Sült ricottalepénykék csípős paradicsomsalátával
cukormentes
laktózt tartalmaz
glutént tartalmaz
tejet tartalmaz
tojást tartalmaz
Petra
adag
Előkészítés
perc
Sütés
perc
Összesen
perc
- 6% Fehérje
- 8% Szénhidrát
- 10% Zsír
A ricottalepényekhez
-
100g ricotta150 kcal
-
14g tojás17 kcal
-
15g finomliszt55 kcal
-
20g parmezán sajt78 kcal
-
40g rukkola10 kcal
-
0g só0 kcal
-
8g olívaolaj71 kcal
A paradicsomsalátához
-
100g paradicsom18 kcal
-
20g rukkola5 kcal
-
0g chili0 kcal
-
0g só0 kcal
-
6g olívaolaj53 kcal
Összesen
457
kcal
- 6% Fehérje
- 8% Szénhidrát
- 10% Zsír
A ricottalepényekhez
-
400g ricotta600 kcal
-
55g tojás69 kcal
-
60g finomliszt218 kcal
-
80g parmezán sajt314 kcal
-
160g rukkola40 kcal
-
0g só0 kcal
-
32g olívaolaj283 kcal
A paradicsomsalátához
-
400g paradicsom72 kcal
-
80g rukkola20 kcal
-
0g chili0 kcal
-
0g só0 kcal
-
24g olívaolaj212 kcal
Összesen
1828
kcal
- 6% Fehérje
- 8% Szénhidrát
- 10% Zsír
A ricottalepényekhez
-
31g ricotta46 kcal
-
4.3g tojás5 kcal
-
4.6g finomliszt17 kcal
-
6.2g parmezán sajt24 kcal
-
12.4g rukkola3 kcal
-
0g só0 kcal
-
2.5g olívaolaj22 kcal
A paradicsomsalátához
-
31g paradicsom6 kcal
-
6.2g rukkola2 kcal
-
0g chili0 kcal
-
0g só0 kcal
-
1.9g olívaolaj16 kcal
Összesen
141
kcal
- 6% Fehérje
- 8% Szénhidrát
- 10% Zsír
- 76% Víz
TOP ásványi anyagok
-
Kálcium
-
Foszfor
-
Nátrium
-
Magnézium
-
Szelén
TOP vitaminok
-
Kolin:
-
C vitamin:
-
E vitamin:
-
Likopin
-
Lut-zea
Fehérje
-
Összesen 20.2 g
Zsír
-
Összesen 31.1 g
-
Telített zsírsav 12 g
-
Egyszeresen telítetlen zsírsav: 15 g
-
Többszörösen telítetlen zsírsav 3 g
-
Koleszterin 108 mg
Ásványi anyagok
-
Összesen 1426.5 g
-
Cink 2 mg
-
Szelén 19 mg
-
Kálcium 558 mg
-
Vas 2 mg
-
Magnézium 73 mg
-
Foszfor 388 mg
-
Nátrium 384 mg
-
Réz 0 mg
-
Mangán 0 mg
Szénhidrátok
-
Összesen 25.5 g
-
Cukor 4 mg
-
Élelmi rost 3 mg
VÍZ
-
Összesen 240.2 g
Vitaminok
-
Összesen 0
-
A vitamin (RAE): 294 micro
-
B6 vitamin: 0 mg
-
B12 Vitamin: 1 micro
-
E vitamin: 3 mg
-
C vitamin: 23 mg
-
D vitamin: 24 micro
-
K vitamin: 83 micro
-
Tiamin - B1 vitamin: 0 mg
-
Riboflavin - B2 vitamin: 0 mg
-
Niacin - B3 vitamin: 1 mg
-
Pantoténsav - B5 vitamin: 0 mg
-
Folsav - B9-vitamin: 88 micro
-
Kolin: 74 mg
-
Retinol - A vitamin: 177 micro
-
α-karotin 101 micro
-
β-karotin 1350 micro
-
β-crypt 1 micro
-
Likopin 2573 micro
-
Lut-zea 2320 micro
Összesen
457
kcal
- 6% Fehérje
- 8% Szénhidrát
- 10% Zsír
- 76% Víz
TOP ásványi anyagok
-
Kálcium
-
Foszfor
-
Nátrium
-
Magnézium
-
Szelén
TOP vitaminok
-
Kolin:
-
C vitamin:
-
E vitamin:
-
Likopin
-
Lut-zea
Fehérje
-
Összesen 80.7 g
Zsír
-
Összesen 124.3 g
-
Telített zsírsav 47 g
-
Egyszeresen telítetlen zsírsav: 60 g
-
Többszörösen telítetlen zsírsav 10 g
-
Koleszterin 430 mg
Ásványi anyagok
-
Összesen 5706 g
-
Cink 7 mg
-
Szelén 78 mg
-
Kálcium 2232 mg
-
Vas 8 mg
-
Magnézium 291 mg
-
Foszfor 1553 mg
-
Nátrium 1536 mg
-
Réz 1 mg
-
Mangán 2 mg
Szénhidrátok
-
Összesen 102.1 g
-
Cukor 17 mg
-
Élelmi rost 10 mg
VÍZ
-
Összesen 961 g
Vitaminok
-
Összesen 0
-
A vitamin (RAE): 1177 micro
-
B6 vitamin: 1 mg
-
B12 Vitamin: 5 micro
-
E vitamin: 12 mg
-
C vitamin: 91 mg
-
D vitamin: 95 micro
-
K vitamin: 332 micro
-
Tiamin - B1 vitamin: 0 mg
-
Riboflavin - B2 vitamin: 2 mg
-
Niacin - B3 vitamin: 5 mg
-
Pantoténsav - B5 vitamin: 0 mg
-
Folsav - B9-vitamin: 353 micro
-
Kolin: 294 mg
-
Retinol - A vitamin: 706 micro
-
α-karotin 404 micro
-
β-karotin 5398 micro
-
β-crypt 4 micro
-
Likopin 10292 micro
-
Lut-zea 9278 micro
Összesen
1828
kcal
- 6% Fehérje
- 8% Szénhidrát
- 10% Zsír
- 76% Víz
TOP ásványi anyagok
-
Kálcium
-
Foszfor
-
Nátrium
-
Magnézium
-
Szelén
TOP vitaminok
-
Kolin:
-
C vitamin:
-
E vitamin:
-
Likopin
-
Lut-zea
Fehérje
-
Összesen 6.3 g
Zsír
-
Összesen 9.6 g
-
Telített zsírsav 4 g
-
Egyszeresen telítetlen zsírsav: 5 g
-
Többszörösen telítetlen zsírsav 1 g
-
Koleszterin 33 mg
Ásványi anyagok
-
Összesen 442 g
-
Cink 1 mg
-
Szelén 6 mg
-
Kálcium 173 mg
-
Vas 1 mg
-
Magnézium 23 mg
-
Foszfor 120 mg
-
Nátrium 119 mg
-
Réz 0 mg
-
Mangán 0 mg
Szénhidrátok
-
Összesen 7.9 g
-
Cukor 1 mg
-
Élelmi rost 1 mg
VÍZ
-
Összesen 74.4 g
Vitaminok
-
Összesen 0
-
A vitamin (RAE): 91 micro
-
B6 vitamin: 0 mg
-
B12 Vitamin: 0 micro
-
E vitamin: 1 mg
-
C vitamin: 7 mg
-
D vitamin: 7 micro
-
K vitamin: 26 micro
-
Tiamin - B1 vitamin: 0 mg
-
Riboflavin - B2 vitamin: 0 mg
-
Niacin - B3 vitamin: 0 mg
-
Pantoténsav - B5 vitamin: 0 mg
-
Folsav - B9-vitamin: 27 micro
-
Kolin: 23 mg
-
Retinol - A vitamin: 55 micro
-
α-karotin 31 micro
-
β-karotin 418 micro
-
β-crypt 0 micro
-
Likopin 797 micro
-
Lut-zea 719 micro
Összesen
141
kcal
Hozzávalók
A ricottalepényekhez
A paradicsomsalátához
Elkészítés
A ricottalepényekhez
- Egy tálban kikeverjük a ricottát a tojással, liszttel, hozzáadjuk az egészen finomra aprított rukkolát, a parmezánt, és sóval ízesítjük. (Borsot nem tettem bele, mivel a rukkola magában is meglehetősen borsos-csípős ízű.) Lefóliázzuk és egy kis időre hűtőbe tesszük.
- Közben elkészítjük a paradicsomsalátát: a megtiszított paradicsomokat félbevágjuk, csumájukat kivágjuk, magjukat eltávolítjuk. A paradicsomhúst apróra kockázzuk. Tálba tesszük, hozzáadjuk a kimagozott, kierezett finomra vágott chilipaprikát és a felaprított rukkolát. Sózzuk és olívaolajjal meglocsoljuk.
- Egy serpenyőt felforrósítunk és kevés olívaolajon (több részletben) kisütjük a ricottalepényeket: kb. 2 evőkanálnyi masszakupacokat halmozunk a serpenyőbe, ügyelve arra, hogy a lepények ne érjenek össze sütés közben. Pár percig sütjük egyik oldalukat, majd óvatosan, egy lapát segítségével megfordítjuk és a másik felüket is aranyszínűre sütjük.
- Előmelegített tányérokra téve, paradicsomsalátát téve a tetejükre, azonnal tálaljuk.
- Sütés ideje: 12 perc
- Receptkönyvben: 218
- Tegnapi nézettség: 0
- 7 napos nézettség: 3
- Össznézettség: 31954
- Feltöltés dátuma: 2008. szeptember 06.
Receptjellemzők
-
- fogás:
-
- konyha:
-
- nehézség:
-
- elkészítési idő:
-
- szakács elkészítette:
-
- mikor:
-
- vegetáriánus:
-
- Speciális étrendek:
Petra
537 recept
Jamie Oliver receptjét alapul véve készítettem a lepénykéket. Finomra aprított rukkolával gazdagítottam a masszát, és ezzel harmonizálandó a salátába is rukkola került a bazsalikom helyett.