Sütőporos-sajtos pogácsa
cukormentes
laktózt tartalmaz
glutént tartalmaz
tejet tartalmaz
tojást tartalmaz
Gizi
adag
Előkészítés
perc
Sütés
perc
Összesen
perc
Sütés hőfoka
185 °C
- 11% Fehérje
- 33% Szénhidrát
- 25% Zsír
Összesen
622
kcal
- 11% Fehérje
- 33% Szénhidrát
- 25% Zsír
Összesen
3115
kcal
- 11% Fehérje
- 33% Szénhidrát
- 25% Zsír
- 31% Víz
TOP ásványi anyagok
-
Nátrium
-
Foszfor
-
Kálcium
-
Magnézium
-
Szelén
TOP vitaminok
-
Kolin:
-
E vitamin:
-
Niacin - B3 vitamin:
-
A vitamin (RAE):
-
Retinol - A vitamin:
Fehérje
-
Összesen 16.7 g
Zsír
-
Összesen 39.4 g
-
Telített zsírsav 11 g
-
Egyszeresen telítetlen zsírsav: 15 g
-
Többszörösen telítetlen zsírsav 11 g
-
Koleszterin 106 mg
Ásványi anyagok
-
Összesen 1854.3 g
-
Cink 2 mg
-
Szelén 33 mg
-
Kálcium 541 mg
-
Vas 3 mg
-
Magnézium 79 mg
-
Foszfor 549 mg
-
Nátrium 644 mg
-
Réz 1 mg
-
Mangán 1 mg
Szénhidrátok
-
Összesen 51.7 g
-
Cukor 1 mg
-
Élelmi rost 4 mg
VÍZ
-
Összesen 47.9 g
Vitaminok
-
Összesen 0
-
A vitamin (RAE): 327 micro
-
B6 vitamin: 0 mg
-
B12 Vitamin: 1 micro
-
E vitamin: 3 mg
-
C vitamin: 0 mg
-
D vitamin: 20 micro
-
K vitamin: 25 micro
-
Tiamin - B1 vitamin: 0 mg
-
Riboflavin - B2 vitamin: 0 mg
-
Niacin - B3 vitamin: 1 mg
-
Pantoténsav - B5 vitamin: 0 mg
-
Folsav - B9-vitamin: 44 micro
-
Kolin: 75 mg
-
Retinol - A vitamin: 313 micro
-
α-karotin 0 micro
-
β-karotin 169 micro
-
β-crypt 2 micro
-
Likopin 0 micro
-
Lut-zea 109 micro
Összesen
622
kcal
- 11% Fehérje
- 33% Szénhidrát
- 25% Zsír
- 31% Víz
TOP ásványi anyagok
-
Nátrium
-
Foszfor
-
Kálcium
-
Magnézium
-
Szelén
TOP vitaminok
-
Kolin:
-
E vitamin:
-
Niacin - B3 vitamin:
-
A vitamin (RAE):
-
Retinol - A vitamin:
Fehérje
-
Összesen 83.4 g
Zsír
-
Összesen 196.8 g
-
Telített zsírsav 53 g
-
Egyszeresen telítetlen zsírsav: 77 g
-
Többszörösen telítetlen zsírsav 57 g
-
Koleszterin 530 mg
Ásványi anyagok
-
Összesen 9271.6 g
-
Cink 12 mg
-
Szelén 167 mg
-
Kálcium 2707 mg
-
Vas 17 mg
-
Magnézium 397 mg
-
Foszfor 2745 mg
-
Nátrium 3218 mg
-
Réz 3 mg
-
Mangán 6 mg
Szénhidrátok
-
Összesen 258.6 g
-
Cukor 6 mg
-
Élelmi rost 21 mg
VÍZ
-
Összesen 239.7 g
Vitaminok
-
Összesen 0
-
A vitamin (RAE): 1634 micro
-
B6 vitamin: 1 mg
-
B12 Vitamin: 3 micro
-
E vitamin: 14 mg
-
C vitamin: 1 mg
-
D vitamin: 100 micro
-
K vitamin: 126 micro
-
Tiamin - B1 vitamin: 1 mg
-
Riboflavin - B2 vitamin: 1 mg
-
Niacin - B3 vitamin: 6 mg
-
Pantoténsav - B5 vitamin: 0 mg
-
Folsav - B9-vitamin: 218 micro
-
Kolin: 375 mg
-
Retinol - A vitamin: 1563 micro
-
α-karotin 0 micro
-
β-karotin 844 micro
-
β-crypt 10 micro
-
Likopin 0 micro
-
Lut-zea 544 micro
Összesen
3115
kcal
- 11% Fehérje
- 33% Szénhidrát
- 25% Zsír
- 31% Víz
TOP ásványi anyagok
-
Nátrium
-
Foszfor
-
Kálcium
-
Magnézium
-
Szelén
TOP vitaminok
-
Kolin:
-
E vitamin:
-
Niacin - B3 vitamin:
-
A vitamin (RAE):
-
Retinol - A vitamin:
Fehérje
-
Összesen 10.2 g
Zsír
-
Összesen 24.1 g
-
Telített zsírsav 6 g
-
Egyszeresen telítetlen zsírsav: 9 g
-
Többszörösen telítetlen zsírsav 7 g
-
Koleszterin 65 mg
Ásványi anyagok
-
Összesen 1136.2 g
-
Cink 2 mg
-
Szelén 20 mg
-
Kálcium 332 mg
-
Vas 2 mg
-
Magnézium 49 mg
-
Foszfor 336 mg
-
Nátrium 394 mg
-
Réz 0 mg
-
Mangán 1 mg
Szénhidrátok
-
Összesen 31.7 g
-
Cukor 1 mg
-
Élelmi rost 3 mg
VÍZ
-
Összesen 29.4 g
Vitaminok
-
Összesen 0
-
A vitamin (RAE): 200 micro
-
B6 vitamin: 0 mg
-
B12 Vitamin: 0 micro
-
E vitamin: 2 mg
-
C vitamin: 0 mg
-
D vitamin: 12 micro
-
K vitamin: 15 micro
-
Tiamin - B1 vitamin: 0 mg
-
Riboflavin - B2 vitamin: 0 mg
-
Niacin - B3 vitamin: 1 mg
-
Pantoténsav - B5 vitamin: 0 mg
-
Folsav - B9-vitamin: 27 micro
-
Kolin: 46 mg
-
Retinol - A vitamin: 192 micro
-
α-karotin 0 micro
-
β-karotin 103 micro
-
β-crypt 1 micro
-
Likopin 0 micro
-
Lut-zea 67 micro
Összesen
382
kcal
Hozzávalók
Elkészítés
- A liszthez adjuk hozzá a sót, és a sütőport, majd keverjük össze. Ezután adjuk hozzá a feldarabolt hideg margarint, majd kezdjük el összemorzsolni.
- Amikor már kellően morzsalékos, keverjük hozzá a reszelt füstölt sajtot, majd adjuk hozzá az egész tojást, a tejfölt, és gyors mozdulatokkal gyúrjuk össze a tésztát. (ha szükséges, adjunk hozzá még tejfölt, hogy egy könnyen nyújtható tésztát kapjunk)
- Ezután lisztezett felületen nyújtsuk ki kb. 1 cm vastagra a tésztát, majd egy éles késsel rácsozzuk be a tetejét. Ezután egy 4 cm-es pogácsaszaggatóval szúrjuk ki a tésztát, majd a két tenyerünk között sodorjuk meg.
- Egy nagyobb tepsit béleljünk ki sütőpapírral, egymástól kicsit távolabb helyezzük rá a pogácsákat, majd kenjük le tojással, és ízlés szerint szórjuk meg szezámmaggal és mákkal. (ízlés szerint köménymaggal is megszórhatjuk)
- Helyezzük be előmelegített sütőbe, majd közepesnél kicsit magasabb hőmérsékleten, süssük 20-25 perc alatt szép aranybarnára. A sütőből kivéve a tepsiben hagyjuk kihűlni mielőtt tálalnánk.
- Sütés hőfoka: 185 °C
- Sütés módja: hőlégkeveréses
- Sütés ideje: 25 perc
- Receptkönyvben: 30
- Tegnapi nézettség: 1
- 7 napos nézettség: 12
- Össznézettség: 3457
- Feltöltés dátuma: 2022. január 03.
Receptjellemzők
-
- fogás:
-
- konyha:
-
- nehézség:
-
- elkészítési idő:
-
- szakács elkészítette:
-
- vegetáriánus:
-
- alkalom:
-
- Speciális étrendek:
Gizi
401 recept