r
Nosalty Logó

Sütőben sült sztrapacska sajtos szalonnával

0,0

0 ÉRTÉKELÉS0 HOZZÁSZÓLÁS

Értékelés indításához kérjük lépj be!

Bevált ez a recept?

Kíváncsiak vagyunk a véleményedre!

Értékelési útmutató
5 • Egyszerűen imádom, tökéletes lett!
4 • Másodszorra lett az igazi.
3 • Hát...
2 • Vannak gondok.
1 • Soha többet!
Bejja
Sütőben sült sztrapacska sajtos szalonnával
adag
Idő
perc
Költség
megfizethető
Nehézség
könnyű

Hozzávalók

A sztrapacskához

A feltéthez

1185
Kalória
60.1g
Fehérje
43.7g
Szénhidrátok
83.9g
Zsír
207.1g
Víz
487.6g
Koleszterin
2.6g
Rost
1.7g
Cukor
  • 15% Fehérje
  • 11% Szénhidrát
  • 21% Zsír

A sztrapacskához

A feltéthez

Összesen 1185 kcal
  • 15% Fehérje
  • 11% Szénhidrát
  • 21% Zsír

A sztrapacskához

A feltéthez

Összesen 2370 kcal
  • 15% Fehérje
  • 11% Szénhidrát
  • 21% Zsír

A sztrapacskához

A feltéthez

Összesen 238 kcal
  • 15% Fehérje
  • 11% Szénhidrát
  • 21% Zsír
  • 52% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Nátrium
  • Foszfor
  • Kálcium
  • Szelén
  • Magnézium

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • C vitamin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • E vitamin:
  • B6 vitamin:

Fehérje

  • Összesen
    60.1 g

Zsír

  • Összesen
    83.9 g
  • Telített zsírsav
    24 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    24 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    8 g
  • Koleszterin
    488 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    2321.8 g
  • Cink
    4 mg
  • Szelén
    70 mg
  • Kálcium
    400 mg
  • Vas
    3 mg
  • Magnézium
    62 mg
  • Foszfor
    621 mg
  • Nátrium
    1161 mg
  • Réz
    0 mg
  • Mangán
    0 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    43.7 g
  • Cukor
    2 mg
  • Élelmi rost
    3 mg

Víz

  • Összesen
    207.1 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    323 micro
  • B6 vitamin:
    1 mg
  • B12 Vitamin:
    2 micro
  • E vitamin:
    2 mg
  • C vitamin:
    15 mg
  • D vitamin:
    106 micro
  • K vitamin:
    3 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    0 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    1 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    5 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    75 micro
  • Kolin:
    353 mg
  • Retinol - A vitamin:
    322 micro
  • α-karotin
    0 micro
  • β-karotin
    15 micro
  • β-crypt
    9 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    500 micro
Összesen 1185 kcal
  • 15% Fehérje
  • 11% Szénhidrát
  • 21% Zsír
  • 52% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Nátrium
  • Foszfor
  • Kálcium
  • Szelén
  • Magnézium

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • C vitamin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • E vitamin:
  • B6 vitamin:

Fehérje

  • Összesen
    120.2 g

Zsír

  • Összesen
    167.7 g
  • Telített zsírsav
    48 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    48 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    16 g
  • Koleszterin
    975 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    4643.7 g
  • Cink
    8 mg
  • Szelén
    140 mg
  • Kálcium
    800 mg
  • Vas
    7 mg
  • Magnézium
    124 mg
  • Foszfor
    1242 mg
  • Nátrium
    2321 mg
  • Réz
    1 mg
  • Mangán
    1 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    87.4 g
  • Cukor
    3 mg
  • Élelmi rost
    5 mg

Víz

  • Összesen
    414.2 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    647 micro
  • B6 vitamin:
    1 mg
  • B12 Vitamin:
    4 micro
  • E vitamin:
    3 mg
  • C vitamin:
    30 mg
  • D vitamin:
    212 micro
  • K vitamin:
    6 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    1 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    1 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    11 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    151 micro
  • Kolin:
    706 mg
  • Retinol - A vitamin:
    645 micro
  • α-karotin
    0 micro
  • β-karotin
    31 micro
  • β-crypt
    17 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    1001 micro
Összesen 2370 kcal
  • 15% Fehérje
  • 11% Szénhidrát
  • 21% Zsír
  • 52% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Nátrium
  • Foszfor
  • Kálcium
  • Szelén
  • Magnézium

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • C vitamin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • E vitamin:
  • B6 vitamin:

Fehérje

  • Összesen
    12.1 g

Zsír

  • Összesen
    16.9 g
  • Telített zsírsav
    5 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    5 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    2 g
  • Koleszterin
    98 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    466.7 g
  • Cink
    1 mg
  • Szelén
    14 mg
  • Kálcium
    80 mg
  • Vas
    1 mg
  • Magnézium
    12 mg
  • Foszfor
    125 mg
  • Nátrium
    233 mg
  • Réz
    0 mg
  • Mangán
    0 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    8.8 g
  • Cukor
    0 mg
  • Élelmi rost
    1 mg

Víz

  • Összesen
    41.6 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    65 micro
  • B6 vitamin:
    0 mg
  • B12 Vitamin:
    0 micro
  • E vitamin:
    0 mg
  • C vitamin:
    3 mg
  • D vitamin:
    21 micro
  • K vitamin:
    1 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    0 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    0 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    1 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    15 micro
  • Kolin:
    71 mg
  • Retinol - A vitamin:
    65 micro
  • α-karotin
    0 micro
  • β-karotin
    3 micro
  • β-crypt
    2 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    101 micro
Összesen 238 kcal

Elkészítés

A sztrapacskához

  1. Ha nincs maradék sztrapacskánk, akkor készítsük el a tésztát. A burgonyareszelőn a tüsis résszel lereszeljük a krumplit, a sajtreszelő nem jó, mert hosszú lesz a krumpli szála! Ha nincs ilyen reszelő, akkor össze kell turmixolni a sajtreszelőn lereszelt burgonyát!
  2. A levét kinyomkodjuk, és a többi hozzávalóval tésztát gyúrunk.
  3. Lobogó vízbe galuskaszaggatóval beleszaggatjuk a sztrapacskát. Kb. 10 percig kell főzni.
  4. Leszűrjük, és összeforgatjuk a juhtúróval.
  5. Közben a sütőben megsütjük a kockákra vágott vékony baconszeletkéket.
  6. A sztrapacskánkat megforgatjuk a megsült szalonnában és a zsírjában, majd a tetejét megszórjuk reszelt sajttal.
  7. Visszatoljuk a 200 fokos sütőbe, és 10 perc alatt légkeveréssel pirosra sütjük.
  8. Jégsalátával tálaljuk.

Recept infó

  • Előkészítés ideje: 10 perc
  • Főzés ideje: 10 perc
  • Sütés ideje: 10 perc
  • Sütés hőfoka: 200 °C
  • Sütés módja: hőlégkeveréses
  • Tepsi mérete: 20x25

Maradt egy kisebb mennyiségű sztrapacska-alap, a Férjemnek nem ízlett, gondoltam, bolondítok rajta még kettőt... Végül az Ikrek ették meg mind, annyira ízlett nekik! Nagylányunk vigyáz a vonalaira, Ő meg sem kóstolta, de láttam, rajta, hogy majd megvesz egy falatért. Végül a fiúk megsajnálták, és megkínálták.. de csak óvatosan, tényleg csak kóstolás szinten kapott. :-)) Persze, a saláta megmaradt.. ahhoz kell majd még valamit kreálni - maradékból? :-)

Elmentem a receptkönyvembe

Elmentem a receptkönyvembe

Receptkönyvbe mentéshez kérjük lépj be!
Kinyomtatom
Jegyzetet írok

Jegyzet

Jegyzetíráshoz kérjük lépj be!
Elküldöm e-mailben
Megcsináltam

Bevált ez a recept? Kíváncsiak vagyunk a véleményedre!

Értékelés indításához kérjük lépj be!

Bevált ez a recept?

Kíváncsiak vagyunk a véleményedre!

Értékelési útmutató
5 • Egyszerűen imádom, tökéletes lett!
4 • Másodszorra lett az igazi.
3 • Hát...
2 • Vannak gondok.
1 • Soha többet!

Hozzászólások (0)

További receptek

Címlapról ajánljuk

Top Receptek

Zsidótojás

A zsidótojás egy hagyományos kóser étel, ami feltételezhetően Lengyelországból érkezett hazánkba, ezért lengyel tojás néven is ismert. Hagyományosan libazsírral készült, ami mellé ...

Olasz tejbegríztorta (Migliaccio)

Olaszország Campania régiójában és Nápoly környékén elterjedt, farsangi édesség ez, amelynek alapját citrushéjjal ízesített tejbegríz adja. A kisült végeredmény olyan krémes, hogy ...

Hoppá!

Recept beküldéséhez be kell jelentkezned!