r
Nosalty Logó

Sült zöldségsaláta fetával

cukormentes laktózt tartalmaz gluténmentes tejet tartalmaz tojásmentes
Dacota
Sült zöldségsaláta fetával
adag
Előkészítés
perc
Sütés
perc
Összesen
perc
Sütés hőfoka
180 °C
  • 4% Fehérje
  • 12% Szénhidrát
  • 5% Zsír
Összesen 419 kcal
  • 4% Fehérje
  • 12% Szénhidrát
  • 5% Zsír
Összesen 1672 kcal
  • 4% Fehérje
  • 12% Szénhidrát
  • 5% Zsír
Összesen 79 kcal
  • 4% Fehérje
  • 12% Szénhidrát
  • 5% Zsír
  • 79% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Nátrium
  • Foszfor
  • Kálcium
  • Magnézium
  • Szelén

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • C vitamin:
  • β-karotin
  • Niacin - B3 vitamin:
  • E vitamin:

Fehérje

  • Összesen
    13.6 g

Zsír

  • Összesen
    21.4 g
  • Telített zsírsav
    8 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    7 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    4 g
  • Koleszterin
    45 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    1574.3 g
  • Cink
    3 mg
  • Szelén
    10 mg
  • Kálcium
    332 mg
  • Vas
    3 mg
  • Magnézium
    100 mg
  • Foszfor
    335 mg
  • Nátrium
    790 mg
  • Réz
    0 mg
  • Mangán
    1 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    46.2 g
  • Cukor
    20 mg
  • Élelmi rost
    10 mg

VÍZ

  • Összesen
    303.8 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    761 micro
  • B6 vitamin:
    1 mg
  • B12 Vitamin:
    1 micro
  • E vitamin:
    1 mg
  • C vitamin:
    18 mg
  • D vitamin:
    8 micro
  • K vitamin:
    7 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    0 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    1 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    2 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    270 micro
  • Kolin:
    37 mg
  • Retinol - A vitamin:
    63 micro
  • α-karotin
    7 micro
  • β-karotin
    8380 micro
  • β-crypt
    0 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    2 micro
Összesen 419 kcal
  • 4% Fehérje
  • 12% Szénhidrát
  • 5% Zsír
  • 79% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Nátrium
  • Foszfor
  • Kálcium
  • Magnézium
  • Szelén

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • C vitamin:
  • β-karotin
  • Niacin - B3 vitamin:
  • E vitamin:

Fehérje

  • Összesen
    54.4 g

Zsír

  • Összesen
    85.8 g
  • Telített zsírsav
    32 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    29 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    17 g
  • Koleszterin
    178 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    6297.1 g
  • Cink
    11 mg
  • Szelén
    40 mg
  • Kálcium
    1328 mg
  • Vas
    14 mg
  • Magnézium
    400 mg
  • Foszfor
    1338 mg
  • Nátrium
    3159 mg
  • Réz
    2 mg
  • Mangán
    5 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    185 g
  • Cukor
    80 mg
  • Élelmi rost
    41 mg

VÍZ

  • Összesen
    1215.2 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    3045 micro
  • B6 vitamin:
    3 mg
  • B12 Vitamin:
    3 micro
  • E vitamin:
    5 mg
  • C vitamin:
    71 mg
  • D vitamin:
    32 micro
  • K vitamin:
    28 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    1 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    2 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    8 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    1079 micro
  • Kolin:
    148 mg
  • Retinol - A vitamin:
    250 micro
  • α-karotin
    27 micro
  • β-karotin
    33519 micro
  • β-crypt
    0 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    8 micro
Összesen 1672 kcal
  • 4% Fehérje
  • 12% Szénhidrát
  • 5% Zsír
  • 79% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Nátrium
  • Foszfor
  • Kálcium
  • Magnézium
  • Szelén

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • C vitamin:
  • β-karotin
  • Niacin - B3 vitamin:
  • E vitamin:

Fehérje

  • Összesen
    2.5 g

Zsír

  • Összesen
    4 g
  • Telített zsírsav
    1 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    1 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    1 g
  • Koleszterin
    8 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    294.5 g
  • Cink
    1 mg
  • Szelén
    2 mg
  • Kálcium
    62 mg
  • Vas
    1 mg
  • Magnézium
    19 mg
  • Foszfor
    63 mg
  • Nátrium
    148 mg
  • Réz
    0 mg
  • Mangán
    0 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    8.7 g
  • Cukor
    4 mg
  • Élelmi rost
    2 mg

VÍZ

  • Összesen
    56.8 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    142 micro
  • B6 vitamin:
    0 mg
  • B12 Vitamin:
    0 micro
  • E vitamin:
    0 mg
  • C vitamin:
    3 mg
  • D vitamin:
    1 micro
  • K vitamin:
    1 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    0 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    0 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    0 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    50 micro
  • Kolin:
    7 mg
  • Retinol - A vitamin:
    12 micro
  • α-karotin
    1 micro
  • β-karotin
    1568 micro
  • β-crypt
    0 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    0 micro
Összesen 79 kcal

Hozzávalók

Elkészítés

  1. A céklát és a krumplit megmossuk. A céklát bedörzsöljük pár csepp olívaolajjal, alufóliába csomagoljuk, tepsire tesszük. A krumpli szintén mehet a tepsire.
  2. Jól megsütjük őket. A céklának a méretétől is függ, hogy mennyi kell neki, úgyhogy ellenőrizzük! A krumpli akkor jó, ha a a villa beleszalad, ez kb. 35 perc.
  3. Ha a krumpli kész, kivesszük, meghámozzuk, és kockásra vágjuk (előtte azért célszerű kicsit hűteni). Ha a cékla már szépen puhul, a salottákat vékony csíkokra vágjuk, és alufólián, olívaolajjal megspriccelve a cékla mellé telepítjük kb. 10 percre.
  4. Ha kész, kivesszük őket - a céklát kiszedjük az alufóliából (vigyázva bontsuk ki, nehogy a gőz kicsapjon), és megpucoljuk, Ha nem aranycéklával dolgozunk, kesztyűben. :)
  5. Kockára vágjuk, hozzáadjuk a krumplihoz, meglocsoljuk olívaolajjal, sózzuk, borsozzuk, megszórjuk kakukkfűvel, végül az egészet jól összeforgatjuk.
  6. Tálaláskor a feta sajtot és az apróra vágott diót igazságosan elosztjuk az adagokon.
  • Sütés hőfoka: 180 °C
  • Sütés módja: alul-felül sütés
  • Sütés ideje: 60 perc
  • Elkészítettem: 2 alkalommal
  • Receptkönyvben: 666
  • Tegnapi nézettség: 9
  • 7 napos nézettség: 56
  • Össznézettség: 31418
  • Feltöltés dátuma: 2014. február 24.

Receptkategóriák

Receptjellemzők

A téli zöldségek utolsó felhasználásának egyik utolsó kísérlete - egészen novemberig!

Hozzávalók

Címlapról ajánljuk

További cikkek

Top Receptek

Hagyományos édes fánk

Életem első fánkját még lánykoromban készítettem. Kemény lett és száraz. Ezután évek teltek el és eszembe sem jutott, hogy újra nekiálljak. A kisfiam nagy fánkrajongó. Mondjuk is a ...