg
-
Folsav - B9-vitamin: 47 micro
-
Kolin: 16 mg
-
Retinol - A vitamin: 0 micro
-
α-karotin 3 micro
-
β-karotin 205 micro
-
β-crypt 0 micro
-
Likopin 0 micro
-
Lut-zea 717 micro
Összesen
359
kcal
Hozzávalók
-
15 dkg kenyérszalonna
-
1 késhegynyi szerecsendió
-
1 késhegynyi bors
Elkészítés
- A szalonnát vágjuk cikkekre,és kerámiatálban vagy kisebb tepsiben, zsiradék hozzáadása nélkül félig süssük meg forró sütőben.
- Amikor még nem pirosak, de már láthatóan összesültek a szalonnadarabkák, akkor a megmosott, félbevágott kelbimbót forgassuk bele a szalonnás egyvelegbe, borssal és szerecsendióval szórjuk meg.
- Tegyük vissza a sütőbe, egészen addig, amíg a szalonnadarabok ropogós pirosra nem sülnek.
- Keverjünk hozzá előpirított diódarabokat, és máris kész a salátánk.
- Sütés hőfoka: 220 °C
- Sütés ideje: 15 perc
- Elkészítettem: 9 alkalommal
- Receptkönyvben: 37
- Tegnapi nézettség: 0
- 7 napos nézettség: 3
- Össznézettség: 1578
- Feltöltés dátuma: 2013. március 11.
Ajánló
Rántott tengeri halhoz különösen finom, de önmagában is tartalmas főétel.
Receptjellemzők
-
- fogás:
-
- konyha:
-
- nehézség:
-
- elkészítési idő:
-
- szakács elkészítette:
-
- költség egy főre:
-
- Speciális étrendek:
NS
17513 recept
A kelbimbó valószínűleg nem a legnépszerűbb zöldségünk egyike, de ha jól van elkészítve, akkor az előítélettel rendelkezők körében is sikert arathat. Sőt! Szalonnával és dióval megbolondítva pikáns köret vagy egészséges egytálétel kerekedhet belőle. A szalonnából kisülő zsír ugyanis rendkívül sok vitaminunk oldódási alapanyaga, a kelbimbó pedig kész vitaminbomba: C-vitamin, B-vitaminok, K-vitamin, béta-karotin, valamint kálium, kalcium, magnézium, foszfor, nátrium, vas, kén, króm, gazdag forrása.