r
Nosalty Logó

Sütőtökös rakott krumpli

cukormentes laktózt tartalmaz glutént tartalmaz tejet tartalmaz tojásmentes
Turmix
Sütőtökös rakott krumpli
adag
Előkészítés
perc
Főzés
perc
Sütés
perc
Összesen
perc
Sütés hőfoka
180 °C
  • 4% Fehérje
  • 14% Szénhidrát
  • 9% Zsír

A krumplihoz

A besamelmártáshoz

Összesen 493 kcal
  • 4% Fehérje
  • 14% Szénhidrát
  • 9% Zsír

A krumplihoz

A besamelmártáshoz

Összesen 1971 kcal
  • 4% Fehérje
  • 14% Szénhidrát
  • 9% Zsír

A krumplihoz

A besamelmártáshoz

Összesen 102 kcal
  • 4% Fehérje
  • 14% Szénhidrát
  • 9% Zsír
  • 72% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Kálcium
  • Foszfor
  • Magnézium
  • Nátrium
  • Szelén

TOP vitaminok

  • C vitamin:
  • Kolin:
  • β-karotin
  • β-crypt
  • Niacin - B3 vitamin:

Fehérje

  • Összesen
    13.7 g

Zsír

  • Összesen
    29.5 g
  • Telített zsírsav
    14 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    6 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    1 g
  • Koleszterin
    58 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    542.4 g
  • Cink
    1 mg
  • Szelén
    3 mg
  • Kálcium
    206 mg
  • Vas
    2 mg
  • Magnézium
    82 mg
  • Foszfor
    173 mg
  • Nátrium
    74 mg
  • Réz
    0 mg
  • Mangán
    1 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    45.1 g
  • Cukor
    9 mg
  • Élelmi rost
    6 mg

VÍZ

  • Összesen
    229.7 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    750 micro
  • B6 vitamin:
    1 mg
  • B12 Vitamin:
    0 micro
  • E vitamin:
    2 mg
  • C vitamin:
    47 mg
  • D vitamin:
    1 micro
  • K vitamin:
    16 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    0 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    0 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    3 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    65 micro
  • Kolin:
    26 mg
  • Retinol - A vitamin:
    170 micro
  • α-karotin
    876 micro
  • β-karotin
    4698 micro
  • β-crypt
    3645 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    441 micro
Összesen 493 kcal
  • 4% Fehérje
  • 14% Szénhidrát
  • 9% Zsír
  • 72% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Kálcium
  • Foszfor
  • Magnézium
  • Nátrium
  • Szelén

TOP vitaminok

  • C vitamin:
  • Kolin:
  • β-karotin
  • β-crypt
  • Niacin - B3 vitamin:

Fehérje

  • Összesen
    54.9 g

Zsír

  • Összesen
    117.9 g
  • Telített zsírsav
    55 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    24 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    4 g
  • Koleszterin
    231 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    2169.6 g
  • Cink
    4 mg
  • Szelén
    14 mg
  • Kálcium
    824 mg
  • Vas
    10 mg
  • Magnézium
    327 mg
  • Foszfor
    691 mg
  • Nátrium
    296 mg
  • Réz
    1 mg
  • Mangán
    3 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    180.5 g
  • Cukor
    36 mg
  • Élelmi rost
    23 mg

VÍZ

  • Összesen
    918.6 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    3001 micro
  • B6 vitamin:
    2 mg
  • B12 Vitamin:
    0 micro
  • E vitamin:
    9 mg
  • C vitamin:
    189 mg
  • D vitamin:
    2 micro
  • K vitamin:
    64 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    1 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    1 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    12 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    259 micro
  • Kolin:
    104 mg
  • Retinol - A vitamin:
    680 micro
  • α-karotin
    3503 micro
  • β-karotin
    18794 micro
  • β-crypt
    14579 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    1765 micro
Összesen 1971 kcal
  • 4% Fehérje
  • 14% Szénhidrát
  • 9% Zsír
  • 72% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Kálcium
  • Foszfor
  • Magnézium
  • Nátrium
  • Szelén

TOP vitaminok

  • C vitamin:
  • Kolin:
  • β-karotin
  • β-crypt
  • Niacin - B3 vitamin:

Fehérje

  • Összesen
    2.8 g

Zsír

  • Összesen
    6 g
  • Telített zsírsav
    3 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    1 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    0 g
  • Koleszterin
    12 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    111.3 g
  • Cink
    0 mg
  • Szelén
    1 mg
  • Kálcium
    42 mg
  • Vas
    1 mg
  • Magnézium
    17 mg
  • Foszfor
    35 mg
  • Nátrium
    15 mg
  • Réz
    0 mg
  • Mangán
    0 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    9.3 g
  • Cukor
    2 mg
  • Élelmi rost
    1 mg

VÍZ

  • Összesen
    47.1 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    154 micro
  • B6 vitamin:
    0 mg
  • B12 Vitamin:
    0 micro
  • E vitamin:
    0 mg
  • C vitamin:
    10 mg
  • D vitamin:
    0 micro
  • K vitamin:
    3 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    0 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    0 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    1 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    13 micro
  • Kolin:
    5 mg
  • Retinol - A vitamin:
    35 micro
  • α-karotin
    180 micro
  • β-karotin
    964 micro
  • β-crypt
    748 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    91 micro
Összesen 102 kcal

Hozzávalók

A krumplihoz

A besamelmártáshoz

Elkészítés

A krumplihoz

  1. A tököt meghámozzuk, félbevágjuk, a magját eltávolítjuk, és vékonyan felszeleteljük. Pár pillanatra forró vízbe tesszük (gyorsan puhul), leszűrjük.
  2. A burgonyát megmossuk, és héjában megfőzzük. Amikor megfőtt, a héját eltávolítjuk (ha zöld rész van a héj alatt, azt feltétlenül távolítsuk el, mert ott koncentrált a solanin tartalom), és felkarikázzuk.
  3. A hagymát félbevágjuk, és megmossuk jó alaposan a levelek között is (ott szeretnek megbújni a kis kavicsok), és felszeleteljük, majd a vajon megpároljuk.
  4. A sajtot lereszeljük.
  5. Elkészítjük az öntetet: a vajat felolvasztjuk, beletesszük a lisztet és világosra pirítjuk. Közben a tejet felforrósítjuk, és lassan folyamatos keveréssel a liszthez adjuk (besamel), és besűrítjük. Hozzáadjuk a tejszínt és a tejfölt, és simára keverjük. Sózzuk, borsozzuk.
  6. Egy jénaiba rétegezzük: burgonya, hagyma, sütőtök sajt, majd folytatjuk addig, amíg a hozzávalók elfogynak. A végén rálocsoljuk az öntetet.
  7. Sütőbe teszük, és a sajt pirulásáig sütjük. (Ne tegyük forró sütőbe, mert elpattanhat a jénai!)
  • Sütés hőfoka: 180 °C
  • Sütés ideje: 25 perc
  • Elkészítettem: 2 alkalommal
  • Receptkönyvben: 46
  • Tegnapi nézettség: 1
  • 7 napos nézettség: 4
  • Össznézettség: 5313
  • Feltöltés dátuma: 2012. március 08.

Receptkategóriák

Receptjellemzők

Egy reggel felébredve arra gondoltam, ma sütőtökös rakott krumplit készítek. A vágyaimban hagymával és füstölt sajttal jelent meg. Vágytam az édes, tejszínes és füstölt sajt ízkombinációra. Amikor elkészült, nem tudom eldönteni, jónak vagy érdekesnek jellemezzem, mert semmiképpen nem a rossz kategóriába tartozott. Végül a tesztelőimmel megállapítottuk, hogy a sütőtök nem volt elég puha (szivacsos), emiatt nem volt tökéletes. Változtattam a technológián, és picit megfőztem a sütőtököt, így tökéletes. Kisasszonyos gyomrúak, mint én is, keveset egyenek belőle, mert elég nehéz étel.

Hozzávalók

A krumplihoz

A besamelmártáshoz

Címlapról ajánljuk

További cikkek

Top Receptek

Hagyományos édes fánk

Életem első fánkját még lánykoromban készítettem. Kemény lett és száraz. Ezután évek teltek el és eszembe sem jutott, hogy újra nekiálljak. A kisfiam nagy fánkrajongó. Mondjuk is a ...