Sült vaníliapuding
cukrot taratalmaz
laktózt tartalmaz
glutént tartalmaz
tejet tartalmaz
tojást tartalmaz
NS
adag
Előkészítés
perc
Sütés
perc
Összesen
perc
Sütés hőfoka
190 °C
- 17% Fehérje
- 40% Szénhidrát
- 17% Zsír
-
100g tej56 kcal
-
20g tojássárgája64 kcal
-
0g vanília0 kcal
-
8g cukor32 kcal
-
5g finomliszt18 kcal
-
0g só0 kcal
Összesen
170
kcal
- 17% Fehérje
- 40% Szénhidrát
- 17% Zsír
-
600g tej336 kcal
-
120g tojássárgája386 kcal
-
0g vanília0 kcal
-
50g cukor194 kcal
-
30g finomliszt109 kcal
-
1g só0 kcal
Összesen
1025
kcal
- 17% Fehérje
- 40% Szénhidrát
- 17% Zsír
-
74.9g tej42 kcal
-
15g tojássárgája48 kcal
-
0g vanília0 kcal
-
6.2g cukor24 kcal
-
3.7g finomliszt14 kcal
-
0.1g só0 kcal
Összesen
128
kcal
- 17% Fehérje
- 40% Szénhidrát
- 17% Zsír
- 26% Víz
TOP ásványi anyagok
-
Kálcium
-
Nátrium
-
Foszfor
-
Szelén
-
Magnézium
TOP vitaminok
-
Kolin:
-
E vitamin:
-
Lut-zea
-
Riboflavin - B2 vitamin:
-
A vitamin (RAE):
Fehérje
-
Összesen 6.7 g
Zsír
-
Összesen 7.4 g
-
Telített zsírsav 3 g
-
Egyszeresen telítetlen zsírsav: 2 g
-
Többszörösen telítetlen zsírsav 1 g
-
Koleszterin 217 mg
Ásványi anyagok
-
Összesen 364.7 g
-
Cink 0 mg
-
Szelén 13 mg
-
Kálcium 141 mg
-
Vas 1 mg
-
Magnézium 2 mg
-
Foszfor 83 mg
-
Nátrium 124 mg
-
Réz 0 mg
-
Mangán 0 mg
Szénhidrátok
-
Összesen 16.9 g
-
Cukor 12 mg
-
Élelmi rost 0 mg
VÍZ
-
Összesen 11.1 g
Vitaminok
-
Összesen 0
-
A vitamin (RAE): 76 micro
-
B6 vitamin: 0 mg
-
B12 Vitamin: 0 micro
-
E vitamin: 1 mg
-
C vitamin: 0 mg
-
D vitamin: 44 micro
-
K vitamin: 0 micro
-
Tiamin - B1 vitamin: 0 mg
-
Riboflavin - B2 vitamin: 0 mg
-
Niacin - B3 vitamin: 0 mg
-
Pantoténsav - B5 vitamin: 0 mg
-
Folsav - B9-vitamin: 31 micro
-
Kolin: 165 mg
-
Retinol - A vitamin: 74 micro
-
α-karotin 8 micro
-
β-karotin 18 micro
-
β-crypt 7 micro
-
Likopin 0 micro
-
Lut-zea 220 micro
Összesen
170
kcal
- 17% Fehérje
- 40% Szénhidrát
- 17% Zsír
- 26% Víz
TOP ásványi anyagok
-
Kálcium
-
Nátrium
-
Foszfor
-
Szelén
-
Magnézium
TOP vitaminok
-
Kolin:
-
E vitamin:
-
Lut-zea
-
Riboflavin - B2 vitamin:
-
A vitamin (RAE):
Fehérje
-
Összesen 40.1 g
Zsír
-
Összesen 44.1 g
-
Telített zsírsav 18 g
-
Egyszeresen telítetlen zsírsav: 14 g
-
Többszörösen telítetlen zsírsav 5 g
-
Koleszterin 1302 mg
Ásványi anyagok
-
Összesen 2188 g
-
Cink 3 mg
-
Szelén 78 mg
-
Kálcium 844 mg
-
Vas 4 mg
-
Magnézium 13 mg
-
Foszfor 500 mg
-
Nátrium 746 mg
-
Réz 0 mg
-
Mangán 0 mg
Szénhidrátok
-
Összesen 101.2 g
-
Cukor 75 mg
-
Élelmi rost 1 mg
VÍZ
-
Összesen 66.4 g
Vitaminok
-
Összesen 0
-
A vitamin (RAE): 457 micro
-
B6 vitamin: 0 mg
-
B12 Vitamin: 2 micro
-
E vitamin: 3 mg
-
C vitamin: 0 mg
-
D vitamin: 262 micro
-
K vitamin: 1 micro
-
Tiamin - B1 vitamin: 0 mg
-
Riboflavin - B2 vitamin: 1 mg
-
Niacin - B3 vitamin: 0 mg
-
Pantoténsav - B5 vitamin: 0 mg
-
Folsav - B9-vitamin: 183 micro
-
Kolin: 987 mg
-
Retinol - A vitamin: 445 micro
-
α-karotin 46 micro
-
β-karotin 106 micro
-
β-crypt 40 micro
-
Likopin 0 micro
-
Lut-zea 1318 micro
Összesen
1025
kcal
- 17% Fehérje
- 40% Szénhidrát
- 17% Zsír
- 26% Víz
TOP ásványi anyagok
-
Kálcium
-
Nátrium
-
Foszfor
-
Szelén
-
Magnézium
TOP vitaminok
-
Kolin:
-
E vitamin:
-
Lut-zea
-
Riboflavin - B2 vitamin:
-
A vitamin (RAE):
Fehérje
-
Összesen 5 g
Zsír
-
Összesen 5.5 g
-
Telített zsírsav 2 g
-
Egyszeresen telítetlen zsírsav: 2 g
-
Többszörösen telítetlen zsírsav 1 g
-
Koleszterin 163 mg
Ásványi anyagok
-
Összesen 273.2 g
-
Cink 0 mg
-
Szelén 10 mg
-
Kálcium 105 mg
-
Vas 0 mg
-
Magnézium 2 mg
-
Foszfor 62 mg
-
Nátrium 93 mg
-
Réz 0 mg
-
Mangán 0 mg
Szénhidrátok
-
Összesen 12.6 g
-
Cukor 9 mg
-
Élelmi rost 0 mg
VÍZ
-
Összesen 8.3 g
Vitaminok
-
Összesen 0
-
A vitamin (RAE): 57 micro
-
B6 vitamin: 0 mg
-
B12 Vitamin: 0 micro
-
E vitamin: 0 mg
-
C vitamin: 0 mg
-
D vitamin: 33 micro
-
K vitamin: 0 micro
-
Tiamin - B1 vitamin: 0 mg
-
Riboflavin - B2 vitamin: 0 mg
-
Niacin - B3 vitamin: 0 mg
-
Pantoténsav - B5 vitamin: 0 mg
-
Folsav - B9-vitamin: 23 micro
-
Kolin: 123 mg
-
Retinol - A vitamin: 56 micro
-
α-karotin 6 micro
-
β-karotin 13 micro
-
β-crypt 5 micro
-
Likopin 0 micro
-
Lut-zea 165 micro
Összesen
128
kcal
Hozzávalók
-
6 dl tej
-
6 db tojássárgája
-
1 db vanília
-
5 ek cukor
-
2 evőkanál finomliszt
-
1 késhegynyi só
Elkészítés
- A vaníliarúdat hosszában felmetszük, kikaparjuk az értékes magokat.
- A tejet felmelegítjük, de nem forraljuk, majd belekeverük 3 kanálnyi cukrot és a sót, végül a vanília belsejét is.
- A rúd héját is hozzátehetjük.
- A tojások sárgáját egy tálban habosra verjük, fokozatosan hozzákeverjük a lisztet, vigyázzunk, hogy ne csomósodjon.
- A meleg tejből egy merőkanálnyit fokozatosan elkeverünk a habos sárgákkal.
- A tojásos keveréket a meleg, de nem lobogó tejbe csurgatjuk, folyamatosan kavarjuk.
- Közepes lángon addig főzzük, kavargatjuk, amíg be nem sűrűsödik. Legjobb habkanalat használni a kavargatáshoz is.
- A pudingot hőálló tálba vagy teflontepsibe borítjuk, ha benne van, akkor a vaníliahéjat kihorgásszuk.
- A tetejére cukrot szórunk, majd barnulásig sütjük.
- Sütés hőfoka: 190 °C
- Sütés módja: alul-felül sütés
- Tepsi mérete: 20x25
- Sütés ideje: 20 perc
- Receptkönyvben: 81
- Tegnapi nézettség: 2
- 7 napos nézettség: 27
- Össznézettség: 14141
- Feltöltés dátuma: 2011. augusztus 02.
Receptjellemzők
-
- fogás:
-
- konyha:
-
- nehézség:
-
- elkészítési idő:
-
- szakács elkészítette:
-
- vegetáriánus:
NS
17513 recept
A török éttermekben mindig van ehhez hasonló finomság. Az ott elfogyasztott desszertet próbáltam otthon előállítani. Ha agglegény lennék vagy kezdő konyhatündér, ezt biztosan kipróbálnám. Egyszerű és nagyon finom, főleg, ha néhány darab gyümölcs is kerül mellé a tányérra.