Sült sertéshús édesköménnyel
cukormentes
laktózmentes
gluténmentes
tejmentes
tojásmentes
NS
adag
Előkészítés
perc
Főzés
perc
Sütés
perc
Összesen
perc
- 5% Fehérje
- 10% Szénhidrát
- 5% Zsír
Összesen
631
kcal
- 5% Fehérje
- 10% Szénhidrát
- 5% Zsír
Összesen
631
kcal
- 5% Fehérje
- 10% Szénhidrát
- 5% Zsír
- 80% Víz
TOP ásványi anyagok
-
Foszfor
-
Nátrium
-
Kálcium
-
Magnézium
-
Szelén
TOP vitaminok
-
Kolin:
-
C vitamin:
-
Niacin - B3 vitamin:
-
E vitamin:
-
Lut-zea
Fehérje
-
Összesen 29.1 g
Zsír
-
Összesen 33.1 g
-
Telített zsírsav 6 g
-
Egyszeresen telítetlen zsírsav: 24 g
-
Többszörösen telítetlen zsírsav 5 g
-
Koleszterin 64 mg
Ásványi anyagok
-
Összesen 978.4 g
-
Cink 3 mg
-
Szelén 29 mg
-
Kálcium 158 mg
-
Vas 4 mg
-
Magnézium 119 mg
-
Foszfor 471 mg
-
Nátrium 192 mg
-
Réz 0 mg
-
Mangán 1 mg
Szénhidrátok
-
Összesen 58.4 g
-
Cukor 12 mg
-
Élelmi rost 13 mg
VÍZ
-
Összesen 485 g
Vitaminok
-
Összesen 0
-
A vitamin (RAE): 123 micro
-
B6 vitamin: 2 mg
-
B12 Vitamin: 1 micro
-
E vitamin: 5 mg
-
C vitamin: 78 mg
-
D vitamin: 21 micro
-
K vitamin: 177 micro
-
Tiamin - B1 vitamin: 1 mg
-
Riboflavin - B2 vitamin: 0 mg
-
Niacin - B3 vitamin: 10 mg
-
Pantoténsav - B5 vitamin: 0 mg
-
Folsav - B9-vitamin: 104 micro
-
Kolin: 118 mg
-
Retinol - A vitamin: 2 micro
-
α-karotin 0 micro
-
β-karotin 1459 micro
-
β-crypt 0 micro
-
Likopin 0 micro
-
Lut-zea 1551 micro
Összesen
631
kcal
- 5% Fehérje
- 10% Szénhidrát
- 5% Zsír
- 80% Víz
TOP ásványi anyagok
-
Foszfor
-
Nátrium
-
Kálcium
-
Magnézium
-
Szelén
TOP vitaminok
-
Kolin:
-
C vitamin:
-
Niacin - B3 vitamin:
-
E vitamin:
-
Lut-zea
Fehérje
-
Összesen 29.1 g
Zsír
-
Összesen 33.1 g
-
Telített zsírsav 6 g
-
Egyszeresen telítetlen zsírsav: 24 g
-
Többszörösen telítetlen zsírsav 5 g
-
Koleszterin 64 mg
Ásványi anyagok
-
Összesen 978.4 g
-
Cink 3 mg
-
Szelén 29 mg
-
Kálcium 158 mg
-
Vas 4 mg
-
Magnézium 119 mg
-
Foszfor 471 mg
-
Nátrium 192 mg
-
Réz 0 mg
-
Mangán 1 mg
Szénhidrátok
-
Összesen 58.4 g
-
Cukor 12 mg
-
Élelmi rost 13 mg
VÍZ
-
Összesen 485 g
Vitaminok
-
Összesen 0
-
A vitamin (RAE): 123 micro
-
B6 vitamin: 2 mg
-
B12 Vitamin: 1 micro
-
E vitamin: 5 mg
-
C vitamin: 78 mg
-
D vitamin: 21 micro
-
K vitamin: 177 micro
-
Tiamin - B1 vitamin: 1 mg
-
Riboflavin - B2 vitamin: 0 mg
-
Niacin - B3 vitamin: 10 mg
-
Pantoténsav - B5 vitamin: 0 mg
-
Folsav - B9-vitamin: 104 micro
-
Kolin: 118 mg
-
Retinol - A vitamin: 2 micro
-
α-karotin 0 micro
-
β-karotin 1459 micro
-
β-crypt 0 micro
-
Likopin 0 micro
-
Lut-zea 1551 micro
Összesen
631
kcal
- 5% Fehérje
- 10% Szénhidrát
- 5% Zsír
- 80% Víz
TOP ásványi anyagok
-
Foszfor
-
Nátrium
-
Kálcium
-
Magnézium
-
Szelén
TOP vitaminok
-
Kolin:
-
C vitamin:
-
Niacin - B3 vitamin:
-
E vitamin:
-
Lut-zea
Fehérje
-
Összesen 3.7 g
Zsír
-
Összesen 4.2 g
-
Telített zsírsav 1 g
-
Egyszeresen telítetlen zsírsav: 3 g
-
Többszörösen telítetlen zsírsav 1 g
-
Koleszterin 8 mg
Ásványi anyagok
-
Összesen 124.8 g
-
Cink 0 mg
-
Szelén 4 mg
-
Kálcium 20 mg
-
Vas 1 mg
-
Magnézium 15 mg
-
Foszfor 60 mg
-
Nátrium 25 mg
-
Réz 0 mg
-
Mangán 0 mg
Szénhidrátok
-
Összesen 7.5 g
-
Cukor 2 mg
-
Élelmi rost 2 mg
VÍZ
-
Összesen 61.9 g
Vitaminok
-
Összesen 0
-
A vitamin (RAE): 16 micro
-
B6 vitamin: 0 mg
-
B12 Vitamin: 0 micro
-
E vitamin: 1 mg
-
C vitamin: 10 mg
-
D vitamin: 3 micro
-
K vitamin: 23 micro
-
Tiamin - B1 vitamin: 0 mg
-
Riboflavin - B2 vitamin: 0 mg
-
Niacin - B3 vitamin: 1 mg
-
Pantoténsav - B5 vitamin: 0 mg
-
Folsav - B9-vitamin: 13 micro
-
Kolin: 15 mg
-
Retinol - A vitamin: 0 micro
-
α-karotin 0 micro
-
β-karotin 186 micro
-
β-crypt 0 micro
-
Likopin 0 micro
-
Lut-zea 198 micro
Összesen
80
kcal
Hozzávalók
Elkészítés
- Az édesköményt hosszában félbevágjuk, azaz úgy, hogy a tetején lévő ágacskák is félbe legyenek vágva, majd igyekszünk szélesebb csíkokat vágni belőlük úgy, hogy lehetőleg az alsó része, amely összefogja a leveleket, mindenhova jusson. Épp azért, hogy ne essen szét sütés közben. Én egy fél édesköményt 4 csíkra vágtam, így összesen lett nyolc csíkom.
- Az olajat megmelegítjük, majd beletesszük az édeskömény csíkokat, kicsit megsózzuk, s közepes lángon néhány percig sütjük, amíg mindkét oldala aranybarna nem lesz.
- Ekkor hozzáadjuk a főtt krumpli kockákat, s ezt is aranybarnára sütjük.
- Majd jöhet az apró csíkokra tépkedett sertéssült, s közben sózzuk és borsozzuk az egészet, s párszor átforgatjuk, épphogy a hús megmelegedjen.
- A végén, az utolsó pillanatban hozzáadjuk a citromlevet, egyszer átforgatjuk az egészet, s már kész is van.
- Sütés ideje: 15 perc
- Receptkönyvben: 31
- Tegnapi nézettség: 0
- 7 napos nézettség: 1
- Össznézettség: 4946
- Feltöltés dátuma: 2013. január 08.
Receptjellemzők
-
- fogás:
-
- konyha:
-
- nehézség:
-
- elkészítési idő:
-
- szakács elkészítette:
-
- maradékból:
-
- alkalom:
-
- Speciális étrendek:
NS
17513 recept
Az ünnepi maradék felhasználásának egy változata... Abban az esetben, ha sült sertéshús maradna ki az újévi asztalról. Egy kis édesköménnyel kiváló és laktató vacsora tud lenni.