r
Nosalty Logó

Szalagos fánk Ágitól

cukrot taratalmaz laktózt tartalmaz glutént tartalmaz tejet tartalmaz tojást tartalmaz
agi8505
Szalagos fánk Ágitól
adag
Előkészítés
perc
Sütés
perc
Összesen
perc
  • 10% Fehérje
  • 59% Szénhidrát
  • 11% Zsír
Összesen 489 kcal
  • 10% Fehérje
  • 59% Szénhidrát
  • 11% Zsír
Összesen 2931 kcal
  • 10% Fehérje
  • 59% Szénhidrát
  • 11% Zsír
Összesen 306 kcal
  • 10% Fehérje
  • 59% Szénhidrát
  • 11% Zsír
  • 20% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Foszfor
  • Kálcium
  • Szelén
  • Nátrium
  • Magnézium

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • E vitamin:
  • Tiamin - B1 vitamin:
  • Riboflavin - B2 vitamin:

Fehérje

  • Összesen
    13 g

Zsír

  • Összesen
    14.1 g
  • Telített zsírsav
    4 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    6 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    3 g
  • Koleszterin
    181 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    351.9 g
  • Cink
    2 mg
  • Szelén
    38 mg
  • Kálcium
    74 mg
  • Vas
    2 mg
  • Magnézium
    23 mg
  • Foszfor
    184 mg
  • Nátrium
    29 mg
  • Réz
    0 mg
  • Mangán
    1 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    75.4 g
  • Cukor
    10 mg
  • Élelmi rost
    3 mg

VÍZ

  • Összesen
    26.1 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    145 micro
  • B6 vitamin:
    0 mg
  • B12 Vitamin:
    0 micro
  • E vitamin:
    1 mg
  • C vitamin:
    0 mg
  • D vitamin:
    36 micro
  • K vitamin:
    10 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    0 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    0 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    2 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    112 micro
  • Kolin:
    149 mg
  • Retinol - A vitamin:
    139 micro
  • α-karotin
    6 micro
  • β-karotin
    76 micro
  • β-crypt
    6 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    197 micro
Összesen 489 kcal
  • 10% Fehérje
  • 59% Szénhidrát
  • 11% Zsír
  • 20% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Foszfor
  • Kálcium
  • Szelén
  • Nátrium
  • Magnézium

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • E vitamin:
  • Tiamin - B1 vitamin:
  • Riboflavin - B2 vitamin:

Fehérje

  • Összesen
    77.8 g

Zsír

  • Összesen
    84.8 g
  • Telített zsírsav
    22 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    36 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    21 g
  • Koleszterin
    1085 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    2111.6 g
  • Cink
    11 mg
  • Szelén
    230 mg
  • Kálcium
    444 mg
  • Vas
    10 mg
  • Magnézium
    137 mg
  • Foszfor
    1101 mg
  • Nátrium
    175 mg
  • Réz
    1 mg
  • Mangán
    4 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    452.6 g
  • Cukor
    60 mg
  • Élelmi rost
    18 mg

VÍZ

  • Összesen
    156.3 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    872 micro
  • B6 vitamin:
    1 mg
  • B12 Vitamin:
    2 micro
  • E vitamin:
    8 mg
  • C vitamin:
    0 mg
  • D vitamin:
    218 micro
  • K vitamin:
    58 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    2 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    1 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    12 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    669 micro
  • Kolin:
    896 mg
  • Retinol - A vitamin:
    832 micro
  • α-karotin
    38 micro
  • β-karotin
    454 micro
  • β-crypt
    33 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    1184 micro
Összesen 2931 kcal
  • 10% Fehérje
  • 59% Szénhidrát
  • 11% Zsír
  • 20% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Foszfor
  • Kálcium
  • Szelén
  • Nátrium
  • Magnézium

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • E vitamin:
  • Tiamin - B1 vitamin:
  • Riboflavin - B2 vitamin:

Fehérje

  • Összesen
    8.1 g

Zsír

  • Összesen
    8.8 g
  • Telített zsírsav
    2 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    4 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    2 g
  • Koleszterin
    113 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    220 g
  • Cink
    1 mg
  • Szelén
    24 mg
  • Kálcium
    46 mg
  • Vas
    1 mg
  • Magnézium
    14 mg
  • Foszfor
    115 mg
  • Nátrium
    18 mg
  • Réz
    0 mg
  • Mangán
    0 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    47.1 g
  • Cukor
    6 mg
  • Élelmi rost
    2 mg

VÍZ

  • Összesen
    16.3 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    91 micro
  • B6 vitamin:
    0 mg
  • B12 Vitamin:
    0 micro
  • E vitamin:
    1 mg
  • C vitamin:
    0 mg
  • D vitamin:
    23 micro
  • K vitamin:
    6 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    0 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    0 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    1 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    70 micro
  • Kolin:
    93 mg
  • Retinol - A vitamin:
    87 micro
  • α-karotin
    4 micro
  • β-karotin
    47 micro
  • β-crypt
    3 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    123 micro
Összesen 306 kcal

Hozzávalók

Elkészítés

  1. A lisztet egy tálba kimérjük. A langyos tejet a porcukorral elkeverjük, majd beletesszük az élesztőt, és kb. 15 perc alatt felfuttatjuk.
  2. A liszthez öntjük az élesztős tejet, az olvasztott vajat, és a tojások sárgáját. Összegyúrjuk, majd deszkán jó alaposan kidagasztjuk. Visszarakjuk a tálba, meghintjük liszttel, és kb. 30 perc alatt meleg helyen duplájára kelesztjük.
  3. A megkelt tésztát a deszkára öntjük, és nem gyúrjuk át újra, hanem egyből kinyújtjuk jó ujjnyi vastagságúra. Kb. 6 cm átmérőjű fánkszaggatóval kiszaggatjuk, majd további 15-20 percit pihentetjük a deszkán. Sütés előtt a közepét benyomkodjuk az ujjunkkal.
  4. Forró olajban kisütjük, de vigyázni kell, hogy ne legyen túl forró, mert hirtelen sül meg és sötét lesz a fánk. Mindig annyi olajban süssük, hogy lebegjen benne a tészta. A sütést úgy kezdjük, hogy a fánknak az az oldala legyen alul az olajban, amelyiken a lyuk van, ettől lesz szép szalagos a fánk. A fánkot először fedő alatt sütjük, majd mikor megfordítjuk fedő nélkül. Célszerű átlátszó fedőt használni. Pillanatok alatt megsül, úgyhogy nagyon figyelni kell.
  5. Tálalás előtt megszórjuk porcukorral és megkenjük lekvárral.
  • Sütés ideje: 3 perc
  • Elkészítettem: 6 alkalommal
  • Receptkönyvben: 54
  • Tegnapi nézettség: 0
  • 7 napos nézettség: 7
  • Össznézettség: 9092
  • Feltöltés dátuma: 2015. február 14.

Ajánló

Bármilyen lekvárral nagyon finom. A képen málnalekvárral tálaltam.

Receptkategóriák

Receptjellemzők

Szalagos fánk Ágitól
agi8505 20 recept

Nagyon finom, könnyű, laza szerkezetű tészta. Ebből az adagból kb. 20-22 db fánk lesz.

Hozzávalók

Címlapról ajánljuk

További cikkek

Top Receptek

Hagyományos édes fánk

Életem első fánkját még lánykoromban készítettem. Kemény lett és száraz. Ezután évek teltek el és eszembe sem jutott, hogy újra nekiálljak. A kisfiam nagy fánkrajongó. Mondjuk is a ...