r
Nosalty Logó

Sültpaprika-krémleves

cukormentes laktózt tartalmaz gluténmentes tejet tartalmaz tojásmentes
Petra
Sültpaprika-krémleves
adag
Előkészítés
perc
Főzés
perc
Összesen
perc
  • 1% Fehérje
  • 6% Szénhidrát
  • 5% Zsír
Összesen 209 kcal
  • 1% Fehérje
  • 6% Szénhidrát
  • 5% Zsír
Összesen 419 kcal
  • 1% Fehérje
  • 6% Szénhidrát
  • 5% Zsír
Összesen 44 kcal
  • 1% Fehérje
  • 6% Szénhidrát
  • 5% Zsír
  • 87% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Nátrium
  • Foszfor
  • Kálcium
  • Magnézium
  • Szelén

TOP vitaminok

  • C vitamin:
  • Kolin:
  • E vitamin:
  • β-karotin
  • Niacin - B3 vitamin:

Fehérje

  • Összesen
    3.7 g

Zsír

  • Összesen
    14.3 g
  • Telített zsírsav
    6 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    5 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    1 g
  • Koleszterin
    30 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    715.8 g
  • Cink
    1 mg
  • Szelén
    2 mg
  • Kálcium
    72 mg
  • Vas
    1 mg
  • Magnézium
    33 mg
  • Foszfor
    101 mg
  • Nátrium
    506 mg
  • Réz
    0 mg
  • Mangán
    0 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    17.3 g
  • Cukor
    11 mg
  • Élelmi rost
    5 mg

VÍZ

  • Összesen
    236.5 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    384 micro
  • B6 vitamin:
    1 mg
  • B12 Vitamin:
    0 micro
  • E vitamin:
    4 mg
  • C vitamin:
    264 mg
  • D vitamin:
    0 micro
  • K vitamin:
    13 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    0 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    0 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    2 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    102 micro
  • Kolin:
    23 mg
  • Retinol - A vitamin:
    61 micro
  • α-karotin
    41 micro
  • β-karotin
    3342 micro
  • β-crypt
    1005 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    108 micro
Összesen 209 kcal
  • 1% Fehérje
  • 6% Szénhidrát
  • 5% Zsír
  • 87% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Nátrium
  • Foszfor
  • Kálcium
  • Magnézium
  • Szelén

TOP vitaminok

  • C vitamin:
  • Kolin:
  • E vitamin:
  • β-karotin
  • Niacin - B3 vitamin:

Fehérje

  • Összesen
    7.3 g

Zsír

  • Összesen
    28.6 g
  • Telített zsírsav
    11 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    10 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    2 g
  • Koleszterin
    59 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    1431.6 g
  • Cink
    1 mg
  • Szelén
    5 mg
  • Kálcium
    144 mg
  • Vas
    2 mg
  • Magnézium
    65 mg
  • Foszfor
    202 mg
  • Nátrium
    1011 mg
  • Réz
    0 mg
  • Mangán
    1 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    34.5 g
  • Cukor
    23 mg
  • Élelmi rost
    9 mg

VÍZ

  • Összesen
    473 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    768 micro
  • B6 vitamin:
    1 mg
  • B12 Vitamin:
    0 micro
  • E vitamin:
    8 mg
  • C vitamin:
    527 mg
  • D vitamin:
    0 micro
  • K vitamin:
    27 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    0 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    1 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    4 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    203 micro
  • Kolin:
    46 mg
  • Retinol - A vitamin:
    121 micro
  • α-karotin
    82 micro
  • β-karotin
    6684 micro
  • β-crypt
    2010 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    216 micro
Összesen 419 kcal
  • 1% Fehérje
  • 6% Szénhidrát
  • 5% Zsír
  • 87% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Nátrium
  • Foszfor
  • Kálcium
  • Magnézium
  • Szelén

TOP vitaminok

  • C vitamin:
  • Kolin:
  • E vitamin:
  • β-karotin
  • Niacin - B3 vitamin:

Fehérje

  • Összesen
    0.8 g

Zsír

  • Összesen
    3 g
  • Telített zsírsav
    1 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    1 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    0 g
  • Koleszterin
    6 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    152.5 g
  • Cink
    0 mg
  • Szelén
    1 mg
  • Kálcium
    15 mg
  • Vas
    0 mg
  • Magnézium
    7 mg
  • Foszfor
    22 mg
  • Nátrium
    108 mg
  • Réz
    0 mg
  • Mangán
    0 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    3.7 g
  • Cukor
    2 mg
  • Élelmi rost
    1 mg

VÍZ

  • Összesen
    50.4 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    82 micro
  • B6 vitamin:
    0 mg
  • B12 Vitamin:
    0 micro
  • E vitamin:
    1 mg
  • C vitamin:
    56 mg
  • D vitamin:
    0 micro
  • K vitamin:
    3 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    0 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    0 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    0 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    22 micro
  • Kolin:
    5 mg
  • Retinol - A vitamin:
    13 micro
  • α-karotin
    9 micro
  • β-karotin
    712 micro
  • β-crypt
    214 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    23 micro
Összesen 44 kcal

Hozzávalók

Elkészítés

  1. A paprikát 220 fokon megsütjük (kb. 25-30 perc alatt, többször megforgatva).
  2. Zacskóba tesszük 10 percre, utána könnyedén eltávolítjuk a héját. A magházát, magokat és ereket úgyszintén.
  3. A finomra vágott fokhagymát és salottahagymát olívaolajon megfuttatjuk.
  4. Felöntjük az alaplével. Mikor forr, beletesszük a felcsíkozott sültpaprikát (néhányat félreteszünk a díszítéshez).
  5. Turmixban mixeljük, a tejföl hozzáadásával.
  6. Visszatesszük a tűzhelyre, sóval és borssal ízesítjük és egyet forralunk rajta.
  • Receptkönyvben: 779
  • Tegnapi nézettség: 13
  • 7 napos nézettség: 70
  • Össznézettség: 93172
  • Feltöltés dátuma: 2009. augusztus 02.

Ajánló

Akinek úgy kedvére valóbb, készítse joghurttal.

Receptkategóriák

Receptjellemzők

Gyönyörű kápia paprikát kaptam a piacon,  így végre itthon is elkészíthettem ezt a levest. Éttermekben többször választottam első fogásként, többnyire joghurtosan készítik, nekem viszont valahogy a tejföl jobban kívánkozott bele.

Hozzávalók

Címlapról ajánljuk

További cikkek

Top Receptek

Hagyományos édes fánk

Életem első fánkját még lánykoromban készítettem. Kemény lett és száraz. Ezután évek teltek el és eszembe sem jutott, hogy újra nekiálljak. A kisfiam nagy fánkrajongó. Mondjuk is a ...