r
Nosalty Logó

Sütőtökös torta Araniel konyhájából

cukrot taratalmaz laktózt tartalmaz glutént tartalmaz tejet tartalmaz tojást tartalmaz
NS
Sütőtökös torta Araniel konyhájából
adag
Előkészítés
perc
Sütés
perc
Összesen
perc
Sütés hőfoka
200 °C
  • 4% Fehérje
  • 29% Szénhidrát
  • 12% Zsír

Tészta

Töltelék

Összesen 380 kcal
  • 4% Fehérje
  • 29% Szénhidrát
  • 12% Zsír

Tészta

Töltelék

Összesen 3038 kcal
  • 4% Fehérje
  • 29% Szénhidrát
  • 12% Zsír

Tészta

Töltelék

Összesen 187 kcal
  • 4% Fehérje
  • 29% Szénhidrát
  • 12% Zsír
  • 55% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Nátrium
  • Foszfor
  • Kálcium
  • Magnézium
  • Szelén

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • C vitamin:
  • β-karotin
  • β-crypt
  • E vitamin:

Fehérje

  • Összesen
    6.7 g

Zsír

  • Összesen
    19.3 g
  • Telített zsírsav
    6 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    2 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    1 g
  • Koleszterin
    81 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    345.8 g
  • Cink
    0 mg
  • Szelén
    6 mg
  • Kálcium
    60 mg
  • Vas
    1 mg
  • Magnézium
    32 mg
  • Foszfor
    66 mg
  • Nátrium
    180 mg
  • Réz
    0 mg
  • Mangán
    0 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    45.9 g
  • Cukor
    27 mg
  • Élelmi rost
    3 mg

VÍZ

  • Összesen
    87.6 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    519 micro
  • B6 vitamin:
    0 mg
  • B12 Vitamin:
    0 micro
  • E vitamin:
    2 mg
  • C vitamin:
    18 mg
  • D vitamin:
    15 micro
  • K vitamin:
    1 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    0 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    0 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    1 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    31 micro
  • Kolin:
    55 mg
  • Retinol - A vitamin:
    71 micro
  • α-karotin
    701 micro
  • β-karotin
    3560 micro
  • β-crypt
    2917 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    91 micro
Összesen 380 kcal
  • 4% Fehérje
  • 29% Szénhidrát
  • 12% Zsír
  • 55% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Nátrium
  • Foszfor
  • Kálcium
  • Magnézium
  • Szelén

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • C vitamin:
  • β-karotin
  • β-crypt
  • E vitamin:

Fehérje

  • Összesen
    54 g

Zsír

  • Összesen
    154.5 g
  • Telített zsírsav
    48 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    17 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    5 g
  • Koleszterin
    648 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    2766.2 g
  • Cink
    3 mg
  • Szelén
    50 mg
  • Kálcium
    483 mg
  • Vas
    8 mg
  • Magnézium
    254 mg
  • Foszfor
    524 mg
  • Nátrium
    1442 mg
  • Réz
    1 mg
  • Mangán
    1 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    367.6 g
  • Cukor
    219 mg
  • Élelmi rost
    23 mg

VÍZ

  • Összesen
    700.4 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    4149 micro
  • B6 vitamin:
    1 mg
  • B12 Vitamin:
    1 micro
  • E vitamin:
    12 mg
  • C vitamin:
    141 mg
  • D vitamin:
    119 micro
  • K vitamin:
    11 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    1 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    1 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    8 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    252 micro
  • Kolin:
    438 mg
  • Retinol - A vitamin:
    568 micro
  • α-karotin
    5604 micro
  • β-karotin
    28478 micro
  • β-crypt
    23338 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    730 micro
Összesen 3038 kcal
  • 4% Fehérje
  • 29% Szénhidrát
  • 12% Zsír
  • 55% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Nátrium
  • Foszfor
  • Kálcium
  • Magnézium
  • Szelén

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • C vitamin:
  • β-karotin
  • β-crypt
  • E vitamin:

Fehérje

  • Összesen
    3.3 g

Zsír

  • Összesen
    9.5 g
  • Telített zsírsav
    3 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    1 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    0 g
  • Koleszterin
    40 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    170.2 g
  • Cink
    0 mg
  • Szelén
    3 mg
  • Kálcium
    30 mg
  • Vas
    0 mg
  • Magnézium
    16 mg
  • Foszfor
    32 mg
  • Nátrium
    89 mg
  • Réz
    0 mg
  • Mangán
    0 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    22.6 g
  • Cukor
    13 mg
  • Élelmi rost
    1 mg

VÍZ

  • Összesen
    43.1 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    255 micro
  • B6 vitamin:
    0 mg
  • B12 Vitamin:
    0 micro
  • E vitamin:
    1 mg
  • C vitamin:
    9 mg
  • D vitamin:
    7 micro
  • K vitamin:
    1 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    0 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    0 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    1 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    16 micro
  • Kolin:
    27 mg
  • Retinol - A vitamin:
    35 micro
  • α-karotin
    345 micro
  • β-karotin
    1752 micro
  • β-crypt
    1436 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    45 micro
Összesen 187 kcal

Hozzávalók

Tészta

Töltelék

Elkészítés

Tészta

  1. A zabkekszet (zabfalatokkal a legfinomabb) késes aprítógépben vagy diódarálóban daráljuk le, lehetőleg minél finomabbra.
  2. A vajat vegyük ki előre a hűtőből, vagy olvasszuk meg kissé, de ügyeljünk rá, hogy ne legyen folyós.
  3. A kekszmorzsát keverjük össze a puha vajjal. Ha kevésnek érezzük a vajat, tegyünk hozzá, de vigyázzunk, hogy ne legyen túl tömör, de ne is legyen nagyon morzsalékos. Akkor jó, ha a markunkban összeszorítunk egy kis tésztát, és az össze is áll, de könnyedén szét is esik.
  4. Egy kb. 25-30 cm átmérőjű kapcsos sütőforma aljára tegyünk sütőpapírt, amit előtte a forma méretéhez igazítottunk, és kör alakúra kivágtunk. Ebbe terítsük szét egyenletesen a tésztát, és tapicskoljuk bele.
  5. Melegítsük elő a sütőt kb. 200 fokra (alsó-felső vagy alsó sütés), és süssük elő a tésztát kb. 10 percig.

Töltelék

  1. A töltelékhez a sütőtököt süssük meg, majd kaparjuk ki a héjából. Ha nagyon vizes lenne, tegyük egy tiszta konyharuhába a tökhúst, és jól csavarjuk ki a levét. Ezzel a módszerrel akár 1-2 dl folyadék is távozhat a tökből.
  2. Keverjük el a krémsajtot (Philadelphia krémsajttal a legfinomabb) az egész tojásokkal, majd tegyük hozzá a tököt. Ezzel is alaposan forgassuk össze. Amint ez megvan, jöhet a masszába a kétféle cukor és a fűszerek. Alaposan keverjük össze, kóstoljuk meg, és amennyiben szükséges, ízesítsük még a fűszerekkel.
  3. A fűszeres krémet öntsük óvatosan az elősütött keksz alapra, simítsuk el egyenletesen, majd tegyük a kb. 200 fokra előmelegített sütőbe (szintén alsó-felső vagy alsó sütés), és süssük így kb. 45 percet, vagy amíg a töltelék a benne lévő tojás miatt szépen el nem kezd emelkedni. Tűpróbával nézzük meg a töltelék közepét, ha már nem ragad rá, elkészült a tortánk.
  4. Hagyjuk lassan kihűlni, mert ekkor könnyebb lesz szeletelni.
  • Sütés hőfoka: 200 °C
  • Sütés módja: alul-felül sütés
  • Sütés ideje: 45 perc
  • Elkészítettem: 10 alkalommal
  • Receptkönyvben: 31
  • Tegnapi nézettség: 0
  • 7 napos nézettség: 0
  • Össznézettség: 1724
  • Feltöltés dátuma: 2014. október 03.

Receptkategóriák

Receptjellemzők

Újra itt az ősz, megjelent a piacokon és a boltokban a csodás sütőtök. Először akkor készítettem, amikor szüleim kertjében több mint negyven sütőtök termett egyik évben, és kezdeni kellett velük valamit. A sült tök, ami nagy kedvenc, kicsit egyhangú volt már, így jött az ötlet, hogy kipróbálhatnám pite formájában. Nem bántam meg, a családom és a kollégáim között is igen népszerű lett, a karácsonyi bulikra is mindig ezt kérik.

Hozzávalók

Tészta

Töltelék

Címlapról ajánljuk

Ismerd meg a bottargát, és azt is elmondjuk, hogy használd...

A bottarga egy különleges gasztronómiai alapanyag, amelyet gyakran neveznek a "tenger aranyának". Azok számára, akik még nem találkoztak vele, a bottarga nem más, mint sózott és szárított halikra, amely különleges ízvilágával azonnal magával ragadja az ínyenceket. Ezt a mediterrán kincset évezredek óta fogyasztják, és ma is nagy becsben tartják a kulináris világban.

Hering András

További cikkek

Top Receptek

Hagyományos édes fánk

Életem első fánkját még lánykoromban készítettem. Kemény lett és száraz. Ezután évek teltek el és eszembe sem jutott, hogy újra nekiálljak. A kisfiam nagy fánkrajongó. Mondjuk is a ...