r
Nosalty Logó

Sült túrótorta 4.

cukrot taratalmaz laktózt tartalmaz glutént tartalmaz tejet tartalmaz tojást tartalmaz
NS
Sült túrótorta 4.
adag
Előkészítés
perc
Sütés
perc
Összesen
perc
Sütés hőfoka
170 °C
  • 10% Fehérje
  • 23% Szénhidrát
  • 9% Zsír

A tortához

A sütőforma előkészítéséhez

A tálaláshoz

Összesen 328 kcal
  • 10% Fehérje
  • 23% Szénhidrát
  • 9% Zsír

A tortához

A sütőforma előkészítéséhez

A tálaláshoz

Összesen 2622 kcal
  • 10% Fehérje
  • 23% Szénhidrát
  • 9% Zsír

A tortához

A sütőforma előkészítéséhez

A tálaláshoz

Összesen 204 kcal
  • 10% Fehérje
  • 23% Szénhidrát
  • 9% Zsír
  • 58% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Foszfor
  • Cink
  • Vas
  • Kálcium
  • Nátrium

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • Riboflavin - B2 vitamin:
  • Tiamin - B1 vitamin:
  • C vitamin:
  • E vitamin:

Fehérje

  • Összesen
    15.6 g

Zsír

  • Összesen
    13.7 g
  • Telített zsírsav
    7 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    3 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    1 g
  • Koleszterin
    131 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    735.5 g
  • Cink
    163 mg
  • Szelén
    11 mg
  • Kálcium
    117 mg
  • Vas
    126 mg
  • Magnézium
    16 mg
  • Foszfor
    213 mg
  • Nátrium
    78 mg
  • Réz
    6 mg
  • Mangán
    5 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    35.1 g
  • Cukor
    28 mg
  • Élelmi rost
    0 mg

VÍZ

  • Összesen
    88.3 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    91 micro
  • B6 vitamin:
    0 mg
  • B12 Vitamin:
    0 micro
  • E vitamin:
    0 mg
  • C vitamin:
    1 mg
  • D vitamin:
    25 micro
  • K vitamin:
    1 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    16 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    75 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    0 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    23 micro
  • Kolin:
    95 mg
  • Retinol - A vitamin:
    90 micro
  • α-karotin
    0 micro
  • β-karotin
    9 micro
  • β-crypt
    3 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    153 micro
Összesen 328 kcal
  • 10% Fehérje
  • 23% Szénhidrát
  • 9% Zsír
  • 58% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Foszfor
  • Cink
  • Vas
  • Kálcium
  • Nátrium

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • Riboflavin - B2 vitamin:
  • Tiamin - B1 vitamin:
  • C vitamin:
  • E vitamin:

Fehérje

  • Összesen
    124.6 g

Zsír

  • Összesen
    109.2 g
  • Telített zsírsav
    55 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    21 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    7 g
  • Koleszterin
    1048 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    5884.2 g
  • Cink
    1305 mg
  • Szelén
    87 mg
  • Kálcium
    936 mg
  • Vas
    1007 mg
  • Magnézium
    130 mg
  • Foszfor
    1701 mg
  • Nátrium
    627 mg
  • Réz
    50 mg
  • Mangán
    41 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    280.6 g
  • Cukor
    225 mg
  • Élelmi rost
    3 mg

VÍZ

  • Összesen
    706 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    731 micro
  • B6 vitamin:
    1 mg
  • B12 Vitamin:
    3 micro
  • E vitamin:
    4 mg
  • C vitamin:
    5 mg
  • D vitamin:
    198 micro
  • K vitamin:
    5 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    125 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    602 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    3 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    184 micro
  • Kolin:
    758 mg
  • Retinol - A vitamin:
    723 micro
  • α-karotin
    0 micro
  • β-karotin
    72 micro
  • β-crypt
    24 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    1226 micro
Összesen 2622 kcal
  • 10% Fehérje
  • 23% Szénhidrát
  • 9% Zsír
  • 58% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Foszfor
  • Cink
  • Vas
  • Kálcium
  • Nátrium

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • Riboflavin - B2 vitamin:
  • Tiamin - B1 vitamin:
  • C vitamin:
  • E vitamin:

Fehérje

  • Összesen
    9.7 g

Zsír

  • Összesen
    8.5 g
  • Telített zsírsav
    4 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    2 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    1 g
  • Koleszterin
    82 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    458.3 g
  • Cink
    102 mg
  • Szelén
    7 mg
  • Kálcium
    73 mg
  • Vas
    78 mg
  • Magnézium
    10 mg
  • Foszfor
    132 mg
  • Nátrium
    49 mg
  • Réz
    4 mg
  • Mangán
    3 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    21.9 g
  • Cukor
    17 mg
  • Élelmi rost
    0 mg

VÍZ

  • Összesen
    55 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    57 micro
  • B6 vitamin:
    0 mg
  • B12 Vitamin:
    0 micro
  • E vitamin:
    0 mg
  • C vitamin:
    0 mg
  • D vitamin:
    15 micro
  • K vitamin:
    0 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    10 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    47 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    0 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    14 micro
  • Kolin:
    59 mg
  • Retinol - A vitamin:
    56 micro
  • α-karotin
    0 micro
  • β-karotin
    6 micro
  • β-crypt
    2 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    96 micro
Összesen 204 kcal

Hozzávalók

A tortához

A sütőforma előkészítéséhez

A tálaláshoz

Elkészítés

A tortához

  1. A sütőt előmelegítjük.
  2. Kettéválasztjuk a tojásokat. Egy tálba a sárgájához adjuk a cukrot, és habosra keverjük (ez elektromos habverővel egy-két perc).
  3. Hozzáadjuk a túrót, a tejfölt, a fahéjat, a citromlevet és a búzadarát. Összekeverjük, és félretesszük.
  4. A tojásfehérjét egy csipet sóval kemény habbá verjük, majd óvatosan hozzáforgatjuk a túrós masszához.
  5. Egy kapcsos tortaformát kivajazunk, beleteszünk egy evőkanál zsemlemorzsát és egy teáskanálnyi fahéjat, majd eloszlatjuk benne a morzsát, és beleöntjük a masszát.
  6. Előmelegített sütőben megsütjük. (tűpróba!)
  7. Fahéjas porcukorral megszórva, vagy fagylalttal kínálhatjuk.
  • Sütés hőfoka: 170 °C
  • Sütés módja: hőlégkeveréses
  • Sütés ideje: 30 perc
  • Receptkönyvben: 84
  • Tegnapi nézettség: 3
  • 7 napos nézettség: 7
  • Össznézettség: 15363
  • Feltöltés dátuma: 2011. április 08.

Receptkategóriák

Receptjellemzők

Ez a recept már több országban sikert aratott. Franciaországban mivel nem árulnak túrót vagy "saját" túróból készítem, vagy pedig a Faisselle-ből. Viszont ha Faisselle-ből készül, akkor nem adok hozzá pluszban tejfölt, és felhasználás előtt jó egy órával elkezdem lecsepegtetni.

Hozzávalók

A tortához

A sütőforma előkészítéséhez

A tálaláshoz

Címlapról ajánljuk

További cikkek

Top Receptek

Hagyományos édes fánk

Életem első fánkját még lánykoromban készítettem. Kemény lett és száraz. Ezután évek teltek el és eszembe sem jutott, hogy újra nekiálljak. A kisfiam nagy fánkrajongó. Mondjuk is a ...