r
Nosalty Logó

Sütőtökös-édesburgonyás torta

cukrot taratalmaz laktózt tartalmaz gluténmentes tejet tartalmaz tojást tartalmaz
Maria.
Sütőtökös-édesburgonyás torta
adag
Előkészítés
perc
Főzés
perc
Sütés
perc
Összesen
perc
Sütés hőfoka
200 °C
  • 8% Fehérje
  • 44% Szénhidrát
  • 12% Zsír

A tortához

A dulce de leche-hez

Összesen 397 kcal
  • 8% Fehérje
  • 44% Szénhidrát
  • 12% Zsír

A tortához

A dulce de leche-hez

Összesen 3167 kcal
  • 8% Fehérje
  • 44% Szénhidrát
  • 12% Zsír

A tortához

A dulce de leche-hez

Összesen 160 kcal
  • 8% Fehérje
  • 44% Szénhidrát
  • 12% Zsír
  • 37% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Kálcium
  • Foszfor
  • Nátrium
  • Magnézium
  • Szelén

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • C vitamin:
  • E vitamin:
  • β-karotin
  • Niacin - B3 vitamin:

Fehérje

  • Összesen
    10 g

Zsír

  • Összesen
    14.5 g
  • Telített zsírsav
    5 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    6 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    2 g
  • Koleszterin
    70 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    516.5 g
  • Cink
    1 mg
  • Szelén
    7 mg
  • Kálcium
    216 mg
  • Vas
    1 mg
  • Magnézium
    51 mg
  • Foszfor
    133 mg
  • Nátrium
    107 mg
  • Réz
    0 mg
  • Mangán
    0 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    55.6 g
  • Cukor
    50 mg
  • Élelmi rost
    2 mg

VÍZ

  • Összesen
    47.1 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    158 micro
  • B6 vitamin:
    0 mg
  • B12 Vitamin:
    0 micro
  • E vitamin:
    3 mg
  • C vitamin:
    8 mg
  • D vitamin:
    15 micro
  • K vitamin:
    1 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    0 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    0 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    1 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    24 micro
  • Kolin:
    68 mg
  • Retinol - A vitamin:
    36 micro
  • α-karotin
    89 micro
  • β-karotin
    1215 micro
  • β-crypt
    394 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    114 micro
Összesen 397 kcal
  • 8% Fehérje
  • 44% Szénhidrát
  • 12% Zsír
  • 37% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Kálcium
  • Foszfor
  • Nátrium
  • Magnézium
  • Szelén

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • C vitamin:
  • E vitamin:
  • β-karotin
  • Niacin - B3 vitamin:

Fehérje

  • Összesen
    80.3 g

Zsír

  • Összesen
    116.3 g
  • Telített zsírsav
    37 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    46 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    17 g
  • Koleszterin
    563 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    4132.3 g
  • Cink
    8 mg
  • Szelén
    55 mg
  • Kálcium
    1726 mg
  • Vas
    9 mg
  • Magnézium
    410 mg
  • Foszfor
    1064 mg
  • Nátrium
    856 mg
  • Réz
    2 mg
  • Mangán
    3 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    444.9 g
  • Cukor
    399 mg
  • Élelmi rost
    18 mg

VÍZ

  • Összesen
    376.4 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    1262 micro
  • B6 vitamin:
    1 mg
  • B12 Vitamin:
    2 micro
  • E vitamin:
    27 mg
  • C vitamin:
    65 mg
  • D vitamin:
    119 micro
  • K vitamin:
    9 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    1 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    2 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    6 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    196 micro
  • Kolin:
    543 mg
  • Retinol - A vitamin:
    291 micro
  • α-karotin
    713 micro
  • β-karotin
    9724 micro
  • β-crypt
    3151 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    910 micro
Összesen 3167 kcal
  • 8% Fehérje
  • 44% Szénhidrát
  • 12% Zsír
  • 37% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Kálcium
  • Foszfor
  • Nátrium
  • Magnézium
  • Szelén

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • C vitamin:
  • E vitamin:
  • β-karotin
  • Niacin - B3 vitamin:

Fehérje

  • Összesen
    4 g

Zsír

  • Összesen
    5.8 g
  • Telített zsírsav
    2 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    2 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    1 g
  • Koleszterin
    28 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    206.6 g
  • Cink
    0 mg
  • Szelén
    3 mg
  • Kálcium
    86 mg
  • Vas
    0 mg
  • Magnézium
    20 mg
  • Foszfor
    53 mg
  • Nátrium
    43 mg
  • Réz
    0 mg
  • Mangán
    0 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    22.2 g
  • Cukor
    20 mg
  • Élelmi rost
    1 mg

VÍZ

  • Összesen
    18.8 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    63 micro
  • B6 vitamin:
    0 mg
  • B12 Vitamin:
    0 micro
  • E vitamin:
    1 mg
  • C vitamin:
    3 mg
  • D vitamin:
    6 micro
  • K vitamin:
    0 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    0 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    0 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    0 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    10 micro
  • Kolin:
    27 mg
  • Retinol - A vitamin:
    15 micro
  • α-karotin
    36 micro
  • β-karotin
    486 micro
  • β-crypt
    158 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    45 micro
Összesen 160 kcal

Hozzávalók

A tortához

A dulce de leche-hez

Elkészítés

A tortához

  1. Előmelegítjük a sütőt 180-200°C-ra.
  2. A csokoládét felolvasztjuk vízgőz fölött.
  3. A tojásfehérjét kemény habbá verjük, beleszórunk 2-3 ek cukrot és újra felverjük kemény habbá.
  4. A tojássárgáját a 2-3 ek cukorral habosra keverjük, fehéredésig.
  5. Beleöntjük a sütőtökpürét és az édesburgonya pürét.
  6. Összekeverjük, amíg nem lesz egynemű.
  7. Hozzáöntjük a narancslevet és a darált mandulát/diót, jól összekeverjük.
  8. Amikor már egynemű a keverék, belekeverjük a tojásfehérje habját két részben.
  9. Az első adagot gyorsan bele dolgozzuk, a másik adagot pedig óvatosan elkeverjük benne.
  10. Kikent vagy sütőpapírral bélelt tortaformába öntjük. Sütjük 20-25 percet.
  11. Egy kicsit még a lágy a közepe, de nem baj.
  12. Kivesszük a sütőből és hagyjuk kihűlni.
  13. 3-4 órát hagyjuk állni hűtőben vagy hideg helyen.
  14. Megkenjük a Dulce de lechével és tálalhatjuk.
  • Sütés hőfoka: 200 °C
  • Sütés módja: alul-felül sütés
  • Tepsi mérete: 28
  • Sütés ideje: 25 perc
  • Receptkönyvben: 5
  • Tegnapi nézettség: 0
  • 7 napos nézettség: 1
  • Össznézettség: 3574
  • Feltöltés dátuma: 2010. november 23.

Receptkategóriák

Receptjellemzők

Ezt a tortát a Csokoládés mousse mokka torta receptje alapján készítettem. Volt a hűtőben Dulce de leche, édesburgonya püré és sütőtök püré, mivel sajnáltam volna kidobni így torta lett belőle. Ezt a tortát úgy is nevezhetnénk "hűtő adta torta". A barátaimmal kóstoltattam meg, mindenkinek ízlett. Nagyon jó lett annak ellenére, hogy nem tudtam, mi fog belőle kisülni. De hála istennek nem a kutya vacsorája lett.

Hozzávalók

A tortához

A dulce de leche-hez

Címlapról ajánljuk

További cikkek

Top Receptek

Hagyományos édes fánk

Életem első fánkját még lánykoromban készítettem. Kemény lett és száraz. Ezután évek teltek el és eszembe sem jutott, hogy újra nekiálljak. A kisfiam nagy fánkrajongó. Mondjuk is a ...