r
Nosalty Logó

Sütőben sült vaníliás fánk

cukrot taratalmaz laktózt tartalmaz glutént tartalmaz tejet tartalmaz tojást tartalmaz
anoriann
Sütőben sült vaníliás fánk
adag
Előkészítés
perc
Sütés
perc
Összesen
perc
Sütés hőfoka
180 °C
  • 4% Fehérje
  • 68% Szénhidrát
  • 8% Zsír

Hozzávalók

Fehér máz

Fahéjas "kabát"

Összesen 847 kcal
  • 4% Fehérje
  • 68% Szénhidrát
  • 8% Zsír

Hozzávalók

Fehér máz

Fahéjas "kabát"

Összesen 5079 kcal
  • 4% Fehérje
  • 68% Szénhidrát
  • 8% Zsír

Hozzávalók

Fehér máz

Fahéjas "kabát"

Összesen 341 kcal
  • 4% Fehérje
  • 68% Szénhidrát
  • 8% Zsír
  • 20% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Nátrium
  • Foszfor
  • Kálcium
  • Szelén
  • Magnézium

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • E vitamin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • C vitamin:
  • A vitamin (RAE):

Fehérje

  • Összesen
    8.5 g

Zsír

  • Összesen
    19.7 g
  • Telített zsírsav
    12 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    6 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    1 g
  • Koleszterin
    107 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    730.2 g
  • Cink
    1 mg
  • Szelén
    24 mg
  • Kálcium
    93 mg
  • Vas
    1 mg
  • Magnézium
    20 mg
  • Foszfor
    119 mg
  • Nátrium
    471 mg
  • Réz
    0 mg
  • Mangán
    0 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    162.4 g
  • Cukor
    124 mg
  • Élelmi rost
    1 mg

VÍZ

  • Összesen
    49.3 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    176 micro
  • B6 vitamin:
    0 mg
  • B12 Vitamin:
    0 micro
  • E vitamin:
    1 mg
  • C vitamin:
    0 mg
  • D vitamin:
    14 micro
  • K vitamin:
    2 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    0 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    0 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    1 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    23 micro
  • Kolin:
    63 mg
  • Retinol - A vitamin:
    173 micro
  • α-karotin
    0 micro
  • β-karotin
    34 micro
  • β-crypt
    1 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    90 micro
Összesen 847 kcal
  • 4% Fehérje
  • 68% Szénhidrát
  • 8% Zsír
  • 20% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Nátrium
  • Foszfor
  • Kálcium
  • Szelén
  • Magnézium

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • E vitamin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • C vitamin:
  • A vitamin (RAE):

Fehérje

  • Összesen
    51.1 g

Zsír

  • Összesen
    118.3 g
  • Telített zsírsav
    70 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    34 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    7 g
  • Koleszterin
    642 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    4381 g
  • Cink
    4 mg
  • Szelén
    142 mg
  • Kálcium
    559 mg
  • Vas
    7 mg
  • Magnézium
    121 mg
  • Foszfor
    716 mg
  • Nátrium
    2829 mg
  • Réz
    1 mg
  • Mangán
    2 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    974.6 g
  • Cukor
    744 mg
  • Élelmi rost
    8 mg

VÍZ

  • Összesen
    295.6 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    1056 micro
  • B6 vitamin:
    0 mg
  • B12 Vitamin:
    1 micro
  • E vitamin:
    4 mg
  • C vitamin:
    2 mg
  • D vitamin:
    81 micro
  • K vitamin:
    10 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    0 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    1 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    4 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    139 micro
  • Kolin:
    377 mg
  • Retinol - A vitamin:
    1037 micro
  • α-karotin
    0 micro
  • β-karotin
    204 micro
  • β-crypt
    9 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    541 micro
Összesen 5079 kcal
  • 4% Fehérje
  • 68% Szénhidrát
  • 8% Zsír
  • 20% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Nátrium
  • Foszfor
  • Kálcium
  • Szelén
  • Magnézium

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • E vitamin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • C vitamin:
  • A vitamin (RAE):

Fehérje

  • Összesen
    3.4 g

Zsír

  • Összesen
    7.9 g
  • Telített zsírsav
    5 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    2 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    0 g
  • Koleszterin
    43 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    293.2 g
  • Cink
    0 mg
  • Szelén
    10 mg
  • Kálcium
    37 mg
  • Vas
    0 mg
  • Magnézium
    8 mg
  • Foszfor
    48 mg
  • Nátrium
    189 mg
  • Réz
    0 mg
  • Mangán
    0 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    65.2 g
  • Cukor
    50 mg
  • Élelmi rost
    1 mg

VÍZ

  • Összesen
    19.8 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    71 micro
  • B6 vitamin:
    0 mg
  • B12 Vitamin:
    0 micro
  • E vitamin:
    0 mg
  • C vitamin:
    0 mg
  • D vitamin:
    5 micro
  • K vitamin:
    1 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    0 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    0 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    0 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    9 micro
  • Kolin:
    25 mg
  • Retinol - A vitamin:
    69 micro
  • α-karotin
    0 micro
  • β-karotin
    14 micro
  • β-crypt
    1 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    36 micro
Összesen 341 kcal

Hozzávalók

Hozzávalók

  • 2 bögre finomliszt (a bögrék az angol mértékegység szerinti "cup"-ot jelölik)
  • 1 bögre cukor
  • 1 bögre barna cukor
  • 2 teáskanál sütőpor
  • 1 teáskanál (az eredeti recept szerint tengeri só kell, én sima asztali sót használtam)
  • 180 ml író (én sima tejet használtam, de lehet kefirrel is, illetve 3/4 bögre tej és 3/4 evőkanál ecet keveréke)
  • 2 ek vaj (olvasztott)
  • 1 teáskanál vaníliaaroma

Fehér máz

Fahéjas "kabát"

Elkészítés

Hozzávalók

  1. Előmelegítjük a sütőt ~200°C-ra, és kivajazzuk a sütőformát (muffin sütőforma is megteszi).
  2. Egy nagy tálban keverjük össze a lisztet, a cukrokat, a sütőport és a sót. Keverjük hozzá a tejet, a tojásokat, a vanília aromát és a vajat. Ezeket simára keverjük.
  3. A fánk formákat 3/4-ig töltjük a tésztával, és 8-10 percig sütjük. Hagyjuk kicsit hűlni, mielőtt kivesszük őket a formából.

Fehér máz

  1. Keverjük össze a porcukrot, a tejet és a vanília aromát egy kis tálban.
  2. Mártogassuk meg a fánkok tetejét a cukormázban és hagyjuk lecsurogni, majd megszilárdulni egy tálcán.

Fahéjas "kabát"

  1. Megolvasztjuk a vajat (a 10 dkg csak közelítő érték, annyi vajat érdemes megolvasztani, amennyi a fánkokra elég).
  2. Összekeverjük a cukrot a fahéjjal (itt is ugyanaz a helyzet, mint a vajnál, tetszés szerint lehet a cukor és a fahéj mennyiséget variálni).
  3. A fánkok tetejét először a vajba mártjuk, majd meghempergetjük a fahéjas cukorban.
  • Sütés hőfoka: 180 °C
  • Sütés módja: hőlégkeveréses
  • Sütés ideje: 10 perc
  • Elkészítettem: 1 alkalommal
  • Receptkönyvben: 167
  • Tegnapi nézettség: 0
  • 7 napos nézettség: 3
  • Össznézettség: 19962
  • Feltöltés dátuma: 2014. május 08.

Receptkategóriák

Receptjellemzők

Felhasználó képe
anoriann 5 recept

Megtaláltam a fánk sütő formákat, de a recepteket már nem tudom, hova tettem, így elkezdtem keresgélni az interneten amerikai fánkok után. Az egyik angol oldalon találtam meg ezt a receptet, és annyira megtetszett, hogy másnap el is készítettem. Cukormentes verzióban is csináltam egy adagot (cukor helyett glukonont és xilitet használtam). Igen nagy sikere lett, egy darab se maradt :D

Hozzávalók

Hozzávalók

Fehér máz

Fahéjas "kabát"

Címlapról ajánljuk

További cikkek

Top Receptek

Hagyományos édes fánk

Életem első fánkját még lánykoromban készítettem. Kemény lett és száraz. Ezután évek teltek el és eszembe sem jutott, hogy újra nekiálljak. A kisfiam nagy fánkrajongó. Mondjuk is a ...