r
Nosalty Logó

Sütőtökös-paradicsomos töltött birsalma

cukormentes laktózt tartalmaz gluténmentes tejet tartalmaz tojásmentes
NS
Sütőtökös-paradicsomos töltött birsalma
adag
Előkészítés
perc
Főzés
perc
Sütés
perc
Összesen
perc
Sütés hőfoka
180 °C
  • 2% Fehérje
  • 9% Szénhidrát
  • 3% Zsír

Alap

Töltelék

Összesen 145 kcal
  • 2% Fehérje
  • 9% Szénhidrát
  • 3% Zsír

Alap

Töltelék

Összesen 293 kcal
  • 2% Fehérje
  • 9% Szénhidrát
  • 3% Zsír

Alap

Töltelék

Összesen 55 kcal
  • 2% Fehérje
  • 9% Szénhidrát
  • 3% Zsír
  • 86% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Nátrium
  • Kálcium
  • Foszfor
  • Magnézium
  • Szelén

TOP vitaminok

  • C vitamin:
  • Kolin:
  • β-karotin
  • β-crypt
  • Niacin - B3 vitamin:

Fehérje

  • Összesen
    5.3 g

Zsír

  • Összesen
    5.6 g
  • Telített zsírsav
    3 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    1 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    0 g
  • Koleszterin
    22 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    649.4 g
  • Cink
    1 mg
  • Szelén
    5 mg
  • Kálcium
    173 mg
  • Vas
    1 mg
  • Magnézium
    39 mg
  • Foszfor
    137 mg
  • Nátrium
    293 mg
  • Réz
    0 mg
  • Mangán
    0 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    21.1 g
  • Cukor
    4 mg
  • Élelmi rost
    3 mg

VÍZ

  • Összesen
    190.3 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    388 micro
  • B6 vitamin:
    0 mg
  • B12 Vitamin:
    0 micro
  • E vitamin:
    1 mg
  • C vitamin:
    30 mg
  • D vitamin:
    4 micro
  • K vitamin:
    5 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    0 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    0 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    1 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    42 micro
  • Kolin:
    10 mg
  • Retinol - A vitamin:
    31 micro
  • α-karotin
    576 micro
  • β-karotin
    2888 micro
  • β-crypt
    2187 micro
  • Likopin
    1287 micro
  • Lut-zea
    63 micro
Összesen 145 kcal
  • 2% Fehérje
  • 9% Szénhidrát
  • 3% Zsír
  • 86% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Nátrium
  • Kálcium
  • Foszfor
  • Magnézium
  • Szelén

TOP vitaminok

  • C vitamin:
  • Kolin:
  • β-karotin
  • β-crypt
  • Niacin - B3 vitamin:

Fehérje

  • Összesen
    10.5 g

Zsír

  • Összesen
    11.2 g
  • Telített zsírsav
    7 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    2 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    0 g
  • Koleszterin
    45 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    1298.8 g
  • Cink
    2 mg
  • Szelén
    9 mg
  • Kálcium
    346 mg
  • Vas
    2 mg
  • Magnézium
    79 mg
  • Foszfor
    273 mg
  • Nátrium
    586 mg
  • Réz
    0 mg
  • Mangán
    0 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    42.2 g
  • Cukor
    9 mg
  • Élelmi rost
    7 mg

VÍZ

  • Összesen
    380.7 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    777 micro
  • B6 vitamin:
    1 mg
  • B12 Vitamin:
    1 micro
  • E vitamin:
    2 mg
  • C vitamin:
    60 mg
  • D vitamin:
    8 micro
  • K vitamin:
    11 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    0 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    1 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    3 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    83 micro
  • Kolin:
    19 mg
  • Retinol - A vitamin:
    63 micro
  • α-karotin
    1152 micro
  • β-karotin
    5776 micro
  • β-crypt
    4373 micro
  • Likopin
    2573 micro
  • Lut-zea
    126 micro
Összesen 293 kcal
  • 2% Fehérje
  • 9% Szénhidrát
  • 3% Zsír
  • 86% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Nátrium
  • Kálcium
  • Foszfor
  • Magnézium
  • Szelén

TOP vitaminok

  • C vitamin:
  • Kolin:
  • β-karotin
  • β-crypt
  • Niacin - B3 vitamin:

Fehérje

  • Összesen
    1.9 g

Zsír

  • Összesen
    2.1 g
  • Telített zsírsav
    1 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    0 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    0 g
  • Koleszterin
    8 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    240.5 g
  • Cink
    0 mg
  • Szelén
    2 mg
  • Kálcium
    64 mg
  • Vas
    0 mg
  • Magnézium
    15 mg
  • Foszfor
    51 mg
  • Nátrium
    109 mg
  • Réz
    0 mg
  • Mangán
    0 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    7.8 g
  • Cukor
    2 mg
  • Élelmi rost
    1 mg

VÍZ

  • Összesen
    70.5 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    144 micro
  • B6 vitamin:
    0 mg
  • B12 Vitamin:
    0 micro
  • E vitamin:
    0 mg
  • C vitamin:
    11 mg
  • D vitamin:
    1 micro
  • K vitamin:
    2 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    0 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    0 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    1 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    15 micro
  • Kolin:
    4 mg
  • Retinol - A vitamin:
    12 micro
  • α-karotin
    213 micro
  • β-karotin
    1070 micro
  • β-crypt
    810 micro
  • Likopin
    476 micro
  • Lut-zea
    23 micro
Összesen 55 kcal

Hozzávalók

Alap

Töltelék

Elkészítés

Alap

  1. A birsalmákat megmossuk, majd megpároljuk: egy edény aljába kevés vizet teszünk, belehelyezünk egy tésztaszűrőt, abba az almákat, lefedjük fedővel, és alacsony lángot kapcsolunk alá.
  2. Közben elkészítjük a tölteléket: a hagymát kis kockákra vágjuk, és olajon üvegesre pirítjuk. Hozzáadjuk a szintén felkockázott paradicsomot, és a kicsit előpárolt sütőtököt, majd sóval, borssal és bazsalikommal ízesítjük.
  3. Ha az almáink megpárolódtak (úgy 45-50 perc), kettévágjuk őket, és kiszedjük a magházat.
  4. A tölteléket villával kicsit összetörjük, majd a félbevágott almákba kanalazzuk, és feta sajtot morzsolunk a tetejére.
  5. 180 fokon 15 percig sütjük.
  • Sütés hőfoka: 180 °C
  • Sütés módja: hőlégkeveréses
  • Sütés ideje: 15 perc
  • Receptkönyvben: 11
  • Tegnapi nézettség: 0
  • 7 napos nézettség: 0
  • Össznézettség: 662
  • Feltöltés dátuma: 2013. október 15.

Receptkategóriák

Receptjellemzők

Találtam az egyik gasztroblogon egy nagyon jó receptet: spenóttal és kecskesajttal töltött birsalma. Nagyon megtetszett, de se spenótom, se kecskesajtom nem volt, így jött az ötlet, hogy miért ne tölthetném meg sütőtökkel, úgyis szezon van. Így készült el ez a recept, nekem a színek miatt jutott eszembe, passzoltak egymáshoz, és szerintem az íze is talált. :)

Hozzávalók

Alap

Töltelék

Címlapról ajánljuk

További cikkek

Top Receptek

Hagyományos édes fánk

Életem első fánkját még lánykoromban készítettem. Kemény lett és száraz. Ezután évek teltek el és eszembe sem jutott, hogy újra nekiálljak. A kisfiam nagy fánkrajongó. Mondjuk is a ...