r
Nosalty Logó

Sültpaprika-krémleves timu konyhájából

cukormentes laktózt tartalmaz gluténmentes tejet tartalmaz tojásmentes
timu
Sültpaprika-krémleves timu konyhájából
adag
Előkészítés
perc
Főzés
perc
Sütés
perc
Összesen
perc
Sütés hőfoka
200 °C
  • 2% Fehérje
  • 6% Szénhidrát
  • 7% Zsír
Összesen 321 kcal
  • 2% Fehérje
  • 6% Szénhidrát
  • 7% Zsír
Összesen 642 kcal
  • 2% Fehérje
  • 6% Szénhidrát
  • 7% Zsír
Összesen 51 kcal
  • 2% Fehérje
  • 6% Szénhidrát
  • 7% Zsír
  • 85% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Nátrium
  • Foszfor
  • Kálcium
  • Magnézium
  • Szelén

TOP vitaminok

  • C vitamin:
  • Kolin:
  • E vitamin:
  • β-karotin
  • Niacin - B3 vitamin:

Fehérje

  • Összesen
    5.6 g

Zsír

  • Összesen
    24.1 g
  • Telített zsírsav
    9 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    9 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    5 g
  • Koleszterin
    35 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    1982.3 g
  • Cink
    1 mg
  • Szelén
    4 mg
  • Kálcium
    131 mg
  • Vas
    1 mg
  • Magnézium
    38 mg
  • Foszfor
    160 mg
  • Nátrium
    1646 mg
  • Réz
    0 mg
  • Mangán
    0 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    19.7 g
  • Cukor
    14 mg
  • Élelmi rost
    5 mg

VÍZ

  • Összesen
    281.4 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    419 micro
  • B6 vitamin:
    1 mg
  • B12 Vitamin:
    0 micro
  • E vitamin:
    8 mg
  • C vitamin:
    265 mg
  • D vitamin:
    2 micro
  • K vitamin:
    12 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    0 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    0 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    2 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    102 micro
  • Kolin:
    32 mg
  • Retinol - A vitamin:
    95 micro
  • α-karotin
    41 micro
  • β-karotin
    3352 micro
  • β-crypt
    1005 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    106 micro
Összesen 321 kcal
  • 2% Fehérje
  • 6% Szénhidrát
  • 7% Zsír
  • 85% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Nátrium
  • Foszfor
  • Kálcium
  • Magnézium
  • Szelén

TOP vitaminok

  • C vitamin:
  • Kolin:
  • E vitamin:
  • β-karotin
  • Niacin - B3 vitamin:

Fehérje

  • Összesen
    11.3 g

Zsír

  • Összesen
    48.3 g
  • Telített zsírsav
    17 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    18 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    11 g
  • Koleszterin
    70 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    3964.5 g
  • Cink
    2 mg
  • Szelén
    8 mg
  • Kálcium
    263 mg
  • Vas
    2 mg
  • Magnézium
    76 mg
  • Foszfor
    320 mg
  • Nátrium
    3293 mg
  • Réz
    0 mg
  • Mangán
    1 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    39.4 g
  • Cukor
    28 mg
  • Élelmi rost
    10 mg

VÍZ

  • Összesen
    562.7 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    838 micro
  • B6 vitamin:
    1 mg
  • B12 Vitamin:
    0 micro
  • E vitamin:
    17 mg
  • C vitamin:
    529 mg
  • D vitamin:
    4 micro
  • K vitamin:
    24 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    0 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    1 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    4 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    203 micro
  • Kolin:
    64 mg
  • Retinol - A vitamin:
    190 micro
  • α-karotin
    82 micro
  • β-karotin
    6703 micro
  • β-crypt
    2009 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    212 micro
Összesen 642 kcal
  • 2% Fehérje
  • 6% Szénhidrát
  • 7% Zsír
  • 85% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Nátrium
  • Foszfor
  • Kálcium
  • Magnézium
  • Szelén

TOP vitaminok

  • C vitamin:
  • Kolin:
  • E vitamin:
  • β-karotin
  • Niacin - B3 vitamin:

Fehérje

  • Összesen
    0.9 g

Zsír

  • Összesen
    3.8 g
  • Telített zsírsav
    1 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    1 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    1 g
  • Koleszterin
    6 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    314.1 g
  • Cink
    0 mg
  • Szelén
    1 mg
  • Kálcium
    21 mg
  • Vas
    0 mg
  • Magnézium
    6 mg
  • Foszfor
    25 mg
  • Nátrium
    261 mg
  • Réz
    0 mg
  • Mangán
    0 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    3.1 g
  • Cukor
    2 mg
  • Élelmi rost
    1 mg

VÍZ

  • Összesen
    44.6 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    66 micro
  • B6 vitamin:
    0 mg
  • B12 Vitamin:
    0 micro
  • E vitamin:
    1 mg
  • C vitamin:
    42 mg
  • D vitamin:
    0 micro
  • K vitamin:
    2 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    0 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    0 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    0 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    16 micro
  • Kolin:
    5 mg
  • Retinol - A vitamin:
    15 micro
  • α-karotin
    6 micro
  • β-karotin
    531 micro
  • β-crypt
    159 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    17 micro
Összesen 51 kcal

Hozzávalók

Elkészítés

  1. A sütőt melegítsük elő 220 fokra. A paprikákat kicsumázzuk, kimagozzuk, és egy tepsire sorakoztatjuk őket. Dobjunk mellé két gerezd fokhagymát. Nem kell megpucolni, ha megsült, szépen ki lehet nyomni majd a krémes fokhagymát. Kevés olajjal locsoljuk meg, és toljuk a sütőbe kb. 30 percre. Akkor jó, ha szépen megfeketedik a paprika bőre.
  2. Ha megsült, még forrón takarjuk le egy alufóliával kb. 10 percre, hogy a bőre felpuhuljon. 
  3. Szedjük le a bőrét, és vágjuk fel nagyobb darabokra.
  4. Kevés olajon pároljuk meg a kockára vágott hagymát. Adjuk hozzá a sült paprikát, fokhagymát, és öntsük fel annyi alaplével, ami ellepi. Ez kb. fél liter. Ha felforrt, turmixoljuk össze, sózzuk, borsozzuk. Hígítsuk tejszínnel igény szerinti állagig. Kb. 1,5-2 dl tejszín szerintem bőven elegendő.
  5. Tálaláshoz én házi töltött tésztát választottam, de kínálhatjuk ropogós kenyérkockákkal, pirított magvakkal, márvány- vagy kecskesajttal, illetve önmagában egy szelet pirítóssal is isteni.
  • Sütés hőfoka: 200 °C
  • Sütés módja: alul-felül sütés
  • Sütés ideje: 30 perc
  • Elkészítettem: 30 alkalommal
  • Receptkönyvben: 28
  • Tegnapi nézettség: 0
  • 7 napos nézettség: 1
  • Össznézettség: 1746
  • Feltöltés dátuma: 2018. szeptember 29.

Receptkategóriák

Receptjellemzők

Ez a sültpaprika-krémleves az egyik kedvenc levesem. Azáltal, hogy a paprikát megsütjük, kap egy édes, füstös ízt, ami igazán pikánssá teszi. Gyorsan elkészíthető, így kezdőknek is szívből ajánlom, nehéz elrontani :)

Hozzávalók

Címlapról ajánljuk

További cikkek

Top Receptek

Hagyományos édes fánk

Életem első fánkját még lánykoromban készítettem. Kemény lett és száraz. Ezután évek teltek el és eszembe sem jutott, hogy újra nekiálljak. A kisfiam nagy fánkrajongó. Mondjuk is a ...