r
Nosalty Logó

Sütőporos-sajtos pogácsa

cukormentes laktózt tartalmaz glutént tartalmaz tejet tartalmaz tojást tartalmaz
Gizi
Sütőporos-sajtos pogácsa
adag
Előkészítés
perc
Sütés
perc
Összesen
perc
Sütés hőfoka
185 °C
  • 11% Fehérje
  • 33% Szénhidrát
  • 25% Zsír
Összesen 622 kcal
  • 11% Fehérje
  • 33% Szénhidrát
  • 25% Zsír
Összesen 3115 kcal
  • 11% Fehérje
  • 33% Szénhidrát
  • 25% Zsír
Összesen 382 kcal
  • 11% Fehérje
  • 33% Szénhidrát
  • 25% Zsír
  • 31% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Nátrium
  • Foszfor
  • Kálcium
  • Magnézium
  • Szelén

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • E vitamin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • A vitamin (RAE):
  • Retinol - A vitamin:

Fehérje

  • Összesen
    16.7 g

Zsír

  • Összesen
    39.4 g
  • Telített zsírsav
    11 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    15 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    11 g
  • Koleszterin
    106 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    1854.3 g
  • Cink
    2 mg
  • Szelén
    33 mg
  • Kálcium
    541 mg
  • Vas
    3 mg
  • Magnézium
    79 mg
  • Foszfor
    549 mg
  • Nátrium
    644 mg
  • Réz
    1 mg
  • Mangán
    1 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    51.7 g
  • Cukor
    1 mg
  • Élelmi rost
    4 mg

VÍZ

  • Összesen
    47.9 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    327 micro
  • B6 vitamin:
    0 mg
  • B12 Vitamin:
    1 micro
  • E vitamin:
    3 mg
  • C vitamin:
    0 mg
  • D vitamin:
    20 micro
  • K vitamin:
    25 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    0 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    0 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    1 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    44 micro
  • Kolin:
    75 mg
  • Retinol - A vitamin:
    313 micro
  • α-karotin
    0 micro
  • β-karotin
    169 micro
  • β-crypt
    2 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    109 micro
Összesen 622 kcal
  • 11% Fehérje
  • 33% Szénhidrát
  • 25% Zsír
  • 31% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Nátrium
  • Foszfor
  • Kálcium
  • Magnézium
  • Szelén

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • E vitamin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • A vitamin (RAE):
  • Retinol - A vitamin:

Fehérje

  • Összesen
    83.4 g

Zsír

  • Összesen
    196.8 g
  • Telített zsírsav
    53 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    77 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    57 g
  • Koleszterin
    530 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    9271.6 g
  • Cink
    12 mg
  • Szelén
    167 mg
  • Kálcium
    2707 mg
  • Vas
    17 mg
  • Magnézium
    397 mg
  • Foszfor
    2745 mg
  • Nátrium
    3218 mg
  • Réz
    3 mg
  • Mangán
    6 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    258.6 g
  • Cukor
    6 mg
  • Élelmi rost
    21 mg

VÍZ

  • Összesen
    239.7 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    1634 micro
  • B6 vitamin:
    1 mg
  • B12 Vitamin:
    3 micro
  • E vitamin:
    14 mg
  • C vitamin:
    1 mg
  • D vitamin:
    100 micro
  • K vitamin:
    126 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    1 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    1 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    6 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    218 micro
  • Kolin:
    375 mg
  • Retinol - A vitamin:
    1563 micro
  • α-karotin
    0 micro
  • β-karotin
    844 micro
  • β-crypt
    10 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    544 micro
Összesen 3115 kcal
  • 11% Fehérje
  • 33% Szénhidrát
  • 25% Zsír
  • 31% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Nátrium
  • Foszfor
  • Kálcium
  • Magnézium
  • Szelén

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • E vitamin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • A vitamin (RAE):
  • Retinol - A vitamin:

Fehérje

  • Összesen
    10.2 g

Zsír

  • Összesen
    24.1 g
  • Telített zsírsav
    6 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    9 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    7 g
  • Koleszterin
    65 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    1136.2 g
  • Cink
    2 mg
  • Szelén
    20 mg
  • Kálcium
    332 mg
  • Vas
    2 mg
  • Magnézium
    49 mg
  • Foszfor
    336 mg
  • Nátrium
    394 mg
  • Réz
    0 mg
  • Mangán
    1 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    31.7 g
  • Cukor
    1 mg
  • Élelmi rost
    3 mg

VÍZ

  • Összesen
    29.4 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    200 micro
  • B6 vitamin:
    0 mg
  • B12 Vitamin:
    0 micro
  • E vitamin:
    2 mg
  • C vitamin:
    0 mg
  • D vitamin:
    12 micro
  • K vitamin:
    15 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    0 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    0 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    1 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    27 micro
  • Kolin:
    46 mg
  • Retinol - A vitamin:
    192 micro
  • α-karotin
    0 micro
  • β-karotin
    103 micro
  • β-crypt
    1 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    67 micro
Összesen 382 kcal

Hozzávalók

Elkészítés

  1. A liszthez adjuk hozzá a sót, és a sütőport, majd keverjük össze. Ezután adjuk hozzá a feldarabolt hideg margarint, majd kezdjük el összemorzsolni.
  2. Amikor már kellően morzsalékos, keverjük hozzá a reszelt füstölt sajtot, majd adjuk hozzá az egész tojást, a tejfölt, és gyors mozdulatokkal gyúrjuk össze a tésztát. (ha szükséges, adjunk hozzá még tejfölt, hogy egy könnyen nyújtható tésztát kapjunk)
  3. Ezután lisztezett felületen nyújtsuk ki kb. 1 cm vastagra a tésztát, majd egy éles késsel rácsozzuk be a tetejét. Ezután egy 4 cm-es pogácsaszaggatóval szúrjuk ki a tésztát, majd a két tenyerünk között sodorjuk meg.
  4. Egy nagyobb tepsit béleljünk ki sütőpapírral, egymástól kicsit távolabb helyezzük rá a pogácsákat, majd kenjük le tojással, és ízlés szerint szórjuk meg szezámmaggal és mákkal. (ízlés szerint köménymaggal is megszórhatjuk)
  5. Helyezzük be előmelegített sütőbe, majd közepesnél kicsit magasabb hőmérsékleten, süssük 20-25 perc alatt szép aranybarnára. A sütőből kivéve a tepsiben hagyjuk kihűlni mielőtt tálalnánk.
  • Sütés hőfoka: 185 °C
  • Sütés módja: hőlégkeveréses
  • Sütés ideje: 25 perc
  • Receptkönyvben: 30
  • Tegnapi nézettség: 3
  • 7 napos nézettség: 7
  • Össznézettség: 3434
  • Feltöltés dátuma: 2022. január 03.

Receptkategóriák

Receptjellemzők

Hozzávalók

Címlapról ajánljuk

További cikkek

Top Receptek

Hagyományos édes fánk

Életem első fánkját még lánykoromban készítettem. Kemény lett és száraz. Ezután évek teltek el és eszembe sem jutott, hogy újra nekiálljak. A kisfiam nagy fánkrajongó. Mondjuk is a ...