Szalonnába tekert vajbab
cukormentes
laktózmentes
gluténmentes
tejmentes
tojásmentes
Maria.
adag
Előkészítés
perc
Főzés
perc
Sütés
perc
Összesen
perc
- 5% Fehérje
- 5% Szénhidrát
- 12% Zsír
-
120g zöldbab33 kcal
-
34g bacon134 kcal
-
0g fekete bors0 kcal
-
35 kcal
Összesen
202
kcal
- 5% Fehérje
- 5% Szénhidrát
- 12% Zsír
-
240g zöldbab65 kcal
-
68g bacon267 kcal
-
0g fekete bors0 kcal
-
71 kcal
Összesen
403
kcal
- 5% Fehérje
- 5% Szénhidrát
- 12% Zsír
-
75.9g zöldbab21 kcal
-
21.5g bacon85 kcal
-
0g fekete bors0 kcal
-
2.5g napraforgó olaj22 kcal
Összesen
128
kcal
- 5% Fehérje
- 5% Szénhidrát
- 12% Zsír
- 78% Víz
TOP ásványi anyagok
-
Nátrium
-
Foszfor
-
Kálcium
-
Magnézium
-
Szelén
TOP vitaminok
-
Kolin:
-
C vitamin:
-
E vitamin:
-
Niacin - B3 vitamin:
-
Lut-zea
Fehérje
-
Összesen 6.6 g
Zsír
-
Összesen 16.9 g
-
Telített zsírsav 5 g
-
Egyszeresen telítetlen zsírsav: 7 g
-
Többszörösen telítetlen zsírsav 4 g
-
Koleszterin 22 mg
Ásványi anyagok
-
Összesen 439.8 g
-
Cink 1 mg
-
Szelén 7 mg
-
Kálcium 41 mg
-
Vas 1 mg
-
Magnézium 31 mg
-
Foszfor 97 mg
-
Nátrium 262 mg
-
Réz 0 mg
-
Mangán 0 mg
Szénhidrátok
-
Összesen 7.4 g
-
Cukor 4 mg
-
Élelmi rost 3 mg
VÍZ
-
Összesen 111.3 g
Vitaminok
-
Összesen 0
-
A vitamin (RAE): 41 micro
-
B6 vitamin: 0 mg
-
B12 Vitamin: 0 micro
-
E vitamin: 2 mg
-
C vitamin: 13 mg
-
D vitamin: 5 micro
-
K vitamin: 46 micro
-
Tiamin - B1 vitamin: 0 mg
-
Riboflavin - B2 vitamin: 0 mg
-
Niacin - B3 vitamin: 2 mg
-
Pantoténsav - B5 vitamin: 0 mg
-
Folsav - B9-vitamin: 35 micro
-
Kolin: 32 mg
-
Retinol - A vitamin: 4 micro
-
α-karotin 73 micro
-
β-karotin 400 micro
-
β-crypt 0 micro
-
Likopin 0 micro
-
Lut-zea 676 micro
Összesen
202
kcal
- 5% Fehérje
- 5% Szénhidrát
- 12% Zsír
- 78% Víz
TOP ásványi anyagok
-
Nátrium
-
Foszfor
-
Kálcium
-
Magnézium
-
Szelén
TOP vitaminok
-
Kolin:
-
C vitamin:
-
E vitamin:
-
Niacin - B3 vitamin:
-
Lut-zea
Fehérje
-
Összesen 13.2 g
Zsír
-
Összesen 33.7 g
-
Telített zsírsav 10 g
-
Egyszeresen telítetlen zsírsav: 15 g
-
Többszörösen telítetlen zsírsav 7 g
-
Koleszterin 45 mg
Ásványi anyagok
-
Összesen 879.6 g
-
Cink 1 mg
-
Szelén 15 mg
-
Kálcium 82 mg
-
Vas 2 mg
-
Magnézium 62 mg
-
Foszfor 193 mg
-
Nátrium 523 mg
-
Réz 0 mg
-
Mangán 0 mg
Szénhidrátok
-
Összesen 14.7 g
-
Cukor 7 mg
-
Élelmi rost 6 mg
VÍZ
-
Összesen 222.5 g
Vitaminok
-
Összesen 0
-
A vitamin (RAE): 81 micro
-
B6 vitamin: 0 mg
-
B12 Vitamin: 0 micro
-
E vitamin: 4 mg
-
C vitamin: 26 mg
-
D vitamin: 11 micro
-
K vitamin: 91 micro
-
Tiamin - B1 vitamin: 0 mg
-
Riboflavin - B2 vitamin: 0 mg
-
Niacin - B3 vitamin: 4 mg
-
Pantoténsav - B5 vitamin: 0 mg
-
Folsav - B9-vitamin: 70 micro
-
Kolin: 65 mg
-
Retinol - A vitamin: 7 micro
-
α-karotin 146 micro
-
β-karotin 800 micro
-
β-crypt 0 micro
-
Likopin 0 micro
-
Lut-zea 1352 micro
Összesen
403
kcal
- 5% Fehérje
- 5% Szénhidrát
- 12% Zsír
- 78% Víz
TOP ásványi anyagok
-
Nátrium
-
Foszfor
-
Kálcium
-
Magnézium
-
Szelén
TOP vitaminok
-
Kolin:
-
C vitamin:
-
E vitamin:
-
Niacin - B3 vitamin:
-
Lut-zea
Fehérje
-
Összesen 4.2 g
Zsír
-
Összesen 10.7 g
-
Telített zsírsav 3 g
-
Egyszeresen telítetlen zsírsav: 5 g
-
Többszörösen telítetlen zsírsav 2 g
-
Koleszterin 14 mg
Ásványi anyagok
-
Összesen 278.4 g
-
Cink 0 mg
-
Szelén 5 mg
-
Kálcium 26 mg
-
Vas 1 mg
-
Magnézium 20 mg
-
Foszfor 61 mg
-
Nátrium 166 mg
-
Réz 0 mg
-
Mangán 0 mg
Szénhidrátok
-
Összesen 4.7 g
-
Cukor 2 mg
-
Élelmi rost 2 mg
VÍZ
-
Összesen 70.4 g
Vitaminok
-
Összesen 0
-
A vitamin (RAE): 26 micro
-
B6 vitamin: 0 mg
-
B12 Vitamin: 0 micro
-
E vitamin: 1 mg
-
C vitamin: 8 mg
-
D vitamin: 3 micro
-
K vitamin: 29 micro
-
Tiamin - B1 vitamin: 0 mg
-
Riboflavin - B2 vitamin: 0 mg
-
Niacin - B3 vitamin: 1 mg
-
Pantoténsav - B5 vitamin: 0 mg
-
Folsav - B9-vitamin: 22 micro
-
Kolin: 21 mg
-
Retinol - A vitamin: 2 micro
-
α-karotin 46 micro
-
β-karotin 253 micro
-
β-crypt 0 micro
-
Likopin 0 micro
-
Lut-zea 428 micro
Összesen
128
kcal
Hozzávalók
-
1 ek napraforgó olaj
Elkészítés
- A vajbabot előfőzzük (blansírozzuk). Nem kell megsózni, mert a szalonna (bacon) elég sós.
- Leszűrjük, és hatosával a szalonnába (baconbe) tekerjük.
- Serpenyőben megforrósítjuk az olajat, a szalonnába tekert vajbabot közepes hőmérsékleten minden oldalról megsütjük.
- Kivsszük a serpenyőből, papírtörlőre tesszük, hogy a felesleges zsír lecsegephessen.Frissen őrölt borssal megszórva, mártással tálaljuk.
- Kínálhatunk mellé ízlés szerint salátát.
- Sütés ideje: 10 perc
- Receptkönyvben: 47
- Tegnapi nézettség: 0
- 7 napos nézettség: 1
- Össznézettség: 5745
- Feltöltés dátuma: 2010. szeptember 01.
Receptjellemzők
-
- fogás:
-
- konyha:
-
- nehézség:
-
- elkészítési idő:
-
- szakács elkészítette:
-
- Speciális étrendek:
Maria.
190 recept
Ha akarunk, tekerhetünk bele sajtot is. Tálalhatjuk előételnek vagy vacsorának.