r
Nosalty Logó

Sült töltött tojás párolt borsóval

cukormentes laktózt tartalmaz glutént tartalmaz tejet tartalmaz tojást tartalmaz
NS
Sült töltött tojás párolt borsóval
adag
Előkészítés
perc
Főzés
perc
Sütés
perc
Összesen
perc
Sütés hőfoka
160 °C
  • 5% Fehérje
  • 10% Szénhidrát
  • 12% Zsír

A tojáshoz

A zöldborsóhoz

A krumplipüréhez

Összesen 900 kcal
  • 5% Fehérje
  • 10% Szénhidrát
  • 12% Zsír

A tojáshoz

A zöldborsóhoz

A krumplipüréhez

Összesen 5397 kcal
  • 5% Fehérje
  • 10% Szénhidrát
  • 12% Zsír

A tojáshoz

A zöldborsóhoz

A krumplipüréhez

Összesen 144 kcal
  • 5% Fehérje
  • 10% Szénhidrát
  • 12% Zsír
  • 72% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Foszfor
  • Kálcium
  • Nátrium
  • Magnézium
  • Szelén

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • C vitamin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • Lut-zea
  • E vitamin:

Fehérje

  • Összesen
    27.5 g

Zsír

  • Összesen
    64.1 g
  • Telített zsírsav
    35 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    19 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    4 g
  • Koleszterin
    584 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    1063.1 g
  • Cink
    3 mg
  • Szelén
    42 mg
  • Kálcium
    218 mg
  • Vas
    5 mg
  • Magnézium
    97 mg
  • Foszfor
    481 mg
  • Nátrium
    216 mg
  • Réz
    0 mg
  • Mangán
    1 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    55 g
  • Cukor
    12 mg
  • Élelmi rost
    10 mg

VÍZ

  • Összesen
    377.5 g

Vitaminok

  • Összesen
    1
  • A vitamin (RAE):
    618 micro
  • B6 vitamin:
    1 mg
  • B12 Vitamin:
    2 micro
  • E vitamin:
    3 mg
  • C vitamin:
    79 mg
  • D vitamin:
    104 micro
  • K vitamin:
    33 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    1 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    1 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    4 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    155 micro
  • Kolin:
    424 mg
  • Retinol - A vitamin:
    571 micro
  • α-karotin
    21 micro
  • β-karotin
    555 micro
  • β-crypt
    13 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    2920 micro
Összesen 900 kcal
  • 5% Fehérje
  • 10% Szénhidrát
  • 12% Zsír
  • 72% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Foszfor
  • Kálcium
  • Nátrium
  • Magnézium
  • Szelén

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • C vitamin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • Lut-zea
  • E vitamin:

Fehérje

  • Összesen
    164.8 g

Zsír

  • Összesen
    384.8 g
  • Telített zsírsav
    207 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    113 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    23 g
  • Koleszterin
    3507 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    6378.5 g
  • Cink
    20 mg
  • Szelén
    255 mg
  • Kálcium
    1306 mg
  • Vas
    27 mg
  • Magnézium
    580 mg
  • Foszfor
    2884 mg
  • Nátrium
    1299 mg
  • Réz
    3 mg
  • Mangán
    5 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    330.2 g
  • Cukor
    75 mg
  • Élelmi rost
    60 mg

VÍZ

  • Összesen
    2265.1 g

Vitaminok

  • Összesen
    1
  • A vitamin (RAE):
    3709 micro
  • B6 vitamin:
    5 mg
  • B12 Vitamin:
    9 micro
  • E vitamin:
    16 mg
  • C vitamin:
    471 mg
  • D vitamin:
    626 micro
  • K vitamin:
    200 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    3 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    6 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    26 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    932 micro
  • Kolin:
    2546 mg
  • Retinol - A vitamin:
    3426 micro
  • α-karotin
    126 micro
  • β-karotin
    3330 micro
  • β-crypt
    75 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    17521 micro
Összesen 5397 kcal
  • 5% Fehérje
  • 10% Szénhidrát
  • 12% Zsír
  • 72% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Foszfor
  • Kálcium
  • Nátrium
  • Magnézium
  • Szelén

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • C vitamin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • Lut-zea
  • E vitamin:

Fehérje

  • Összesen
    4.4 g

Zsír

  • Összesen
    10.3 g
  • Telített zsírsav
    6 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    3 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    1 g
  • Koleszterin
    94 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    170.4 g
  • Cink
    1 mg
  • Szelén
    7 mg
  • Kálcium
    35 mg
  • Vas
    1 mg
  • Magnézium
    15 mg
  • Foszfor
    77 mg
  • Nátrium
    35 mg
  • Réz
    0 mg
  • Mangán
    0 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    8.8 g
  • Cukor
    2 mg
  • Élelmi rost
    2 mg

VÍZ

  • Összesen
    60.5 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    99 micro
  • B6 vitamin:
    0 mg
  • B12 Vitamin:
    0 micro
  • E vitamin:
    0 mg
  • C vitamin:
    13 mg
  • D vitamin:
    17 micro
  • K vitamin:
    5 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    0 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    0 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    1 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    25 micro
  • Kolin:
    68 mg
  • Retinol - A vitamin:
    91 micro
  • α-karotin
    3 micro
  • β-karotin
    89 micro
  • β-crypt
    2 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    468 micro
Összesen 144 kcal

Hozzávalók

A tojáshoz

A zöldborsóhoz

A krumplipüréhez

Elkészítés

A tojáshoz

  1. A tojásokat megfőzzük, miután kihűlt, meghámozzuk. A tojásokat kettévágjuk, sárgájukat kiszedjük.
  2. Egy kisebb tepsit kivajazunk, és beszórjuk zsemlemorzsával. A tojásfehérjéket belefektetjük.
  3. Villával összetörjük a sárgákat, és összekeverjük a vajjal és 4 ek tejföllel. Sózzuk, borsozzuk ízlés szerint.
  4. A keveréket visszatöltjük a tojásfehérjékbe. Egy-egy kiskanál tejfölt teszünk mindegyik tetejére. 15-20 perc alatt 160 fokon megsütjük.
  5. A borsóhoz a hagymákat meghámozzuk, és felaprítjuk. A vajon üvegesre pároljuk, majd hozzáadjuk a borsót, és puhára főzzük.
  6. A krumplit meghámozzuk, felkockázzuk, majd sós vízben puhára főzzük.
  7. A főtt krumplit leszűrjük, majd még melegen megtörjük a vajjal. Gépi habverővel habosra verjük, közben fokozatosan hozzáadjuk a tejet (amennyit felvesz). Ha szükséges, még utánasózzuk.
  8. Az egyes ételeket tányérra rendezzük. Jó étvágyat!
  • Sütés hőfoka: 160 °C
  • Sütés módja: alul-felül sütés
  • Sütés ideje: 15 perc
  • Receptkönyvben: 28
  • Tegnapi nézettség: 0
  • 7 napos nézettség: 0
  • Össznézettség: 2481
  • Feltöltés dátuma: 2013. január 17.

Ajánló

Ebben az ételben a tojás a főszereplő, mi krumplipürével és párolt borsóval szeretjük a legjobban. Lehet még kínálni hozzá bármilyen savanyúságot, uborkát, csalamádét, hagymát, kosszarv-paprikát... Ez utóbbi szerepel is a díszítésben.

Receptkategóriák

Receptjellemzők

A sült tojás receptje nagymamámtól származik, aki az ő nagymamájától (vagyis az én ükanyámtól) tanulta. A recept Erdélyből származik, ahogy családom ezen ága is, és tudtommal az eltelt generációk alatt semmit sem változott.

Hozzávalók

A tojáshoz

A zöldborsóhoz

A krumplipüréhez

Címlapról ajánljuk

További cikkek