r
Nosalty Logó

Sült zöldbab

cukrot taratalmaz laktózmentes gluténmentes tejmentes tojásmentes
KisnéTimi
Sült zöldbab
adag
Előkészítés
perc
Sütés
perc
Összesen
perc
  • 1% Fehérje
  • 6% Szénhidrát
  • 5% Zsír
Összesen 226 kcal
  • 1% Fehérje
  • 6% Szénhidrát
  • 5% Zsír
Összesen 909 kcal
  • 1% Fehérje
  • 6% Szénhidrát
  • 5% Zsír
Összesen 59 kcal
  • 1% Fehérje
  • 6% Szénhidrát
  • 5% Zsír
  • 88% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Nátrium
  • Foszfor
  • Kálcium
  • Magnézium
  • Vas

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • C vitamin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • Lut-zea
  • E vitamin:

Fehérje

  • Összesen
    4.6 g

Zsír

  • Összesen
    16.1 g
  • Telített zsírsav
    6 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    7 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    2 g
  • Koleszterin
    14 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    652.4 g
  • Cink
    1 mg
  • Szelén
    2 mg
  • Kálcium
    93 mg
  • Vas
    2 mg
  • Magnézium
    60 mg
  • Foszfor
    95 mg
  • Nátrium
    400 mg
  • Réz
    0 mg
  • Mangán
    1 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    19.6 g
  • Cukor
    9 mg
  • Élelmi rost
    7 mg

VÍZ

  • Összesen
    308.1 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    77 micro
  • B6 vitamin:
    0 mg
  • B12 Vitamin:
    0 micro
  • E vitamin:
    1 mg
  • C vitamin:
    30 mg
  • D vitamin:
    15 micro
  • K vitamin:
    95 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    0 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    0 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    2 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    80 micro
  • Kolin:
    43 mg
  • Retinol - A vitamin:
    0 micro
  • α-karotin
    152 micro
  • β-karotin
    834 micro
  • β-crypt
    0 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    1410 micro
Összesen 226 kcal
  • 1% Fehérje
  • 6% Szénhidrát
  • 5% Zsír
  • 88% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Nátrium
  • Foszfor
  • Kálcium
  • Magnézium
  • Vas

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • C vitamin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • Lut-zea
  • E vitamin:

Fehérje

  • Összesen
    18.2 g

Zsír

  • Összesen
    64.4 g
  • Telített zsírsav
    25 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    27 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    8 g
  • Koleszterin
    57 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    2609.7 g
  • Cink
    2 mg
  • Szelén
    6 mg
  • Kálcium
    370 mg
  • Vas
    9 mg
  • Magnézium
    238 mg
  • Foszfor
    379 mg
  • Nátrium
    1601 mg
  • Réz
    1 mg
  • Mangán
    2 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    78.4 g
  • Cukor
    36 mg
  • Élelmi rost
    26 mg

VÍZ

  • Összesen
    1232.4 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    308 micro
  • B6 vitamin:
    1 mg
  • B12 Vitamin:
    0 micro
  • E vitamin:
    4 mg
  • C vitamin:
    119 mg
  • D vitamin:
    61 micro
  • K vitamin:
    379 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    1 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    1 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    7 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    320 micro
  • Kolin:
    174 mg
  • Retinol - A vitamin:
    0 micro
  • α-karotin
    607 micro
  • β-karotin
    3337 micro
  • β-crypt
    0 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    5638 micro
Összesen 909 kcal
  • 1% Fehérje
  • 6% Szénhidrát
  • 5% Zsír
  • 88% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Nátrium
  • Foszfor
  • Kálcium
  • Magnézium
  • Vas

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • C vitamin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • Lut-zea
  • E vitamin:

Fehérje

  • Összesen
    1.2 g

Zsír

  • Összesen
    4.2 g
  • Telített zsírsav
    2 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    2 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    1 g
  • Koleszterin
    4 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    169.2 g
  • Cink
    0 mg
  • Szelén
    0 mg
  • Kálcium
    24 mg
  • Vas
    1 mg
  • Magnézium
    15 mg
  • Foszfor
    25 mg
  • Nátrium
    104 mg
  • Réz
    0 mg
  • Mangán
    0 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    5.1 g
  • Cukor
    2 mg
  • Élelmi rost
    2 mg

VÍZ

  • Összesen
    79.9 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    20 micro
  • B6 vitamin:
    0 mg
  • B12 Vitamin:
    0 micro
  • E vitamin:
    0 mg
  • C vitamin:
    8 mg
  • D vitamin:
    4 micro
  • K vitamin:
    25 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    0 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    0 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    0 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    21 micro
  • Kolin:
    11 mg
  • Retinol - A vitamin:
    0 micro
  • α-karotin
    39 micro
  • β-karotin
    216 micro
  • β-crypt
    0 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    366 micro
Összesen 59 kcal

Hozzávalók

Elkészítés

  1. A zöldbabot megtisztítjuk, 2-3 cm darabokra vágjuk.
  2. A hagymát apróra vágjuk és a zsíron megdinszteljük. A lábast félrehúzzuk, mehet bele a húsleves-kocka, az ételízesítő, őrölt bors, pirosparika, gulyáskrém, pirosarany, és kevés vízzel felöntjük. Elkeverjük.
  3. Beletesszük a zöldbabot, jól átkeverjük, és fedő alatt lassú tűzön pároljuk, sütjük. Néha meg kell kavarni, ha szükséges még kevés vízzel felönteni. Akkor van kész, ha a bab puha, a levét pedig elfőtte.
  4. Friss kenyérrel tálaljuk.
  • Sütés ideje: 60 perc
  • Elkészítettem: 10 alkalommal
  • Receptkönyvben: 110
  • Tegnapi nézettség: 0
  • 7 napos nézettség: 5
  • Össznézettség: 20748
  • Feltöltés dátuma: 2011. április 13.

Ajánló

Szoktam csípősre is készíteni, akkor csípős gulyáskrémmel ízesítem.

Receptkategóriák

Receptjellemzők

Sült zöldbab
KisnéTimi 35 recept

Szeretjük a sült zöldbabot. Legfinomabb friss zsenge babból, de elkészíthető mirelitből is.

Hozzávalók

Címlapról ajánljuk

7 opció, ahonnan szilveszterre hidegtálat, kocsonyát vagy aprósütit rendelhetsz

A szilveszteri bulikat saját bevallása szerint senki nem szereti, de azért mindenki megy valahová. Ez is egy olyan nap, mint a többi, vélik sokan, de azért főznek lencsét, korhelylevest, és mindenkinek megvannak a kis babonái, amiktől szebb, jobb, boldogabb új évet remélnek. Ebben nem tudunk segíteni, de ha december 31-én vendégeket vártok, mutatjuk, honnan lehet rendelni aprósütit, hidegtálat, és hol találtok isteni kocsonyát, ha ahhoz van kedvetek.

Kormos Lili

További cikkek

Top Receptek

Hagyományos édes fánk

Életem első fánkját még lánykoromban készítettem. Kemény lett és száraz. Ezután évek teltek el és eszembe sem jutott, hogy újra nekiálljak. A kisfiam nagy fánkrajongó. Mondjuk is a ...