Sült töltött tojás párolt borsóval
cukormentes
laktózt tartalmaz
glutént tartalmaz
tejet tartalmaz
tojást tartalmaz
NS
adag
Előkészítés
perc
Főzés
perc
Sütés
perc
Összesen
perc
Sütés hőfoka
160 °C
- 5% Fehérje
- 10% Szénhidrát
- 12% Zsír
A tojáshoz
-
120g főtt tojás186 kcal
-
13g tejföl26 kcal
-
20g vaj143 kcal
-
0g só0 kcal
-
0g bors0 kcal
-
40g tejföl79 kcal
-
2g vaj17 kcal
-
2g zsemlemorzsa7 kcal
A zöldborsóhoz
-
17g vöröshagyma6 kcal
-
13g vaj96 kcal
-
100g zöldborsó81 kcal
A krumplipüréhez
Összesen
900
kcal
- 5% Fehérje
- 10% Szénhidrát
- 12% Zsír
A tojáshoz
-
720g főtt tojás1116 kcal
-
80g tejföl158 kcal
-
120g vaj860 kcal
-
0g só0 kcal
-
0g bors0 kcal
-
240g tejföl475 kcal
-
14g vaj100 kcal
-
10g zsemlemorzsa40 kcal
A zöldborsóhoz
-
100g vöröshagyma36 kcal
-
80g vaj574 kcal
-
600g zöldborsó486 kcal
A krumplipüréhez
Összesen
5397
kcal
- 5% Fehérje
- 10% Szénhidrát
- 12% Zsír
A tojáshoz
-
19.2g főtt tojás30 kcal
-
2.1g tejföl4 kcal
-
3.2g vaj23 kcal
-
0g só0 kcal
-
0g bors0 kcal
-
6.4g tejföl13 kcal
-
0.4g vaj3 kcal
-
0.3g zsemlemorzsa1 kcal
A zöldborsóhoz
-
2.7g vöröshagyma1 kcal
-
2.1g vaj15 kcal
-
16g zöldborsó13 kcal
A krumplipüréhez
Összesen
144
kcal
- 5% Fehérje
- 10% Szénhidrát
- 12% Zsír
- 72% Víz
TOP ásványi anyagok
-
Foszfor
-
Kálcium
-
Nátrium
-
Magnézium
-
Szelén
TOP vitaminok
-
Kolin:
-
C vitamin:
-
Niacin - B3 vitamin:
-
Lut-zea
-
E vitamin:
Fehérje
-
Összesen 27.5 g
Zsír
-
Összesen 64.1 g
-
Telített zsírsav 35 g
-
Egyszeresen telítetlen zsírsav: 19 g
-
Többszörösen telítetlen zsírsav 4 g
-
Koleszterin 584 mg
Ásványi anyagok
-
Összesen 1063.1 g
-
Cink 3 mg
-
Szelén 42 mg
-
Kálcium 218 mg
-
Vas 5 mg
-
Magnézium 97 mg
-
Foszfor 481 mg
-
Nátrium 216 mg
-
Réz 0 mg
-
Mangán 1 mg
Szénhidrátok
-
Összesen 55 g
-
Cukor 12 mg
-
Élelmi rost 10 mg
VÍZ
-
Összesen 377.5 g
Vitaminok
-
Összesen 1
-
A vitamin (RAE): 618 micro
-
B6 vitamin: 1 mg
-
B12 Vitamin: 2 micro
-
E vitamin: 3 mg
-
C vitamin: 79 mg
-
D vitamin: 104 micro
-
K vitamin: 33 micro
-
Tiamin - B1 vitamin: 1 mg
-
Riboflavin - B2 vitamin: 1 mg
-
Niacin - B3 vitamin: 4 mg
-
Pantoténsav - B5 vitamin: 0 mg
-
Folsav - B9-vitamin: 155 micro
-
Kolin: 424 mg
-
Retinol - A vitamin: 571 micro
-
α-karotin 21 micro
-
β-karotin 555 micro
-
β-crypt 13 micro
-
Likopin 0 micro
-
Lut-zea 2920 micro
Összesen
900
kcal
- 5% Fehérje
- 10% Szénhidrát
- 12% Zsír
- 72% Víz
TOP ásványi anyagok
-
Foszfor
-
Kálcium
-
Nátrium
-
Magnézium
-
Szelén
TOP vitaminok
-
Kolin:
-
C vitamin:
-
Niacin - B3 vitamin:
-
Lut-zea
-
E vitamin:
Fehérje
-
Összesen 164.8 g
Zsír
-
Összesen 384.8 g
-
Telített zsírsav 207 g
-
Egyszeresen telítetlen zsírsav: 113 g
-
Többszörösen telítetlen zsírsav 23 g
-
Koleszterin 3507 mg
Ásványi anyagok
-
Összesen 6378.5 g
-
Cink 20 mg
-
Szelén 255 mg
-
Kálcium 1306 mg
-
Vas 27 mg
-
Magnézium 580 mg
-
Foszfor 2884 mg
-
Nátrium 1299 mg
-
Réz 3 mg
-
Mangán 5 mg
Szénhidrátok
-
Összesen 330.2 g
-
Cukor 75 mg
-
Élelmi rost 60 mg
VÍZ
-
Összesen 2265.1 g
Vitaminok
-
Összesen 1
-
A vitamin (RAE): 3709 micro
-
B6 vitamin: 5 mg
-
B12 Vitamin: 9 micro
-
E vitamin: 16 mg
-
C vitamin: 471 mg
-
D vitamin: 626 micro
-
K vitamin: 200 micro
-
Tiamin - B1 vitamin: 3 mg
-
Riboflavin - B2 vitamin: 6 mg
-
Niacin - B3 vitamin: 26 mg
-
Pantoténsav - B5 vitamin: 0 mg
-
Folsav - B9-vitamin: 932 micro
-
Kolin: 2546 mg
-
Retinol - A vitamin: 3426 micro
-
α-karotin 126 micro
-
β-karotin 3330 micro
-
β-crypt 75 micro
-
Likopin 0 micro
-
Lut-zea 17521 micro
Összesen
5397
kcal
- 5% Fehérje
- 10% Szénhidrát
- 12% Zsír
- 72% Víz
TOP ásványi anyagok
-
Foszfor
-
Kálcium
-
Nátrium
-
Magnézium
-
Szelén
TOP vitaminok
-
Kolin:
-
C vitamin:
-
Niacin - B3 vitamin:
-
Lut-zea
-
E vitamin:
Fehérje
-
Összesen 4.4 g
Zsír
-
Összesen 10.3 g
-
Telített zsírsav 6 g
-
Egyszeresen telítetlen zsírsav: 3 g
-
Többszörösen telítetlen zsírsav 1 g
-
Koleszterin 94 mg
Ásványi anyagok
-
Összesen 170.4 g
-
Cink 1 mg
-
Szelén 7 mg
-
Kálcium 35 mg
-
Vas 1 mg
-
Magnézium 15 mg
-
Foszfor 77 mg
-
Nátrium 35 mg
-
Réz 0 mg
-
Mangán 0 mg
Szénhidrátok
-
Összesen 8.8 g
-
Cukor 2 mg
-
Élelmi rost 2 mg
VÍZ
-
Összesen 60.5 g
Vitaminok
-
Összesen 0
-
A vitamin (RAE): 99 micro
-
B6 vitamin: 0 mg
-
B12 Vitamin: 0 micro
-
E vitamin: 0 mg
-
C vitamin: 13 mg
-
D vitamin: 17 micro
-
K vitamin: 5 micro
-
Tiamin - B1 vitamin: 0 mg
-
Riboflavin - B2 vitamin: 0 mg
-
Niacin - B3 vitamin: 1 mg
-
Pantoténsav - B5 vitamin: 0 mg
-
Folsav - B9-vitamin: 25 micro
-
Kolin: 68 mg
-
Retinol - A vitamin: 91 micro
-
α-karotin 3 micro
-
β-karotin 89 micro
-
β-crypt 2 micro
-
Likopin 0 micro
-
Lut-zea 468 micro
Összesen
144
kcal
Hozzávalók
A tojáshoz
-
12 db főtt tojás
-
4 ek tejföl
-
12 dkg vaj
-
só ízlés szerint
-
bors ízlés szerint
A zöldborsóhoz
-
2 kis fej vöröshagyma
-
8 dkg vaj
-
60 dkg zöldborsó
A krumplipüréhez
Elkészítés
A tojáshoz
- A tojásokat megfőzzük, miután kihűlt, meghámozzuk. A tojásokat kettévágjuk, sárgájukat kiszedjük.
- Egy kisebb tepsit kivajazunk, és beszórjuk zsemlemorzsával. A tojásfehérjéket belefektetjük.
- Villával összetörjük a sárgákat, és összekeverjük a vajjal és 4 ek tejföllel. Sózzuk, borsozzuk ízlés szerint.
- A keveréket visszatöltjük a tojásfehérjékbe. Egy-egy kiskanál tejfölt teszünk mindegyik tetejére. 15-20 perc alatt 160 fokon megsütjük.
- A borsóhoz a hagymákat meghámozzuk, és felaprítjuk. A vajon üvegesre pároljuk, majd hozzáadjuk a borsót, és puhára főzzük.
- A krumplit meghámozzuk, felkockázzuk, majd sós vízben puhára főzzük.
- A főtt krumplit leszűrjük, majd még melegen megtörjük a vajjal. Gépi habverővel habosra verjük, közben fokozatosan hozzáadjuk a tejet (amennyit felvesz). Ha szükséges, még utánasózzuk.
- Az egyes ételeket tányérra rendezzük. Jó étvágyat!
- Sütés hőfoka: 160 °C
- Sütés módja: alul-felül sütés
- Sütés ideje: 15 perc
- Receptkönyvben: 28
- Tegnapi nézettség: 0
- 7 napos nézettség: 0
- Össznézettség: 2482
- Feltöltés dátuma: 2013. január 17.
Ajánló
Ebben az ételben a tojás a főszereplő, mi krumplipürével és párolt borsóval szeretjük a legjobban. Lehet még kínálni hozzá bármilyen savanyúságot, uborkát, csalamádét, hagymát, kosszarv-paprikát... Ez utóbbi szerepel is a díszítésben.
Receptjellemzők
-
- fogás:
-
- konyha:
-
- nehézség:
-
- elkészítési idő:
-
- szakács elkészítette:
-
- vegetáriánus:
-
- alkalom:
-
- Speciális étrendek:
NS
17513 recept
A sült tojás receptje nagymamámtól származik, aki az ő nagymamájától (vagyis az én ükanyámtól) tanulta. A recept Erdélyből származik, ahogy családom ezen ága is, és tudtommal az eltelt generációk alatt semmit sem változott.