r
Nosalty Logó

Sült tarja lyoni hagymával borítva

cukrot taratalmaz laktózmentes glutént tartalmaz tejmentes tojásmentes
Elementsaqua
Sült tarja lyoni hagymával borítva
adag
Előkészítés
perc
Sütés
perc
Összesen
perc
  • 6% Fehérje
  • 11% Szénhidrát
  • 9% Zsír

Sült tarja

Lyoni hagyma

Köret

Összesen 940 kcal
  • 6% Fehérje
  • 11% Szénhidrát
  • 9% Zsír

Sült tarja

Lyoni hagyma

Köret

Összesen 3759 kcal
  • 6% Fehérje
  • 11% Szénhidrát
  • 9% Zsír

Sült tarja

Lyoni hagyma

Köret

Összesen 116 kcal
  • 6% Fehérje
  • 11% Szénhidrát
  • 9% Zsír
  • 74% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Foszfor
  • Nátrium
  • Kálcium
  • Magnézium
  • Szelén

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • C vitamin:
  • E vitamin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • B6 vitamin:

Fehérje

  • Összesen
    39.4 g

Zsír

  • Összesen
    54.8 g
  • Telített zsírsav
    12 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    24 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    15 g
  • Koleszterin
    109 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    941.2 g
  • Cink
    7 mg
  • Szelén
    56 mg
  • Kálcium
    107 mg
  • Vas
    4 mg
  • Magnézium
    106 mg
  • Foszfor
    532 mg
  • Nátrium
    128 mg
  • Réz
    0 mg
  • Mangán
    1 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    73.1 g
  • Cukor
    11 mg
  • Élelmi rost
    8 mg

VÍZ

  • Összesen
    475.4 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    4 micro
  • B6 vitamin:
    2 mg
  • B12 Vitamin:
    2 micro
  • E vitamin:
    14 mg
  • C vitamin:
    54 mg
  • D vitamin:
    53 micro
  • K vitamin:
    6 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    1 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    1 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    10 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    78 micro
  • Kolin:
    167 mg
  • Retinol - A vitamin:
    4 micro
  • α-karotin
    0 micro
  • β-karotin
    4 micro
  • β-crypt
    0 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    30 micro
Összesen 940 kcal
  • 6% Fehérje
  • 11% Szénhidrát
  • 9% Zsír
  • 74% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Foszfor
  • Nátrium
  • Kálcium
  • Magnézium
  • Szelén

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • C vitamin:
  • E vitamin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • B6 vitamin:

Fehérje

  • Összesen
    157.7 g

Zsír

  • Összesen
    219.3 g
  • Telített zsírsav
    48 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    97 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    59 g
  • Koleszterin
    434 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    3764.6 g
  • Cink
    26 mg
  • Szelén
    225 mg
  • Kálcium
    426 mg
  • Vas
    17 mg
  • Magnézium
    426 mg
  • Foszfor
    2129 mg
  • Nátrium
    510 mg
  • Réz
    2 mg
  • Mangán
    3 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    292.5 g
  • Cukor
    45 mg
  • Élelmi rost
    34 mg

VÍZ

  • Összesen
    1901.5 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    14 micro
  • B6 vitamin:
    7 mg
  • B12 Vitamin:
    6 micro
  • E vitamin:
    55 mg
  • C vitamin:
    215 mg
  • D vitamin:
    210 micro
  • K vitamin:
    26 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    5 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    3 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    40 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    311 micro
  • Kolin:
    670 mg
  • Retinol - A vitamin:
    14 micro
  • α-karotin
    0 micro
  • β-karotin
    17 micro
  • β-crypt
    0 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    122 micro
Összesen 3759 kcal
  • 6% Fehérje
  • 11% Szénhidrát
  • 9% Zsír
  • 74% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Foszfor
  • Nátrium
  • Kálcium
  • Magnézium
  • Szelén

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • C vitamin:
  • E vitamin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • B6 vitamin:

Fehérje

  • Összesen
    4.9 g

Zsír

  • Összesen
    6.8 g
  • Telített zsírsav
    1 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    3 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    2 g
  • Koleszterin
    13 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    115.9 g
  • Cink
    1 mg
  • Szelén
    7 mg
  • Kálcium
    13 mg
  • Vas
    1 mg
  • Magnézium
    13 mg
  • Foszfor
    66 mg
  • Nátrium
    16 mg
  • Réz
    0 mg
  • Mangán
    0 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    9 g
  • Cukor
    1 mg
  • Élelmi rost
    1 mg

VÍZ

  • Összesen
    58.5 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    0 micro
  • B6 vitamin:
    0 mg
  • B12 Vitamin:
    0 micro
  • E vitamin:
    2 mg
  • C vitamin:
    7 mg
  • D vitamin:
    6 micro
  • K vitamin:
    1 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    0 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    0 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    1 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    10 micro
  • Kolin:
    21 mg
  • Retinol - A vitamin:
    0 micro
  • α-karotin
    0 micro
  • β-karotin
    1 micro
  • β-crypt
    0 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    4 micro
Összesen 116 kcal

Hozzávalók

Sült tarja

Lyoni hagyma

Köret

Elkészítés

Sült tarja

  1. A tarjaszeleteket lemossuk, szárazra töröljük. A csontot nem vesszük ki, ez még finomabbá teszi sülés közben. A pácolást egy estével sütés előtt kezdjük.
  2. A páchoz a köménymagot mozsárban összetörjük, sóval, borssal és füstölt pirospaprikával keverjük, majd a mustárt is hozzáadjuk. Némi olajat is belekeverünk. Ezzel a páccal jól beborítjuk a tarjaszeleteket, majd egy tálba rétegezzük, és fóliával lefedve a hűtőbe tesszük.
  3. Sütés: a pácolt tarjaszeleteket mindkét oldalát kevés olajon megpirítjuk, majd 180 fokra előmelegített sütőben, kevés vizet alátéve puhára pároljuk.

Lyoni hagyma

  1. Lehetőleg nagy fejű hagymákat válasszunk, ezeket karikára vágjuk.
  2. Kevés lisztben megforgatjuk.
  3. A felesleges lisztet lerázzuk, majd forró olajban, kis adagokban ropogósra sütjük. Sózzuk.

Köret

  1. Hasábburgonyához a krumplit meghámozzuk, késsel felvágjuk, majd jól letörölve a vizet, olajban megsütjük, végül megsózzuk.
  • Sütés ideje: 35 perc
  • Elkészítettem: 30 alkalommal
  • Receptkönyvben: 106
  • Tegnapi nézettség: 6
  • 7 napos nézettség: 44
  • Össznézettség: 9784
  • Feltöltés dátuma: 2018. március 29.

Ajánló

A készre sült tarját ráfektetem a hasábburgonyára, és bőven megszórom a pirított hagymával. Könnyű, gyümölcsös vörösbort ajánlok hozzá. Jó étvágyat.

Receptkategóriák

Receptjellemzők

Sült tarja lyoni hagymával borítva
Elementsaqua 12 recept

Nagyon szeretem a hagymás rostélyost. Legtöbbször mégis sertéstarjával készítem, ha nem kapok megfelelő marharostélyost. Ennek receptjét ajánlom figyelmetekbe:

Hozzávalók

Sült tarja

Lyoni hagyma

Köret

Címlapról ajánljuk

További cikkek

Top Receptek

Hagyományos édes fánk

Életem első fánkját még lánykoromban készítettem. Kemény lett és száraz. Ezután évek teltek el és eszembe sem jutott, hogy újra nekiálljak. A kisfiam nagy fánkrajongó. Mondjuk is a ...