r
Nosalty Logó

Svájci rizstorta

cukrot taratalmaz laktózt tartalmaz glutént tartalmaz tejet tartalmaz tojást tartalmaz
Nosalty
Svájci rizstorta
adag
Előkészítés
perc
Sütés
perc
Összesen
perc
Sütés hőfoka
180 °C
  • 6% Fehérje
  • 34% Szénhidrát
  • 15% Zsír
Összesen 478 kcal
  • 6% Fehérje
  • 34% Szénhidrát
  • 15% Zsír
Összesen 5741 kcal
  • 6% Fehérje
  • 34% Szénhidrát
  • 15% Zsír
Összesen 269 kcal
  • 6% Fehérje
  • 34% Szénhidrát
  • 15% Zsír
  • 45% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Foszfor
  • Nátrium
  • Kálcium
  • Magnézium
  • Szelén

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • E vitamin:
  • C vitamin:
  • Riboflavin - B2 vitamin:

Fehérje

  • Összesen
    8.9 g

Zsír

  • Összesen
    23.7 g
  • Telített zsírsav
    13 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    6 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    1 g
  • Koleszterin
    172 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    330.3 g
  • Cink
    1 mg
  • Szelén
    15 mg
  • Kálcium
    50 mg
  • Vas
    2 mg
  • Magnézium
    15 mg
  • Foszfor
    127 mg
  • Nátrium
    119 mg
  • Réz
    0 mg
  • Mangán
    0 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    55.8 g
  • Cukor
    20 mg
  • Élelmi rost
    1 mg

VÍZ

  • Összesen
    73.6 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    189 micro
  • B6 vitamin:
    0 mg
  • B12 Vitamin:
    0 micro
  • E vitamin:
    1 mg
  • C vitamin:
    1 mg
  • D vitamin:
    36 micro
  • K vitamin:
    2 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    0 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    0 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    2 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    95 micro
  • Kolin:
    103 mg
  • Retinol - A vitamin:
    184 micro
  • α-karotin
    0 micro
  • β-karotin
    58 micro
  • β-crypt
    15 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    172 micro
Összesen 478 kcal
  • 6% Fehérje
  • 34% Szénhidrát
  • 15% Zsír
  • 45% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Foszfor
  • Nátrium
  • Kálcium
  • Magnézium
  • Szelén

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • E vitamin:
  • C vitamin:
  • Riboflavin - B2 vitamin:

Fehérje

  • Összesen
    107.2 g

Zsír

  • Összesen
    283.9 g
  • Telített zsírsav
    156 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    66 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    13 g
  • Koleszterin
    2068 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    3964 g
  • Cink
    11 mg
  • Szelén
    184 mg
  • Kálcium
    599 mg
  • Vas
    25 mg
  • Magnézium
    186 mg
  • Foszfor
    1525 mg
  • Nátrium
    1428 mg
  • Réz
    1 mg
  • Mangán
    4 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    669.2 g
  • Cukor
    245 mg
  • Élelmi rost
    17 mg

VÍZ

  • Összesen
    882.6 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    2271 micro
  • B6 vitamin:
    2 mg
  • B12 Vitamin:
    5 micro
  • E vitamin:
    10 mg
  • C vitamin:
    8 mg
  • D vitamin:
    433 micro
  • K vitamin:
    20 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    3 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    3 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    18 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    1134 micro
  • Kolin:
    1239 mg
  • Retinol - A vitamin:
    2207 micro
  • α-karotin
    2 micro
  • β-karotin
    693 micro
  • β-crypt
    181 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    2070 micro
Összesen 5741 kcal
  • 6% Fehérje
  • 34% Szénhidrát
  • 15% Zsír
  • 45% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Foszfor
  • Nátrium
  • Kálcium
  • Magnézium
  • Szelén

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • E vitamin:
  • C vitamin:
  • Riboflavin - B2 vitamin:

Fehérje

  • Összesen
    5 g

Zsír

  • Összesen
    13.3 g
  • Telített zsírsav
    7 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    3 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    1 g
  • Koleszterin
    97 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    186.4 g
  • Cink
    1 mg
  • Szelén
    9 mg
  • Kálcium
    28 mg
  • Vas
    1 mg
  • Magnézium
    9 mg
  • Foszfor
    72 mg
  • Nátrium
    67 mg
  • Réz
    0 mg
  • Mangán
    0 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    31.5 g
  • Cukor
    12 mg
  • Élelmi rost
    1 mg

VÍZ

  • Összesen
    41.5 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    107 micro
  • B6 vitamin:
    0 mg
  • B12 Vitamin:
    0 micro
  • E vitamin:
    0 mg
  • C vitamin:
    0 mg
  • D vitamin:
    20 micro
  • K vitamin:
    1 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    0 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    0 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    1 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    53 micro
  • Kolin:
    58 mg
  • Retinol - A vitamin:
    104 micro
  • α-karotin
    0 micro
  • β-karotin
    33 micro
  • β-crypt
    9 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    97 micro
Összesen 269 kcal

Hozzávalók

Elkészítés

  1. A sütőt előmelegítjük 180 fokra. Egy 26 cm-es tortaformát kivajazunk.
  2. A felengedett leveles tésztát 2/3-1/3 arányban kettéosztjuk. Mindegyiket kerek lappá nyújtjuk, a nagyobbikkal kibéleljük a tortaformát, úgy, hogy a szélein kb. 2 cm-re lelógjon. A másikat egyenlőre félretesszük.
  3. A kihűlt, főtt rizst egy mélyebb tálba szedjük, hozzáadjuk a tejszínt, a cukrot, a tojássárgákat, a lecsepegtetett és felaprított gyümölcsbefőttet, valamint a likőrt és alaposan összedolgozzuk.
  4. A tojásfehérjéket egy csipet sóval kemény habbá verjük, majd óvatosan a masszához keverjük és tésztával kibélelt sütőformába simítjuk.
  5. Visszahajtjuk a forma szélein lelógó tésztacsíkot, befedjük a félretett lappal és a szélein összenyomkodjuk.
  6. 30-35 perc alatt pirosra sütjük. A sütőből kivéve 10 percig pihentetjük, aztán levesszük a tortakarikát és hagyjuk kihűlni. Csak jól lehűtve szeleteljük.
  • Sütés hőfoka: 180 °C
  • Tepsi mérete: 26 cm
  • Sütés ideje: 35 perc
  • Elkészítettem: 1 alkalommal
  • Receptkönyvben: 65
  • Tegnapi nézettség: 0
  • 7 napos nézettség: 4
  • Össznézettség: 10829
  • Feltöltés dátuma: 2014. november 01.

Ajánló

A tetejét likőrrel hígított baracklekvárral vonhatjuk be. A képen így látható.

Receptkategóriák

Receptjellemzők

Ha unjuk a hagyományos tortákat...

Hozzávalók

Címlapról ajánljuk

További cikkek

Top Receptek

Hagyományos édes fánk

Életem első fánkját még lánykoromban készítettem. Kemény lett és száraz. Ezután évek teltek el és eszembe sem jutott, hogy újra nekiálljak. A kisfiam nagy fánkrajongó. Mondjuk is a ...