r
Nosalty Logó

Sütinyúl-torta

cukrot taratalmaz laktózt tartalmaz glutént tartalmaz tejet tartalmaz tojást tartalmaz
Nemes-Pádár Csilla
Sütinyúl-torta
adag
Előkészítés
perc
Sütés
perc
Összesen
perc
Sütés hőfoka
180 °C
  • 7% Fehérje
  • 45% Szénhidrát
  • 23% Zsír

piskóta

mézeskalács

máz

piskótakrém

dekoráció

Összesen 780 kcal
  • 7% Fehérje
  • 45% Szénhidrát
  • 23% Zsír

piskóta

mézeskalács

máz

piskótakrém

dekoráció

Összesen 6220 kcal
  • 7% Fehérje
  • 45% Szénhidrát
  • 23% Zsír

piskóta

mézeskalács

máz

piskótakrém

dekoráció

Összesen 333 kcal
  • 7% Fehérje
  • 45% Szénhidrát
  • 23% Zsír
  • 26% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Foszfor
  • Nátrium
  • Kálcium
  • Szelén
  • Magnézium

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • E vitamin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • A vitamin (RAE):
  • Retinol - A vitamin:

Fehérje

  • Összesen
    13 g

Zsír

  • Összesen
    43.4 g
  • Telített zsírsav
    19 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    14 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    9 g
  • Koleszterin
    186 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    915.3 g
  • Cink
    1 mg
  • Szelén
    33 mg
  • Kálcium
    202 mg
  • Vas
    2 mg
  • Magnézium
    20 mg
  • Foszfor
    376 mg
  • Nátrium
    280 mg
  • Réz
    0 mg
  • Mangán
    0 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    85.2 g
  • Cukor
    44 mg
  • Élelmi rost
    2 mg

VÍZ

  • Összesen
    49.6 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    333 micro
  • B6 vitamin:
    0 mg
  • B12 Vitamin:
    0 micro
  • E vitamin:
    3 mg
  • C vitamin:
    0 mg
  • D vitamin:
    40 micro
  • K vitamin:
    29 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    0 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    0 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    1 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    37 micro
  • Kolin:
    154 mg
  • Retinol - A vitamin:
    317 micro
  • α-karotin
    1 micro
  • β-karotin
    193 micro
  • β-crypt
    5 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    249 micro
Összesen 780 kcal
  • 7% Fehérje
  • 45% Szénhidrát
  • 23% Zsír
  • 26% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Foszfor
  • Nátrium
  • Kálcium
  • Szelén
  • Magnézium

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • E vitamin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • A vitamin (RAE):
  • Retinol - A vitamin:

Fehérje

  • Összesen
    104.1 g

Zsír

  • Összesen
    346.8 g
  • Telített zsírsav
    149 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    113 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    70 g
  • Koleszterin
    1485 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    7322.7 g
  • Cink
    8 mg
  • Szelén
    261 mg
  • Kálcium
    1619 mg
  • Vas
    14 mg
  • Magnézium
    163 mg
  • Foszfor
    3012 mg
  • Nátrium
    2241 mg
  • Réz
    1 mg
  • Mangán
    3 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    681.4 g
  • Cukor
    354 mg
  • Élelmi rost
    14 mg

VÍZ

  • Összesen
    396.9 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    2666 micro
  • B6 vitamin:
    1 mg
  • B12 Vitamin:
    4 micro
  • E vitamin:
    27 mg
  • C vitamin:
    1 mg
  • D vitamin:
    321 micro
  • K vitamin:
    235 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    1 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    2 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    5 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    296 micro
  • Kolin:
    1236 mg
  • Retinol - A vitamin:
    2536 micro
  • α-karotin
    8 micro
  • β-karotin
    1543 micro
  • β-crypt
    37 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    1993 micro
Összesen 6220 kcal
  • 7% Fehérje
  • 45% Szénhidrát
  • 23% Zsír
  • 26% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Foszfor
  • Nátrium
  • Kálcium
  • Szelén
  • Magnézium

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • E vitamin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • A vitamin (RAE):
  • Retinol - A vitamin:

Fehérje

  • Összesen
    5.6 g

Zsír

  • Összesen
    18.6 g
  • Telített zsírsav
    8 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    6 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    4 g
  • Koleszterin
    80 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    392.9 g
  • Cink
    0 mg
  • Szelén
    14 mg
  • Kálcium
    87 mg
  • Vas
    1 mg
  • Magnézium
    9 mg
  • Foszfor
    162 mg
  • Nátrium
    120 mg
  • Réz
    0 mg
  • Mangán
    0 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    36.6 g
  • Cukor
    19 mg
  • Élelmi rost
    1 mg

VÍZ

  • Összesen
    21.3 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    143 micro
  • B6 vitamin:
    0 mg
  • B12 Vitamin:
    0 micro
  • E vitamin:
    1 mg
  • C vitamin:
    0 mg
  • D vitamin:
    17 micro
  • K vitamin:
    13 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    0 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    0 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    0 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    16 micro
  • Kolin:
    66 mg
  • Retinol - A vitamin:
    136 micro
  • α-karotin
    0 micro
  • β-karotin
    83 micro
  • β-crypt
    2 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    107 micro
Összesen 333 kcal

Hozzávalók

piskóta

mézeskalács

máz

piskótakrém

dekoráció

Elkészítés

piskóta

  1. A piskótatortához 6 db tojásfehérjét 6 evőkanál kristálycukorral kemény habbá verjük. Ezután hozzáadjuk a 6 db tojássárgáját és fél csomag sütőport. Habverővel alacsony fokozaton ezeket összedolgozzuk, majd hozzákanalazunk 6 evőkanál süteménylisztet.
  2. A piskótatésztát sütőpapírral bélelt tortaformába öntjük, és kisütjük.

mézeskalács

  1. Ameddig a torta sül, elkészítjük a mézeskalácsot. 25 dkg margarinhoz hozzáadjunk 10 dkg porcukrot, 1 evőkanál mézet, 1 egész tojást és 1 tojás sárgáját, 1 csomag mézeskalácsos sütőport, 1 mokkáskanál kakaóport és 30-35 dkg lisztet. A mennyiség függ attól, hogy mekkorák voltak a felhasznált tojások. A lényeg, hogy linzertésztaszerű tésztát kapjunk. A tésztát kinyújtjuk, és kiszaggatjuk a szükséges formákat (nyuszi, kosár, tojás), és megsütjük azokat.
  2. A tortalapot és a mézeskalácsokat kihűtjük.

máz

  1. A mézeskalácsok díszítéséhez 1 tojásfehérjét gőz felett 15 dkg porcukorral sűrű, tejfölszerű mázzá verünk. A mázzal fantáziánk szerint díszítjük a kalácsokat, majd hagyjuk megdermedni.

piskótakrém

  1. A tortalapra elkészítjük a krémet. 1 doboz cukrászhabot 1 csomag habfixálóval felverünk, majd a tortalapra halmozzuk.

dekoráció

  1. A torta tetejére ételfestékkel színezett kókuszreszeléket szórunk (nejlon zacskóba kókuszreszeléket szórunk, öntünk rá pár csepp ételfestéket, és jól összerázzuk), majd színes tojásdrazséval és a kidíszített mézeskalácsokkal díszítjük.
  • Sütés hőfoka: 180 °C
  • Sütés ideje: 20 perc
  • Elkészítettem: 3 alkalommal
  • Receptkönyvben: 7
  • Tegnapi nézettség: 0
  • 7 napos nézettség: 0
  • Össznézettség: 1221
  • Feltöltés dátuma: 2018. március 12.

Receptkategóriák

Receptjellemzők

Sütinyúl-torta
Nemes-Pádár Csilla 48 recept

Mutatós sütemény, amely az ünnepi asztal dísze lesz.

Hozzávalók

piskóta

mézeskalács

máz

piskótakrém

dekoráció

Címlapról ajánljuk

Ismerd meg a bottargát, és azt is elmondjuk, hogy használd...

A bottarga egy különleges gasztronómiai alapanyag, amelyet gyakran neveznek a "tenger aranyának". Azok számára, akik még nem találkoztak vele, a bottarga nem más, mint sózott és szárított halikra, amely különleges ízvilágával azonnal magával ragadja az ínyenceket. Ezt a mediterrán kincset évezredek óta fogyasztják, és ma is nagy becsben tartják a kulináris világban.

Hering András

További cikkek

Top Receptek

Hagyományos édes fánk

Életem első fánkját még lánykoromban készítettem. Kemény lett és száraz. Ezután évek teltek el és eszembe sem jutott, hogy újra nekiálljak. A kisfiam nagy fánkrajongó. Mondjuk is a ...