r
Nosalty Logó

Sütinyalóka ahogy Fahejja készíti

cukrot taratalmaz laktózt tartalmaz glutént tartalmaz tejet tartalmaz tojást tartalmaz
NS
Sütinyalóka ahogy Fahejja készíti
adag
Előkészítés
perc
Sütés
perc
Összesen
perc
Sütés hőfoka
180 °C
  • 6% Fehérje
  • 57% Szénhidrát
  • 13% Zsír
Összesen 609 kcal
  • 6% Fehérje
  • 57% Szénhidrát
  • 13% Zsír
Összesen 2438 kcal
  • 6% Fehérje
  • 57% Szénhidrát
  • 13% Zsír
Összesen 364 kcal
  • 6% Fehérje
  • 57% Szénhidrát
  • 13% Zsír
  • 24% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Foszfor
  • Kálcium
  • Szelén
  • Nátrium
  • Magnézium

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • E vitamin:
  • C vitamin:
  • A vitamin (RAE):

Fehérje

  • Összesen
    10 g

Zsír

  • Összesen
    21.9 g
  • Telített zsírsav
    12 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    6 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    1 g
  • Koleszterin
    100 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    259.3 g
  • Cink
    1 mg
  • Szelén
    30 mg
  • Kálcium
    48 mg
  • Vas
    1 mg
  • Magnézium
    21 mg
  • Foszfor
    128 mg
  • Nátrium
    29 mg
  • Réz
    0 mg
  • Mangán
    1 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    93.5 g
  • Cukor
    36 mg
  • Élelmi rost
    2 mg

VÍZ

  • Összesen
    39.5 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    179 micro
  • B6 vitamin:
    0 mg
  • B12 Vitamin:
    0 micro
  • E vitamin:
    1 mg
  • C vitamin:
    0 mg
  • D vitamin:
    10 micro
  • K vitamin:
    2 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    0 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    0 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    1 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    27 micro
  • Kolin:
    52 mg
  • Retinol - A vitamin:
    175 micro
  • α-karotin
    0 micro
  • β-karotin
    36 micro
  • β-crypt
    1 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    75 micro
Összesen 609 kcal
  • 6% Fehérje
  • 57% Szénhidrát
  • 13% Zsír
  • 24% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Foszfor
  • Kálcium
  • Szelén
  • Nátrium
  • Magnézium

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • E vitamin:
  • C vitamin:
  • A vitamin (RAE):

Fehérje

  • Összesen
    40.1 g

Zsír

  • Összesen
    87.7 g
  • Telített zsírsav
    50 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    24 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    5 g
  • Koleszterin
    400 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    1037.1 g
  • Cink
    3 mg
  • Szelén
    122 mg
  • Kálcium
    193 mg
  • Vas
    5 mg
  • Magnézium
    83 mg
  • Foszfor
    514 mg
  • Nátrium
    115 mg
  • Réz
    1 mg
  • Mangán
    2 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    373.9 g
  • Cukor
    144 mg
  • Élelmi rost
    8 mg

VÍZ

  • Összesen
    157.8 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    714 micro
  • B6 vitamin:
    0 mg
  • B12 Vitamin:
    1 micro
  • E vitamin:
    3 mg
  • C vitamin:
    1 mg
  • D vitamin:
    40 micro
  • K vitamin:
    8 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    0 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    1 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    4 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    109 micro
  • Kolin:
    207 mg
  • Retinol - A vitamin:
    702 micro
  • α-karotin
    0 micro
  • β-karotin
    144 micro
  • β-crypt
    5 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    301 micro
Összesen 2438 kcal
  • 6% Fehérje
  • 57% Szénhidrát
  • 13% Zsír
  • 24% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Foszfor
  • Kálcium
  • Szelén
  • Nátrium
  • Magnézium

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • E vitamin:
  • C vitamin:
  • A vitamin (RAE):

Fehérje

  • Összesen
    6 g

Zsír

  • Összesen
    13.1 g
  • Telített zsírsav
    7 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    4 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    1 g
  • Koleszterin
    60 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    154.8 g
  • Cink
    0 mg
  • Szelén
    18 mg
  • Kálcium
    29 mg
  • Vas
    1 mg
  • Magnézium
    12 mg
  • Foszfor
    77 mg
  • Nátrium
    17 mg
  • Réz
    0 mg
  • Mangán
    0 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    55.8 g
  • Cukor
    22 mg
  • Élelmi rost
    1 mg

VÍZ

  • Összesen
    23.6 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    107 micro
  • B6 vitamin:
    0 mg
  • B12 Vitamin:
    0 micro
  • E vitamin:
    0 mg
  • C vitamin:
    0 mg
  • D vitamin:
    6 micro
  • K vitamin:
    1 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    0 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    0 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    1 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    16 micro
  • Kolin:
    31 mg
  • Retinol - A vitamin:
    105 micro
  • α-karotin
    0 micro
  • β-karotin
    21 micro
  • β-crypt
    1 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    45 micro
Összesen 364 kcal

Hozzávalók

Elkészítés

  1. A hozzávalókat (egyelőre a színezékek kivételével) összedolgozzuk, majd ha összeállt a tészta, legalább fél órára hűtőbe rakjuk pihenni.
  2. A tésztát négyfelé vesszük, az egyik negyedet natúron hagyjuk, a másik háromba különböző színű ételfestékeket gyúrunk. (Egy kis pihentetés ezután is ajánlott.)
  3. Két-három, különböző színű tésztából lecsippentünk egy-egy kisebb golyó méretűt, és vékonyra sodorgatjuk (mint a gyurmakígyót az oviban :) ), majd összecsavarjuk őket, végül az immár többszínű csíkot csigaként feltekerjük, a végét fogpiszkálóval rögzítjük.
  4. A kész nyalókaformákat sütőpapírral bélelt tepsibe helyezzük, és 180 °C-ra előmelegített sütőben kb. 15 perc alatt készre sütjük. Jó étvágyat!
  • Sütés hőfoka: 180 °C
  • Sütés módja: hőlégkeveréses
  • Sütés ideje: 15 perc
  • Elkészítettem: 1 alkalommal
  • Receptkönyvben: 122
  • Tegnapi nézettség: 1
  • 7 napos nézettség: 6
  • Össznézettség: 17781
  • Feltöltés dátuma: 2013. május 06.

Ajánló

Szülinapi zsúrok, Halloween partyk, szilveszteri bulik remek kelléke lehet.

Receptkategóriák

Receptjellemzők

Napról napra egyre nagyobb idegenkedéssel szemléltem az utóbbi időben egyre népszerűbb sütinyalóka, vagy vonzóbb, „nagyonamerikai” nevén pop cape térhódításait a gasztronómiában. Kövezzetek meg, de én nem sok értelmét látom. Ennek az édességnek egyfajta paródiájaként készült ez a süti. Nagyjából egy éve csináltunk hasonlót a barátnőimmel egy borús délutánon, amikor poénból gyurmázni támadt kedvünk (akkor rengetegféle vicces figura került ki kezeink alól, nem nyalókaformák). Bár akkor egy sós süti tésztájához csurgattunk színezéket. Azon tészta arányainak alapján készült el az enyém is. Persze tudom, hogy spanyolviaszt találtam fel, hiszen egészen biztos vagyok benne, hogy készült már ilyesmi. De azért egy kicsit tartottam tőle, mert eddig csak muffin tésztát alkottam magamtól. De az eredmény számomra kielégítőnek találtatott. Bár azt hozzá kell tennem, hogy rengeteget pepecseltem minden egyes nyalókával, de véleményem szerint megérte, mert igazán mutatósak. Remélem, nektek is ízlik majd :)

Hozzávalók

Címlapról ajánljuk

További cikkek

Top Receptek

Hagyományos édes fánk

Életem első fánkját még lánykoromban készítettem. Kemény lett és száraz. Ezután évek teltek el és eszembe sem jutott, hogy újra nekiálljak. A kisfiam nagy fánkrajongó. Mondjuk is a ...