Szaba no Siojaki
- 13% Fehérje
- 2% Szénhidrát
- 10% Zsír
- 13% Fehérje
- 2% Szénhidrát
- 10% Zsír
- 13% Fehérje
- 2% Szénhidrát
- 10% Zsír
A halhoz
-
66.8g makréla82 kcal
-
0g só0 kcal
-
0.5g napraforgó olaj5 kcal
A tálaláshoz
-
20g jégcsapretek2 kcal
-
1.3g szójaszósz1 kcal
-
11.3g citrom2 kcal
- 13% Fehérje
- 2% Szénhidrát
- 10% Zsír
- 75% Víz
TOP ásványi anyagok
-
Nátrium
-
Foszfor
-
Magnézium
-
Szelén
-
Kálcium
TOP vitaminok
-
Kolin:
-
C vitamin:
-
Niacin - B3 vitamin:
-
E vitamin:
-
D vitamin:
Fehérje
-
Összesen 29.2 g
Zsír
-
Összesen 23 g
-
Telített zsírsav 5 g
-
Egyszeresen telítetlen zsírsav: 9 g
-
Többszörösen telítetlen zsírsav 6 g
-
Koleszterin 105 mg
Ásványi anyagok
-
Összesen 1003 g
-
Cink 1 mg
-
Szelén 67 mg
-
Kálcium 38 mg
-
Vas 3 mg
-
Magnézium 122 mg
-
Foszfor 349 mg
-
Nátrium 423 mg
-
Réz 0 mg
-
Mangán 0 mg
Szénhidrátok
-
Összesen 3.7 g
-
Cukor 1 mg
-
Élelmi rost 1 mg
VÍZ
-
Összesen 165.2 g
Vitaminok
-
Összesen 0
-
A vitamin (RAE): 75 micro
-
B6 vitamin: 1 mg
-
B12 Vitamin: 13 micro
-
E vitamin: 3 mg
-
C vitamin: 27 mg
-
D vitamin: 965 micro
-
K vitamin: 8 micro
-
Tiamin - B1 vitamin: 0 mg
-
Riboflavin - B2 vitamin: 0 mg
-
Niacin - B3 vitamin: 14 mg
-
Pantoténsav - B5 vitamin: 0 mg
-
Folsav - B9-vitamin: 12 micro
-
Kolin: 101 mg
-
Retinol - A vitamin: 75 micro
-
α-karotin 0 micro
-
β-karotin 1 micro
-
β-crypt 5 micro
-
Likopin 0 micro
-
Lut-zea 2 micro
- 13% Fehérje
- 2% Szénhidrát
- 10% Zsír
- 75% Víz
TOP ásványi anyagok
-
Nátrium
-
Foszfor
-
Magnézium
-
Szelén
-
Kálcium
TOP vitaminok
-
Kolin:
-
C vitamin:
-
Niacin - B3 vitamin:
-
E vitamin:
-
D vitamin:
Fehérje
-
Összesen 58.4 g
Zsír
-
Összesen 45.9 g
-
Telített zsírsav 10 g
-
Egyszeresen telítetlen zsírsav: 18 g
-
Többszörösen telítetlen zsírsav 12 g
-
Koleszterin 210 mg
Ásványi anyagok
-
Összesen 2006 g
-
Cink 2 mg
-
Szelén 133 mg
-
Kálcium 76 mg
-
Vas 6 mg
-
Magnézium 244 mg
-
Foszfor 699 mg
-
Nátrium 845 mg
-
Réz 0 mg
-
Mangán 0 mg
Szénhidrátok
-
Összesen 7.3 g
-
Cukor 1 mg
-
Élelmi rost 3 mg
VÍZ
-
Összesen 330.3 g
Vitaminok
-
Összesen 0
-
A vitamin (RAE): 150 micro
-
B6 vitamin: 1 mg
-
B12 Vitamin: 26 micro
-
E vitamin: 6 mg
-
C vitamin: 53 mg
-
D vitamin: 1929 micro
-
K vitamin: 15 micro
-
Tiamin - B1 vitamin: 1 mg
-
Riboflavin - B2 vitamin: 1 mg
-
Niacin - B3 vitamin: 28 mg
-
Pantoténsav - B5 vitamin: 0 mg
-
Folsav - B9-vitamin: 23 micro
-
Kolin: 201 mg
-
Retinol - A vitamin: 150 micro
-
α-karotin 0 micro
-
β-karotin 1 micro
-
β-crypt 9 micro
-
Likopin 0 micro
-
Lut-zea 5 micro
- 13% Fehérje
- 2% Szénhidrát
- 10% Zsír
- 75% Víz
TOP ásványi anyagok
-
Nátrium
-
Foszfor
-
Magnézium
-
Szelén
-
Kálcium
TOP vitaminok
-
Kolin:
-
C vitamin:
-
Niacin - B3 vitamin:
-
E vitamin:
-
D vitamin:
Fehérje
-
Összesen 7.8 g
Zsír
-
Összesen 6.1 g
-
Telített zsírsav 1 g
-
Egyszeresen telítetlen zsírsav: 2 g
-
Többszörösen telítetlen zsírsav 2 g
-
Koleszterin 28 mg
Ásványi anyagok
-
Összesen 267.8 g
-
Cink 0 mg
-
Szelén 18 mg
-
Kálcium 10 mg
-
Vas 1 mg
-
Magnézium 33 mg
-
Foszfor 93 mg
-
Nátrium 113 mg
-
Réz 0 mg
-
Mangán 0 mg
Szénhidrátok
-
Összesen 1 g
-
Cukor 0 mg
-
Élelmi rost 0 mg
VÍZ
-
Összesen 44.1 g
Vitaminok
-
Összesen 0
-
A vitamin (RAE): 20 micro
-
B6 vitamin: 0 mg
-
B12 Vitamin: 3 micro
-
E vitamin: 1 mg
-
C vitamin: 7 mg
-
D vitamin: 258 micro
-
K vitamin: 2 micro
-
Tiamin - B1 vitamin: 0 mg
-
Riboflavin - B2 vitamin: 0 mg
-
Niacin - B3 vitamin: 4 mg
-
Pantoténsav - B5 vitamin: 0 mg
-
Folsav - B9-vitamin: 3 micro
-
Kolin: 27 mg
-
Retinol - A vitamin: 20 micro
-
α-karotin 0 micro
-
β-karotin 0 micro
-
β-crypt 1 micro
-
Likopin 0 micro
-
Lut-zea 1 micro
Hozzávalók
Elkészítés
A halhoz
- Filézzük ki a makrélát (a japán stílusú halfilézésről a blogomon olvashatsz).
- A makrélafiléken a bőrt finoman irdaljuk be, majd hintsük be mindkét oldalt sóval. 10 percet pihentessük.
- Egy tapadásmentes, olajozott serpenyőben közepes-nagy lángon a bőrös oldallal lefelé fektetve süssük 5-6 percig a halfilét.
- Ezután fordítsuk meg, és a másik oldalt is süssük további 4-5 percig.
- Adjunk mellé finomra reszelt jégcsapretket és szójaszószt, esetleg citromot az ízesítéshez.
- Sütés ideje: 20 perc
- Elkészítettem: 30 alkalommal
- Receptkönyvben: 36
- Tegnapi nézettség: 0
- 7 napos nézettség: 0
- Össznézettség: 15799
- Feltöltés dátuma: 2013. március 28.
Ajánló
Rizzsel és néhány zöldséges kísérővel tálaljuk.
Receptjellemzők
-
- fogás:
-
- konyha:
-
- nehézség:
-
- elkészítési idő:
-
- szakács elkészítette:
-
- költség egy főre:
-
- konyhatechnológia:
-
- alkalom:
-
- Speciális étrendek:
A japánok rengeteg féle halat esznek hatalmas mennyiségben, egészséges, házias halételeik mégis kevéssé ismertek. A "shioyaki" kifejezés sóval sütést jelent, és sokkal több fajta halat készítenek el ezzel a profán módszerrel, mint mondjuk a "teriyaki" szósszal. Ez egy nagyon egyszerű recept, amihez kevés hozzávaló szükséges, de a hal frissességére és minőségére nagyon kell ügyelni. A recept más hallal, pl: lazaccal is működik! A finomra reszelt jégcsapretek -azaz a daikon orosi- állandó kísérője a sóval sütött halaknak. Ez ízben is nagyon passzol a halakhoz, de meg is szelídíti a sokszor tolakvó mellékízt. A jégretek gombócokat evéskor a halra kell tenni, majd szójaszósszal leöntve együtt elfogyasztani.