r
Nosalty Logó

Sütőtökös árpagyöngysaláta

cukrot taratalmaz laktózmentes glutént tartalmaz tejmentes tojásmentes
Gizi
Sütőtökös árpagyöngysaláta
adag
Előkészítés
perc
Sütés
perc
Összesen
perc
Sütés hőfoka
160 °C
  • 4% Fehérje
  • 27% Szénhidrát
  • 4% Zsír
Összesen 663 kcal
  • 4% Fehérje
  • 27% Szénhidrát
  • 4% Zsír
Összesen 1325 kcal
  • 4% Fehérje
  • 27% Szénhidrát
  • 4% Zsír
Összesen 139 kcal
  • 4% Fehérje
  • 27% Szénhidrát
  • 4% Zsír
  • 66% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Foszfor
  • Kálcium
  • Magnézium
  • Nátrium
  • Szelén

TOP vitaminok

  • C vitamin:
  • Kolin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • β-karotin
  • E vitamin:

Fehérje

  • Összesen
    16 g

Zsír

  • Összesen
    17.4 g
  • Telített zsírsav
    3 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    7 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    6 g
  • Koleszterin
    0 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    1048 g
  • Cink
    4 mg
  • Szelén
    39 mg
  • Kálcium
    358 mg
  • Vas
    10 mg
  • Magnézium
    214 mg
  • Foszfor
    362 mg
  • Nátrium
    58 mg
  • Réz
    1 mg
  • Mangán
    3 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    119.3 g
  • Cukor
    12 mg
  • Élelmi rost
    27 mg

VÍZ

  • Összesen
    290 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    962 micro
  • B6 vitamin:
    1 mg
  • B12 Vitamin:
    0 micro
  • E vitamin:
    4 mg
  • C vitamin:
    106 mg
  • D vitamin:
    0 micro
  • K vitamin:
    373 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    0 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    0 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    8 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    213 micro
  • Kolin:
    46 mg
  • Retinol - A vitamin:
    0 micro
  • α-karotin
    1053 micro
  • β-karotin
    6488 micro
  • β-crypt
    4440 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    1465 micro
Összesen 663 kcal
  • 4% Fehérje
  • 27% Szénhidrát
  • 4% Zsír
  • 66% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Foszfor
  • Kálcium
  • Magnézium
  • Nátrium
  • Szelén

TOP vitaminok

  • C vitamin:
  • Kolin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • β-karotin
  • E vitamin:

Fehérje

  • Összesen
    32 g

Zsír

  • Összesen
    34.8 g
  • Telített zsírsav
    6 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    14 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    12 g
  • Koleszterin
    0 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    2096 g
  • Cink
    7 mg
  • Szelén
    77 mg
  • Kálcium
    716 mg
  • Vas
    19 mg
  • Magnézium
    429 mg
  • Foszfor
    723 mg
  • Nátrium
    117 mg
  • Réz
    2 mg
  • Mangán
    5 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    238.6 g
  • Cukor
    24 mg
  • Élelmi rost
    54 mg

VÍZ

  • Összesen
    580 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    1923 micro
  • B6 vitamin:
    1 mg
  • B12 Vitamin:
    0 micro
  • E vitamin:
    9 mg
  • C vitamin:
    211 mg
  • D vitamin:
    0 micro
  • K vitamin:
    746 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    1 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    1 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    16 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    427 micro
  • Kolin:
    92 mg
  • Retinol - A vitamin:
    0 micro
  • α-karotin
    2106 micro
  • β-karotin
    12977 micro
  • β-crypt
    8880 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    2929 micro
Összesen 1325 kcal
  • 4% Fehérje
  • 27% Szénhidrát
  • 4% Zsír
  • 66% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Foszfor
  • Kálcium
  • Magnézium
  • Nátrium
  • Szelén

TOP vitaminok

  • C vitamin:
  • Kolin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • β-karotin
  • E vitamin:

Fehérje

  • Összesen
    3.4 g

Zsír

  • Összesen
    3.7 g
  • Telített zsírsav
    1 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    2 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    1 g
  • Koleszterin
    0 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    220.4 g
  • Cink
    1 mg
  • Szelén
    8 mg
  • Kálcium
    75 mg
  • Vas
    2 mg
  • Magnézium
    45 mg
  • Foszfor
    76 mg
  • Nátrium
    12 mg
  • Réz
    0 mg
  • Mangán
    1 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    25.1 g
  • Cukor
    3 mg
  • Élelmi rost
    6 mg

VÍZ

  • Összesen
    61 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    202 micro
  • B6 vitamin:
    0 mg
  • B12 Vitamin:
    0 micro
  • E vitamin:
    1 mg
  • C vitamin:
    22 mg
  • D vitamin:
    0 micro
  • K vitamin:
    78 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    0 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    0 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    2 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    45 micro
  • Kolin:
    10 mg
  • Retinol - A vitamin:
    0 micro
  • α-karotin
    221 micro
  • β-karotin
    1365 micro
  • β-crypt
    934 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    308 micro
Összesen 139 kcal

Hozzávalók

Elkészítés

  1. Az árpagyöngyöt enyhén sós vízben főzzük, éppen csak puhára, majd szűrjük, és alaposan csepegtessük le. Ezután hagyjuk teljesen kihűlni.
  2. A sütőtököt vágjuk fel ízlés szerint, majd reszeljük rá a narancshéjat, locsoljuk meg egy evőkanál olajjal, majd forgassuk össze.
  3. Ezután a vékonyra szeletelt hagymát és a sütőtököt tegyük rá egy sütőpapírral bélelt tepsire, majd közepes hőmérsékleten süssük puhára. (Vigyázzunk, nehogy túlsüssük!!!) A sütőből kivéve hagyjuk teljesen kihűlni.
  4. A narancslevet keverjük össze a maradék olajjal, az ecettel, egy csipet sóval és ízlés szerint cukorral.
  5. Ezután öntsük rá a kihűlt árpagyöngyre, majd adjuk hozzá az apróra vágott mentát, a petrezselyemzöldet és a kihűlt hagymát, majd keverjük alaposan össze. (Hagyjuk legalább egy fél órát állni, hogy az ízek jól összeérjenek, és közben többször keverjük át.)
  6. Tálalás előtt öntsük a salátát egy tálba, majd rendezzük el rajta a kihűlt sült sütőtököt, és ízlés szerint szórjuk meg apróra vágott mentával és petrezselyemzölddel.
  • Sütés hőfoka: 160 °C
  • Sütés ideje: 30 perc
  • Elkészítettem: 2 alkalommal
  • Receptkönyvben: 24
  • Tegnapi nézettség: 0
  • 7 napos nézettség: 0
  • Össznézettség: 1401
  • Feltöltés dátuma: 2015. szeptember 29.

Receptkategóriák

Receptjellemzők

A saláta elkészítése roppant egyszerű, és a narancsos ízesítésű dresszingnek köszönhetően nagyon finom.

Hozzávalók

Címlapról ajánljuk

További cikkek

Top Receptek

Hagyományos édes fánk

Életem első fánkját még lánykoromban készítettem. Kemény lett és száraz. Ezután évek teltek el és eszembe sem jutott, hogy újra nekiálljak. A kisfiam nagy fánkrajongó. Mondjuk is a ...