Sültsárgarépa-krém
cukormentes
laktózt tartalmaz
gluténmentes
tejet tartalmaz
tojásmentes
Nosalty
adag
Előkészítés
perc
Sütés
perc
Összesen
perc
Sütés hőfoka
200 °C
- 1% Fehérje
- 9% Szénhidrát
- 6% Zsír
Összesen
64
kcal
- 1% Fehérje
- 9% Szénhidrát
- 6% Zsír
Összesen
256
kcal
- 1% Fehérje
- 9% Szénhidrát
- 6% Zsír
- 84% Víz
TOP ásványi anyagok
-
Nátrium
-
Kálcium
-
Foszfor
-
Magnézium
-
Szelén
TOP vitaminok
-
Kolin:
-
β-karotin
-
C vitamin:
-
α-karotin
-
E vitamin:
Fehérje
-
Összesen 0.9 g
Zsír
-
Összesen 4.5 g
-
Telített zsírsav 1 g
-
Egyszeresen telítetlen zsírsav: 3 g
-
Többszörösen telítetlen zsírsav 0 g
-
Koleszterin 1 mg
Ásványi anyagok
-
Összesen 1177.8 g
-
Cink 0 mg
-
Szelén 0 mg
-
Kálcium 32 mg
-
Vas 0 mg
-
Magnézium 8 mg
-
Foszfor 29 mg
-
Nátrium 1108 mg
-
Réz 0 mg
-
Mangán 0 mg
Szénhidrátok
-
Összesen 5.6 g
-
Cukor 3 mg
-
Élelmi rost 1 mg
VÍZ
-
Összesen 57 g
Vitaminok
-
Összesen 0
-
A vitamin (RAE): 449 micro
-
B6 vitamin: 0 mg
-
B12 Vitamin: 0 micro
-
E vitamin: 1 mg
-
C vitamin: 3 mg
-
D vitamin: 0 micro
-
K vitamin: 9 micro
-
Tiamin - B1 vitamin: 0 mg
-
Riboflavin - B2 vitamin: 0 mg
-
Niacin - B3 vitamin: 1 mg
-
Pantoténsav - B5 vitamin: 0 mg
-
Folsav - B9-vitamin: 11 micro
-
Kolin: 6 mg
-
Retinol - A vitamin: 3 micro
-
α-karotin 1857 micro
-
β-karotin 4425 micro
-
β-crypt 0 micro
-
Likopin 1 micro
-
Lut-zea 137 micro
Összesen
64
kcal
- 1% Fehérje
- 9% Szénhidrát
- 6% Zsír
- 84% Víz
TOP ásványi anyagok
-
Nátrium
-
Kálcium
-
Foszfor
-
Magnézium
-
Szelén
TOP vitaminok
-
Kolin:
-
β-karotin
-
C vitamin:
-
α-karotin
-
E vitamin:
Fehérje
-
Összesen 3.5 g
Zsír
-
Összesen 18 g
-
Telített zsírsav 3 g
-
Egyszeresen telítetlen zsírsav: 12 g
-
Többszörösen telítetlen zsírsav 2 g
-
Koleszterin 6 mg
Ásványi anyagok
-
Összesen 4711.4 g
-
Cink 1 mg
-
Szelén 1 mg
-
Kálcium 128 mg
-
Vas 1 mg
-
Magnézium 31 mg
-
Foszfor 118 mg
-
Nátrium 4432 mg
-
Réz 0 mg
-
Mangán 0 mg
Szénhidrátok
-
Összesen 22.6 g
-
Cukor 12 mg
-
Élelmi rost 6 mg
VÍZ
-
Összesen 228.2 g
Vitaminok
-
Összesen 0
-
A vitamin (RAE): 1796 micro
-
B6 vitamin: 0 mg
-
B12 Vitamin: 0 micro
-
E vitamin: 4 mg
-
C vitamin: 13 mg
-
D vitamin: 1 micro
-
K vitamin: 38 micro
-
Tiamin - B1 vitamin: 0 mg
-
Riboflavin - B2 vitamin: 0 mg
-
Niacin - B3 vitamin: 2 mg
-
Pantoténsav - B5 vitamin: 0 mg
-
Folsav - B9-vitamin: 44 micro
-
Kolin: 26 mg
-
Retinol - A vitamin: 12 micro
-
α-karotin 7427 micro
-
β-karotin 17699 micro
-
β-crypt 0 micro
-
Likopin 2 micro
-
Lut-zea 547 micro
Összesen
256
kcal
- 1% Fehérje
- 9% Szénhidrát
- 6% Zsír
- 84% Víz
TOP ásványi anyagok
-
Nátrium
-
Kálcium
-
Foszfor
-
Magnézium
-
Szelén
TOP vitaminok
-
Kolin:
-
β-karotin
-
C vitamin:
-
α-karotin
-
E vitamin:
Fehérje
-
Összesen 1.1 g
Zsír
-
Összesen 5.8 g
-
Telített zsírsav 1 g
-
Egyszeresen telítetlen zsírsav: 4 g
-
Többszörösen telítetlen zsírsav 1 g
-
Koleszterin 2 mg
Ásványi anyagok
-
Összesen 1510.1 g
-
Cink 0 mg
-
Szelén 0 mg
-
Kálcium 41 mg
-
Vas 0 mg
-
Magnézium 10 mg
-
Foszfor 38 mg
-
Nátrium 1420 mg
-
Réz 0 mg
-
Mangán 0 mg
Szénhidrátok
-
Összesen 7.2 g
-
Cukor 4 mg
-
Élelmi rost 2 mg
VÍZ
-
Összesen 73.1 g
Vitaminok
-
Összesen 0
-
A vitamin (RAE): 576 micro
-
B6 vitamin: 0 mg
-
B12 Vitamin: 0 micro
-
E vitamin: 1 mg
-
C vitamin: 4 mg
-
D vitamin: 0 micro
-
K vitamin: 12 micro
-
Tiamin - B1 vitamin: 0 mg
-
Riboflavin - B2 vitamin: 0 mg
-
Niacin - B3 vitamin: 1 mg
-
Pantoténsav - B5 vitamin: 0 mg
-
Folsav - B9-vitamin: 14 micro
-
Kolin: 8 mg
-
Retinol - A vitamin: 4 micro
-
α-karotin 2380 micro
-
β-karotin 5673 micro
-
β-crypt 0 micro
-
Likopin 1 micro
-
Lut-zea 175 micro
Összesen
82
kcal
-
Nosalty kipróbálta
Hozzávalók
Elkészítés
- A sárgarépát megmossuk, megpucoljuk, nagyobb darabokra vágjuk.
- Elkeverjük 2 ek. olívaolajjal, tepsibe tesszük, és 200 fokon 20 percig sütjük.
- Ha puha, kicsit hűtjük, majd összeturmixoljuk.
- Hozzáadjuk a joghurtot és a fűszereket, jól kikeverjük. Csatos üvegben 1 hétig eláll a hűtőben.
- Sütés hőfoka: 200 °C
- Sütés ideje: 20 perc
- Elkészítettem: 4 alkalommal
- Receptkönyvben: 398
- Tegnapi nézettség: 9
- 7 napos nézettség: 71
- Össznézettség: 30175
- Feltöltés dátuma: 2017. február 07.
Receptjellemzők
-
- fogás:
-
- konyha:
-
- nehézség:
-
- elkészítési idő:
-
- szakács elkészítette:
-
- költség egy főre:
-
- vegetáriánus:
-
- alkalom:
-
- Speciális étrendek:
Nosalty
1509 recept
A sárgarépa az a fajta zöldség, ami hőkezelt (sült vagy főtt állapotában) egészségesebb, mint nyersen. Ha sült répából készítünk krémet, a mennyei íz mellett ezt is vegyük figyelembe!