Szaftos paprikás csirke
cukormentes
laktózt tartalmaz
glutént tartalmaz
tejet tartalmaz
tojásmentes
Nosalty
adag
Előkészítés
perc
Főzés
perc
Összesen
perc
- 12% Fehérje
- 3% Szénhidrát
- 12% Zsír
-
400g csirke585 kcal
-
6g sertészsír51 kcal
-
4 kcal
-
68g vöröshagyma25 kcal
-
50g paradicsom9 kcal
-
25g paprika4 kcal
-
0g só0 kcal
-
0g bors0 kcal
-
44g tejföl87 kcal
-
4g finomliszt14 kcal
Összesen
779
kcal
- 12% Fehérje
- 3% Szénhidrát
- 12% Zsír
-
1600g csirke2339 kcal
-
23g sertészsír203 kcal
-
17 kcal
-
270g vöröshagyma98 kcal
-
200g paradicsom36 kcal
-
100g paprika16 kcal
-
0g só0 kcal
-
0g bors0 kcal
-
175g tejföl347 kcal
-
15g finomliszt55 kcal
Összesen
3111
kcal
- 12% Fehérje
- 3% Szénhidrát
- 12% Zsír
-
67g csirke98 kcal
-
0.9g sertészsír8 kcal
-
0.3g fűszerpaprika1 kcal
-
11.3g vöröshagyma4 kcal
-
8.4g paradicsom2 kcal
-
4.2g paprika1 kcal
-
0g só0 kcal
-
0g bors0 kcal
-
7.3g tejföl15 kcal
-
0.6g finomliszt2 kcal
Összesen
131
kcal
- 12% Fehérje
- 3% Szénhidrát
- 12% Zsír
- 73% Víz
TOP ásványi anyagok
-
Foszfor
-
Nátrium
-
Kálcium
-
Magnézium
-
Szelén
TOP vitaminok
-
Kolin:
-
C vitamin:
-
Niacin - B3 vitamin:
-
E vitamin:
-
Likopin
Fehérje
-
Összesen 53.6 g
Zsír
-
Összesen 55.5 g
-
Telített zsírsav 18 g
-
Egyszeresen telítetlen zsírsav: 22 g
-
Többszörösen telítetlen zsírsav 10 g
-
Koleszterin 235 mg
Ásványi anyagok
-
Összesen 911.8 g
-
Cink 4 mg
-
Szelén 42 mg
-
Kálcium 99 mg
-
Vas 3 mg
-
Magnézium 76 mg
-
Foszfor 476 mg
-
Nátrium 211 mg
-
Réz 0 mg
-
Mangán 0 mg
Szénhidrátok
-
Összesen 14.3 g
-
Cukor 6 mg
-
Élelmi rost 3 mg
VÍZ
-
Összesen 333.3 g
Vitaminok
-
Összesen 0
-
A vitamin (RAE): 227 micro
-
B6 vitamin: 1 mg
-
B12 Vitamin: 1 micro
-
E vitamin: 2 mg
-
C vitamin: 33 mg
-
D vitamin: 33 micro
-
K vitamin: 12 micro
-
Tiamin - B1 vitamin: 0 mg
-
Riboflavin - B2 vitamin: 0 mg
-
Niacin - B3 vitamin: 19 mg
-
Pantoténsav - B5 vitamin: 0 mg
-
Folsav - B9-vitamin: 42 micro
-
Kolin: 183 mg
-
Retinol - A vitamin: 164 micro
-
α-karotin 64 micro
-
β-karotin 671 micro
-
β-crypt 95 micro
-
Likopin 1287 micro
-
Lut-zea 420 micro
Összesen
779
kcal
- 12% Fehérje
- 3% Szénhidrát
- 12% Zsír
- 73% Víz
TOP ásványi anyagok
-
Foszfor
-
Nátrium
-
Kálcium
-
Magnézium
-
Szelén
TOP vitaminok
-
Kolin:
-
C vitamin:
-
Niacin - B3 vitamin:
-
E vitamin:
-
Likopin
Fehérje
-
Összesen 214.2 g
Zsír
-
Összesen 221.9 g
-
Telített zsírsav 74 g
-
Egyszeresen telítetlen zsírsav: 86 g
-
Többszörösen telítetlen zsírsav 40 g
-
Koleszterin 941 mg
Ásványi anyagok
-
Összesen 3647.2 g
-
Cink 16 mg
-
Szelén 170 mg
-
Kálcium 397 mg
-
Vas 13 mg
-
Magnézium 304 mg
-
Foszfor 1903 mg
-
Nátrium 843 mg
-
Réz 1 mg
-
Mangán 1 mg
Szénhidrátok
-
Összesen 57.3 g
-
Cukor 24 mg
-
Élelmi rost 10 mg
VÍZ
-
Összesen 1333.3 g
Vitaminok
-
Összesen 0
-
A vitamin (RAE): 910 micro
-
B6 vitamin: 5 mg
-
B12 Vitamin: 4 micro
-
E vitamin: 7 mg
-
C vitamin: 131 mg
-
D vitamin: 132 micro
-
K vitamin: 47 micro
-
Tiamin - B1 vitamin: 1 mg
-
Riboflavin - B2 vitamin: 2 mg
-
Niacin - B3 vitamin: 77 mg
-
Pantoténsav - B5 vitamin: 0 mg
-
Folsav - B9-vitamin: 168 micro
-
Kolin: 732 mg
-
Retinol - A vitamin: 658 micro
-
α-karotin 255 micro
-
β-karotin 2684 micro
-
β-crypt 379 micro
-
Likopin 5146 micro
-
Lut-zea 1682 micro
Összesen
3111
kcal
- 12% Fehérje
- 3% Szénhidrát
- 12% Zsír
- 73% Víz
TOP ásványi anyagok
-
Foszfor
-
Nátrium
-
Kálcium
-
Magnézium
-
Szelén
TOP vitaminok
-
Kolin:
-
C vitamin:
-
Niacin - B3 vitamin:
-
E vitamin:
-
Likopin
Fehérje
-
Összesen 9 g
Zsír
-
Összesen 9.3 g
-
Telített zsírsav 3 g
-
Egyszeresen telítetlen zsírsav: 4 g
-
Többszörösen telítetlen zsírsav 2 g
-
Koleszterin 39 mg
Ásványi anyagok
-
Összesen 152.7 g
-
Cink 1 mg
-
Szelén 7 mg
-
Kálcium 17 mg
-
Vas 1 mg
-
Magnézium 13 mg
-
Foszfor 80 mg
-
Nátrium 35 mg
-
Réz 0 mg
-
Mangán 0 mg
Szénhidrátok
-
Összesen 2.4 g
-
Cukor 1 mg
-
Élelmi rost 0 mg
VÍZ
-
Összesen 55.8 g
Vitaminok
-
Összesen 0
-
A vitamin (RAE): 38 micro
-
B6 vitamin: 0 mg
-
B12 Vitamin: 0 micro
-
E vitamin: 0 mg
-
C vitamin: 5 mg
-
D vitamin: 6 micro
-
K vitamin: 2 micro
-
Tiamin - B1 vitamin: 0 mg
-
Riboflavin - B2 vitamin: 0 mg
-
Niacin - B3 vitamin: 3 mg
-
Pantoténsav - B5 vitamin: 0 mg
-
Folsav - B9-vitamin: 7 micro
-
Kolin: 31 mg
-
Retinol - A vitamin: 28 micro
-
α-karotin 11 micro
-
β-karotin 112 micro
-
β-crypt 16 micro
-
Likopin 215 micro
-
Lut-zea 70 micro
Összesen
131
kcal
-
Nosalty kipróbálta
Hozzávalók
-
1.5 ek sertészsír
-
1.5 ek fűszerpaprika
-
3 közepes db vöröshagyma
-
2 közepes db paradicsom
-
1 közepes db paprika
-
só ízlés szerint
-
bors ízlés szerint
-
175 g tejföl
-
1 evőkanál finomliszt
Elkészítés
- A hagymát nagyon finomra vágjuk. Legjobb, ha aprítóba tesszük.
- A paprikát és a paradicsomot kis kockára vágjuk.
- Egy közepes méretű lábosban kiolvasztjuk a zsírt, rádobjuk a hagymát, és pár percig kevergetjük, míg üveges lesz. Rászórjuk a fűszerpaprikát, levesszük a tűzről, és egy percig kevergetjük, nehogy odakapjon.
- Hozzáadjuk a paprikát és a paradicsomot, elkeverjük. Egyesével rátesszük a csirkedarabokat, felöntjük egy- másfél deci vízzel, sózzuk, borsozzuk, óvatosan átkeverjük.
- Lefedve főzzük kis lángon, míg a hús meg nem puhul. Ha nagyon elfőné a levét, akkor óvatosan, kis mennyiségben öntsünk még alá egy kis vizet, de csak fokozatosan, ha túl sok, akkor ízetlen és leveses lesz.
- Ha kész, vegyük ki a húsdarabokat óvatosan a léből, és tegyük félre. A lisztet és a tejfölt keverjük ki csomómentesre, majd adjunk hozzá egy merőkanálnyi szaftot. Keverjük ki, és öntsük vissza a lábosba. Mehetnek vissza a húsok is, még egyet rottyantunk rajta, és kész is van.
- Elkészítettem: 10 alkalommal
- Receptkönyvben: 1223
- Tegnapi nézettség: 379
- 7 napos nézettség: 3065
- Össznézettség: 920658
- Feltöltés dátuma: 2017. május 10.
Ajánló
Természetesen nokedli! Sietség esetén kockatészta.
Receptjellemzők
-
- fogás:
-
- konyha:
-
- nehézség:
-
- elkészítési idő:
-
- szakács elkészítette:
-
- költség egy főre:
-
- mikor:
-
- alkalom:
-
- Speciális étrendek:
Nosalty
1495 recept
A jó paprikás csirke két dolgon múlik: a sok hagymán, hogy vastag legyen a szaft, és a jó minőségű csirkén, hogy ne essen szét fél óra alatt. A többi már csak gyakorlat kérdése...