r
Nosalty Logó

Sült vaníliapuding

cukrot taratalmaz laktózt tartalmaz glutént tartalmaz tejet tartalmaz tojást tartalmaz
NS
Sült vaníliapuding
adag
Előkészítés
perc
Sütés
perc
Összesen
perc
Sütés hőfoka
190 °C
  • 17% Fehérje
  • 40% Szénhidrát
  • 17% Zsír
Összesen 170 kcal
  • 17% Fehérje
  • 40% Szénhidrát
  • 17% Zsír
Összesen 1025 kcal
  • 17% Fehérje
  • 40% Szénhidrát
  • 17% Zsír
Összesen 128 kcal
  • 17% Fehérje
  • 40% Szénhidrát
  • 17% Zsír
  • 26% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Kálcium
  • Nátrium
  • Foszfor
  • Szelén
  • Magnézium

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • E vitamin:
  • Lut-zea
  • Riboflavin - B2 vitamin:
  • A vitamin (RAE):

Fehérje

  • Összesen
    6.7 g

Zsír

  • Összesen
    7.4 g
  • Telített zsírsav
    3 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    2 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    1 g
  • Koleszterin
    217 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    364.7 g
  • Cink
    0 mg
  • Szelén
    13 mg
  • Kálcium
    141 mg
  • Vas
    1 mg
  • Magnézium
    2 mg
  • Foszfor
    83 mg
  • Nátrium
    124 mg
  • Réz
    0 mg
  • Mangán
    0 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    16.9 g
  • Cukor
    12 mg
  • Élelmi rost
    0 mg

VÍZ

  • Összesen
    11.1 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    76 micro
  • B6 vitamin:
    0 mg
  • B12 Vitamin:
    0 micro
  • E vitamin:
    1 mg
  • C vitamin:
    0 mg
  • D vitamin:
    44 micro
  • K vitamin:
    0 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    0 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    0 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    0 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    31 micro
  • Kolin:
    165 mg
  • Retinol - A vitamin:
    74 micro
  • α-karotin
    8 micro
  • β-karotin
    18 micro
  • β-crypt
    7 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    220 micro
Összesen 170 kcal
  • 17% Fehérje
  • 40% Szénhidrát
  • 17% Zsír
  • 26% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Kálcium
  • Nátrium
  • Foszfor
  • Szelén
  • Magnézium

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • E vitamin:
  • Lut-zea
  • Riboflavin - B2 vitamin:
  • A vitamin (RAE):

Fehérje

  • Összesen
    40.1 g

Zsír

  • Összesen
    44.1 g
  • Telített zsírsav
    18 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    14 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    5 g
  • Koleszterin
    1302 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    2188 g
  • Cink
    3 mg
  • Szelén
    78 mg
  • Kálcium
    844 mg
  • Vas
    4 mg
  • Magnézium
    13 mg
  • Foszfor
    500 mg
  • Nátrium
    746 mg
  • Réz
    0 mg
  • Mangán
    0 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    101.2 g
  • Cukor
    75 mg
  • Élelmi rost
    1 mg

VÍZ

  • Összesen
    66.4 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    457 micro
  • B6 vitamin:
    0 mg
  • B12 Vitamin:
    2 micro
  • E vitamin:
    3 mg
  • C vitamin:
    0 mg
  • D vitamin:
    262 micro
  • K vitamin:
    1 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    0 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    1 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    0 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    183 micro
  • Kolin:
    987 mg
  • Retinol - A vitamin:
    445 micro
  • α-karotin
    46 micro
  • β-karotin
    106 micro
  • β-crypt
    40 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    1318 micro
Összesen 1025 kcal
  • 17% Fehérje
  • 40% Szénhidrát
  • 17% Zsír
  • 26% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Kálcium
  • Nátrium
  • Foszfor
  • Szelén
  • Magnézium

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • E vitamin:
  • Lut-zea
  • Riboflavin - B2 vitamin:
  • A vitamin (RAE):

Fehérje

  • Összesen
    5 g

Zsír

  • Összesen
    5.5 g
  • Telített zsírsav
    2 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    2 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    1 g
  • Koleszterin
    163 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    273.2 g
  • Cink
    0 mg
  • Szelén
    10 mg
  • Kálcium
    105 mg
  • Vas
    0 mg
  • Magnézium
    2 mg
  • Foszfor
    62 mg
  • Nátrium
    93 mg
  • Réz
    0 mg
  • Mangán
    0 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    12.6 g
  • Cukor
    9 mg
  • Élelmi rost
    0 mg

VÍZ

  • Összesen
    8.3 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    57 micro
  • B6 vitamin:
    0 mg
  • B12 Vitamin:
    0 micro
  • E vitamin:
    0 mg
  • C vitamin:
    0 mg
  • D vitamin:
    33 micro
  • K vitamin:
    0 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    0 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    0 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    0 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    23 micro
  • Kolin:
    123 mg
  • Retinol - A vitamin:
    56 micro
  • α-karotin
    6 micro
  • β-karotin
    13 micro
  • β-crypt
    5 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    165 micro
Összesen 128 kcal

Hozzávalók

Elkészítés

  1. A vaníliarúdat hosszában felmetszük, kikaparjuk az értékes magokat.
  2. A tejet felmelegítjük, de nem forraljuk, majd belekeverük 3 kanálnyi cukrot és a sót, végül a vanília belsejét is.
  3. A rúd héját is hozzátehetjük.
  4. A tojások sárgáját egy tálban habosra verjük, fokozatosan hozzákeverjük a lisztet, vigyázzunk, hogy ne csomósodjon.
  5. A meleg tejből egy merőkanálnyit fokozatosan elkeverünk a habos sárgákkal.
  6. A tojásos keveréket a meleg, de nem lobogó tejbe csurgatjuk, folyamatosan kavarjuk.
  7. Közepes lángon addig főzzük, kavargatjuk, amíg be nem sűrűsödik. Legjobb habkanalat használni a kavargatáshoz is.
  8. A pudingot hőálló tálba vagy teflontepsibe borítjuk, ha benne van, akkor a vaníliahéjat kihorgásszuk.
  9. A tetejére cukrot szórunk, majd barnulásig sütjük.
  • Sütés hőfoka: 190 °C
  • Sütés módja: alul-felül sütés
  • Tepsi mérete: 20x25
  • Sütés ideje: 20 perc
  • Receptkönyvben: 81
  • Tegnapi nézettség: 0
  • 7 napos nézettség: 7
  • Össznézettség: 14194
  • Feltöltés dátuma: 2011. augusztus 02.

Receptkategóriák

Receptjellemzők

A török éttermekben mindig van ehhez hasonló finomság. Az ott elfogyasztott desszertet próbáltam otthon előállítani. Ha agglegény lennék vagy kezdő konyhatündér, ezt biztosan kipróbálnám. Egyszerű és nagyon finom, főleg, ha néhány darab gyümölcs is kerül mellé a tányérra.

Hozzávalók

Címlapról ajánljuk

Ismerd meg a bottargát, és azt is elmondjuk, hogy használd...

A bottarga egy különleges gasztronómiai alapanyag, amelyet gyakran neveznek a "tenger aranyának". Azok számára, akik még nem találkoztak vele, a bottarga nem más, mint sózott és szárított halikra, amely különleges ízvilágával azonnal magával ragadja az ínyenceket. Ezt a mediterrán kincset évezredek óta fogyasztják, és ma is nagy becsben tartják a kulináris világban.

Hering András

További cikkek

Top Receptek

Hagyományos édes fánk

Életem első fánkját még lánykoromban készítettem. Kemény lett és száraz. Ezután évek teltek el és eszembe sem jutott, hogy újra nekiálljak. A kisfiam nagy fánkrajongó. Mondjuk is a ...