Sült zöldséges csipetkerizottó
cukormentes
laktózt tartalmaz
glutént tartalmaz
tejet tartalmaz
tojást tartalmaz
Karsai Roni
adag
Előkészítés
perc
Főzés
perc
Összesen
perc
- 9% Fehérje
- 33% Szénhidrát
- 10% Zsír
Csipetke
-
83g finomliszt300 kcal
-
28g tojás35 kcal
-
8g alaplé1 kcal
Továbbiak
-
88g zöldségkeverék63 kcal
-
18g vaj125 kcal
-
18g parmezán sajt69 kcal
-
150g alaplé11 kcal
-
0g só0 kcal
-
0g bors0 kcal
-
1g balzsamecet0 kcal
Összesen
604
kcal
- 9% Fehérje
- 33% Szénhidrát
- 10% Zsír
Csipetke
-
330g finomliszt1201 kcal
-
110g tojás138 kcal
-
30g alaplé2 kcal
Továbbiak
-
350g zöldségkeverék252 kcal
-
70g vaj502 kcal
-
70g parmezán sajt274 kcal
-
600g alaplé42 kcal
-
0g só0 kcal
-
0g bors0 kcal
-
2g balzsamecet2 kcal
Összesen
2413
kcal
- 9% Fehérje
- 33% Szénhidrát
- 10% Zsír
Csipetke
-
21.1g finomliszt77 kcal
-
7g tojás9 kcal
-
1.9g alaplé0 kcal
Továbbiak
-
22.4g zöldségkeverék16 kcal
-
4.5g vaj32 kcal
-
4.5g parmezán sajt18 kcal
-
38.4g alaplé3 kcal
-
0g só0 kcal
-
0g bors0 kcal
-
0.1g balzsamecet0 kcal
Összesen
155
kcal
- 9% Fehérje
- 33% Szénhidrát
- 10% Zsír
- 48% Víz
TOP ásványi anyagok
-
Nátrium
-
Foszfor
-
Kálcium
-
Magnézium
-
Szelén
TOP vitaminok
-
Kolin:
-
C vitamin:
-
Niacin - B3 vitamin:
-
E vitamin:
-
A vitamin (RAE):
Fehérje
-
Összesen 20.9 g
Zsír
-
Összesen 22.1 g
-
Telített zsírsav 12 g
-
Egyszeresen telítetlen zsírsav: 6 g
-
Többszörösen telítetlen zsírsav 2 g
-
Koleszterin 140 mg
Ásványi anyagok
-
Összesen 1457.7 g
-
Cink 2 mg
-
Szelén 40 mg
-
Kálcium 259 mg
-
Vas 2 mg
-
Magnézium 50 mg
-
Foszfor 314 mg
-
Nátrium 789 mg
-
Réz 0 mg
-
Mangán 1 mg
Szénhidrátok
-
Összesen 75.6 g
-
Cukor 0 mg
-
Élelmi rost 6 mg
VÍZ
-
Összesen 108.5 g
Vitaminok
-
Összesen 0
-
A vitamin (RAE): 417 micro
-
B6 vitamin: 0 mg
-
B12 Vitamin: 0 micro
-
E vitamin: 1 mg
-
C vitamin: 9 mg
-
D vitamin: 23 micro
-
K vitamin: 2 micro
-
Tiamin - B1 vitamin: 0 mg
-
Riboflavin - B2 vitamin: 0 mg
-
Niacin - B3 vitamin: 2 mg
-
Pantoténsav - B5 vitamin: 0 mg
-
Folsav - B9-vitamin: 60 micro
-
Kolin: 86 mg
-
Retinol - A vitamin: 191 micro
-
α-karotin 0 micro
-
β-karotin 39 micro
-
β-crypt 2 micro
-
Likopin 0 micro
-
Lut-zea 137 micro
Összesen
604
kcal
- 9% Fehérje
- 33% Szénhidrát
- 10% Zsír
- 48% Víz
TOP ásványi anyagok
-
Nátrium
-
Foszfor
-
Kálcium
-
Magnézium
-
Szelén
TOP vitaminok
-
Kolin:
-
C vitamin:
-
Niacin - B3 vitamin:
-
E vitamin:
-
A vitamin (RAE):
Fehérje
-
Összesen 83.5 g
Zsír
-
Összesen 88.5 g
-
Telített zsírsav 50 g
-
Egyszeresen telítetlen zsírsav: 26 g
-
Többszörösen telítetlen zsírsav 7 g
-
Koleszterin 558 mg
Ásványi anyagok
-
Összesen 5830.9 g
-
Cink 7 mg
-
Szelén 159 mg
-
Kálcium 1037 mg
-
Vas 9 mg
-
Magnézium 201 mg
-
Foszfor 1258 mg
-
Nátrium 3155 mg
-
Réz 1 mg
-
Mangán 3 mg
Szénhidrátok
-
Összesen 302.3 g
-
Cukor 2 mg
-
Élelmi rost 23 mg
VÍZ
-
Összesen 434.2 g
Vitaminok
-
Összesen 0
-
A vitamin (RAE): 1668 micro
-
B6 vitamin: 1 mg
-
B12 Vitamin: 2 micro
-
E vitamin: 3 mg
-
C vitamin: 36 mg
-
D vitamin: 93 micro
-
K vitamin: 7 micro
-
Tiamin - B1 vitamin: 1 mg
-
Riboflavin - B2 vitamin: 1 mg
-
Niacin - B3 vitamin: 9 mg
-
Pantoténsav - B5 vitamin: 0 mg
-
Folsav - B9-vitamin: 240 micro
-
Kolin: 343 mg
-
Retinol - A vitamin: 765 micro
-
α-karotin 0 micro
-
β-karotin 157 micro
-
β-crypt 9 micro
-
Likopin 0 micro
-
Lut-zea 546 micro
Összesen
2413
kcal
- 9% Fehérje
- 33% Szénhidrát
- 10% Zsír
- 48% Víz
TOP ásványi anyagok
-
Nátrium
-
Foszfor
-
Kálcium
-
Magnézium
-
Szelén
TOP vitaminok
-
Kolin:
-
C vitamin:
-
Niacin - B3 vitamin:
-
E vitamin:
-
A vitamin (RAE):
Fehérje
-
Összesen 5.3 g
Zsír
-
Összesen 5.7 g
-
Telített zsírsav 3 g
-
Egyszeresen telítetlen zsírsav: 2 g
-
Többszörösen telítetlen zsírsav 0 g
-
Koleszterin 36 mg
Ásványi anyagok
-
Összesen 373.3 g
-
Cink 0 mg
-
Szelén 10 mg
-
Kálcium 66 mg
-
Vas 1 mg
-
Magnézium 13 mg
-
Foszfor 81 mg
-
Nátrium 202 mg
-
Réz 0 mg
-
Mangán 0 mg
Szénhidrátok
-
Összesen 19.4 g
-
Cukor 0 mg
-
Élelmi rost 1 mg
VÍZ
-
Összesen 27.8 g
Vitaminok
-
Összesen 0
-
A vitamin (RAE): 107 micro
-
B6 vitamin: 0 mg
-
B12 Vitamin: 0 micro
-
E vitamin: 0 mg
-
C vitamin: 2 mg
-
D vitamin: 6 micro
-
K vitamin: 0 micro
-
Tiamin - B1 vitamin: 0 mg
-
Riboflavin - B2 vitamin: 0 mg
-
Niacin - B3 vitamin: 1 mg
-
Pantoténsav - B5 vitamin: 0 mg
-
Folsav - B9-vitamin: 15 micro
-
Kolin: 22 mg
-
Retinol - A vitamin: 49 micro
-
α-karotin 0 micro
-
β-karotin 10 micro
-
β-crypt 1 micro
-
Likopin 0 micro
-
Lut-zea 35 micro
Összesen
155
kcal
Hozzávalók
Elkészítés
Csipetke
- Keverjük be a csipetkének való tésztát. Kemény lesz, annak is kell lennie, ha stimmel az állag, mehet a hűtőbe legalább 30 percre, akár egy 1 órára is (vagy a fagyasztóba rövidebb ideig).
- Rétesliszttel erősen lisztezett nagylyukú reszelőn reszeljük le. Kemény munka lesz, lehet, hogy fájni fog az ujjunk később. Ne adjuk fel, megéri! Ne spóroljunk a rétesliszttel, mert különben össze fognak ragadni a csipetkék. Ha végeztünk, szitáljuk át a csipetkét, hogy ne kerüljön felesleges liszt a rizottóba.
Továbbiak
- Egy nagyobb serpenyőben olvasszuk meg a vaj felét, majd pirítsuk meg rajta az apróra kockázott zöldségeket (én brunoise-ra vágtam, 3*3 milisre).
- Ha megpirultak, öntsük hozzá a csipetkét, majd annyi alaplevet, hogy elfedje a serpenyő tartalmát.
- Rotyogtassuk közepes hőmérsékleten, és kavargassuk, ameddig készre nem fő a csipetke. Ha kevésnek érezzük az alaplevet, öntsünk még hozzá bátran.
- Sózzuk, borsozzuk a keveréket, és ha van otthon/szeretjük, mehet hozzá ízlés szerint redukált balzsamecet is, kedves savas-édes ízvilágot ad.
- Végül adjuk hozzá a maradék vajat és a lereszelt parmezánt. Ha eloszlott és krémes az állag, kész is vagyunk!
- Receptkönyvben: 11
- Tegnapi nézettség: 0
- 7 napos nézettség: 0
- Össznézettség: 1315
- Feltöltés dátuma: 2021. június 04.
Ajánló
A balzsamecetkrémet (avagy redukciót) nagyon egyszerűen elkészíthetjük: sűrítsünk be sziruposra balzsamecetet közepes hőmérsékleten. A sűrítmény kb. az eredeti mennyiség harmada lesz. A redukció sokáig eláll, és remekül passzol salátákhoz, én a joghurtos granolámhoz is szoktam néha adni pár kanállal (isteni!). TIPP: ha úgy érezzük, nem tudjuk lereszelni, mert túl puha a tészta, akkor vagy rakjuk még vissza hűlni, vagy csak nyújtsuk ki a tésztát kis kígyókra, és szeljünk belőle apró darabokat, majd formázzunk belőle csipetkéket... vagy csak tépkedjük kedvünkre.
Receptjellemzők
-
- fogás:
-
- konyha:
-
- nehézség:
-
- elkészítési idő:
-
- szakács elkészítette:
-
- mikor:
-
- vegetáriánus:
-
- Speciális étrendek:
Karsai Roni
6 recept