Sütőben sült fahéjas fánk
cukrot taratalmaz
laktózt tartalmaz
glutént tartalmaz
tejet tartalmaz
tojást tartalmaz
Nosalty
adag
Előkészítés
perc
Sütés
perc
Összesen
perc
Sütés hőfoka
175 °C
- 6% Fehérje
- 60% Szénhidrát
- 20% Zsír
A tésztához
-
42g finomliszt152 kcal
-
17g cukor65 kcal
-
0g só0 kcal
-
0g sütőpor0 kcal
-
9g tojás12 kcal
-
17g vaj120 kcal
-
42g tej23 kcal
A tetejére
Összesen
497
kcal
- 6% Fehérje
- 60% Szénhidrát
- 20% Zsír
- 14% Víz
TOP ásványi anyagok
-
Foszfor
-
Kálcium
-
Nátrium
-
Szelén
-
Magnézium
TOP vitaminok
-
Kolin:
-
E vitamin:
-
Niacin - B3 vitamin:
-
A vitamin (RAE):
-
Retinol - A vitamin:
Fehérje
-
Összesen 6.8 g
Zsír
-
Összesen 22.3 g
-
Telített zsírsav 13 g
-
Egyszeresen telítetlen zsírsav: 6 g
-
Többszörösen telítetlen zsírsav 1 g
-
Koleszterin 84 mg
Ásványi anyagok
-
Összesen 196.9 g
-
Cink 0 mg
-
Szelén 17 mg
-
Kálcium 65 mg
-
Vas 1 mg
-
Magnézium 11 mg
-
Foszfor 67 mg
-
Nátrium 36 mg
-
Réz 0 mg
-
Mangán 0 mg
Szénhidrátok
-
Összesen 66.9 g
-
Cukor 35 mg
-
Élelmi rost 1 mg
VÍZ
-
Összesen 15.2 g
Vitaminok
-
Összesen 0
-
A vitamin (RAE): 184 micro
-
B6 vitamin: 0 mg
-
B12 Vitamin: 0 micro
-
E vitamin: 1 mg
-
C vitamin: 0 mg
-
D vitamin: 7 micro
-
K vitamin: 2 micro
-
Tiamin - B1 vitamin: 0 mg
-
Riboflavin - B2 vitamin: 0 mg
-
Niacin - B3 vitamin: 1 mg
-
Pantoténsav - B5 vitamin: 0 mg
-
Folsav - B9-vitamin: 15 micro
-
Kolin: 33 mg
-
Retinol - A vitamin: 181 micro
-
α-karotin 0 micro
-
β-karotin 40 micro
-
β-crypt 1 micro
-
Likopin 0 micro
-
Lut-zea 48 micro
Összesen
497
kcal
- 6% Fehérje
- 60% Szénhidrát
- 20% Zsír
- 14% Víz
TOP ásványi anyagok
-
Foszfor
-
Kálcium
-
Nátrium
-
Szelén
-
Magnézium
TOP vitaminok
-
Kolin:
-
E vitamin:
-
Niacin - B3 vitamin:
-
A vitamin (RAE):
-
Retinol - A vitamin:
Fehérje
-
Összesen 40.7 g
Zsír
-
Összesen 133.7 g
-
Telített zsírsav 80 g
-
Egyszeresen telítetlen zsírsav: 37 g
-
Többszörösen telítetlen zsírsav 6 g
-
Koleszterin 503 mg
Ásványi anyagok
-
Összesen 1181.4 g
-
Cink 3 mg
-
Szelén 102 mg
-
Kálcium 388 mg
-
Vas 4 mg
-
Magnézium 64 mg
-
Foszfor 402 mg
-
Nátrium 217 mg
-
Réz 0 mg
-
Mangán 2 mg
Szénhidrátok
-
Összesen 401.2 g
-
Cukor 211 mg
-
Élelmi rost 7 mg
VÍZ
-
Összesen 91 g
Vitaminok
-
Összesen 0
-
A vitamin (RAE): 1103 micro
-
B6 vitamin: 0 mg
-
B12 Vitamin: 1 micro
-
E vitamin: 4 mg
-
C vitamin: 0 mg
-
D vitamin: 40 micro
-
K vitamin: 11 micro
-
Tiamin - B1 vitamin: 0 mg
-
Riboflavin - B2 vitamin: 0 mg
-
Niacin - B3 vitamin: 3 mg
-
Pantoténsav - B5 vitamin: 0 mg
-
Folsav - B9-vitamin: 92 micro
-
Kolin: 196 mg
-
Retinol - A vitamin: 1084 micro
-
α-karotin 0 micro
-
β-karotin 237 micro
-
β-crypt 4 micro
-
Likopin 0 micro
-
Lut-zea 288 micro
Összesen
2969
kcal
- 6% Fehérje
- 60% Szénhidrát
- 20% Zsír
- 14% Víz
TOP ásványi anyagok
-
Foszfor
-
Kálcium
-
Nátrium
-
Szelén
-
Magnézium
TOP vitaminok
-
Kolin:
-
E vitamin:
-
Niacin - B3 vitamin:
-
A vitamin (RAE):
-
Retinol - A vitamin:
Fehérje
-
Összesen 4.5 g
Zsír
-
Összesen 14.8 g
-
Telített zsírsav 9 g
-
Egyszeresen telítetlen zsírsav: 4 g
-
Többszörösen telítetlen zsírsav 1 g
-
Koleszterin 56 mg
Ásványi anyagok
-
Összesen 130.5 g
-
Cink 0 mg
-
Szelén 11 mg
-
Kálcium 43 mg
-
Vas 0 mg
-
Magnézium 7 mg
-
Foszfor 44 mg
-
Nátrium 24 mg
-
Réz 0 mg
-
Mangán 0 mg
Szénhidrátok
-
Összesen 44.3 g
-
Cukor 23 mg
-
Élelmi rost 1 mg
VÍZ
-
Összesen 10 g
Vitaminok
-
Összesen 0
-
A vitamin (RAE): 122 micro
-
B6 vitamin: 0 mg
-
B12 Vitamin: 0 micro
-
E vitamin: 0 mg
-
C vitamin: 0 mg
-
D vitamin: 4 micro
-
K vitamin: 1 micro
-
Tiamin - B1 vitamin: 0 mg
-
Riboflavin - B2 vitamin: 0 mg
-
Niacin - B3 vitamin: 0 mg
-
Pantoténsav - B5 vitamin: 0 mg
-
Folsav - B9-vitamin: 10 micro
-
Kolin: 22 mg
-
Retinol - A vitamin: 120 micro
-
α-karotin 0 micro
-
β-karotin 26 micro
-
β-crypt 0 micro
-
Likopin 0 micro
-
Lut-zea 32 micro
Összesen
329
kcal
Hozzávalók
Elkészítés
A tésztához
- A lisztet egy tálba öntjük. Hozzáadjuk a cukrot, egy csipet sót és a sütőport.
- Beleütünk egy tojást, hozzáadjuk az olvasztott vajat és a tejet.
- Csomómentesre keverjük a tésztát, majd habzsákba töltjük.
- A fánkforma mélyedéseit félig megtöltjük a tésztával, majd 175 fokra előmelegített sütőben 14-16 perc alatt aranybarnára sütjük.
A tetejére
- Ha elkészült, kivesszük és hagyjuk langyosra hűlni, majd ezután az egyik oldalukat megforgatjuk olvasztott vajban és fahéjas cukorban.
- Sütés hőfoka: 175 °C
- Sütés módja: alul-felül sütés
- Sütés ideje: 15 perc
- Elkészítettem: 1 alkalommal
- Receptkönyvben: 618
- Tegnapi nézettség: 2
- 7 napos nézettség: 37
- Össznézettség: 84017
- Feltöltés dátuma: 2016. január 30.
Receptjellemzők
-
- fogás:
-
- konyha:
-
- nehézség:
-
- elkészítési idő:
-
- szakács elkészítette:
-
- vegetáriánus:
-
- alkalom:
Nosalty
1509 recept
Spórold meg az olajszagot, és készíts sütőben sült fánkokat fél óra alatt!