r
Nosalty Logó

Szaba no Siojaki

NS
Szaba no Siojaki
adag
Idő
p
Költség
megfizethető
Nehézség
közepes

Hozzávalók

A halhoz

A tálaláshoz

343
Kalória
29.2g
Fehérje
3.7g
Szénhidrát
23g
Zsír
165.2g
Víz
105g
Koleszterin
1.4g
Élelmi rost
648.1mg
Cukor
  • 13% Fehérje
  • 2% Szénhidrát
  • 10% Zsír

A halhoz

A tálaláshoz

Összesen 343 kcal
  • 13% Fehérje
  • 2% Szénhidrát
  • 10% Zsír

A halhoz

A tálaláshoz

Összesen 683 kcal
  • 13% Fehérje
  • 2% Szénhidrát
  • 10% Zsír

A halhoz

A tálaláshoz

Összesen 92 kcal
  • 13% Fehérje
  • 2% Szénhidrát
  • 10% Zsír
  • 75% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Nátrium
  • Foszfor
  • Magnézium
  • Szelén
  • Kálcium

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • C vitamin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • E vitamin:
  • D vitamin:

Fehérje

  • Összesen
    29.2 g

Zsír

  • Összesen
    23 g
  • Telített zsírsav
    5 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    9 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    6 g
  • Koleszterin
    105 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    1003 g
  • Cink
    1 mg
  • Szelén
    67 mg
  • Kálcium
    38 mg
  • Vas
    3 mg
  • Magnézium
    122 mg
  • Foszfor
    349 mg
  • Nátrium
    423 mg
  • Réz
    0 mg
  • Mangán
    0 mg

Szénhidrát

  • Összesen
    3.7 g
  • Cukor
    1 mg
  • Élelmi rost
    1 mg

Víz

  • Összesen
    165.2 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    75 micro
  • B6 vitamin:
    1 mg
  • B12 Vitamin:
    13 micro
  • E vitamin:
    3 mg
  • C vitamin:
    27 mg
  • D vitamin:
    965 micro
  • K vitamin:
    8 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    0 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    0 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    14 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    12 micro
  • Kolin:
    101 mg
  • Retinol - A vitamin:
    75 micro
  • α-karotin
    0 micro
  • β-karotin
    1 micro
  • β-crypt
    5 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    2 micro
Összesen 343 kcal
  • 13% Fehérje
  • 2% Szénhidrát
  • 10% Zsír
  • 75% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Nátrium
  • Foszfor
  • Magnézium
  • Szelén
  • Kálcium

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • C vitamin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • E vitamin:
  • D vitamin:

Fehérje

  • Összesen
    58.4 g

Zsír

  • Összesen
    45.9 g
  • Telített zsírsav
    10 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    18 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    12 g
  • Koleszterin
    210 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    2006 g
  • Cink
    2 mg
  • Szelén
    133 mg
  • Kálcium
    76 mg
  • Vas
    6 mg
  • Magnézium
    244 mg
  • Foszfor
    699 mg
  • Nátrium
    845 mg
  • Réz
    0 mg
  • Mangán
    0 mg

Szénhidrát

  • Összesen
    7.3 g
  • Cukor
    1 mg
  • Élelmi rost
    3 mg

Víz

  • Összesen
    330.3 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    150 micro
  • B6 vitamin:
    1 mg
  • B12 Vitamin:
    26 micro
  • E vitamin:
    6 mg
  • C vitamin:
    53 mg
  • D vitamin:
    1929 micro
  • K vitamin:
    15 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    1 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    1 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    28 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    23 micro
  • Kolin:
    201 mg
  • Retinol - A vitamin:
    150 micro
  • α-karotin
    0 micro
  • β-karotin
    1 micro
  • β-crypt
    9 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    5 micro
Összesen 683 kcal
  • 13% Fehérje
  • 2% Szénhidrát
  • 10% Zsír
  • 75% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Nátrium
  • Foszfor
  • Magnézium
  • Szelén
  • Kálcium

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • C vitamin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • E vitamin:
  • D vitamin:

Fehérje

  • Összesen
    7.8 g

Zsír

  • Összesen
    6.1 g
  • Telített zsírsav
    1 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    2 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    2 g
  • Koleszterin
    28 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    267.8 g
  • Cink
    0 mg
  • Szelén
    18 mg
  • Kálcium
    10 mg
  • Vas
    1 mg
  • Magnézium
    33 mg
  • Foszfor
    93 mg
  • Nátrium
    113 mg
  • Réz
    0 mg
  • Mangán
    0 mg

Szénhidrát

  • Összesen
    1 g
  • Cukor
    0 mg
  • Élelmi rost
    0 mg

Víz

  • Összesen
    44.1 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    20 micro
  • B6 vitamin:
    0 mg
  • B12 Vitamin:
    3 micro
  • E vitamin:
    1 mg
  • C vitamin:
    7 mg
  • D vitamin:
    258 micro
  • K vitamin:
    2 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    0 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    0 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    4 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    3 micro
  • Kolin:
    27 mg
  • Retinol - A vitamin:
    20 micro
  • α-karotin
    0 micro
  • β-karotin
    0 micro
  • β-crypt
    1 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    1 micro
Összesen 92 kcal

Elkészítés

A halhoz

  1. Filézzük ki a makrélát (a japán stílusú halfilézésről a blogomon olvashatsz).
  2. A makrélafiléken a bőrt finoman irdaljuk be, majd hintsük be mindkét oldalt sóval. 10 percet pihentessük.
  3. Egy tapadásmentes, olajozott serpenyőben közepes-nagy lángon a bőrös oldallal lefelé fektetve süssük 5-6 percig a halfilét.
  4. Ezután fordítsuk meg, és a másik oldalt is süssük további 4-5 percig.
  5. Adjunk mellé finomra reszelt jégcsapretket és szójaszószt, esetleg citromot az ízesítéshez.

Recept infó

  • Előkészítés ideje: 10 p
  • Sütés ideje: 20 p

A japánok rengeteg féle halat esznek hatalmas mennyiségben, egészséges, házias halételeik mégis kevéssé ismertek. A "shioyaki" kifejezés sóval sütést jelent, és sokkal több fajta halat készítenek el ezzel a profán módszerrel, mint mondjuk a "teriyaki" szósszal. Ez egy nagyon egyszerű recept, amihez kevés hozzávaló szükséges, de a hal frissességére és minőségére nagyon kell ügyelni. A recept más hallal, pl: lazaccal is működik! A finomra reszelt jégcsapretek -azaz a daikon orosi- állandó kísérője a sóval sütött halaknak. Ez ízben is nagyon passzol a halakhoz, de meg is szelídíti a sokszor tolakvó mellékízt. A jégretek gombócokat evéskor a halra kell tenni, majd szójaszósszal leöntve együtt elfogyasztani.

További receptek

Ünnepi mediterrán halragu

Ha ti is szoktatok karácsonyra halat készíteni, akkor most itt egy remek receptötlet, egy egyszerű halragu, amit tetszőleges tengeri halfiléből készíthettek. A vibráló, mediterrán ízek ...

Fekete Melinda

Címlapról ajánljuk

„Kapj rá!” a halra – Egészség, íz és tudatosság egy...

A halfogyasztás többek számára ma már nemcsak gasztronómiai élmény, hanem tudatos döntés is. A halhús jó minőségű fehérjeforrás, könnyen emészthető, és természetes módon tartalmaz olyan tápanyagokat – például ómega–3 zsírsavakat, vitaminokat és ásványi anyagokat –, amelyek jól illeszkednek a kiegyensúlyozott étrendbe. Nem véletlen, hogy a hal egyre gyakrabban jelenik meg a modern, egészségtudatos konyhákban is.

Top Receptek

Klasszikus hagyományos bejgli

Ez egy mennyei bejgli, egy igazi hungarikum! Karácsonykor nem hiányozhat az ünnepi asztalról! Hosszú - már évtizedekben mérhető - idő óta így készítem....mi nem szeretjük a hatalmas, ...

Párolt lila káposzta

A párolt lila káposzta remek kísérője a különféle sült húsoknak, például a kacsa elképzelhetetlen nélküle. Ezzel a recepttel könnyedén elkészítheted Te is otthon, bár tény, hogy ...