r
Nosalty Logó

Sütőtökös rakott krumpli

0,0

0 ÉRTÉKELÉS2 HOZZÁSZÓLÁS

Értékelés indításához kérjük lépj be!

Bevált ez a recept?

Kíváncsiak vagyunk a véleményedre!

Értékelési útmutató
5 • Egyszerűen imádom, tökéletes lett!
4 • Másodszorra lett az igazi.
3 • Hát...
2 • Vannak gondok.
1 • Soha többet!
Turmix
Sütőtökös rakott krumpli
adag
Idő
perc
Költség
olcsó
Nehézség
könnyű

Hozzávalók

A krumplihoz

A besamelmártáshoz

493
Kalória
13.7g
Fehérje
45.1g
Szénhidrátok
29.5g
Zsír
229.7g
Víz
57.7g
Koleszterin
5.7g
Rost
9g
Cukor
  • 4% Fehérje
  • 14% Szénhidrát
  • 9% Zsír

A krumplihoz

A besamelmártáshoz

Összesen 493 kcal
  • 4% Fehérje
  • 14% Szénhidrát
  • 9% Zsír

A krumplihoz

A besamelmártáshoz

Összesen 1971 kcal
  • 4% Fehérje
  • 14% Szénhidrát
  • 9% Zsír

A krumplihoz

A besamelmártáshoz

Összesen 102 kcal
  • 4% Fehérje
  • 14% Szénhidrát
  • 9% Zsír
  • 72% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Kálcium
  • Foszfor
  • Magnézium
  • Nátrium
  • Szelén

TOP vitaminok

  • C vitamin:
  • Kolin:
  • β-karotin
  • β-crypt
  • Niacin - B3 vitamin:

Fehérje

  • Összesen
    13.7 g

Zsír

  • Összesen
    29.5 g
  • Telített zsírsav
    14 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    6 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    1 g
  • Koleszterin
    58 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    542.4 g
  • Cink
    1 mg
  • Szelén
    3 mg
  • Kálcium
    206 mg
  • Vas
    2 mg
  • Magnézium
    82 mg
  • Foszfor
    173 mg
  • Nátrium
    74 mg
  • Réz
    0 mg
  • Mangán
    1 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    45.1 g
  • Cukor
    9 mg
  • Élelmi rost
    6 mg

Víz

  • Összesen
    229.7 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    750 micro
  • B6 vitamin:
    1 mg
  • B12 Vitamin:
    0 micro
  • E vitamin:
    2 mg
  • C vitamin:
    47 mg
  • D vitamin:
    1 micro
  • K vitamin:
    16 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    0 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    0 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    3 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    65 micro
  • Kolin:
    26 mg
  • Retinol - A vitamin:
    170 micro
  • α-karotin
    876 micro
  • β-karotin
    4698 micro
  • β-crypt
    3645 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    441 micro
Összesen 493 kcal
  • 4% Fehérje
  • 14% Szénhidrát
  • 9% Zsír
  • 72% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Kálcium
  • Foszfor
  • Magnézium
  • Nátrium
  • Szelén

TOP vitaminok

  • C vitamin:
  • Kolin:
  • β-karotin
  • β-crypt
  • Niacin - B3 vitamin:

Fehérje

  • Összesen
    54.9 g

Zsír

  • Összesen
    117.9 g
  • Telített zsírsav
    55 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    24 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    4 g
  • Koleszterin
    231 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    2169.6 g
  • Cink
    4 mg
  • Szelén
    14 mg
  • Kálcium
    824 mg
  • Vas
    10 mg
  • Magnézium
    327 mg
  • Foszfor
    691 mg
  • Nátrium
    296 mg
  • Réz
    1 mg
  • Mangán
    3 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    180.5 g
  • Cukor
    36 mg
  • Élelmi rost
    23 mg

Víz

  • Összesen
    918.6 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    3001 micro
  • B6 vitamin:
    2 mg
  • B12 Vitamin:
    0 micro
  • E vitamin:
    9 mg
  • C vitamin:
    189 mg
  • D vitamin:
    2 micro
  • K vitamin:
    64 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    1 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    1 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    12 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    259 micro
  • Kolin:
    104 mg
  • Retinol - A vitamin:
    680 micro
  • α-karotin
    3503 micro
  • β-karotin
    18794 micro
  • β-crypt
    14579 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    1765 micro
Összesen 1971 kcal
  • 4% Fehérje
  • 14% Szénhidrát
  • 9% Zsír
  • 72% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Kálcium
  • Foszfor
  • Magnézium
  • Nátrium
  • Szelén

TOP vitaminok

  • C vitamin:
  • Kolin:
  • β-karotin
  • β-crypt
  • Niacin - B3 vitamin:

Fehérje

  • Összesen
    2.8 g

Zsír

  • Összesen
    6 g
  • Telített zsírsav
    3 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    1 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    0 g
  • Koleszterin
    12 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    111.3 g
  • Cink
    0 mg
  • Szelén
    1 mg
  • Kálcium
    42 mg
  • Vas
    1 mg
  • Magnézium
    17 mg
  • Foszfor
    35 mg
  • Nátrium
    15 mg
  • Réz
    0 mg
  • Mangán
    0 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    9.3 g
  • Cukor
    2 mg
  • Élelmi rost
    1 mg

Víz

  • Összesen
    47.1 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    154 micro
  • B6 vitamin:
    0 mg
  • B12 Vitamin:
    0 micro
  • E vitamin:
    0 mg
  • C vitamin:
    10 mg
  • D vitamin:
    0 micro
  • K vitamin:
    3 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    0 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    0 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    1 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    13 micro
  • Kolin:
    5 mg
  • Retinol - A vitamin:
    35 micro
  • α-karotin
    180 micro
  • β-karotin
    964 micro
  • β-crypt
    748 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    91 micro
Összesen 102 kcal

Elkészítés

A krumplihoz

  1. A tököt meghámozzuk, félbevágjuk, a magját eltávolítjuk, és vékonyan felszeleteljük. Pár pillanatra forró vízbe tesszük (gyorsan puhul), leszűrjük.
  2. A burgonyát megmossuk, és héjában megfőzzük. Amikor megfőtt, a héját eltávolítjuk (ha zöld rész van a héj alatt, azt feltétlenül távolítsuk el, mert ott koncentrált a solanin tartalom), és felkarikázzuk.
  3. A hagymát félbevágjuk, és megmossuk jó alaposan a levelek között is (ott szeretnek megbújni a kis kavicsok), és felszeleteljük, majd a vajon megpároljuk.
  4. A sajtot lereszeljük.
  5. Elkészítjük az öntetet: a vajat felolvasztjuk, beletesszük a lisztet és világosra pirítjuk. Közben a tejet felforrósítjuk, és lassan folyamatos keveréssel a liszthez adjuk (besamel), és besűrítjük. Hozzáadjuk a tejszínt és a tejfölt, és simára keverjük. Sózzuk, borsozzuk.
  6. Egy jénaiba rétegezzük: burgonya, hagyma, sütőtök sajt, majd folytatjuk addig, amíg a hozzávalók elfogynak. A végén rálocsoljuk az öntetet.
  7. Sütőbe teszük, és a sajt pirulásáig sütjük. (Ne tegyük forró sütőbe, mert elpattanhat a jénai!)

Recept infó

  • Előkészítés ideje: 10 perc
  • Főzés ideje: 20 perc
  • Sütés ideje: 25 perc
  • Sütés hőfoka: 180 °C

Egy reggel felébredve arra gondoltam, ma sütőtökös rakott krumplit készítek. A vágyaimban hagymával és füstölt sajttal jelent meg. Vágytam az édes, tejszínes és füstölt sajt ízkombinációra. Amikor elkészült, nem tudom eldönteni, jónak vagy érdekesnek jellemezzem, mert semmiképpen nem a rossz kategóriába tartozott. Végül a tesztelőimmel megállapítottuk, hogy a sütőtök nem volt elég puha (szivacsos), emiatt nem volt tökéletes. Változtattam a technológián, és picit megfőztem a sütőtököt, így tökéletes. Kisasszonyos gyomrúak, mint én is, keveset egyenek belőle, mert elég nehéz étel.

Elmentem a receptkönyvembe

Elmentem a receptkönyvembe

Receptkönyvbe mentéshez kérjük lépj be!
Kinyomtatom
Jegyzetet írok

Jegyzet

Jegyzetíráshoz kérjük lépj be!
Elküldöm e-mailben
Megcsináltam

Bevált ez a recept? Kíváncsiak vagyunk a véleményedre!

Értékelés indításához kérjük lépj be!

Bevált ez a recept?

Kíváncsiak vagyunk a véleményedre!

Értékelési útmutató
5 • Egyszerűen imádom, tökéletes lett!
4 • Másodszorra lett az igazi.
3 • Hát...
2 • Vannak gondok.
1 • Soha többet!

Hozzászólások (0)

További receptek

Címlapról ajánljuk

Top Receptek

Olasz citromos sütemény

Nagyon finom enyhén savanykás, hűsítő sütemény nemcsak forró nyári napokra. A képen csak egyszerűen porcukorral megszórva tálaltam, de simíthatunk rá citromlével és porcukorral ...

Hoppá!

Recept beküldéséhez be kell jelentkezned!