r
Nosalty Logó

Surimis leveles minizsemlék

cukormentes laktózt tartalmaz glutént tartalmaz tejet tartalmaz tojásmentes
kicsivik
Surimis leveles minizsemlék
adag
Előkészítés
perc
Sütés
perc
Összesen
perc
Sütés hőfoka
220 °C
  • 11% Fehérje
  • 17% Szénhidrát
  • 15% Zsír
Összesen 450 kcal
  • 11% Fehérje
  • 17% Szénhidrát
  • 15% Zsír
Összesen 1799 kcal
  • 11% Fehérje
  • 17% Szénhidrát
  • 15% Zsír
Összesen 210 kcal
  • 11% Fehérje
  • 17% Szénhidrát
  • 15% Zsír
  • 58% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Nátrium
  • Foszfor
  • Kálcium
  • Magnézium
  • Szelén

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • C vitamin:
  • E vitamin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • A vitamin (RAE):

Fehérje

  • Összesen
    21.1 g

Zsír

  • Összesen
    26.9 g
  • Telített zsírsav
    14 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    4 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    1 g
  • Koleszterin
    61 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    1012.1 g
  • Cink
    1 mg
  • Szelén
    20 mg
  • Kálcium
    256 mg
  • Vas
    0 mg
  • Magnézium
    37 mg
  • Foszfor
    288 mg
  • Nátrium
    410 mg
  • Réz
    0 mg
  • Mangán
    0 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    30.6 g
  • Cukor
    2 mg
  • Élelmi rost
    2 mg

VÍZ

  • Összesen
    107.1 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    131 micro
  • B6 vitamin:
    0 mg
  • B12 Vitamin:
    1 micro
  • E vitamin:
    0 mg
  • C vitamin:
    1 mg
  • D vitamin:
    8 micro
  • K vitamin:
    9 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    0 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    0 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    0 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    11 micro
  • Kolin:
    9 mg
  • Retinol - A vitamin:
    127 micro
  • α-karotin
    5 micro
  • β-karotin
    33 micro
  • β-crypt
    13 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    11 micro
Összesen 450 kcal
  • 11% Fehérje
  • 17% Szénhidrát
  • 15% Zsír
  • 58% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Nátrium
  • Foszfor
  • Kálcium
  • Magnézium
  • Szelén

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • C vitamin:
  • E vitamin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • A vitamin (RAE):

Fehérje

  • Összesen
    84.4 g

Zsír

  • Összesen
    107.6 g
  • Telített zsírsav
    56 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    14 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    2 g
  • Koleszterin
    245 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    4048.3 g
  • Cink
    5 mg
  • Szelén
    79 mg
  • Kálcium
    1024 mg
  • Vas
    2 mg
  • Magnézium
    147 mg
  • Foszfor
    1151 mg
  • Nátrium
    1641 mg
  • Réz
    0 mg
  • Mangán
    0 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    122.3 g
  • Cukor
    7 mg
  • Élelmi rost
    7 mg

VÍZ

  • Összesen
    428.4 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    522 micro
  • B6 vitamin:
    0 mg
  • B12 Vitamin:
    5 micro
  • E vitamin:
    2 mg
  • C vitamin:
    5 mg
  • D vitamin:
    32 micro
  • K vitamin:
    36 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    0 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    0 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    1 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    45 micro
  • Kolin:
    35 mg
  • Retinol - A vitamin:
    510 micro
  • α-karotin
    21 micro
  • β-karotin
    131 micro
  • β-crypt
    50 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    45 micro
Összesen 1799 kcal
  • 11% Fehérje
  • 17% Szénhidrát
  • 15% Zsír
  • 58% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Nátrium
  • Foszfor
  • Kálcium
  • Magnézium
  • Szelén

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • C vitamin:
  • E vitamin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • A vitamin (RAE):

Fehérje

  • Összesen
    9.9 g

Zsír

  • Összesen
    12.6 g
  • Telített zsírsav
    7 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    2 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    0 g
  • Koleszterin
    29 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    473.5 g
  • Cink
    1 mg
  • Szelén
    9 mg
  • Kálcium
    120 mg
  • Vas
    0 mg
  • Magnézium
    17 mg
  • Foszfor
    135 mg
  • Nátrium
    192 mg
  • Réz
    0 mg
  • Mangán
    0 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    14.3 g
  • Cukor
    1 mg
  • Élelmi rost
    1 mg

VÍZ

  • Összesen
    50.1 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    61 micro
  • B6 vitamin:
    0 mg
  • B12 Vitamin:
    1 micro
  • E vitamin:
    0 mg
  • C vitamin:
    1 mg
  • D vitamin:
    4 micro
  • K vitamin:
    4 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    0 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    0 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    0 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    5 micro
  • Kolin:
    4 mg
  • Retinol - A vitamin:
    60 micro
  • α-karotin
    2 micro
  • β-karotin
    15 micro
  • β-crypt
    6 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    5 micro
Összesen 210 kcal

Hozzávalók

Elkészítés

  1. Kitekerjük a leveles tésztát és 10 percet pihentetjük szobahőmérsékleten, ezalatt a sütő is bemelegszik.
  2. Egy 7-8 cm átmérőjű, vékony szájú pohárral köröket szaggatunk a tésztából.
  3. Egy nagy gáztepsi aljára sütőpapírt terítünk, és rásorakoztatjuk a korongokat, de hagyhatjuk őket az eredeti papíron is, ahogy én is tettem.
  4. Betoljuk a sütőbe, 8 perc elteltével kivesszük, és félbevágjuk a zsemlécskéket, mindegyik közepére egy szelet sajtot, annak tetejére pedig egy fél surimit fektetünk, majd kalapjukat a helyére téve visszatoljuk még a sütőbe, amíg szép pirosra nem sülnek.
  5. Uborkával, zöldségekkel, különféle mártogatóssokkal tálalhatjuk.
  • Sütés hőfoka: 220 °C
  • Sütés módja: alul-felül sütés
  • Sütés ideje: 15 perc
  • Receptkönyvben: 21
  • Tegnapi nézettség: 0
  • 7 napos nézettség: 0
  • Össznézettség: 5681
  • Feltöltés dátuma: 2011. augusztus 17.

Receptkategóriák

Receptjellemzők

Felhasználó képe
kicsivik 42 recept

Féláron volt a surimi, és ezt a rákolló formájút különösen szeretem. A gombamódra szaporódó látványpékségek körül terjengő frissen sült vajas tészta illatától pedig mindig nagyokat nyelek - így kezdődött hát. A maradék tészta édes tölteléket kapott. Az itt-ott sérült őszbarackokat nagyobb darabokra felkockáztam, darált dióbélhez adtam kristálycukrot, vaníliáscukrot, pici reszelt citromhéjat, a levéből is pár cseppet és ebben megforgatott a barackszeleteket, hogy a lédús barack ne áztassa el a tésztát.

Hozzávalók

Címlapról ajánljuk

Ismerd meg a bottargát, és azt is elmondjuk, hogy használd...

A bottarga egy különleges gasztronómiai alapanyag, amelyet gyakran neveznek a "tenger aranyának". Azok számára, akik még nem találkoztak vele, a bottarga nem más, mint sózott és szárított halikra, amely különleges ízvilágával azonnal magával ragadja az ínyenceket. Ezt a mediterrán kincset évezredek óta fogyasztják, és ma is nagy becsben tartják a kulináris világban.

Hering András

További cikkek

Top Receptek

Hagyományos édes fánk

Életem első fánkját még lánykoromban készítettem. Kemény lett és száraz. Ezután évek teltek el és eszembe sem jutott, hogy újra nekiálljak. A kisfiam nagy fánkrajongó. Mondjuk is a ...