Sütőporos daragaluska
cukormentes
laktózmentes
glutént tartalmaz
tejmentes
tojást tartalmaz
NS
adag
Előkészítés
perc
Főzés
perc
Összesen
perc
- 13% Fehérje
- 30% Szénhidrát
- 8% Zsír
Összesen
102
kcal
- 13% Fehérje
- 30% Szénhidrát
- 8% Zsír
Összesen
202
kcal
- 13% Fehérje
- 30% Szénhidrát
- 8% Zsír
-
61.8g tojás78 kcal
-
0g petrezselyem0 kcal
-
2.2g napraforgó olaj20 kcal
-
0g só0 kcal
-
0g bors0 kcal
-
0g sütőpor0 kcal
-
36g búzadara129 kcal
Összesen
227
kcal
- 13% Fehérje
- 30% Szénhidrát
- 8% Zsír
- 50% Víz
TOP ásványi anyagok
-
Foszfor
-
Nátrium
-
Kálcium
-
Magnézium
-
Szelén
TOP vitaminok
-
Kolin:
-
E vitamin:
-
Niacin - B3 vitamin:
-
Riboflavin - B2 vitamin:
-
Lut-zea
Fehérje
-
Összesen 5.1 g
Zsír
-
Összesen 3.5 g
-
Telített zsírsav 1 g
-
Egyszeresen telítetlen zsírsav: 1 g
-
Többszörösen telítetlen zsírsav 1 g
-
Koleszterin 90 mg
Ásványi anyagok
-
Összesen 139.6 g
-
Cink 0 mg
-
Szelén 7 mg
-
Kálcium 16 mg
-
Vas 1 mg
-
Magnézium 10 mg
-
Foszfor 70 mg
-
Nátrium 35 mg
-
Réz 0 mg
-
Mangán 0 mg
Szénhidrátok
-
Összesen 11.8 g
-
Cukor 0 mg
-
Élelmi rost 1 mg
VÍZ
-
Összesen 20.5 g
Vitaminok
-
Összesen 0
-
A vitamin (RAE): 39 micro
-
B6 vitamin: 0 mg
-
B12 Vitamin: 0 micro
-
E vitamin: 1 mg
-
C vitamin: 0 mg
-
D vitamin: 20 micro
-
K vitamin: 0 micro
-
Tiamin - B1 vitamin: 0 mg
-
Riboflavin - B2 vitamin: 0 mg
-
Niacin - B3 vitamin: 1 mg
-
Pantoténsav - B5 vitamin: 0 mg
-
Folsav - B9-vitamin: 23 micro
-
Kolin: 71 mg
-
Retinol - A vitamin: 39 micro
-
α-karotin 0 micro
-
β-karotin 0 micro
-
β-crypt 2 micro
-
Likopin 0 micro
-
Lut-zea 122 micro
Összesen
102
kcal
- 13% Fehérje
- 30% Szénhidrát
- 8% Zsír
- 50% Víz
TOP ásványi anyagok
-
Foszfor
-
Nátrium
-
Kálcium
-
Magnézium
-
Szelén
TOP vitaminok
-
Kolin:
-
E vitamin:
-
Niacin - B3 vitamin:
-
Riboflavin - B2 vitamin:
-
Lut-zea
Fehérje
-
Összesen 10.1 g
Zsír
-
Összesen 6.9 g
-
Telített zsírsav 2 g
-
Egyszeresen telítetlen zsírsav: 3 g
-
Többszörösen telítetlen zsírsav 2 g
-
Koleszterin 180 mg
Ásványi anyagok
-
Összesen 279.2 g
-
Cink 1 mg
-
Szelén 15 mg
-
Kálcium 33 mg
-
Vas 1 mg
-
Magnézium 21 mg
-
Foszfor 139 mg
-
Nátrium 69 mg
-
Réz 0 mg
-
Mangán 0 mg
Szénhidrátok
-
Összesen 23.7 g
-
Cukor 0 mg
-
Élelmi rost 1 mg
VÍZ
-
Összesen 40.9 g
Vitaminok
-
Összesen 0
-
A vitamin (RAE): 77 micro
-
B6 vitamin: 0 mg
-
B12 Vitamin: 0 micro
-
E vitamin: 1 mg
-
C vitamin: 0 mg
-
D vitamin: 40 micro
-
K vitamin: 0 micro
-
Tiamin - B1 vitamin: 0 mg
-
Riboflavin - B2 vitamin: 0 mg
-
Niacin - B3 vitamin: 1 mg
-
Pantoténsav - B5 vitamin: 0 mg
-
Folsav - B9-vitamin: 46 micro
-
Kolin: 142 mg
-
Retinol - A vitamin: 77 micro
-
α-karotin 0 micro
-
β-karotin 0 micro
-
β-crypt 4 micro
-
Likopin 0 micro
-
Lut-zea 243 micro
Összesen
202
kcal
- 13% Fehérje
- 30% Szénhidrát
- 8% Zsír
- 50% Víz
TOP ásványi anyagok
-
Foszfor
-
Nátrium
-
Kálcium
-
Magnézium
-
Szelén
TOP vitaminok
-
Kolin:
-
E vitamin:
-
Niacin - B3 vitamin:
-
Riboflavin - B2 vitamin:
-
Lut-zea
Fehérje
-
Összesen 11.4 g
Zsír
-
Összesen 7.8 g
-
Telített zsírsav 2 g
-
Egyszeresen telítetlen zsírsav: 3 g
-
Többszörösen telítetlen zsírsav 2 g
-
Koleszterin 202 mg
Ásványi anyagok
-
Összesen 313.7 g
-
Cink 1 mg
-
Szelén 17 mg
-
Kálcium 37 mg
-
Vas 1 mg
-
Magnézium 23 mg
-
Foszfor 157 mg
-
Nátrium 78 mg
-
Réz 0 mg
-
Mangán 0 mg
Szénhidrátok
-
Összesen 26.6 g
-
Cukor 0 mg
-
Élelmi rost 1 mg
VÍZ
-
Összesen 46 g
Vitaminok
-
Összesen 0
-
A vitamin (RAE): 87 micro
-
B6 vitamin: 0 mg
-
B12 Vitamin: 0 micro
-
E vitamin: 1 mg
-
C vitamin: 0 mg
-
D vitamin: 45 micro
-
K vitamin: 0 micro
-
Tiamin - B1 vitamin: 0 mg
-
Riboflavin - B2 vitamin: 0 mg
-
Niacin - B3 vitamin: 1 mg
-
Pantoténsav - B5 vitamin: 0 mg
-
Folsav - B9-vitamin: 51 micro
-
Kolin: 160 mg
-
Retinol - A vitamin: 87 micro
-
α-karotin 0 micro
-
β-karotin 0 micro
-
β-crypt 5 micro
-
Likopin 0 micro
-
Lut-zea 274 micro
Összesen
227
kcal
Hozzávalók
-
1 db tojás
-
petrezselyem ízlés szerint
-
0.5 teáskanál napraforgó olaj
-
só ízlés szerint
-
bors ízlés szerint
-
1 csipet sütőpor
-
4 csapott ek búzadara
Elkészítés
- Az egész tojást villával habosra keverjük, majd a többi hozzávalót is belerakjuk, a legvégén a darát. Galuska sűrűségűnek kell lennie.
- 30 percet állni hagyjuk, hogy a dara megdagadhasson, utána nem szabad átkeverni!
- Lobogó sós vízbe szaggatjuk mokkáskanállal, majd a gázt takarékra vesszük, így főzzük 10 percig.
- Elzárjuk alatta a lángot, és a vízben hagyjuk 5 percig.
- Szűrőbe szedjük, ezt a szűrőt az edény fölé tesszük, és egy fedővel lefedjük. Így melegen is marad tálalásig, és tovább is tud puhulni.
- Elkészítettem: 5 alkalommal
- Receptkönyvben: 133
- Tegnapi nézettség: 0
- 7 napos nézettség: 8
- Össznézettség: 12300
- Feltöltés dátuma: 2011. november 25.
Ajánló
Meg ne próbáljuk formázni kis kezünkkel a galuskákat, kis golyókká esetleg, mert akkor kemények lesznek! Egy könnyű zöldséglevesbe vagy egy tartalmas vasárnapi húslevesbe ajánlom levesbetétként.
Receptjellemzők
-
- fogás:
-
- konyha:
-
- nehézség:
-
- elkészítési idő:
-
- szakács elkészítette:
-
- költség egy főre:
-
- mikor:
-
- vegetáriánus:
-
- Speciális étrendek:
NS
17513 recept
Rengeteg féle recept van a neten, szerintem már minden változatot kipróbáltam, mindig kudarccal végződött. Vagy kavics lett belőle vagy elfőtt bárányfelhő. Ezt a verzót a saját káromon tanultam, de megérte, megvan! Egyben maradó, mégis habkönnyű grízgaluska a végeredmény.