Sült sonkaszeletek
cukormentes
laktózmentes
gluténmentes
tejmentes
tojásmentes
Éva házias konyhája
adag
Előkészítés
perc
Főzés
perc
Összesen
perc
- 23% Fehérje
- 1% Szénhidrát
- 19% Zsír
-
225g sonka311 kcal
-
100g víz0 kcal
-
25g napraforgó olaj221 kcal
-
8g fokhagyma10 kcal
-
0g ecet0 kcal
Összesen
542
kcal
- 23% Fehérje
- 1% Szénhidrát
- 19% Zsír
-
450g sonka621 kcal
-
200g víz0 kcal
-
50g napraforgó olaj442 kcal
-
15g fokhagyma20 kcal
-
0g ecet0 kcal
Összesen
1083
kcal
- 23% Fehérje
- 1% Szénhidrát
- 19% Zsír
Összesen
152
kcal
- 23% Fehérje
- 1% Szénhidrát
- 19% Zsír
- 57% Víz
TOP ásványi anyagok
-
Nátrium
-
Kálcium
-
Foszfor
-
Magnézium
-
Szelén
TOP vitaminok
-
E vitamin:
-
C vitamin:
-
Kolin:
-
B6 vitamin:
-
Niacin - B3 vitamin:
Fehérje
-
Összesen 43.2 g
Zsír
-
Összesen 34 g
-
Telített zsírsav 6 g
-
Egyszeresen telítetlen zsírsav: 12 g
-
Többszörösen telítetlen zsírsav 9 g
-
Koleszterin 0 mg
Ásványi anyagok
-
Összesen 2509.7 g
-
Cink 0 mg
-
Szelén 1 mg
-
Kálcium 15 mg
-
Vas 0 mg
-
Magnézium 3 mg
-
Foszfor 10 mg
-
Nátrium 2480 mg
-
Réz 0 mg
-
Mangán 0 mg
Szénhidrátok
-
Összesen 2.2 g
-
Cukor 0 mg
-
Élelmi rost 0 mg
VÍZ
-
Összesen 103.9 g
Vitaminok
-
Összesen 0
-
A vitamin (RAE): 0 micro
-
B6 vitamin: 0 mg
-
B12 Vitamin: 0 micro
-
E vitamin: 10 mg
-
C vitamin: 2 mg
-
D vitamin: 0 micro
-
K vitamin: 1 micro
-
Tiamin - B1 vitamin: 0 mg
-
Riboflavin - B2 vitamin: 0 mg
-
Niacin - B3 vitamin: 0 mg
-
Pantoténsav - B5 vitamin: 0 mg
-
Folsav - B9-vitamin: 0 micro
-
Kolin: 2 mg
-
Retinol - A vitamin: 0 micro
-
α-karotin 0 micro
-
β-karotin 0 micro
-
β-crypt 0 micro
-
Likopin 0 micro
-
Lut-zea 1 micro
Összesen
542
kcal
- 23% Fehérje
- 1% Szénhidrát
- 19% Zsír
- 57% Víz
TOP ásványi anyagok
-
Nátrium
-
Kálcium
-
Foszfor
-
Magnézium
-
Szelén
TOP vitaminok
-
E vitamin:
-
C vitamin:
-
Kolin:
-
B6 vitamin:
-
Niacin - B3 vitamin:
Fehérje
-
Összesen 86.4 g
Zsír
-
Összesen 68.1 g
-
Telített zsírsav 11 g
-
Egyszeresen telítetlen zsírsav: 23 g
-
Többszörösen telítetlen zsírsav 18 g
-
Koleszterin 0 mg
Ásványi anyagok
-
Összesen 5019.4 g
-
Cink 0 mg
-
Szelén 2 mg
-
Kálcium 30 mg
-
Vas 0 mg
-
Magnézium 5 mg
-
Foszfor 21 mg
-
Nátrium 4960 mg
-
Réz 0 mg
-
Mangán 0 mg
Szénhidrátok
-
Összesen 4.5 g
-
Cukor 0 mg
-
Élelmi rost 0 mg
VÍZ
-
Összesen 207.7 g
Vitaminok
-
Összesen 0
-
A vitamin (RAE): 0 micro
-
B6 vitamin: 0 mg
-
B12 Vitamin: 0 micro
-
E vitamin: 21 mg
-
C vitamin: 4 mg
-
D vitamin: 0 micro
-
K vitamin: 3 micro
-
Tiamin - B1 vitamin: 0 mg
-
Riboflavin - B2 vitamin: 0 mg
-
Niacin - B3 vitamin: 0 mg
-
Pantoténsav - B5 vitamin: 0 mg
-
Folsav - B9-vitamin: 0 micro
-
Kolin: 3 mg
-
Retinol - A vitamin: 0 micro
-
α-karotin 0 micro
-
β-karotin 1 micro
-
β-crypt 0 micro
-
Likopin 0 micro
-
Lut-zea 2 micro
Összesen
1083
kcal
- 23% Fehérje
- 1% Szénhidrát
- 19% Zsír
- 57% Víz
TOP ásványi anyagok
-
Nátrium
-
Kálcium
-
Foszfor
-
Magnézium
-
Szelén
TOP vitaminok
-
E vitamin:
-
C vitamin:
-
Kolin:
-
B6 vitamin:
-
Niacin - B3 vitamin:
Fehérje
-
Összesen 12.1 g
Zsír
-
Összesen 9.5 g
-
Telített zsírsav 2 g
-
Egyszeresen telítetlen zsírsav: 3 g
-
Többszörösen telítetlen zsírsav 3 g
-
Koleszterin 0 mg
Ásványi anyagok
-
Összesen 702 g
-
Cink 0 mg
-
Szelén 0 mg
-
Kálcium 4 mg
-
Vas 0 mg
-
Magnézium 1 mg
-
Foszfor 3 mg
-
Nátrium 694 mg
-
Réz 0 mg
-
Mangán 0 mg
Szénhidrátok
-
Összesen 0.6 g
-
Cukor 0 mg
-
Élelmi rost 0 mg
VÍZ
-
Összesen 29.1 g
Vitaminok
-
Összesen 0
-
A vitamin (RAE): 0 micro
-
B6 vitamin: 0 mg
-
B12 Vitamin: 0 micro
-
E vitamin: 3 mg
-
C vitamin: 1 mg
-
D vitamin: 0 micro
-
K vitamin: 0 micro
-
Tiamin - B1 vitamin: 0 mg
-
Riboflavin - B2 vitamin: 0 mg
-
Niacin - B3 vitamin: 0 mg
-
Pantoténsav - B5 vitamin: 0 mg
-
Folsav - B9-vitamin: 0 micro
-
Kolin: 0 mg
-
Retinol - A vitamin: 0 micro
-
α-karotin 0 micro
-
β-karotin 0 micro
-
β-crypt 0 micro
-
Likopin 0 micro
-
Lut-zea 0 micro
Összesen
152
kcal
Hozzávalók
-
45 dkg sonka
-
200 ml víz
-
50 ml napraforgó olaj
-
1 teáskanál ecet
Elkészítés
- A sonkát szeletekre fölvágjuk, majd egy serpenyőbe helyezzük. Annyi vizet öntünk rá, amennyi éppen ellepi a sonkaszeleteket. Majd főzzük, amíg már szinte elfő a víz.
- Mikor elfőtt már a víz, akkor adjuk hozzá az étolajat, és megsütjük az egyik oldalát a sonkának, majd amikor átfordítjuk a szeleteket a másik oldalukra, akkor hozzáadjuk a fokhagymát. Nem szükséges sokáig sütni, mert már tulajdonképpen a sonka részben megfőtt. A fokhagyma is szinte még fehér marad, alig pirul meg.
- Mikor kész a sonka, lezártuk a tűzhelyet, akkor adunk hozzá egy kiskanál ecetet. Az ecettel óvatosan bánjunk, mert ha sok, akkor könnyen el lehet rontani az étel ízét.
- Héjában főtt burgonyával és friss puha kenyérrel szoktuk fogyasztani. Jó étvágyat kívánok!
- Elkészítettem: 30 alkalommal
- Receptkönyvben: 53
- Tegnapi nézettség: 1
- 7 napos nézettség: 32
- Össznézettség: 32414
- Feltöltés dátuma: 2016. március 17.
Receptjellemzők
-
- fogás:
-
- konyha:
-
- nehézség:
-
- elkészítési idő:
-
- szakács elkészítette:
-
- mikor:
-
- Speciális étrendek:
Éva házias konyhája
159 recept
Ezzel az étellel gyerekkorom ízeit idézem föl. Apukám saját receptje. Házi sonkával a legfinomabb. Alkalmanként szeretett a konyhában sürgölődni. Az egyik emlékem az, amikor anyukám kórházban volt, és ő volt a család szakácsa. Nekünk gyerekeknek szinte minden kívánságunkat teljesítette, hogy mi legyen az ebéd. Egyedül a császármorzsa fogott ki rajta, de a nagymamám segítségével az is elkészült.