Szalonnás gnocchi
- 5% Fehérje
- 25% Szénhidrát
- 9% Zsír
- 5% Fehérje
- 25% Szénhidrát
- 9% Zsír
-
250g burgonya144 kcal
-
80g sárgarépa29 kcal
-
90g fehérrépa57 kcal
-
260g zeller94 kcal
-
200g finomliszt728 kcal
-
100g mangalica szalonna655 kcal
-
8g só0 kcal
-
55g tojás69 kcal
- 5% Fehérje
- 25% Szénhidrát
- 9% Zsír
-
24g burgonya14 kcal
-
7.7g sárgarépa3 kcal
-
8.6g fehérrépa6 kcal
-
24.9g zeller9 kcal
-
19.2g finomliszt70 kcal
-
9.6g mangalica szalonna63 kcal
-
0.8g só0 kcal
-
5.3g tojás7 kcal
- 5% Fehérje
- 25% Szénhidrát
- 9% Zsír
- 61% Víz
TOP ásványi anyagok
-
Nátrium
-
Foszfor
-
Kálcium
-
Magnézium
-
Szelén
TOP vitaminok
-
Kolin:
-
C vitamin:
-
Niacin - B3 vitamin:
-
β-karotin
-
E vitamin:
Fehérje
-
Összesen 14 g
Zsír
-
Összesen 25.8 g
-
Telített zsírsav 9 g
-
Egyszeresen telítetlen zsírsav: 12 g
-
Többszörösen telítetlen zsírsav 3 g
-
Koleszterin 90 mg
Ásványi anyagok
-
Összesen 1612.9 g
-
Cink 2 mg
-
Szelén 29 mg
-
Kálcium 78 mg
-
Vas 2 mg
-
Magnézium 57 mg
-
Foszfor 280 mg
-
Nátrium 1163 mg
-
Réz 0 mg
-
Mangán 1 mg
Szénhidrátok
-
Összesen 75.6 g
-
Cukor 4 mg
-
Élelmi rost 6 mg
VÍZ
-
Összesen 184 g
Vitaminok
-
Összesen 0
-
A vitamin (RAE): 225 micro
-
B6 vitamin: 0 mg
-
B12 Vitamin: 0 micro
-
E vitamin: 1 mg
-
C vitamin: 24 mg
-
D vitamin: 13 micro
-
K vitamin: 41 micro
-
Tiamin - B1 vitamin: 0 mg
-
Riboflavin - B2 vitamin: 0 mg
-
Niacin - B3 vitamin: 4 mg
-
Pantoténsav - B5 vitamin: 0 mg
-
Folsav - B9-vitamin: 62 micro
-
Kolin: 71 mg
-
Retinol - A vitamin: 27 micro
-
α-karotin 825 micro
-
β-karotin 1967 micro
-
β-crypt 1 micro
-
Likopin 0 micro
-
Lut-zea 160 micro
- 5% Fehérje
- 25% Szénhidrát
- 9% Zsír
- 61% Víz
TOP ásványi anyagok
-
Nátrium
-
Foszfor
-
Kálcium
-
Magnézium
-
Szelén
TOP vitaminok
-
Kolin:
-
C vitamin:
-
Niacin - B3 vitamin:
-
β-karotin
-
E vitamin:
Fehérje
-
Összesen 41.9 g
Zsír
-
Összesen 77.4 g
-
Telített zsírsav 27 g
-
Egyszeresen telítetlen zsírsav: 35 g
-
Többszörösen telítetlen zsírsav 10 g
-
Koleszterin 270 mg
Ásványi anyagok
-
Összesen 4838.8 g
-
Cink 5 mg
-
Szelén 88 mg
-
Kálcium 233 mg
-
Vas 7 mg
-
Magnézium 171 mg
-
Foszfor 841 mg
-
Nátrium 3490 mg
-
Réz 1 mg
-
Mangán 3 mg
Szénhidrátok
-
Összesen 226.9 g
-
Cukor 13 mg
-
Élelmi rost 19 mg
VÍZ
-
Összesen 552 g
Vitaminok
-
Összesen 0
-
A vitamin (RAE): 675 micro
-
B6 vitamin: 1 mg
-
B12 Vitamin: 1 micro
-
E vitamin: 3 mg
-
C vitamin: 72 mg
-
D vitamin: 40 micro
-
K vitamin: 123 micro
-
Tiamin - B1 vitamin: 1 mg
-
Riboflavin - B2 vitamin: 1 mg
-
Niacin - B3 vitamin: 12 mg
-
Pantoténsav - B5 vitamin: 0 mg
-
Folsav - B9-vitamin: 187 micro
-
Kolin: 212 mg
-
Retinol - A vitamin: 80 micro
-
α-karotin 2476 micro
-
β-karotin 5901 micro
-
β-crypt 4 micro
-
Likopin 1 micro
-
Lut-zea 481 micro
- 5% Fehérje
- 25% Szénhidrát
- 9% Zsír
- 61% Víz
TOP ásványi anyagok
-
Nátrium
-
Foszfor
-
Kálcium
-
Magnézium
-
Szelén
TOP vitaminok
-
Kolin:
-
C vitamin:
-
Niacin - B3 vitamin:
-
β-karotin
-
E vitamin:
Fehérje
-
Összesen 4 g
Zsír
-
Összesen 7.4 g
-
Telített zsírsav 3 g
-
Egyszeresen telítetlen zsírsav: 3 g
-
Többszörösen telítetlen zsírsav 1 g
-
Koleszterin 26 mg
Ásványi anyagok
-
Összesen 463.9 g
-
Cink 0 mg
-
Szelén 8 mg
-
Kálcium 22 mg
-
Vas 1 mg
-
Magnézium 16 mg
-
Foszfor 81 mg
-
Nátrium 335 mg
-
Réz 0 mg
-
Mangán 0 mg
Szénhidrátok
-
Összesen 21.8 g
-
Cukor 1 mg
-
Élelmi rost 2 mg
VÍZ
-
Összesen 52.9 g
Vitaminok
-
Összesen 0
-
A vitamin (RAE): 65 micro
-
B6 vitamin: 0 mg
-
B12 Vitamin: 0 micro
-
E vitamin: 0 mg
-
C vitamin: 7 mg
-
D vitamin: 4 micro
-
K vitamin: 12 micro
-
Tiamin - B1 vitamin: 0 mg
-
Riboflavin - B2 vitamin: 0 mg
-
Niacin - B3 vitamin: 1 mg
-
Pantoténsav - B5 vitamin: 0 mg
-
Folsav - B9-vitamin: 18 micro
-
Kolin: 20 mg
-
Retinol - A vitamin: 8 micro
-
α-karotin 237 micro
-
β-karotin 566 micro
-
β-crypt 0 micro
-
Likopin 0 micro
-
Lut-zea 46 micro
Hozzávalók
-
25 dkg burgonya
-
1 közepes db sárgarépa
-
1 közepes db fehérrépa
-
1 közepes db zeller
-
20 dkg finomliszt
-
10 dkg mangalica szalonna
-
2 kávéskanál só
-
1 db tojás
Elkészítés
- A maradék (kb. fél kg) főtt vagy sült zöldségeket megmelegítjük, feldaraboljuk még kisebbekre, majd az egészet pürésítjük.
- Ezután hozzáadunk egy tojást, kb. 2 nagy csipet sót, és annyi lisztet, amennyit felvesz. (Nem mértem le előre, mivel én sem tudtam pontosan, mennyi fog kelleni, de úgy nagyjából 6-7 púpos evőkanál biztosan volt. Nekem elég sok lisztet felvett, és végig ragacsos állagú volt, talán azért, mert ez eleve zsiradékon sült zöldségekből készült, viszont gondolom, a hagyományosan főtt krumpliból készült változatba nem kell ennyire sok.)
- Miután sikerült egy nagyjából formázható, és már kevésbé ragacsos gombócot gyúrni, letakarjuk, és betesszük a hűtőbe kb. 10-15 percre.
- A hűtőből kivéve, kisebb gombócokat készítünk belőle, még ezt is kicsit körbelisztezve, majd a gombócokat egyesével, kb. 2 cm átmérőjű hengerekké sodorjuk. Ezeket egy derejevágóval kb. 2 centis darabokra vágjuk, és a már közben felforralt sós vízben nagyjából 15-20 darabonként megfőzzük. Akkor jó, amikor már feljön a víz tetejére.
- Egy serpenyőben megsütjük a nagyon apró kockákra vágott szalonnát, és mikor már félig kész van, hozzátesszük a főtt gnocchikat. Kb. 5-8 perc alatt, folyamatos kevergetés mellett, a forró zsíron átforgatjuk az egészet, majd tálaljuk.
- Sütés ideje: 8 perc
- Elkészítettem: 1 alkalommal
- Receptkönyvben: 18
- Tegnapi nézettség: 1
- 7 napos nézettség: 3
- Össznézettség: 2377
- Feltöltés dátuma: 2015. november 16.
Receptjellemzők
-
- fogás:
-
- konyha:
-
- nehézség:
-
- elkészítési idő:
-
- szakács elkészítette:
-
- Speciális étrendek:
Nem vagyok profi gnocchi készítő, valójában most próbálkoztam vele először. Pár napja tarját sütöttem tepsiben zöldségekkel együtt, de egy kicsit elméreteztem a mennyiséget, mert a husi pillanatok alatt elfogyott, viszont a zöldség egy része megmaradt. Gondolkodtam egy ideig, hogy lehetne újra felhasználni valamihez, hogy ne legyen unalmas, majd a tv-ből jött a megoldás: egy műsorban sütőtökös gnocchi-t készítettek, gondoltam, ugyan miért ne működne ez akár maradék répával, zellerrel és hasonlókkal? :) Nem mondom, hogy egy 10 perces művelet, de ha van rá időnk, mégis érdemes elkészíteni, mert a végére egy nagyon laktató, ízes és gusztusos étel lett belőle, ráadásul újrahasznosított alapanyagokból. Ami nem mellesleg egy nagyon szuper érzés, hogy semmit sem kellett kidobni.. :)