Sült tejfölös-túrós tészta
cukormentes
laktózt tartalmaz
glutént tartalmaz
tejet tartalmaz
tojásmentes
NS
adag
Előkészítés
perc
Főzés
perc
Sütés
perc
Összesen
perc
Sütés hőfoka
200 °C
- 11% Fehérje
- 20% Szénhidrát
- 18% Zsír
Összesen
889
kcal
- 11% Fehérje
- 20% Szénhidrát
- 18% Zsír
Összesen
3555
kcal
- 11% Fehérje
- 20% Szénhidrát
- 18% Zsír
- 51% Víz
TOP ásványi anyagok
-
Foszfor
-
Kálcium
-
Nátrium
-
Cink
-
Vas
TOP vitaminok
-
Riboflavin - B2 vitamin:
-
Kolin:
-
Tiamin - B1 vitamin:
-
Niacin - B3 vitamin:
-
C vitamin:
Fehérje
-
Összesen 33 g
Zsír
-
Összesen 55.3 g
-
Telített zsírsav 27 g
-
Egyszeresen telítetlen zsírsav: 17 g
-
Többszörösen telítetlen zsírsav 4 g
-
Koleszterin 135 mg
Ásványi anyagok
-
Összesen 1612 g
-
Cink 165 mg
-
Szelén 57 mg
-
Kálcium 424 mg
-
Vas 128 mg
-
Magnézium 65 mg
-
Foszfor 504 mg
-
Nátrium 257 mg
-
Réz 7 mg
-
Mangán 6 mg
Szénhidrátok
-
Összesen 63.3 g
-
Cukor 8 mg
-
Élelmi rost 2 mg
VÍZ
-
Összesen 156.6 g
Vitaminok
-
Összesen 0
-
A vitamin (RAE): 258 micro
-
B6 vitamin: 0 mg
-
B12 Vitamin: 1 micro
-
E vitamin: 1 mg
-
C vitamin: 1 mg
-
D vitamin: 8 micro
-
K vitamin: 3 micro
-
Tiamin - B1 vitamin: 16 mg
-
Riboflavin - B2 vitamin: 76 mg
-
Niacin - B3 vitamin: 7 mg
-
Pantoténsav - B5 vitamin: 0 mg
-
Folsav - B9-vitamin: 192 micro
-
Kolin: 39 mg
-
Retinol - A vitamin: 254 micro
-
α-karotin 0 micro
-
β-karotin 39 micro
-
β-crypt 1 micro
-
Likopin 0 micro
-
Lut-zea 18 micro
Összesen
889
kcal
- 11% Fehérje
- 20% Szénhidrát
- 18% Zsír
- 51% Víz
TOP ásványi anyagok
-
Foszfor
-
Kálcium
-
Nátrium
-
Cink
-
Vas
TOP vitaminok
-
Riboflavin - B2 vitamin:
-
Kolin:
-
Tiamin - B1 vitamin:
-
Niacin - B3 vitamin:
-
C vitamin:
Fehérje
-
Összesen 132.2 g
Zsír
-
Összesen 221 g
-
Telített zsírsav 107 g
-
Egyszeresen telítetlen zsírsav: 68 g
-
Többszörösen telítetlen zsírsav 14 g
-
Koleszterin 540 mg
Ásványi anyagok
-
Összesen 6448.1 g
-
Cink 660 mg
-
Szelén 230 mg
-
Kálcium 1697 mg
-
Vas 511 mg
-
Magnézium 258 mg
-
Foszfor 2015 mg
-
Nátrium 1029 mg
-
Réz 26 mg
-
Mangán 23 mg
Szénhidrátok
-
Összesen 253.2 g
-
Cukor 32 mg
-
Élelmi rost 10 mg
VÍZ
-
Összesen 626.4 g
Vitaminok
-
Összesen 0
-
A vitamin (RAE): 1034 micro
-
B6 vitamin: 1 mg
-
B12 Vitamin: 4 micro
-
E vitamin: 3 mg
-
C vitamin: 4 mg
-
D vitamin: 32 micro
-
K vitamin: 11 micro
-
Tiamin - B1 vitamin: 66 mg
-
Riboflavin - B2 vitamin: 303 mg
-
Niacin - B3 vitamin: 27 mg
-
Pantoténsav - B5 vitamin: 0 mg
-
Folsav - B9-vitamin: 766 micro
-
Kolin: 155 mg
-
Retinol - A vitamin: 1017 micro
-
α-karotin 0 micro
-
β-karotin 156 micro
-
β-crypt 5 micro
-
Likopin 0 micro
-
Lut-zea 72 micro
Összesen
3555
kcal
- 11% Fehérje
- 20% Szénhidrát
- 18% Zsír
- 51% Víz
TOP ásványi anyagok
-
Foszfor
-
Kálcium
-
Nátrium
-
Cink
-
Vas
TOP vitaminok
-
Riboflavin - B2 vitamin:
-
Kolin:
-
Tiamin - B1 vitamin:
-
Niacin - B3 vitamin:
-
C vitamin:
Fehérje
-
Összesen 10.6 g
Zsír
-
Összesen 17.7 g
-
Telített zsírsav 9 g
-
Egyszeresen telítetlen zsírsav: 5 g
-
Többszörösen telítetlen zsírsav 1 g
-
Koleszterin 43 mg
Ásványi anyagok
-
Összesen 515.8 g
-
Cink 53 mg
-
Szelén 18 mg
-
Kálcium 136 mg
-
Vas 41 mg
-
Magnézium 21 mg
-
Foszfor 161 mg
-
Nátrium 82 mg
-
Réz 2 mg
-
Mangán 2 mg
Szénhidrátok
-
Összesen 20.3 g
-
Cukor 3 mg
-
Élelmi rost 1 mg
VÍZ
-
Összesen 50.1 g
Vitaminok
-
Összesen 0
-
A vitamin (RAE): 83 micro
-
B6 vitamin: 0 mg
-
B12 Vitamin: 0 micro
-
E vitamin: 0 mg
-
C vitamin: 0 mg
-
D vitamin: 3 micro
-
K vitamin: 1 micro
-
Tiamin - B1 vitamin: 5 mg
-
Riboflavin - B2 vitamin: 24 mg
-
Niacin - B3 vitamin: 2 mg
-
Pantoténsav - B5 vitamin: 0 mg
-
Folsav - B9-vitamin: 61 micro
-
Kolin: 12 mg
-
Retinol - A vitamin: 81 micro
-
α-karotin 0 micro
-
β-karotin 12 micro
-
β-crypt 0 micro
-
Likopin 0 micro
-
Lut-zea 6 micro
Összesen
283
kcal
Hozzávalók
Elkészítés
- A tészát lobogó, sós vízben kifőzzük, leszűrjük, hideg víz alatt alaposan átmossuk. Egy hőálló tepsibe öntjük.
- A szalonnát kockákra vágjuk, ízlés szerint üvegesre sütjük. (Néha házi füstölt sonkát is szelek mellé, gazdagítja az ízét.)
- A túrót a tejföllel eldolgozzuk, a tepsiben a tésztával összekeverjük.
- Hozzákeverjük a pirított szalonnát a kisült zsírjával együtt.
- A tetejét megszórjuk reszelt sajttal, majd frissen őrölt borsot szórunk rá.
- 200 fokon addig sütjük, míg a sajt kellően megpirul, bugyog.
- Sütés hőfoka: 200 °C
- Sütés módja: alul-felül sütés
- Sütés ideje: 15 perc
- Elkészítettem: 3 alkalommal
- Receptkönyvben: 95
- Tegnapi nézettség: 6
- 7 napos nézettség: 79
- Össznézettség: 25961
- Feltöltés dátuma: 2012. november 20.
Ajánló
Praktikus étel ha vendégeket várunk, mert előre elkészíthető, lefóliázva pihenhet a hűtőben. Míg a levest esszük, sütőbe dobjuk, és egy roppant laktató, ízletes fogást tudunk tálalni.
Receptjellemzők
-
- fogás:
-
- konyha:
-
- nehézség:
-
- elkészítési idő:
-
- szakács elkészítette:
-
- alkalom:
-
- Speciális étrendek:
NS
17513 recept
Már nagyon untam az állandó túrós csusza készítését, így új köntöst húztam rá. Újramelegítve is isteni, sokkal jobban összeérnek az ízek, mintha csak egymásra rétegeznénk a tányéron.